Edinburgh ~ Skottland, slott, gotisk arkitektur og kunst

Oktober 2012
Da er jeg hjemme igjen etter noen fantastiske og magiske høstuker i Skottland! Reisemålet mitt denne gang var økolandsbyen Findhorn langt i nord, et sted jeg hadde drømt om å besøke i 7 år, da jeg først hørte om det. Ironisk nok var det like etter å ha hatt en skikkelig rundreise i Skottland hvor jeg da befant meg 10 min fra økolandsbyen. Denne gangen ble det litt av en spontantur, selv om jeg på forhånd visste jeg skulle til Findhorn i år, for det begynte å demre for meg at løvet på trærne var i ferd med å bli ganske så gult og rødt og at tiden var inne. I hui og hast satte jeg i gang med å planlegge en liten reiserute med andre mystiskmagiske steder jeg ikke fikk sett sist, samt finne egnede Couchsurfere å overnatte hos, før vi la avgårde. 

Vi ankom først den i mine øyne ganske så fine byen Edinburgh, hvor vi tilbrakte et par dager til å beskue endeløse flotte byggverk av stein, slott, grønne åser, kunstmuseer og et par små sjelfulle butikker. Edinburgh er nok den vakreste byen jeg har vært i, med et gammelt preg bestående av en stor mengde steinbygninger, mange av dem i gotisk stil som arkitekturnerden i meg liker godt, med innslag av grønne trær. Edinburgh har også bruktbutikker dedikert til veldedige formål på rekke og rad, så skulle gjerne hatt bedre tid til å titte innom dem ;)

Den siste kvelden der søke vi tilflukt fra plaskende regn i en kinosal for å se den fine eventyrfilmen Brave... Noe som var ganske så passende, da vi dagen etter reiste gjennom hele de grønne Highlands! Skoger, sletter, lyngheier, store trær, ruiner, slott, steinhytter, regn, tåke, sol, regn, regnbue, sol, regn! Og så.... Findhorn!

Om dere ikke liker gotisk arkitektur, slott, feer og grønne åser, anbefaler jeg å gå videre til neste blogg ;) For her blir det bilderas. Jeg har forresten også mikset inn noen 7 år gamle bilder fra sist jeg var i Edinburgh, men de aller fleste er nye.
 
English translation: In late september I finally went to my dear Scotland again. I landed in Edinburgh, which might be my favorite city in the world so far. It still contains so much of the old, outstanding architecture, and I especially like the gothic style. Everything there consists of dark stone mixed with some greenery. There's also interesting museums, art exhibitions and small flee shops all over the place. During my journey in Scotland I slept at other couchsurfers place, and it was totally perfect! :)


Edinburgh Castle, midt i byen, bildet tatt den kvelden vi ankom
Slottet
På vei opp til Edinburgh Castle
Kveldsstemning i Edinburghs gater 


En vakker katedral


Fargerikt


Mange fine glitrende trær


Neste morgen


Et keltisk kors... det var på tide ;)


Fairy doors


Ahh, vakre gamle bøker på antikvitetsbutikk


Den fineste butikken, "Enchanted"! Er fortsatt litt trist for at jeg ikke fikk med en av de store feene hjem :p


Dette var utsikten fra rommet vi sov i, ganske flott! Her ble jeg vekket av soloppgangen.
Appelerende
Høøyt tårn = enkelt å finne veien hjem igjen ;)


Dette monumentet er så flott :)
På avstand


Et lite slott


Salisbury Crags og vulkanen Seat of Arthur, som er i Edinburgh


Seat of Arthur


Salisbury Crags


På det nasjonale kunstmuseet! Mye fint å se her, og gratis inngang. Bilde av Dunnottar Castle


Oberon og Titania


Forrige gang hang dette bildet der også. Bildene er fra Viktoriatiden, rundt 1850, og de er stoore. Så
mange detaljer! Fantastisk arbeid, gjort av Sir Joseph Noel Paton <3 En kopi av bildet har jeg hjemme.


Flere detaljer


Hihi, denne sneglerytteren vises ikke i det store bildet, men er ganske morsom synes nå jeg


Fin kledning i alle fall


Lokal eføyskog
Koselig lite steinhus


Tåååårn


Og enda ett...


Solen går ned...


The National Monument, merkelig sak på toppen av en ås jeg klatret opp på


Fargene på himmelen


Jeg skal fortløpende lage flere blogginnlegg om Findhorn, the Highlands og magiske eventyrskoger! ^^ Har vel hatt en pause fra blogg og bilder en god stund nå, men jeg har jo mye å dele :)

Har du vært i Skottland?
Og i Edinburgh?
Liker du gotisk arkitektur?
 

28 kommentarer

ChristinaElena

13.01.2013 kl.16:33

Åååh! For et nydelig sted! Edinburgh (Skottland generelt) er et sted jeg virkelig drømmer om å reise til.

anonym

13.01.2013 kl.20:44

Ååhh... Har så lyst til å dra dit <3 Har ikke vært i skottland engang, men jeg må på en måte dra dit en eller annen gang i løpet av livet...

Katinka

13.01.2013 kl.23:14

Åååh, så utrolig flott! Det må ha vært en fantastisk tur! Kjente jeg ble skikkelig reisesjuk nå. Har hatt lyst til å reise til Skotland i flere år, men desverre ikke gjort drømmen til virkelighet enda. Kanskje 2013 blir året!;)

Naviana

14.01.2013 kl.09:30

Katinka:
Ja! Det anbefales på det sterkeste, er så mye magi å finne der ^^ Føler et sterkt savn hver gang jeg reiser derifra.

Naviana

14.01.2013 kl.09:31

anonym:
Ja, det må du! :D

Naviana

14.01.2013 kl.10:52

ChristinaElena:
Ja, det er det :) Så klart er ikke Edinburgh bare fin, er mye stygg modernistisk arkiktetur der også... Men om man skal fokusere på det positive, så er den temmelig fin til storby/hovedstad å være.

Malin Kristine

14.01.2013 kl.11:22

Jeg var i Skottland i sommer. Da dro vi både til Glasgow og Edinburgh, og tok en dagstur til høylandet og Loch Ness. Edinburgh er bare helt fantastisk, så jeg kan tenke meg å dra dit igjen!

Naviana

14.01.2013 kl.14:58

Malin Kristine:
Oooh, det høres flott ut! :D Loch Ness har jeg bare så vidt sett faktisk, rakk ikke over det denne gang heller. Glasgow har jeg reist gjennom, men tror ikke jeg har tuslet rundt der egentlig.

Silje S.

15.01.2013 kl.18:17

Edinburgh <3 Seier meg einig med deg i at det er ein av dei vakraste byane eg har vore i: Alle dei vakre bygga og trange smuga i gamal stein, omkransa av grønt og frodig natur.. byen føltes veldig levande (i motsetning til dei fleste storbyer). Var ihvertfall veldig koseleg å få eit gjensyn via bildene dine, såg ut som de hadde eit flott opphald der! Kjente til og med igjen butikken med feen *ler* Og åsen du klatra opp på, med The National Monument, er der den årlege Beltane-feiringane skjer :)

Gler meg til meir bilderas frå kjære Skottland ^^

Branna Laurelin

15.01.2013 kl.20:52

Fantastiske bilder! Nydelig arkitektur. Å, jeg bare må få kommet meg til Skottland en dag. Men Irland kommer alltid først på lista, hehe! Så da ender jeg alltid opp med å dra dit i stedet :p

Marina Aurora

16.01.2013 kl.17:48

Ååh, så nydelig det ser ut der! Elsker arkitekturen. Skottland og Irland er jo de landene jeg har mest lyst å besøke, du er så heldig som har sett iallefall litt av det. Edinburg virker jo ikke som alle andre stortbyer, ikke overlesset i kjedelig, grå moderne arkitektur. Ville likt å besøkt Glasgow og da ^^ Gleder meg til å se flere bilder. <3

Naviana

16.01.2013 kl.19:46

Branna:
Hihi :) Jaaa, det må du, tror ikke du kommer til å angre ^^ Skjønner hvordan det er, jeg hadde nok gjerne dratt til Skottland ved enhver anledning, men det er jo såå mange andre steder og land jeg også vil se. Selv om det egentlig ikke er et mål i seg selv for meg å reise så mye, hehe.

Naviana

19.01.2013 kl.08:21

Silje S.:
Jaaa, tenkt å reise til Skottland og tusle litt rundt i Edinburgh før vi sammen utforsker Highlands og store skoger? Hihi ^^ Dere har vært med på Beltane- feiringen har dere ikke? Det virker så flott! Har sett noen bilder tror jeg :)

Naviana

19.01.2013 kl.08:49

Marina Aurora:
Ja, har tidligere vært på rundreise i Skottland, i Irland har jeg vært mest i øst og vest, er veldig takknemlig for at jeg har hatt mulighet til å se så mye... Selv om det alltid er så mye mer! Bare i Norge har jeg nok reist mer enn de aller fleste, men likevel så mange steder jeg ikke har vært.

Glasgow er ikke en så veldig fin by i forhold da, men Stirling ser ikke så verst ut så vidt jeg husker. Aberdeen er nok minst verdt å se ;)

Birginga

20.01.2013 kl.15:41

Favorittbyen min.. Bodde her en liten periode av livet mitt. Det er så utrolig vakkert og melankolsk <3

Naviana

20.01.2013 kl.16:25

Birginga:
Ååh, det var nok en flott opplevelse! :)

Silje S.

20.01.2013 kl.18:00

Åh det håpar eg vi kan gjere ein gong, hadde vore fantastisk! <3

Ja vi var med på Beltane-feiringa i 2009 og det var ei utruleg flott oppleving! Masse folk (i alle aldre), musikk, trommer, dans, skodespel, flammekunst og til slutt eit stort stort bål.. ei heilt magisk natt var det ^^

Ainjali

21.01.2013 kl.16:38

Åh, så vanvittig flott! Fantastisk flotte slott og gotiske katedraler...ååhh!! Må bare komme med til den byen etterhvert. Den så utrolig flott og koselig ut. Utrolig fin butikk med feer - kan godt tenke meg du ville ha med den store hjem ja ;) Og utrolig vakre bøker!! Elsker gamle bøker! Veldig begeistret for bildene til Sir Joseph :) Og som jeg lengter etter å sette føttene mine i en eføyskog!!! Kan tenke meg du trivdes der :)

pyrodam

23.01.2013 kl.04:33

Jeg har aldri vært der, men drømmer mye om å reise dit :) har gjort det siden jeg var liten og lærte om skottland og slottene dems. Du er helt fantastisk som har fått reise dit :)

Irene

25.01.2013 kl.08:32

Edinburgh er fantastisk! Hele Skottland er fantastisk spør du meg! :-) Av alle byer jeg har besøkt er det Edinburgh som er favoritten og jeg vil tilbake igjen hele tiden. Nydelig arkitektur og en avslappende atmosfære. En fantastisk by, rett og slett:-)

Naviana

25.01.2013 kl.09:39

Irene:
Glad det er flere som synes det! :) Ja, elsker Skottland så utrolig mye. Det kommer nok ganske mange flere blogginnlegg om Skottland her etterhvert.

Naviana

28.01.2013 kl.09:10

Silje S.:
Det høres helt fantastisk ut! *lyst til å oppleve* ^^

Naviana

28.01.2013 kl.10:51

Irene:
Ikke sant! Føler fortsatt det er mye uutforsket der ;)

Naviana

28.01.2013 kl.14:37

Ainjali:
Hihi, glad du også liker slikt! Eføyskoger er så fantastiske ^^ Mange av dem i Irland også.

Mira

26.05.2013 kl.04:14

Overveldet, rett og slett n y d e l i g :))

Besøkte Stonehenge og det var helt spesielt, men Skottland og Irland skal jeg besøke:)

Og den Gotiske delen av Barcelona..

Har reist nesten over hele verden så nå er det ikke mange ønskesteder igjen:))

Fra Mira gotisk jente:)

Naviana

03.06.2013 kl.19:31

Mira:
Ikke verst, da må du ha reist mye! :O Skottland og Irland er noen perler ja, du vil nok elske de landene ^^ Har de gotisk del av Barcelona? Selv drømmer jeg om å besøke art nouvea- delene! :)

Mira

05.06.2013 kl.04:24

Nydelig denne bloggen din, jeg elsker grønt..etter svart:)

Ja det har blitt noen turer gjennom mitt lange liv:))

Og det må du gjøre, det er i Frankrike det vel? jeg besøkte Stonehenge, men vil også til Newgrange i Irland, har du vært der?

Det er gotisk del i Barcelona og dit skal jeg:) Og Skottland og Irland, kommer til å måtte ha med ekstra koffert til klær og sko, fotogalskap vet du:))

Det jeg alltid kommer til å angre på er at når jeg var i Chile var det 4 timer med fly til Påskeøya, det var så vidt vi hoppet på flyet men nei... Kansje det kommer en sjangse til, siden:) Håper det..

Naviana

06.06.2013 kl.22:42

Mira:
Hihih, grønt er veldig likbart ja :) Art Nouveau er jo en stilart, betyr "den nye kunsten", det er vel ikke så mye arkitektur i den stilen i Frankrike kanskje, ikke vet jeg... men jeg siktet her til feks Gaudi sin arkitektur i Barcelona :) Jeg har aldri vært i England faktisk, men har vært på Newgrange ja!

Petter

25.11.2013 kl.00:29

Flotte bilder!

Var i Skottland i fjor sommer, fikk 4 dager i Edinburgh. Det er uten tvil den flotteste byen jeg noensinne har besøkt. Stemningen, bygningene, alt var bare helt fantastisk. Blir å reise dit til neste sommer også, håper å få med Orknøyene og mer av the highlands...

Naviana

14.12.2013 kl.01:45

Petter:
Mange takk! Jeg er helt enig angående Edinburgh :) Kos deg neste år da, det blir nok episk!

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits