The Highlands og et skjult slott

Etter tiden vår i Findhorn hadde vi enda noen dager til overs i vår tid i Skottland, så vi endte opp på bussen nordvestover forbi Inverness og til Highlands- områdene. Vi skulle få bo hos couchsurferen Chloe, og med oss hadde vi også vårt nye bekjentskap Inger Line. Så etter noen busskifter og små kronglete veier forbi små skotske landsbyer og stadig grønnere natur, ankom vi stedet som skulle vise seg å by på mange hemmeligheter. Været var strålende, varmt og skinnende i den tidlige høsten, og vi utforsket naturen i nærområdet, vi hadde også et lite mål om å finne en steinsirkel. Etter å ha tuslet rundt på kronglete skogsstier kom vi til en gammel kjerreveg, og en kappekledd mann på en stor hvit hest suste forbi oss. Vi vandret videre over elver og blant trær, til vi til slutt kom til et stort slott som Chloe tilfeldigvis hadde funnet noen måneder tidligere. Rundt slottet vokste mange store og flotte trær som vi hilste på og spilte litt fløyte for.

English Translation:
After Findhorn we traveled north- west through Inverness and into the Highlands. We was lucky to stay at couchsurfers during all our journey, and they were such lovely experiences! Our new friend also decided to travel with us. After several small buses and narrow roads through scottish villages and ever more green landscapes we arrived at the place, and soon went out to explore the area and the secrets it contained. We followed several forest paths, crossed some rivers, met a cloaked man with a white horse before we found a huge castle hidden in the woods... Apparently our host had not even known about it until a few months ago, but then again castles are everywhere in Scotland it seems ;) Since nobody lived there and the owner already had many castles, we decided the best solution for this would be to transform it into an eco castle surrounded by an amazing fairy tale ecovillage... This has already been done various places in Europe.


Med buss gjennom Highlands... Ikke så bra bilder dessverre, men det gir nå et inntrykk av hvordan det ser ut der.


Hvitt slott i det fjerne... I Skottland er det slott overalt, så og si ;)


Stor elv


Noen steder var det høstfarger i alle fall :)


Bilde fra da vi overnattet i det gamle steinhuset til en couchsurfer, dette er hagen med lavvo og bålplass med hytte over.


Hos Chloe, med te og en koselig katt


Et bilde fra Inverness, der vi skiftet buss


Godt å komme seg ut i den grønne naturen


Barkmønster


Skotske elver
Oss og et stort høyt tre


*studere en skogsnelle*
Såå fint :)


Ruben og Inger Line, vi hadde mange interesante diskusjoner... som vanlig ;)


Trær og lys


Chloe... og et tre med en litt spesiell utvekst


Fløytespilling på gang


<3
På vei til slottet


Deeer var det! Ikke det fineste slottet jeg har sett akkurat, foretrekker mørke
mosegrodde slottsruiner, men slike har jo sin sjarm de også :)


Et ganske perfekt eiketre om jeg får sagt det selv :)


^^
Chloe og slottet


Hvile seg på gresset


Ut fra hva jeg vet, så eies det av en gammel dame som er der maks en gang i året, og hun eier visst mange slott! Derfor tenkte vi det er en god idè å ha det som base for økolandsby, for rundt her er det en virkelig eventyrskog, vakre elver og stoor plass! ;) Hva skal man med slike store marker man må slå hele tiden, når slottet ligger langt inne i ingenmannsland og ingen bor der egentlig?


Hestekastanje

(Del 2 kommer snart!)

Har du vært i Highlands?
Hva tror du om slott med omkringliggende eventyr- økolandsby? :)

Stikkord:

10 kommentarer

Silje S.

13.02.2013 kl.15:06

The Highlands <3 Får alltid ei kjensle av å kome heim når vi er der og bortsett frå Vestlandet i Noreg er det ingen anna plass i verda eg meir kunne tenkje meg å bu. Og eit skotsk slott med omliggjande økolandsby, det hadde vore noko ;)

Heresetai

13.02.2013 kl.16:16

The highlands i Skottland er helt magisk! Jeg hadde æren av å bo ved the highlands noen måneder da jeg var yngre. Jeg elsket å gå tur der, se på den vakre naturen, alle fargene og dyrelivet. Jeg tror jeg kunne bosatt meg der for livet om noen bare gav meg et hus :D

Naviana

14.02.2013 kl.21:17

Silje S.:
Så sant så sant! Jeg ville nok ikke hadde mange betenkeligheter mot å flytte dit om forholdene lå tilrette ;) Hihi... sukke og drømme! Har dessverre ikke vært så mye ute ved vestkysten, utenom en tur til Isle of Skye, så det er mye igjen å utforske.

Naviana

14.02.2013 kl.21:19

Heresetai:
Woow, gjorde du? Det må ha vært fantastisk! Jeg er helt enig i det, hadde forholdene ligget til rette hadde jeg nok flyttet dit på flekken ^^

Ainjali

17.02.2013 kl.14:52

Så vakker og magisk natur! Vakkert eiketre. Økolandsby omkring et slikt slott er en kjempegod ide. Området virker jo som skapt for et slikt prosjekt :)

Randomjenta

17.02.2013 kl.17:37

For et nydelig landskap! The highlands er virkelig et flott stykke europeisk natur! :)

Heidi

18.02.2013 kl.22:46

En eventyrlig økolandsby med slott hadde i hvertfall oppfylt mange av barndomsdrømmene mine, hehe. Tror det hadde vært en super kombinasjon! Har aldri vært i Highlands før, men det ser veldig fristende ut å ta en tur når muligheten byr seg ^^

Naviana

19.02.2013 kl.12:27

Randomjenta:
Så absolutt, og enda er det så mye jeg enda ikke har sett der! :) *ønske seg tilbake en vakker dag*

Naviana

19.02.2013 kl.12:28

Ainjali:
Hehe, ja! Akkurat nå har jeg ikke ressurser til å jobbe med prosjekter i Skottland, men om jeg hadde flere bekjentskaper der så kanskje! ;) Det hadde vært helt ypperlig, spør du meg...

Naviana

19.02.2013 kl.12:31

Heidi:
Haha, ja, hvem skulle vel ikke ønske seg det? Slottet skulle selvsagt fungert som community- building, gjesterom, kurssenter, spisesal og verksteder, alt ettersom hvor mye man får plass til, og ikke noe føydalistisk preget slik som før i tiden. Så da snur man ting litt på hodet! :) Vinn-vinn- situasjon, man vedlikeholder slottet selv, dyrker i hagene og bygger egne små hus som passer perfekt inn i landskapet. Kan ikke bli særlig bedre. Eneste jeg savnet der var høye fjell.

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits