Eventyrskog og blånende fjell

I slutten av august endte vi en helg opp med å ta en spontantur et par timer sørvest for der vi bor, til øya der mange av min kjæres slektninger kommer fra. Det var en reise gjennom frodige grønne daler og ikke minst slående vakre sjø- landskap, noe som var et lite plaster på såret for turen vi ikke fikk tatt til Lofoten i sommer. Her i disse områdene har vi også lange hvite strender og høye, spisse fjell! ;) Et par fergeturer senere var vi vel fremme på de tidligere gårdsområdene ved sjøen, hvor min kjære en gang i tiden pleide å leke i "Eventyrskogen", en skjult og fullstendig mosegrodd skog inne ved fjellet. Helt utrolig grønt, uberørt og magisk. Økosystemene og energiene der er virkelig til å ta og føle på, så det gjelder å trå varsomt. Likevel er det vanskelig å la være å stryke på all den myke fluffy mosen og de store grønne bregnene, og ligge litt på den myke bakken. Denne gangen tok jeg noen bilder på stedet, selv om det ikke var planlagt... Jeg klarte beklageligvis ikke å yte stedet rettferdighet, men føler for å dele litt med dere likevel :)

English translation: In late august me and my beloved did a spontanous visit to an island of many of his relatives. It is such wonderful and amazing nature in this county where we are living. This is how it looks further out towards the open sea. We spent time in a kind of old growth forest, where my boyfriend used to play as a kid, calling it "the fairytale forest". It was beautiful and green and mossy, and my pictures really does not give it proper credit, but enjoy ;)


På fjorden
Utsikt og kontrastfarger
Var ikke dette fjellet flott? Jeg er ganske fascinert :)


Får lyst til å vandre rundt her oppeEventyrskogen:


Gjøksyre


Dette føltes litt som å være en del av et plattform- spill egentlig ;)


Det var litt sleipt, men gøy å gå her... ble veldig blurry bilde om jeg ikke gikk sakte da ;P


Følelsen av små troll som ser på deg


Min kjære, med flettet hår :)
Mini- sopper!


*spise på gjøksyre*


Fant meg en fin liten hule


Min hule! *grrrr fres* ;P


En... mosetusse? Beklager, men jeg måtte bare sette på noen øyne ;)


*drikke forfriskende vann fra kilden*
Mosegrodd :)


Utsikt


På vei hjem. Koselig sted jeg tok bilde av i farten
Fine fjellene


På hjemveien, utsikt fra der vi bodde før


Solnedgang


På denne stranden var det bygget opp mange store sandslott! Har gått tur der veldig mange ganger tidligere uten å ha sett noen ;) Alle søte og fine på hver sin måte.


Er det noen episke fjell der du bor?
Har du en liten hemmelig eventyrskog? 
 

Stikkord:

21 kommentarer

pyrodam

09.11.2012 kl.04:46

Det var et utrolig fint område! Kjempe glad for at du delte det på bilder, heldige er vi som får se og lese :) Alt er så grønt og frodig. Beste farger i verden. Ja, jeg har en hemmelig liten eventyrskog ved barndomshjemmet mitt :)

Cecilie

09.11.2012 kl.08:20

Så fin, mosegrodd skog! <3 Har hatt noen eventyrskoger/steder selv de forskjellige plassene jeg har bodd, men om de egentlig var så hemmelige er vel en annen sak. Glad er jeg for at jeg fikk gå ut alene i naturen da jeg var liten. :)

Rigmor

09.11.2012 kl.13:20

Vakre, vakre bilder!

anonym

09.11.2012 kl.17:46

Hogstmoden skog med vindfall som burde vært ryddet ut, akk ja jeg vet desverre om flere slike forsømte skogsteiger rundt der dere bor...

Naviana

09.11.2012 kl.17:51

anonym:
Det hogges sjelden skog oppe på slike fjellhyller, kanskje i svært skrinne nødstider, men jeg betviler det. Dette er ikke en typisk plantasjeskog, selv om det er en del gran (ut fra mitt synspunkt burde ikke gran plantes i utbredt grad i utgangspunktet, da de riktignok er svært utsatt for vindfall og ikke hører hjemme her).

eileen

09.11.2012 kl.18:49

du er så fin! og flink til å ta bilder. jeg ønsker jeg var så mye ute i naturen som deg, men jeg får meg nesten aldri ut.

Meru

09.11.2012 kl.23:04

så fint^^

Det er ikke skog der jeg kommer i fra, men det er like vakkert^^

Silje S.

11.11.2012 kl.14:16

Så fint det var der, grønt og frodig *lyst til å kose med mosen*

Bildet av deg som går over greina fekk meg til å tenkje på "Trine 2"! Ellers var det eit genialt uttrykk på deg i "min hule"-bildet *ler* Men det er verkeleg noko herleg med slike fjell og skogar, så mystisk og heimleg på same tid :)

Valkyrja

13.11.2012 kl.09:21

Jeg så de første bildene før jeg leste teksten, og tenkte umiddelbart at dette var fra Lofoten, landskapet liknet virkelig :) Min far har vokst opp der, og han og hans søster eier fortsatt barndomshjemmet som ligger der oppe i Sørvågen. Nå fikk jeg lyst til å reise dit neste sommer :)

Mange fine bilder, så vakker og frodig skog! Og du er skjønn, som alltid. :)

Bera

13.11.2012 kl.10:33

Ååh, så vakre bilder! Fine, mosegrodde skogen. Ser ut som en veldig koselig tur^^

Er ikke så mye fjell her jeg bor, men eventyrskog har jeg <3

Benedikte - Frøken BitterSøt

15.11.2012 kl.10:07

Så fin blogg du har, og så mange fantastiske vakre bilder! Drømmer meg helt vekk!

Livet på budsjett

15.11.2012 kl.20:15

Nydelig natur...og du ser ut som en eventyr prinsesse! :)

Naviana

15.11.2012 kl.23:45

Livet på budsjett:
Tusen takk *neie pent* ;)

Naviana

15.11.2012 kl.23:45

Benedikte:
Så hyggelig at du synes det! Liker bloggen din godt, har fulgt deg en stund nå ;)

Naviana

15.11.2012 kl.23:47

Bera:
Ja, det var verdt det så absolutt! Det hele var egentlig bare en dekkoperasjon for å fikse noe mye kjedeligere som hadde med en episk reperasjon av en bil som var i ferd med å gå opp i røyk på veien dit å gjøre, hehe ;)

Naviana

15.11.2012 kl.23:48

Vigdis:
Ikke sant! Hihih, det minte veldig. Men ååh, så spennende, det høres ut som en veldig bra sommerferie ^^ Og tusen takk :)

Naviana

15.11.2012 kl.23:57

eileen:
Takk :) Aww, det kan være mye å gjøre om dagene, men det går stort sett alltid an å gjøre plass for naturopplevelser. Kanskje man må gå et stykke for å komme ut i det grønne, eller kanskje det er like utenfor døra... jeg har levd med begge deler ;)

Naviana

15.11.2012 kl.23:57

Meru:
Oi, er det ikke? Det må være spesielt!

Naviana

16.11.2012 kl.00:41

Silje S.:
Hihi *kosemose* Enig i at det minner om Trine!

Ainjali

16.11.2012 kl.00:59

Fantastisk flotte fjell. Og nydelig eventyrskog. Vanvittig vakre farger. Hihi...måtte le litt av mosetussen. Du er virkelig en fager skogsmøy :)

Naviana

16.11.2012 kl.11:43

Ainjali:
Aww, takk, kjære deg! *fnise litt og gjemme seg bak et tre*

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits