Veien til Nordnorge - There and back again

Denne sommeren gikk turen til Nord- Norge, og ferden tok meg lengre nord enn jeg noen gang hadde vært. Det var riktignok ikke første gang jeg var i Nordland, men da var jeg så liten at jeg under turen lærte meg å knytte mine egne skolisser. Denne gangen hadde vi et klart mål med reisen, som var å delta på byggekurs samt hjelpe til med å bygge opp et svært unikt hus, Naturhuset på Sandhornøya. Det ble en lang reise som tok noen dager hver vei, men vi hadde begrenset med tid eller mulighet for å se oss mye rundt. Den opprinnelige planen var å også reise noen dager i Lofoten, men pøsende regn og tåke gjorde sitt til at vi besluttet å gjøre det eventyret litt senere i livet. Det var også meningen å reise langs Helgelandskysten på tilbakeveien, men bilen var lite samarbeidsvillig til noe slikt. Men jeg anbefaler virkelig kystruten, da naturen i innlandet kan bli litt ensformig. Da vi begynte reisen mot nord, satte vi på The Hobbit i lydbokversjon, så det føltes litt som et storslått eventyr mens vi kjørte gjennom grønne tåkefyllte daler, endeløse skoger og ensomme fjell. Og tenk, hele historien ble ferdig akkurat 7 minutter før vi kom frem til der vi skulle være de neste ukene ;) (Jeg er jo en svoren Tolkien- fan og gleder meg faktisk stort til den nye Hobbiten- filmen.) Mer om hva vi gjorde der oppe i nord kommer fortløpende.

English translation: This summer I went further north than I have ever been. The mission was to participate in a cob building course there, which I will write more about later. Northern Norway is really beautiful, these pictures does not give justice to the nature up there, but next time I'm sure we'll have more time exploring new landscapes. It was a long travel, so on the way we listened to the audio version of the Hobbit by Tolkien, and it finished just about a few minutes before we arrived in the final destination! So we happened to have quite an adventurous journey through misty mountains and deep forests ;) I'm by the way really looking forward to the new Hobbit movie!


Disse grønne bildene her er fra Sunndalen, litt lengre inn i fjorden fra der jeg bor :)
Fossefall, og ansikter i fjellet ;)


Renbue i solnedgang ;) Den var egentlig dobbel.


En utrolig spesiell solnedgang... resten av himmelen var så mørk, nesten dyster!
Vakker skumring i Trøndelag


Kraftfull foss
Et litt spesielt hus vi fant


Saltvann igjen, langt oppe i Nordland


Saltstraumen! Den var ikke så tydelig på denne tiden av dagen. Det er altså verdens kraftigste tidevannstrøm, spiraliserende!


Liker disse fjellene


Interessant fjell!
Vi overnattet ved et fjellvann, hvor jeg badet tiiidlig neste morgen. Kaldt og forfriskende! Ikke akkurat dette vannet, vel og merke.


Refleksjoner
Midnattssol


Geitrams og mjødurt
I Trønder- land igjen ;)

-Hva er lengst nord du har vært? Har du opplevd midnattssolen? Eller storslagent nordlys?
-Gleder du deg til Hobbiten- filmen? 
 

Stikkord:

38 kommentarer

~°Nilenna°~

15.10.2012 kl.21:54

Magiske bilder som alltid! ^^ Likte bildet av deg og den store fossen veldig godt! <3 Jeg har ikke opplevd midnattsol nei, men kanskje en dag.. :)

.~* Neoime *~.

15.10.2012 kl.22:10

For noen flotte landskap! <3 Skulle ønske jeg bare kunne dykke inn i disse bildene... Jeg var i nord-norge selv denne sommeren, på besøk hos en venn i Tromsø. Da fikk jeg oppleve midnattssol for første gang :D Syntes det var veldig spesielt, men ble samtidig fort vandt til det. Var nesten større overgang da jeg kom hjem igjen, og det var mørkt om natta! hihi

Katrine

15.10.2012 kl.22:13

Flotte bilder! :)

Jeg har ikke vært lengre nord enn Trondheim. Så nå som vi bor her, satser vi må å få tatt en tur lengre nord en gang :)

Hobbiten blir stas! Fikk billetter til premieren :D

vilde

15.10.2012 kl.22:25

Virkelig nydelige landskap og fine bilder!

Jeg har vært så langt nord som på Svalbard og opplevde midnattssol der. Det var ganske morsomt å gå tur midt på natten i sollys :D Noe storslagent nordlys har jeg dessverre ikke sett, men så ganske nyleg et veldig svakt nordlys her jeg bor, så langt sør som i Rogaland.

Og ja, jeg gleder meg utrolig mye til Hobbiten-filmen, liker boken veldig godt!

Kristine

15.10.2012 kl.22:34

aaah, Nordnorge i mitt hjerte! Er født og oppvokst i Vesterålen/Sortland.

Ser du har bilder av Laksefossen, Saltfjellet og om jeg ikke tar helt feil så er det interessante fjellet Kråkmo-fjellet. Ser slik ut.

Kjørte dere Kystriksveien? Hvor langt nord var dere?

Har såklart opplevd både Nordlys(i alle sine farger) og Midnattsola gjennom hele min oppvekst. Er en grunn til at jeg elsker lange sommernetter og kalde vinterkvelder. <3 Lengst nord må være Alta.

Randomjenta

15.10.2012 kl.23:28

Så mange herlige bilder! Bor i Bodø og har hytte i Gildeskål, så kjører ofte forbi Saltstrømmen og de flotte fjellene i området her. Nydelig sted når været er bra! Var også på bilferie i Norge i sommer, og vi kom oss helt opp til Nordkapp. Flott land vi har ;)

Vero

16.10.2012 kl.03:31

wow, maaange fine og vakre bilder :) Jeg har ikke vært lenger nord enn til Trondheim dessverre x) Vil gjerne oppleve midtnattsol og et fargerikt nordlys. Jeg har bare sett slike melke-hvite, tåkehint av nordlys i sør :p

Jeg gleder meg som en unge til Hobbiten O.o Tripper i ring hvis jeg går rundt å tenker på den.

Marina Aurora

16.10.2012 kl.12:31

Magisk. Du fanger disse stedene så spesielt og fint. Norland og hele Nord norge så mye som jeg har sett synes jeg er det vakreste landskapet i hele Norge, liksom vledig min type landskap, liker ikke altfor mye skog heller. Jeg har vært i Lofoten, og så langt ut vest som man kan komme i Norge, ut på Å (husker jeg synes det var så gøy at det faktisk het bare Å) Var i Lofoten for n 4-5 år siden på ferie med familien, synted det var nydelig der, og jeg kommer aldri til å glemme det, kan forestille meg det akkurat nå også, selv om jeg var 13-14 år og egentlig ikke brydde meg noe særlig om natur mer enn alle andre så syntes jeg naturen her var supernydelig. De spisse og steile fjellene, havet.. sola, de koselige byene og tettstedene, jeg ville virkelig anbefalt alle å reist dit om sommeren, det er en idyllisk uforglemmelig opplevelse i fint sommervær. Hadde egentlig tenkt oss på Lofotr vikingmuseum men det ble ikke noe av. Jeg har kjempelyst nå i dag da, og gleder meg til å kanskje dra dit med kjæresten neste sommer, vikingmuseumet der virker så gjennomført og bra! Og da jeg var der med familien var vi også på akvariumet som er der, tror det er litt utenfor Svolvær. Og i kjente Henningsvær.. Og jeg fikk oppleve Midnattsola mange netter, det er noe av det mest magiske jeg har vært borti, åh, som jeg savner Lofoten, kunne tenkt meg å flytte dit, hihi ^^

Dessvere kjørte vi innlandsveien men neste gang blir det langs kysten, har så lyst å se de syv søstre og Torghatten.

anonym

16.10.2012 kl.15:00

Pene bilder(som alltid) :D

Så vakker natur... Følger bloggen til de dere besøkte selv <3

Elsker "hobitten" <3 Den er så fin, kan lese den gang på gang uten å bli lei...

°Vinterperle°

16.10.2012 kl.18:19

Masse deilig natur! :) Også så genialt å høre Hobbiten på lydbok i bilen! Den idéen vil jeg låne en gang :D

Ainjali

17.10.2012 kl.02:47

Så utrolig flotte bilder...! For noen fjell. Åh, *lengte*... Har aldri vært lenger nord en Trondheim, men har planer om å dra lenger nord en gang, og spesielt til Lofoten og vesterålen (har en fetter der). Jeg gleder meg også masse til Hobbiten kommer :)

Rigmor Anett

17.10.2012 kl.12:16

Vakre bilder som alltid! Du kunne sikkert selge mange av dem som postkort.

Silje S.

17.10.2012 kl.20:50

Nydelege bilder som perfekt fanger det vakre landskapet på veg nordover <3

Kjenner eg fekk lyst til å reise mot nordlege breiddegradar sjølv no, spesielt då eg såg bildene frå Saltstraumen. Mormor er født og oppvokst på Straumøya, så har vore ein god del der ute, og ikkje minst fått høyre alle historiane om då dei måtte ro over til fastlandet (brua kom i ganske ny tid). Og sjølv budde eg "deltid" i Bodø frå eg vart født til eg begynte på skulen, så eg er godt kjent i området. Snakka nordnorsk gjorde eg også, men dialekten forsvant gradvis då eg begynte på skule her i Bergen. Likevel slår eg framleis delvis over når eg er der oppe eller snakkar med slekt på telefonen, til Lars Christians store fornøyelse ;) Så ja, eg er godt vant med både midtnattsol og nordlys, og det lengste nord eg har vore er Hammerfest (men då var eg så liten at det hugsar eg ikkje). Skulle gjerne sett meir av Lofoten, reist til Tysfjord igjen for å sjå på spekkhoggarar og gjerne besøke Kjerringøy (har så koselege barndomsminner derfrå), men først får vi kome oss til Bodø i november for å feire morfar sin 80-årsdag.

Flott bilde av deg framfor fossen forresten, minte meg om ei scene frå Ronja Røverdatter ^^

Ingvild

18.10.2012 kl.08:50

For noen episke bilder!! Jeg synes Nord-Norge er veldig fascinerende. Bodde jo i Lofoten et helt år i fjor, og det var veldig spesielt. Forresten, var dere i nærheten av Hamarøy? Der er det så magisk og fint.

Cecilie

19.10.2012 kl.16:00

Naturen er så nydelig! Bildene dine også. ^^

Er ikke 100% sikker på hvor langt nord jeg har vært, men tror det må være Ålesund hvor jeg ble født, men som vi flyttet fra før jeg fylte 1 år. Det kan vel egentlig ikke regnes som særlig langt nord. Jeg har desverre ikke opplevd nordlys eller midnattssol heller, men jeg har utrolig lyst til å oppleve det!

Gleder meg til Hobbiten kommer, men har planer om å lese boka først. (:

Wictorianart

22.10.2012 kl.09:59

Savner nord-norge når jeg ser disse bildene. Er jo selv der oppe fra, men bare enda lengre nord. Nord-Norge er vakkert. Særlig på sommeren!

Hilja

23.10.2012 kl.22:31

Hei.

Kommer selv fra nord-øst av Finnmark, og det lengste nord jeg har vært er Nordkapp ;o)

Bor for tiden i tigerstaden men har begynt å lengte mer ut i naturen. Tenk å kunne ha sin egen urtehage og masse hærlige kjæledyr!

Du er nydelig, bloggen din er inspirerende og bildene drømmende! Elsker det alve-aktige!

Gleder meg masse til Hobbiten!

Fortsett det spennende arbeidet.

Naviana

23.10.2012 kl.23:01

Hilja:
Det er virkelig langt nord ja! Kommer meg nok dit enellerannen gang jeg også.
Jaa, urtehage må til! :)
Og tusen takk for de hyggelige ordene :D

Naviana

23.10.2012 kl.23:03

Wictorianart:
Åh, det visste jeg ikke! :) Beundrer folk som kommer fra så langt nord ;)

Naviana

23.10.2012 kl.23:04

Cecilie:
Sant, Ålesund er jo til og med litt lengre sør enn jeg bor nå ;) Men det finnes nok av tid til å oppleve områdene i nord!
Ja, Hobbiten tar ikke så lang tid å lese, er jo en relativt liten bok :)

Naviana

23.10.2012 kl.23:09

Ingvild:
Tusen takk! :) Jeg var ikke lengre nord enn Bodø denne gangen, men en dag blir det nok! Jeg trodde på en måte du var nordlending jeg?

Naviana

23.10.2012 kl.23:10

Silje S.:
Takker så mye, kjæreste deg <3 Du har helt klart sterke tilknytninger til disse områdene, ja! Morsomt at du slår over til dialekten, det må jeg få høre en gang, hehe. Håper dere får en fin tur nordover neste gang :D

Naviana

23.10.2012 kl.23:11

Rigmor Anett:
Så hyggelig å høre, det hadde vært noe det. Hvordan går man frem? ;)

Naviana

23.10.2012 kl.23:11

Ainjali:
Det skjønner jeg godt, det er virkelig utroolig nydelig der oppe! :) Naturen er det absolutt ikke noe å si på.

Naviana

23.10.2012 kl.23:12

°Vinterperle°:
Hehe, hørte en del på lydbøker som liten, men begynner virkelig å få øynene opp for det innen bilkjøring ;)

Naviana

23.10.2012 kl.23:12

anonym:
Takker så mye! :) Blir glad for å se hvor mange som følger Hjertefølgernes blogg. Og hyggelig med flere som liker Hobbiten!

Naviana

23.10.2012 kl.23:19

Kristine:
Åh, det visste jeg ikke! Det må ha vært fint :) Ja, det stemmer angående stedene, men tror ikke det er Kråkmo- fjellet.
Vi tenkte å kjøre kystriksveien tilbake igjen, men startmotoren på bilen sluttet å virke, så vi måtte bare kjøre raskeste vei hjem dessverre. Det var også en grunn til at vi ikke kom oss til Lofoten denne gangen. Vi var helt opp til Bodø da.

Naviana

23.10.2012 kl.23:20

~°Nilenna°~:
Aww, tusen takk :D Ja, en dag blir det helt sikkert!

Naviana

23.10.2012 kl.23:21

Katrine:
Åh, har du ikke? Det blir nok spennende kan jeg tenke! :) Aww, kos dere på premieren, skulle gjerne vært der i Trondheim altså *nostalgi*

Naviana

23.10.2012 kl.23:39

.~* Neoime *~.:
Oi, det er laaangt til Tromsø altså! Hørtes fint ut :) Sant at man blir fort vant til det ja. Jeg bor jo ganske langt nord selv, så er vant til at sola knapt går ned...

Naviana

23.10.2012 kl.23:42

vilde:
Takk skal du ha! :) Svalbard må være et utrolig spesielt sted å være! Ja, nordlys har jeg ofte sett på de stedene jeg har bodd, selv om det ikke har vært så veldig langt nord. Men har vel aldri sett det helt supersterkt. Så koselig med flere som gleder seg til Hobbiten!

Naviana

23.10.2012 kl.23:46

Randomjenta:
Åh, så flott! Det er noen virkelig nydelige områder ja :) Nordkapp er laaangt! Vi kom ikke lengre enn til Bodø i år, hehe.

Naviana

23.10.2012 kl.23:47

Pyrodam:
Takk, takk! :) Forhåpentligvis har du et langt liv foran deg med muligheter for nordreiser ;)
Hihih, jeg gjør det litt jeg også, angående Hobbiten altså. Nostalgisk!

Hilde

24.10.2012 kl.09:40

Er født og oppvokst i Bodø men flyttet litt lenger nord til Vesterålen og Hadseløya da jeg var 16år. Jeg kommer aldri til å flytte herifra! Det lengste nord jeg har vært tror jeg var Tana bru. Var på jakt-tur med klassen på VG1(i Pasvik). Flott tur med fint vær i en hel uke hvor vi lå i telt:)

Gleder meg til Hobbiten!! Håper bare vi får tak i billetter :)

Naviana

24.10.2012 kl.14:28

Tusen takk :) Kan nok tro du kunne trivdes der oppe i nord ja ;) Det er jo helt storslått!
Sist jeg var i nord kjørte vi langs kysten, da så jeg de syv søstre og torghatten :)

Naviana

24.10.2012 kl.18:25

Hilde:
Så flott å høre at du trives! :) Ja, så vidt jeg har hørt nå, skal det komme billetter senest 7 november.

Linda Renate

18.11.2012 kl.00:03

Nord Norge er virkelig verdt å oppleve. Jeg er født og oppvokst på ei øy i Troms, og nå som jeg ikke bor der lenger, forstår jeg verdien av stedet jeg vokste opp. Etter tolv års fravær, nå boende på sørvest landet, presser lengselen seg mot nord stadig sterkere på. Kontrastene; Hav og fjell som smelter sammen, lys og mørke. Friheten; til å bevege seg uhindret i naturen, milevis med strender, nakne fjell. Utsikt! Følelsene og opplevelsene. Storslagent, vakkert og ubarmhjertig på samme tid. Du blir simpelthen berørt, på godt og vondt. Som barn lekte vi ute i snøen, i mørket, men opplyst av stjerner og dansende Nordlys. På sommeren i midnattssola. I voksen alder ser jeg magien som vi da trodde var vanlig for alle. Barna mine elsker å reise opp til mormor og morfar. Dra ut i båt, gå på fjellet, se dyrelivet tett på. Er man heldig å oppleve nord i godt vær, vil man samle fine opplevelser i hjertet.

Naviana

21.11.2012 kl.15:19

Linda Renate:
Det hørtes aldeles nydelig ut, magisk! Det er jo helt unikt der oppe. Man får litt perspektiv på ting når man flytter vekk.

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits