Skotske grønne skoger og Cluny Hill


Et stykke fra Findhorn økolandsby hadde de kjøpt opp et helt hotell/slott der de holder kurs, undervisning og sammenkomster. Det går små busser noen ganger om dagen mellom stedet som heter Cluny Hill og Findhorn. Bygningen har en flott park og hage, men best av alt grenser den til et stort skogsområde med et mangfold av fantastiske trær. Det er virkelig en magisk eventyrskog, slik man drømmer om å oppleve når man reiser til Skottland.

Jeg dro dit den siste dagen i Findhorn, det var nemlig her min kjære hadde oppholdt seg, så det var såå godt å være sammen igjen! Vi følte oss friske, glade og harmoniske etter en fin, men utfordrende tid. Vi utforsket skogen sammen, hoppet og virvlet og var både høyt og lavt, hilste på mange flotte trær og skogsvesner, oppdaget et tårn og en liten mystisk kirkegård. Vi hadde mye å snakke om etter alt som hadde hendt den siste tiden, og det var en fin avslutning på oppholdet i Findhorn, før vi reiste videre på vår ferd i Skottland.


English translation:
Findhorn Foundation also have bought a hotel/castle 1 hours walk from the ecovillage, by a beautiful and green enchanting forest. This is where by beloved stayed most of the time, so at the last day I went to meet him there, and it was wonderful to be together again! We spent some time frolicking in the woods, talking and sharing about all that had happened and really enjoying our time, before leaving Findhorn and travelling further into Scotland.
Cluny Hill
Kjærlighetsbenk


Tilstedeværelse


Med slottet i bakgrunnen


En snodig plante... noen som vet hva den heter eller brukes til? :)


Flotte røde epler


Dahlia


Stoort bøketre


Vet ikke helt hva som skjedde med bildet her, men noe mystifistisk var det nå


Store tuja-trær! :) I forhold til norsk standard i alle fall...


I et eventyr...


Masse små sopper <3


Utsikt helt mot havet


Det mystiske tårnet midt i skogen


^^


En portal av lys :)
*stolt treklemmer*


Fine linjer


Soppesopp
Svimse og snurre... eneste bildet som ikke ble helt uklart ;)


Bøkeskoger altså <3


Min kjære titter frem bak treet


Og svever plutselig gjennom luften!


Fint å ri her? Definitivt!
Dette var en litt uvanlig plassering for en slik sopp syntes jeg ;)


Sterke røtter, men ikke dype nok?


Kom over dette merkelige stedet


Hørte rykter om at mange bruker det for å gi slipp på negative aspekter i livet sitt. Sikkert lurt.Har du vært i skotske skoger? Eller kanskje du har vært i en like magisk skog her til lands? :)

15 kommentarer

The Apocalyptic Doll

04.02.2013 kl.17:14

For et fantastisk sted! Jeg misunner deg så mye som har vært der :)

Branna Laurelin

04.02.2013 kl.19:28

Åh, jeg skulle så gjerne ha bodd i det mystiske tårnet midt i skogen! *drømme seg bort*

Nå kjenner jeg at jeg lengter til snøen forsvinner og jeg også kan hoppe og virvle rundt i skogen igjen! Blir liksom ikke helt det samme når man må base seg gjennom snøen :p

Heidi

04.02.2013 kl.19:39

For et eventyr! :D Jeg vil ut og leke i skogen igjen! Gleder meg såå til all snøen forsvinner <3

Valkyrja.com

05.02.2013 kl.08:08

For et magisk og nydelig sted. Den skogen skulle jeg gjerne ha tatt en ridetur gjennom. :) Åh som jeg gleder meg til våren kommer, til å gå lettere kledd og være barbeint i skogen - innleggene dine gir meg ofte den følelsen...:)

Maja Dichmann

05.02.2013 kl.10:08

Fantastiske billeder, Bestemt et sted jeg også gerne ville besøge. Pentagrammet i sten ude i skoven er sikkert fra et ritual nogle hekse har lavet :) meget spændende. I mit heksecoven Moonsistes , efterlader vi også tit naturlige synlige spor :)

Naviana

05.02.2013 kl.10:32

Maja Dichmann:
Glad du likte dem! :) Pentagrammet hører til et opplegg de har i Findhorn tror jeg, tror ikke de generelt er hekser eller paganister, men vet noen driver med sjamanisme.

Naviana

05.02.2013 kl.10:34

Vigdis:
Ja, virkelig et flott sted :) Hehe, ja, det er jo en ganske grønn blogg jeg har... Kan ha noe med å gjøre at jeg ikke rekker å blogge så mye om sommeren, så jeg har så mye å ta igjen når vinteren kommer?

Naviana

05.02.2013 kl.10:34

Heidi:
Ja, ser frem til våren jeg også, men akkurat nå koser jeg meg med snøen ^^

Naviana

05.02.2013 kl.10:41

The Apocalyptic Doll:
Du har jo et langt liv foran deg, så om du virkelig vil så er det jo bare å ta turen :)

Naviana

05.02.2013 kl.10:43

Branna:
Aww, det hadde passet deg fint! Jeg må si jeg ikke hadde hatt noe i mot å bygge halmhuset mitt i en slik liten lysning nei... *drømme med stjerner i øyenene* Det var ikke det første stedet i Skottland jeg kunne flyttet til på flekken ;)

Ah, jaaaa *glede seg til våren* <3 Men enn så lenge nyter jeg snøen som dekker landskapet. Er nemlig ikke så mange dager vi har hatt snø, så det har fortsatt blitt dårlig med basking i snøen, aking, skigåing og snowblades :P

Silje S.

05.02.2013 kl.19:22

Åhhh... *se lengselsfult på bildene*... for nokre heilt vidunderlege skogar! Å vandre barbeint mellom trærne der, uforstyrra for verda utanfor, og berre vere.. det hadde vore noko <3 Fantastisk at dykk fekk oppleve den staden; håpar vi kan sjå den saman under eit framtidig Skottlandsbesøk ^^

PS: Vart overraska då eg såg namnet "Cluny Hill", då eg trudde det kunne ha samanheng med "Cluny Castle". Cluny Castle var nemleg det opprinnelege hovudsetet til Clan MacPherson, Lars Christian sin klan, som dei måtte selje under depresjonen i 1930. Etter eit kjapt søk viste det seg at det likevel ikkje var noko samanheng, då Cluny Castle ligg langt unna; nær Laggan i Badenoch ved Cairngorm Mountains (som var området vi besøkte sist).

Linda

06.02.2013 kl.11:31

Så utrolig koselig, og mange fine bilder:D Jeg og min kjære planlegger faktisk en ukes gåtur i Skottland til sommeren og jeg tror det kan bli veldig spennende;D

Naviana

06.02.2013 kl.15:08

Silje S.:
Jaaaa... å tusle rundt barfot i slike skoger sammen med dere hadde vært litt av en (oppnåelig) drøm! :D

Åh, morsomt at det er nesten samme navn, kan tenke meg man kan få teen litt i vrangstrupen av slikt *fnis*

Naviana

06.02.2013 kl.15:09

Linda:
Oooh, det høres fantastisk ut! :D Hvorhen er det dere tenker å vandre?

Ainjali

07.02.2013 kl.14:57

Vakkert slott og magisk skog! Bøkeskoger er virkelig fantastiske. Åh, som jeg likte det tårnet midt i skogen :) Har ikke vært i noen skotske skoger, men har vært en noen vakre skoger i Skandinavia.

Norsk treklemmer klubb ved Tom Erik ingvaldsen

26.08.2014 kl.15:58

Kjempefin side !!! Jippi !!! Husk om du har lyst å legge ut lenk til Norsk treklemmer klubb ...

Naviana

26.08.2014 kl.16:04

Norsk treklemmer klubb ved Tom:
Takk! :D Ja, mener du lenke til facebooksiden, eller har dere også en hjemmeside? :)

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits