Roslin Glen ~ Magiske trær og ruiner

En av de fineste sangene jeg vet om, til dere :)

Vi reiste sørover i Skottland igjen, og møtte Rob Wildwood som gjerne ville ta oss med til noen flotte steder. Han skriver blant annet en bok om magiske steder i Storbritannia, og har reist og sett mye, så det var en glede å bli invitert med på tur :) Vi hadde slik en fortryllende dag på grønne skjulte steder, som sent vil glemmes. Roslin Glen var et av dem, en grønn liten oase der noe av den sentrale handlingen i DaVinci-koden foregikk, der det ble sagt at stedet var et av knutepunktene for Jordens kraftlinjer. En sterk og god energi var det i alle fall der, frodig og magisk med store gamle trær, løvskoger, elvedaler, merkelige huler og skjulte ruiner og slott. I et bratt terreng på den andre siden av elven var til og med en hule kalt Wallace's cave, der det blir hevdet at William Wallace en gang skjulte seg. Men det mest imponerende var selvsagt trærne!

Jeg vet jeg poster mye trær her på bloggen, og en masse i det siste ettersom mange trær har fått bli så store og gamle i Skottland. Men jeg har ikke ord for hvor mye jeg elsker og ærer disse vesnene. Jeg skylder dem livet mitt, og deres visdom og styrke har rørt meg dypt. Jeg er dypt dedikert til å spre deres ord og inspirere andre til å verdsette og finne glede over trærnes skjulte verden, noe som er en av grunnene til at jeg holder denne bloggen oppe og går :) Man kan vel kalle meg en stolt treklemmer, men jeg har nå et inntrykk av at de fleste på et eller annet vis verdsetter trær og gjerne vil ha dem her. Imidlertid er det ikke så mange gjør en innsats for å bevare eller skape optimale livsvilkår for dem, derfor er det sjelden vi får se dem i sin virkelige storhet og skjønnhet. Både industri, utbygging og kapitalisme står bak dette, men også makt og religion har spilt en stor rolle i det hele, å holde oss adskilt fra naturens verden der de store trærne er et sentralt bindeledd ved at de blant annet gir oss forbindelse med Kilden og vår egen indre visdom og lærer oss å være mer i kontakt med oss selv, naturen og universet på en autentisk måte. Så en av mine prioriteter her i livet er å spille en rolle i å skape store, mangfoldige skoger og lunder her til lands.

English translation: We travelled back to the south, and met Rob Wildwood which was so kind and took us for a journey around some really magical places, it was such a wonderful day. The first place were Roslin Glen, a green oasis with such an enchanting energy! Consisting of a river valley, broadleaved trees, strange caves and hidded ruins and castles... even "Wallace's cave" was to be found there, but for me clearly the most impressive were the big old trees. It is so nice to see that the scottish people still have this connection to the trees, like bringing them many beautiful gifts.

Those reading this blog will notice I post a lot of trees. There are no words to describe how much I love these creatures. I owe them my life, and their wisdom and strength have touched the core of my being. I am deeply dedicated to spreading their words and teachings and to inspire others to find this deep joy and peace which the trees and the natural words gifts us if we are willing to see through the veil.
One could call me a proud treehugger, but really I think that most people appreciate trees. However not many do any effort in bringing the big old trees and forests back, therefore we do not often see the natural world in it's true form and glory. Both industry, city development and capitalism is behind this, but also the struggle for power and religion has played it's part in keeping us parted from the natural world where the big trees are such an important gateway even to the deeper spiritual realms and our inner wisdom, teaching us to get in touch with ourselves, nature and the universe in a true and authentic way. So one of my priorities in life really is to help create big, diverse and beautiful forests and groves <3


Dette bildet av meg er tatt av Rob Wildwood


Dette er mange hundre år gamle kastanjetrær :)


Nydelige treet <3
Oss under treet


I Skottland er det fortsatt nokså vanlig å gi gaver/ofre til trærne. Flere små blomstre var nylig lagt rundt
om på trestammen, og mange små skatter hang rundt om på trærne.


En liten verden for seg selv der oppe...


Kronglemosegrener


Her kan man skimte Wallace's cave


Cave of Wallace
Det var massevis av forskjellige huler i de bratte bergveggene


Stoooore skogsneller


Vandring langs elven
Neimen, hvem har vi her?


Så oppdaget vi denne gamle slottsruinen!
*tusle over broen*


Temmelig høyt ned! *tusle på kanten for å ta bilde*


Finfine løvskogen! Den hadde til og med begynt å få høstfarger, men det kommer ikke så godt frem på bilder


Stor portal


På vei ut fra mystisk inngang


Slottsruiner


*utforske*

Flotte gamle barlindtrær! :)


En liten steinbenk


*tusle videre*


Så kom vi frem til Roslin Chapel, som var under oppussing


Hadde ikke tid til å gå inn denne gangen, men det er nokså spesielt interiør der så anbefaler å ta turen ;)Har du et forhold til trær?
Kunne du tenke deg å gjenskape de gamle skogene?

Stikkord:

20 kommentarer

ChristinaElena

02.03.2013 kl.19:46

Det finnes ikke noe vakrere enn gamle trær. Det er et eller annet som virkelig fascinerer meg, både unge og gamle trær. Skottland er et sted her i verden jeg virkelig kunne tenke meg å besøke!

Cilith

03.03.2013 kl.12:23

Drømmer meg alltid bort i bloggen din.. Du besøker utrolig mange vakre, magiske steder! Som tatt ut av en annen verden.

Jeg elsker trær. Blir mange skogsturer men skogene her kan ikke sammenliknes med det du viser fram! ^^ du skulle laget en egen reiselivsguide for spesielt interesserte ;)

pyrodam

03.03.2013 kl.12:54

Du er virkelig søt som dedikerer så mye til trærne. Jeg er svært fascinert av trær selv, blir emosjonelt knyttet til dem, for de gir meg så mye energi og liv. Blir bokstavelig opprørt når folk kutter dem ned. Ser så mye fælt som blir gjort med trærne her i nabolaget. Skikkelig flotte gamle trær blir jevnet med grusen. Gleder meg til å flytte. Hvis jeg noen gang får masse penger skal jeg jeg kjøpe opp skoger bare for å frede dem selv og tillate permakultur på tomtene til folk som vil ta ordentlig være på områdene. Det er det jeg har lyst til selv :)

Heresetai

03.03.2013 kl.14:24

Så vakkert! Jeg elsker trær, og særlig gamle, krokete, mosegrodde trær. De er så magiske og eventyrlige.

Cecilie

03.03.2013 kl.15:29

Så nyyydelige trær, og for et vakkert sted! Virkelig magisk. Åh, som jeg også fikk lyst til å reise dit nå! ^^

Silje S.

03.03.2013 kl.15:55

Vise vakre kjemper *beundre* Såg generelt ut som eit veldig flott område, med både mystiske borgruinar og gamle majestetiske tre, heilt eventyrisk! <3

Men ja, eg har alltid hatt eit nært forhold til tre: Om det var til leik, klatring, for å søke tilflukt i eller berre for å kome nærare naturen har dei alltid vore viktige for meg, og kanskje enno meir no i seinare år, som eg har fått eit djupare forhold til dei på alle plan. Måtte vi så liv og gjennskape store skogar kor enn vi befinner oss ^^

Marita

03.03.2013 kl.18:41

Hei. Fantastisk!!!! Helt fantastiske, nydelige trær å en virkelig bra blogg. Jeg lever i et A4 liv der jeg har 3 barn,hund,mann og en jobb i barnehage 5 dager i uka. Det blir mye stress og slikt uten å gå i for mye detaljer. Dette innebærer at man lever alt for stressende med hurtilagende middager osv og det som skjer i et slikt stressende liv. Dessverre!! Men noe driver meg til noe andeledes liv, noe jeg tror jeg alltid har ønsket meg siden jeg ble født, i allefall lang tid til bake. Selvforsynt mat, hus som puster og ikke minst stoppe opp å kjenne at man lever,lytte til verden og naturen. Jeg gjør det så ofte jeg kan og tro meg, jo mere jeg leser din blogg, jo mere blir sikker blir jeg må gripe tak i livet. Stå på med en nydelig blogg!!

°Vinterperle°

03.03.2013 kl.22:19

Det bildet av deg og det store treet er et av mine absolutte favorittbilder :D

Trær er så viktige og fine og magiske og det er rart at folk ser ut til å bry seg så lite om dem, bare se på hvordan Ekebergskogen i Oslo får gjennomgå om dagen :/

Selv har jeg alltid blitt forundret og begeistret når jeg ser spesielle trær - viste jo deg og Ruben de fine lindetrærne nede ved stranda hos meg :) - men jeg synes jo mangfoldet er heller skuffende. Alt for mange strake trær med lite klatremuigheter :( Det er jo ikke rart barn leker mindre ute når treutvalget kuttes ned.

Naviana

10.03.2013 kl.12:44

ChristinaElena:
Så koselig at du synes det! :) Skottland anbefales så absolutt ^^

Naviana

10.03.2013 kl.12:47

Cilith:
Aww, setter stor pris på å høre at du finner glede i bloggen min :D De andre verdenene er alltid tilgjengelige for oss ;)

Ååååhh, jaaa, det skulle jeg! Kanskje skrive en bok om store trær, flotte skoger og hvor man kan finne dem? Hihi ^^ I forigårs gikk jeg på ski gjennom skoger og over fjell, og fant det kanskje største treet jeg har sett her i Norge så langt, en gammel og kraftfull furu! Virkelig imponerende :)

Naviana

10.03.2013 kl.12:47

Heresetai:
Ikke sant? :D Glad jeg ikke er alene om det.

Naviana

10.03.2013 kl.12:55

pyrodam:
Takk :) Skjønner hvordan du har det! Jeg er jo vokst opp ved grensen til skogen, og har opplevd hele livet at skogen ble mindre og mindre, og at mange kjære trær har blitt brutalt slaktet ned, egentlig helt uten grunn. Jeg jobbet for å verne hjemskogen min, men det er så sjelden jeg er på hjemstedet mitt, og sivilisasjonen har tatt nye jafs av den for hver gang, så det smerter meg å dra dit. Men går ut fra at det var en mening med å leve så nært opptil naturødeleggelser, slik at jeg nå kan gjøre noe med problemet og finne nye gode løsninger.

Morsomt at du nevner det, for jeg har også lenge tenkt at de pengene jeg kunne avse skulle brukes til å kjøpe opp og frede skoger. Så er jeg så heldig å vinne eller få et stort beløp ville jeg ikke nølt engang. Nå får det holde å donere det jeg kan til Regnskogfondet, Fremtiden i våre hender, Miljøpartiet osv.... MEN sant som det er, jeg tror ikke på naturreservater uten folk, for vi som er dedikert til å trå skånsomt vil bli en berikende del av det hele ;)

Naviana

10.03.2013 kl.12:56

Cecilie:
Sååå fint å høre! ^^

Naviana

10.03.2013 kl.20:58

°Vinterperle°:
Hihi, liker det godt jeg også ^^
Huff da, hvordan går det med Ekebergskogen egentlig?

Jaaa, la oss inderlig håpe at fremtidens barn får mange dugendes trær å leke i! :D

Naviana

10.03.2013 kl.21:02

Marita:
Hei Marita, så koselig å høre fra deg! Dine ord bringer mitt hjerte stor glede :D Om jeg bare kunne inspirert en person til et liv de følte seg mer hjemme i, ville bloggen fyllt sin hensikt. Selv om jeg lever litt unormalt, beundrer jeg også dem som velger et helt vanlig liv... så lenge de gjør det bevisst og via fri vilje ;) Men vi kan jo alltid velge noe annet. Vi kan leve ut den største visjonen om oss selv og vårt liv, og verden trenger det sårt! Mine beste lykkeønskninger til deg, om å få til det du vil <3

Naviana

10.03.2013 kl.21:05

Silje S.:
Jaa, om dere skulle komme til å reise litt rundt i områdene sør for Edinburgh, er det jo bare å stikke innom. Men det finnes jo maaange andre sikkert like flotte steder å se også ^^

Absolutt *se for seg en grønn fremtid med endeløse skoger full av eldgamle store trær, lykkelige mennesker og et blomstrende økosystem* <3

Ainjali

19.03.2013 kl.16:10

Utrolig fine trær!!! Jeg må si jeg elsker at du poster så mange bilder av gamle trær. Det er en av mange grunner til at jeg er så glad i bloggen din! Bildet av deg med det store gamle treet er så utrolig fint at jeg kunne hatt det i stort format på veggen :)

Har kjempelyst til å besøke Roslyn chapel en gang. Og området rundt ser jo finere ut enn jeg noengang kunne forestilt meg. Takk for inspirasjonen, vakre deg!

Naviana

23.03.2013 kl.18:31

Ainjali:
Så utrolig koselig å høre! *smile masse* Trær <3

Ah, så du har hørt om stedet før? Jeg tror det er veldig fint og spesielt inni, men omgivelsene rundt i dalen er jo egentlig det flotteste, synd at mange går glipp av det og bare ser kapellet.

trude monica hansen

11.08.2013 kl.13:41

mange kjempe fine bilder og fantastisk tekster .vil reise ser .

Naviana

19.08.2013 kl.02:05

Tusen takk, så koselig å høre! :)

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits