Interiør, oppussing og koselig besøk!

Siden jeg ikke bare er ute eller på reise nå om dagene, tenkte jeg det var på tide å laste opp noen innendørs- bilder her på bloggen. Tiden mot årets mørkeste dag nærmer seg med stor fart, og det lar seg ikke alltid gjøre å utnytte det lille av dagslys som er. Heldigvis gir det også tid til refleksjon, læring og utarbeidelse av mengder av papirarbeid, og kanskje om jeg er heldig litt kreative sysler.

Det har vært mye å gjøre med dette gamle huset siden vi kom hit. Det har stått temmelig ubebodd i mange tiår, og det var litt av en jobb å stue vekk alt som fyllte vegger, hyller, skuffer og skap da vi kom hit, men til slutt fikk vi da ordnet det litt personlig og hjemmekoselig. Spesielt etter å ha malt om diverse vegger og lister til levelige fargekombinasjoner og fikk hentet litt av mine ting som har vært gjemt vekk i 7 år ;) Det er kanskje ikke så stort hus, men det har ganske perfekt med plass for våre behov, så jeg vurderer å strukturere vårt fremtidige hus på en litt lignende måte, bare i naturmaterialer og organiske former så klart. Dette er likevel et laftet hus da, selv om det dessverre ikke kommer så godt frem, og består av en liten stue, kjøkken, kontor/arbeidsrom og bad, samt loftstue med to små soverom. Det positive med gamle hus er at de er koseligere og mer sjelfulle, det negative er at de er kalde og at det elektriske systemet har trengt omfattende fiksing ;)

Uansett så har vi vært så heldige å få litt besøk her på dette avsides stedet, noe dere det gjelder skal vite at jeg setter veldig stor pris på <3 De byr på en fin variasjon i et ellers forholdsvis introvert liv. Flere hyggelig høstminner kommer etterhvert, ikke minst fra min magiske reise til Skottland!


Translation: So I moved into this old log house, and it was quite a lot of work with painting and fixing, not even to mention getting all the old stuff out of the way. But after some time it ended up quite cozy and home- like. Even though I still really miss my enchanted attic forest home at my childhood's house which I moved from 7 years ago, this is a little more functional. Won't put too much work into it since it is but another temporarily home, but you know, sometimes you just have to decorate a little. The best thing is however to have a house to play around in, and to get visits from amazing friends! <3Fant ut at jeg ikke klarte å leve med rød stue, da det eneste røde jeg har begrenser ser til en rekke fluesopper ;) Inne i alle veggene er det laftet tømmer...


Her har vi fått tak i to plater som vi har saget om til arbeidspult. Vi trengte stor plass å boltre oss på, og siden det er synd å bruke 12000 kr på et slikt fra møbelbutikken, satte vi i gang selv. Slike plater kan man få tak i gratis på diverse trevarelager som restmateriale, noe som er kjekt for folk som prøver å starte f.eks egen bedrift. Vi har skrudd dem fast til en ekstra plate som er en forlengelse av et vanlig bord, og det er fullstendig stødig uten å ødelegge det opprinnelige bordet. Etter man sager til så pusser man over kantene så de blir fine og avrundede. Her hadde vi akkurat beiset det i en sjokoladebrun farge som ikke kommer frem på bildet, samtidig som det ikke hadde tørket helt enda. Men resultatet ble ganske så bra, og sjatteringene i treet skinner gjennom.


Pusen hadde lagt seg pent tilrette over hatten min, mitt nye "floppyhat"- prosjekt ;) Og jeg som trodde pusen min hadde en utmerket sans for komfort...


Her fikk han en bedre idè...  Lille lurven ;)


Meg bak "blogg- kulissene", hehe. Har en pusegutt som er over gjennomsnittet glad i kos, ofte i upassende sammenhenger.
Pus som "soler" seg ;)


Pusen som har funnet seg en ledig plass under flyttekaoset tidligere i vår, hehe.
Her var han forresten litt skamklipt, etter vi haddet måtte klippe av halehåret hans pga oljesøl :PEtter at malingsspann og flyttekasser var borte. Noen av de dypt elskede bøkene våre.


Sommerfuglsoppelampe


Endelig fått plass til det vevde Tree of life- veggteppet mitt ^^


Litt høstpynt... mitt hjem har alltid blitt pyntet etter årstidene.... klarer ikke la være ;) Noen ganger ender det imidlertid opp som litt av en blanding.


Besøk av verdens beste og fineste folk! <3 :)


Blosmtersalater fra hagen, iblandet ville vekster


Dagliljer er spiselige, men jeg ville vært forsiktig med andre typer liljer. De andre blomstene er gressløk, stemor, storkenebb, marikåpe og akeleie.


Må daglig le av alle de merkelige sovestillingene til pusen


Strandlinjen nedenfor huset


Utsikt


Dette her er bare noen meter nedenfor hagen vår, koselig sted med bålplass rett ved fjorden


Første besøk av fine Marina og hennes kjære ^^
Lånte bildet av Marina... Er såå glad i slengdissebilder nemlig ;)


Kose seg med blåbærpai og annet snacks


Det store gresskaret som insisterte på å bli med meg hjem i år, som til slutt endte opp som gresskarpaier... Her kan man forresten også se den fine Silmarillion- boken min ;)


Kveldsstemning


Visste dere at bivoks avgir en varmere flamme enn andre lys, og renser heller enn å forurense luften? Nok et forsøk på å snike inn nyttige fakta ;)


Pusen min er linselus om dere ikke allerede har merket det... ;)


Fikk besøk av Gunhild og Marie, såå koselig :) :) Lånte bildet fra Marie forresten.


Bilder fra andre steder i huset kommer nok etterhvert.

Trives du i hjemmet ditt? Liker du å få besøk?

 

24 kommentarer

lykkehuldra

29.11.2012 kl.20:26

Åh, så koselig du har det! Og så kreativt å hente slike ting gratis... Det burde jeg ta opp med mann når vi begynner å fikse opp ting i nyhuset. Herlighet, denne stuen var jo... det er som å komme inn i en skog innendørs. Herlig. <3

(Og kattepusen var nydelig! Halledussen!)

~Hylja

~°Nilenna°~

29.11.2012 kl.20:28

Kjempekoselig hos dere! ^^ Også så fint utenfor.. Hihi! :D

Katrine

29.11.2012 kl.21:49

Det ser ut som om dere har fått det veldig koselig ^^

Ja, jeg har kommet veldig på plass i Trondheim, og føler meg veldig hjemme! Det er her som føles som "hjem" nå :) Leiligheten har blitt koselig, og alt har falt på plass!

Besøk er alltid koselig! Et ekstra spark bak til å rydde og ha det fint, samt å kanskje lage litt ekstra god mat :)

ME

29.11.2012 kl.22:00

Så grønt dere har det^^

Vi har et lite hobbitbol, men trives vel sånn passe her. Jeg vil helst over bakken siden jeg er sånn som kan stå i vinduet og bare tenke og se ut:)

Er kjempe kos å få besøk. hehe

1 søndag i advendt skal gresskarpynten ut og julepynten fram^^ Da blir det nok ennda kosligere her:D

Tigertina

29.11.2012 kl.22:31

Så koselig dere har det! =D

Og så nydelig tree of life-teppet er! Flotte bilder, mange fine tips ;)

Frøydis Sylvestris

29.11.2012 kl.22:56

Idyllisk med stor I! Det ser fortreffelig ut. :)

Ainjali

29.11.2012 kl.23:55

Så koselig du har det :) Og bokhyllen din ble jeg nysgjerrig på ;) Så fint med feer her og der. God ide å få tak i materialer til å lage arbeidsplass gratis, visste ikke at man kunne det. Visste ikke at bivoks forurenset mindre - setter alltid pris på slike kunnskaps-drops :) Vil gjerne se mer av hvordan du bor. Og pusen din er jo bare skikkelig nydelig!

Kristine

30.11.2012 kl.00:21

Må si det igjen, pusegutten deres er bare SÅ nydelig!

De siste årene har jeg flyttet litt rundt og vært litt på leting etter et sted jeg trives, men nå er jeg veldig snart på tur tilbake til der hjertet mitt og sjelen min hører hjemme, mitt elskede Nordnorge <3 Stedene Sortland og Sigerfjord i vakre Vesterålen!

Rommet mitt ser egentlig ut som en liten hule, som jeg av og til pakker ned og tar med meg for så å sette den opp et annet sted. Med både eføyer, drager og fluesopper, sammen med alle mine kreative prosjekter. Så jeg trives i grunn veldig godt sålenge jeg har denne hulen rundt meg.

Dere har funnet et fint sted, og hus, det er sikkert. Likte både bordet deres og den fine grønnfargen på veggen :D Visste heller ikke at bivoks forurenset mindre, og dette er noen av de vakreste lysene synes jeg :)

Silje S.

30.11.2012 kl.14:43

Magiske vakre huset <3 De har verkeleg klart å gjere det til dykk eiget, hugsar det føltes som å tre inn i ei eventyrbok då vi kom på besøk! Elskar interiøret og atmosfæren dykk har skapt, og bildene bringer fram gode gode minner :)

Ellers er katten utan tvil det herlegaste sjarmtrollet eg har vore borti, fine kosete pusen ^^

Besøk av venner er ei av livets store gleder og eg elskar å stelle i stand og gjere det koseleg når vi får folk på besøk. Så døra vår er alltid open, både for kjende og ukjende venner :) Og sjølv trivst eg godt der vi bur no, føler vi har klart å skape ein heim som reflekterar oss. Likevel er det mykje eg ville hatt annleis, vert innimellom frustrert over alle begrensingane når det er så mykje eg vil gjere, men eg føler på meg at tida for forandring nærmer seg ^^

Marina Aurora

30.11.2012 kl.19:17

Aww, koselige bilder! Og det var så koselig og kjekt å være på besøk hos dere, huset deres syntes vi var helt nydelig og så stemningsfullt og sjarmerende. Ble inspirert av å være der (: Hagen og gapahuken var og superidyllisk! Haha, også må man ikke glemme pusen heller da, virkelig en storsjarmør xD

Jeg trives vel i de rommene som er mine her i huset, men ikke så mye ellers. Bor jo som sagt hjemme hos mor enda, og med alle søskenen mine også, så jeg får ikke akkurat bestemme mest hvordan det skal se ut her og der og alt sånt.. men jeg får bestemt til en ganske høy grad hvordan jeg har det nedi kjelleren hvor jeg holder til, kjellerhuldra som jeg kaller meg selv. Har tre rom her nede som er mine, soverom, kjellerstue og bad. Prøver å gjøre det beste ut av det og pynte og innrede så det reflekterer meg som person, men er jo såklart også besgrenset hva jeg kan gjøre med lite penger og lite oppussingsmuligheter. Likevel synes jeg at jeg har det ganske så koselig og stemingsfullt her nede, spesielt kjellerstua mi, det er kjempekoslig å kose seg ihjel her om høsten og vinteren. Har mange planter som holder meg med selskap, og masse telysholdere og personlige pynteting og saker, mye havinspirert, med skjell osv og blader og alt mulig jeg plukker med meg fra naturen, synes det bringer så mye sjel ivinn i rommene, både skjell og andre ting. Akkurat nå er jeg i gang med å transformre stua litt ifa høst til vinter og litt yule. ååh, dere må bare ta dere en tur hit en gang i løpet av neste år, så skal jeg lage te til dere! ^^ <3

Linda

02.12.2012 kl.12:04

Så koselig det ble! Grønn var absolutt bedre enn rødt altså:D Også må jeg si at jeg er ganske forelsket i pusen deres, herregud så utrolig skjønn! Håper dere trives og koser dere masse i huset, og god desember!

Jeg trives ganske godt i leiligheten, da vi bor på grensa til skogen, men skulle gjerne bodd enda lenger unna byen:P

Naviana

03.12.2012 kl.20:48

~°Nilenna°~:
Hihi, takk ;) Ja, jeg trives ganske mye bedre her enn de tidligere stedene ^^

Naviana

03.12.2012 kl.20:48

Tigertina:
Tusen takk, det setter jeg pris på å høre! Er så glad for å ha et slikt symbolsk tre midt i senteret av stua ^^

Naviana

03.12.2012 kl.20:49

Frøydis:
Hihih, aww, glad du liker det ^^

Naviana

03.12.2012 kl.20:51

Linda:
Ikke sant! :) Tuusen takk for det, vi koser oss så langt, selv om vi må ty til flere lag med ull for å holde varmen til tider. En god desember ønskes tilbake!

Koselig å bo like ved skogen i det minste, men det gjør godt å komme seg lengre vekk fra byen ja! Jeg har også bodd mange år i by, og det blir mindre og mindre attraktivt ;)

Naviana

03.12.2012 kl.20:55

Ainjali:
Er det noen jeg ville vist bokhyllen min til så er det deg ;) Meeen, jeg må beskytte privatlivet mitt litt her på bloggen, så du får heller komme hit en tur *blinkblink* Eeeller sende deg et bilde på mail, hehe.
Ja, har mange feer fra mange land både her og der... tro meg, jeg har prøvd å motstå dem, men til slutt måtte jeg bare la dem invadere livet mitt helt.

Naviana

03.12.2012 kl.20:59

lykkehuldra:
Ja, om du ikke får tak i slike plater gratis, så koster de uansett veldig lite i forhold til et ferdig laget arbeidsbord.

Hihi, takk :) Der jeg bodde i oppveksten levde jeg rett og slett i en skog, både innendørs og utendørs, det var helt fullt av trær, klatrevekster, planter, gamle møbler, rennende vann, kunst og skatter... Men det tar jo tid å lage til noe slikt, i tillegg er jeg allergiker, så forsøker å tone meg litt ned, hehe.

Naviana

03.12.2012 kl.21:03

Meru:
Ja, skjønner! Jeg er litt sånn at jeg både liker hobbithull og alvehus høyt oppe i trærne, så jeg tror drømmen min er å lage en slags blanding. Feks et hus gravd halvveis inn i bakken, med et tårn... som har hengebru bort til en hytte i trærne? :)

Jaa, koselig! I dag forsøkte jeg å dekorere et tre utenfor her med lys, men inne ligger fortsatt noen små gresskar og høstblader blant hvite hjorter, glitrende eikenøtter og julesopper, får se å gjøre kål (eller pai) av de gresskarene snart.

Naviana

04.12.2012 kl.00:08

Katrine:
Så fint, hadde vært koselig å møtes neste gang jeg er oppe i Nidaros :) Jeg er som regel der oppe midtvinters en gang... Hihi. Sant at det er et lite spark bak angående ryddingen ja, sånn sett hadde det vært kjempeeffektivt om jeg hadde besøk en gang i uka ^^ Da går nemlig ryddingen dobbelt så fort, merkelig nok, og det er ikke mulig å lure seg til den ekstra energien.

Naviana

04.12.2012 kl.00:10

Kristine:
Det skal jeg hilse pusen og si ;) Han soler seg i glansen!
Koselig at du tenker deg tilbake til hjemtraktene, alle lykkeønskninger med trivsel og glede til deg.

Ja, bivokslys er kjempevakre, og så lukter de så godt! Hovedgrunnen til at jeg har lyst på bier i fremtiden, nest etter pollinering av planter og blomster så klart. (spiser egentlig ikke honning)

Naviana

04.12.2012 kl.01:27

Silje S.:
Aww, kjære deg, det er så koselig å høre! :)
Pusen takker deg for godordene, og purrer høylydt!
Det er jo såå koselig hjemme hos dere også, måtte det bare være en kort skogssti av eiketrær og syngende fugler som skiller oss *fnis* ^^

Naviana

04.12.2012 kl.21:18

Marina Aurora:
Hihi, så koselig å høre. Glad for at du straks kommer tilbake ^^

Og det høres så koselig ut hjemme hos deg også, så jeg gleder meg til å besøke og ikke minst at du har lyst til å vise oss den vakre naturen, vi kommer helt sikkert en tur :D

Pyrodam

07.12.2012 kl.09:27

Jeg liker vledig godt de grønne fargene i hjemmet ditt, også det magiske teppet med tree of life. Pusen er helt fantastisk, ser veldig snill og kosete ut. Og ja, jeg er veldig glad og trives i hjemmet mitt, dog jeg ønsker større plass i min lånte leilighet, at det var min egen og at det er mer organisk og rundere former.

Naviana

08.12.2012 kl.22:44

Pyrodam:
Takk, så koselig å høre ^^ Akkurat, det er fint ting å ønske seg, tror mange egentlig gjøre det selv om de kanskje ikke er bevisst det enda!

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits