Et farvel til vinteren

Mange hjertelige takk for de gode ordene deres i forrige innlegg, det er en velsignelse å ha så mange flotte lesere! Jeg kom akkurat hjem fra en liten reise, og var høyt oppe på fjellet og tok et siste farvel med vinteren. Derfor passer det fint å gjøre det samme her på bloggen :) Jeg har vel allerede skrevet mang en gang her inne hvor mye jeg virkelig liker snø, men det kan vel likevel ikke helt sammenlignes med hvor mye jeg elsker våren. Kunne bare våren vare like lenge... men da hadde det jo ikke blitt noe som helst igjen til sommer og høst, så da måtte man gjort året dobbelt så langt eller kortet ned på vinteren? Uansett, denne vinteren har jeg vært mye ute... jeg er jo ute i naturen hver dag, og har stått opp tiiidlig i hele mørketiden for å få det meste ut av dagen. Det har virkelig vært en fin vinter med mye sol og akkurat passe med snø, er jo greit å ikke måtte grave seg ut heller.

Jeg hadde allerede lastet opp alle disse bildene... Men når jeg skriver dette, så ser jeg det ligger en god del pusebilder her... Og hjertet føles litt tungt akkurat nå, for min kjære katt har forsvunnet på en måte som aldri har skjedd før. Han er en utrolig kosete og sosial pus og har aldri vært borte mer enn 1-2 dager, og nå har han vært borte i dagevis allerede. Han er jo nesten å regne som barnet vårt, så merker det begynner å bli vanskelig å tenke på annet enn å få ham tilbake, eller hva som kan ha skjedd. Men får bare holde motet oppe, og lage "savnet"- plakater som kan henges opp i området og fortsette med mine daglige leteaksjoner. Så får vi bare sende positiv energi og håpe alt går bra. Det er jo ørner, grevlinger og kanskje også rever her... Og dessverre fant jeg rådyrfamilien som nærmest bodde i hagen min skutt og slengt utfor en skråning i går! :(


For noen måneder siden ville denne vesle prinsessen bli med pusen vår inn... Kunne bare ikke si nei til de bedårende øynene, så hun fikk komme på besøk i noen timer, grytidlig på morgenkvisten. Er de ikke søte sammen?


Vakker :)


Jeg ble nokså betatt kan man si, for en fin personlighet hun har :)


Pusen vår holder vakt ved hagen


Og er med på tur så ofte som mulig :)


En del is i år


*ta fart og skli bortover*


En februardag


Isbelagte strå


<3


Med praktisk ullkåpe fra fretex som jeg fikset litt på :)
Et stk glad vinterbarn


Soloppgang fra hagen

En liten reiseutflukt:Fjorden vi bor i


Vel fremme i Kristiansund.... forutengrunn... neida, det var et jobboppdrag, men tror ikke det er så mye for meg å se i den byen egentlig, selv om jeg knapt har vært der ;)


Jeg ble litt inspirert av Thranduil kan man si... dessverre har ikke jeg en forhistorisk hjort.
Men rollespillkarakteren min red alltid på en elg, jeg tror hun må være alteregoet mitt *fnis*
Har flere gamle uferdige tegninger av meg og elger og hjortedyr liggende ;)

*skue utover horisonten*


Vi fant i det minste et tårn


*tommel opp for vinduene*


Og drakepynt

Så var vi vel hjemme igjen, og fikk besøk av vårt kjære vennepar, Silje og Lars Christian:I furuskogen


På toppen ved der vi bor, fine utsikten!


Selvutløser fungerer som bare det ;) Jeg er så glad i dere alle! <3


Fra ørnenes utsiktspunkt


Solen går ned


Et lite naturvesen

Jeg har vært en god del på ski i vinter, mest bortoverski og snurreski. Da snøen kom for fullt:

På vei opp til fjellet


Glitrende nysnø


Vi fant noen riktig store furutrær like ved tregrensa... gleder meg til å vende tilbake dit når alt blir grønt


Det er jo så fint ^^


Klar for ski! Pusen tar farvel


*sukk* Meg og min kjære pus, der han liker seg best <3


I skianlegget. Flott utsikt, ikke sant? Her bodde vi forresten en gang :)


På snurreski etter stengetid, vi gikk til toppen av skianlegget :)


Mot toppen


Panoramautsikt, med over 200 fjelltopper!


Påskesol


Og en fløyelsmyk raw sjokoladekake til slutt :)


Har du hatt en fin vinter? Har du noen vinteraktiviteter du liker å holde på med?

Stikkord:

12 kommentarer

~Marina Aurora~

21.04.2013 kl.14:00

Huff, huff huff, så vondt å lese om pusen deres som har fosrvunnet, han er så nydelig, både han og den lille prinsesse/kjæreste pusen sin, katter er virkelige intelligente og spesielle dyr, de har og vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt <3 Og så forferdelig å høre om den søte rådyrfamilien.. gråt faktisk en liten tåre her jeg satt, hvordan kan folk gjøre slikt ? Å bare slenge dem vekk slik som det der, og det er jo ikke jaktsesong en gang nå, den er jo vel på høsten ?

Uansett kjempebra at du holder deg så positiv, jeg er sikker på at pus vil dukke opp om du fortsetter å sende positiv energi og holder håpet oppe og fortsetter med å lete og sette opp plakater som du gjør. <3 Sender positive tanker selv.

Og jeg har tatt farvel til vinteren for lenge siden, ser hedligvis ut til at våren er kommet for å bli nå, og det er så ubeskrivelig fint, elsker virkelig denne årstiden, er bare dumt at den ikke varer så lenge, enda kortere i år enn vanlig også.

Nydelige bilder som alltid, elsker bildene av deg og den stolte hjortebukken, du minte mg virkelig om Thranduil her ja! Men ante ikke at det var en sånn fin statue i Kristiansund, byen i seg selv (kanskje mest beliggenheten dog) synes jeg er veldig fin, både Molde, Kr.sund og Ålesund har noe særegent over seg, ingen av byene er direkte stygge, men igjen er det kanskje mest landskap og beliggenhet jeg tenker på, selv om Ålesund synes jeg har for det meste finest arkitektur. Men apropos når det gjelder hjorter, de er et av favorittdyrene mine, spesielt bukkene, er så fascinert av dem og har planer om å få til å tegne dem.

Haha, utrolig kul video og forresten, må innrømme at jeg ble litt svimmel når jeg så på det xD Så flinke dere er! Har ikke noen spesiell vinteraktivitet jeg holder på med sånn egentlig, elsker å renne på akebrett og kjelke da, om det teller ? Og lage snømenn og snøslott, haha, jeg vil nok alltid være litt barnslig.

ChristinaElena

21.04.2013 kl.15:35

Ååh! Jeg kjente det stakk i hjertet mitt da jeg leste om pusen. Har selv hatt mange, mange katter som har forsvunnet sporløst, og det gjør like vondt hver gang. Spesielt om vinteren når det er mest ørn rundt her, og en del oter. Jeg håper virkelig at pusen deres kommer tilbake snart. Kan jo hende at den bare har tatt seg en tur, men når det er uvanlig at den gjør er det jo verre. Krysser fingrene <3

Jeg tar også farvel med vinteren, og det føles godt. Har vært en tung vinter for min del, så nå ser jeg frem til sommer :)

Branna Laurelin

21.04.2013 kl.21:53

Å nei, så fælt at katten deres har blitt borte! :( Jeg håper så inderlig at han kommer tilbake i god behold. Uff, jeg vet så altfor godt hvordan det føles når katten forsvinner - man blir så utrolig redd og forestiller seg så mange skrekkelige scenarioer. Jeg sender i hvert fall positiv energi deres vei!

Og så grusomt, det som skjedde med rådyrfamilien! Hvem gjør sånt? Ikke for å spise dem engang, men bare skutt og kastet i en skråning?? Helt uten mening? Jeg blir helt stum!

Bildene er uansett utrolig vakre, både av kattene og resten. Soloppgangen var nydelig.

°Vinterperle°

22.04.2013 kl.19:11

Å, nei :/ Nå ble jeg trist. Først for at pus er borte, og så for at noen gjør slikt med rådyr! Har dere anmeldt det?

Ble i litt bedre humør når jeg ser alle de fine bildene, og ler litt når jeg leser om Kristiansund. Du passer virkelig godt til et hjortedyr! Noen av de skjønneste bildene jeg har sett av deg^^

Og for en kul video! Dere ser skikkelig bad-ass ut! :O Jeg kan bare drømme om å tørre/få til det der.

<3

Vero

22.04.2013 kl.23:51

Så mange fine pusebilder og vinterbilder! Blir like godt humør hver gang, selv om jeg ble trist om å høre pusen som er borte. Kan jeg spørre om pusen er kastrert? Har en pus selv som har stukket av for første gang og er aldri borte lengre enn 1-2 dager. Tror han er 3-4 år gammel, og det er løpetid, så overraskende er det ikke når han begynner å bli veldig voksen. Mange hankatter forsvinner når de for første gangen legger ut på lengre dame jakt i løpe tida for å finne seg et område, kanskje må konkurrere mot andre hankatter som er ute å kikker. De aller fleste kommer tilbake, men så klart er jeg veldig bekymret over om han slår seg end i et terretorium langt vekke, at noen mater han og han blir der når han blir borte lenge, eller værre blir tatt av råvdyr, skadet osv. Det er aldri en koselig tid og matmor til firebente venner kan få seg en overraskelse. Puseliv kan være tøffe i løpetida. Jeg håper virkelig at han finner veien tilbake til deg og skal sende han noen tanker sammen med min lille pusetroll.

Silje S.

23.04.2013 kl.21:29

Utruleg trist å høyre om pusen; kanskje han kjente at våren var på veg og ville ta seg ein lengre tur? Han er uansett ein tøff type og eg både håpar og trur at han dukker opp igjen snart *sjå for seg at han kjem vandrande tilbake til huset*

Så mange koselege bilder det var her, absolutt eit verdig farvel til vinteren! For min del har vinteren ført med seg mange gode stunder, men dei beste trur eg må vere dagane vi tilbrakte hos dykk :) Bildene bringer fram så gode minner - blir heilt varm om hjarte - men samstundes vert saknet etter nærværet dykkar sterkare.. Måtte det kommande sommarhalvåret bringe med seg fleire slike gode stunder, fylt med glede, leik og latter <3

PS: Er imponert over snurreski-skills'ene, var ein utruleg tøff video! Fekk lyst til å prøve eg! ^^

Naviana

26.04.2013 kl.11:11

~Marina Aurora~:
Ja, jeg reagerte veldig på det som var skjedd med rådyrene også... Uansett når det er jaktsesong, så er det helt feil å ta livet av dem uten en gang å ha dem som mat. Er sikker på at andre rådyr vil flytte inn i hagen da, det er jo en del av dem i området.

Takk ;) Det var litt for fristende å klarte opp på den hjorten. Du har kanskje rett når det gjelder Kristiansund, det er sikkert ikke så verst der. Men føler ikke akkurat menneskene der har skapt noe ekstraordinært. Har bare vært der to ganger da.

Ja, akebrett og kjelke teller så absolutt, snømenn og snøslott også ^^ Jeg liker å ake, men har ikke verken akebrett eller rattkjelke der jeg bor nå... Går ut fra at det er på tide å få unger snart, når man drømmer om vintere med aking?

Naviana

26.04.2013 kl.11:13

Branna:
Ja :/ Har du også katt nå?

Det med rådyrene var helt meningsløst og fullstendig respektløst. En dum ting med å bo langt ute på landet er ignorante bønder.

Tusen takk :)

Naviana

26.04.2013 kl.11:16

°Vinterperle°:
Nei, tror ikke det er så mye vits i å anmelde egentlig...

Aww, tusen takk, måtte bare klatre opp på den hjorten :)

Haha, synes filmen ble ganske tam i forhold til hvordan vi egentlig pleier å kjøre... men det med snurring var litt skummelt i begynnelsen, akkurat som da jeg begynte på aikido og måtte lære meg forover og bakover- rulling, også gjennom luften etter å ha blitt kastet :P Så går ut fra at snowblades er litt som aikido på ski? Det føles dynamisk på samme måte i alle fall.

Naviana

26.04.2013 kl.11:29

Vero:
Takk :) Vel, han var ikke kastrert, men jeg hadde planer om å få det gjort i vår. Men han har som sagt aldri dratt langt fra oss... det er relativt få katter rundt her ute på landet, det er en svart hannkatt som han noen ganger sloss med, men den hadde nok angrepet ham uansett. Vet dette er en tøff tid for mange katter ja... :/

Naviana

26.04.2013 kl.18:18

Silje S.:
Aww, så koselig å høre, blir glad av å se på bildene av oss alle sammen jeg også! Det var så absolutt et høydepunkt i den lange mørketiden <3 Snart sees vi igjen ^^ *god klem*

Hihi, kjører dere noe på ski? Snowblades er faktisk mye gøyere enn snowboard og slalom, vanskelig å gå tilbake til det igjen. Mye mer lekent og dynamisk. Gleder meg til å bli flinkere!

Branna Laurelin

28.04.2013 kl.23:39

Nei, jeg har dessverre ikke katt ennå. Ønsker meg en så utrolig mye, men det må vente til vi flytter :) Som forhåpentligvis ikke blir så altfor mange år til!

Men jeg hadde 5 katter gjennom oppveksten, og alle forsvant fra oss i ung alder, fire av dem ved påkjørsel av bil :( Like grusomt hver gang. Spesielt den siste vi hadde, en nydelig rød/kremfarget skogskattblanding som het Figaro. Han ble drept på den minst traffikerte veien i området...

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits