En skjult grønn oase

Her er andre del av forrige innlegg, da jeg var på Historisk Marked i Nidaros, eller som de fleste andre liker å kalle det; Trondheim. Vil gjerne vise dere et kjært sted med tilknytning til de skogene jeg vokste opp ved, som ikke så mange vet om :) Jeg stortrives i slike litt skjulte, grønne, jordaktige, forfriskende atmosfærer...

I møtet mellom skog og fossende, rislende vann og alle energiene som finnes der, det er virkelig regenererende og kan gi så mye ny innsikt! Jeg dro dit ved to forskjellige anledninger sist sommer, for å finne ro, glede og nye krefter. Så bli derfor ikke forvirret av at vi har forskjellige kledninger på bildene ;) 

English translation: I'm now back from Scotland and Findhorn Ecovillage, and it's been quite amazing! Finally posting some more from my adventures last summer, where I went to visit a green and lush place by the woods where I grew up. It always gives me joy and energy to spend time in such places, where woodland meets flowing water and waterfalls, it's like magic! The last pictures are of the deer living in my childhood garden.
 
Meg, eller "Walking Tree" (indianernavn) *fnis* Det er en del som har kalt meg for et vandrende tre oppgjennom årene ;)

 


Oss

  
Lønneblader er så vakre, går aldri lei av den formen :)


En liten kulp


Sommerblomster 

Min alveprins ;)


Kan dere høre lyden av rislende vann?


Røtter


Mose


En nydelig foss med alve-energi :) 
Midtsommernattmagifølelse


Storkenebb- blomster i sval vind


Flere slags huler som vannet pleide å strømme gjennom
For dem som lurer, så kalles dette for Ilabekken eller Ilavassdraget. Bregnebregne


Meg og min bror som skuer utover landskapet ;)


Skogsvandre 


 
Meg og min Seljevenn

 
Tilbake til hagen der jeg vokste opp... Det har alltid bodd en rådyrfamilie her, og de er der nesten hver dag tror jeg. De to rådyrkalvene lå i skogkanten og ventet på mammaen sin <3 De er ganske tamme, bare noen meter i fra oss :)

 


Tiltrekkes du av rennende vann? 
Har du en grønn oase som nærer kropp og sjel?
 

Stikkord:

21 kommentarer

Ainjali

06.10.2012 kl.19:24

For et fint sted. Føler meg jo nesten revitalisert bare av å se bildene! Åh..nå lengtet jeg plutselig etter tidlig sommer igjen.. Så nydelig du er! 'Walking tree' passet jo godt til deg :) Du har så vakre kledninger..

.~* Neoime *~.

06.10.2012 kl.19:52

Haha, "walking tree", så søtt! Det passer deg bra synes jeg, du virker både sterk og vakker som et tre :) Jeg kunne godt tenkt meg å besøke denne grønne oasen. Bildene er i hvertfall nydelige! Gleder meg forresten veldig til å lese om hvordan det var i økolandsbyen i Skotland ^^

Branna Laurelin

06.10.2012 kl.23:04

Så bra at du har hatt det fint i Skottland! Gleder meg til å lese om turen din :) Nydelige bilder, som alltid! Spesielt det fossefallet - helt magisk!

Jeg er også glad i rennende vann :) Elsker å høre sildringen av bekker og bruset av små fossefall når jeg går tur i skogen.

Jeg har et eget, hemmelig sted i skogen her som ingen andre vet om :) Det stedet er veldig magisk for meg og gir meg utrolig mye!

Kristine

06.10.2012 kl.23:15

Flotte bilder ^^,

Jeg har alltid vert fasinert av rennende vann. Bekker, elver, fosser, osv, helt siden jeg var liten har jeg kunnet sitte å se på det i evigheter :)

Her jeg bor nå har jeg ingen spesiell plass, men der jeg vokste opp hadde jeg et eget lite sted med mye natur og en liten bekk som jeg elsket å gå til når jeg ikke hadde så mye annet å gjøre, utrolig godt å ha et sånt sted ^^,

anonym

07.10.2012 kl.19:09

Så nydelige bilder!

Ja, rennende vann, ja... Mitt element er nok ikke vann, men rennende vann er noe av det vakreste jeg vet. Hver sommer kjører jeg (ja, vet det er dumtå kjøre så mye og så langt) og familien til Bergen, og da kjører vi forbi noen helt fantastiske fosser...

Besøkte du den ganske store, kjente (tror i hverfall den er kjent) økolandsbyen der? Her dessverre glemt hva den heter for øyeblikket, men :-P

Naviana

07.10.2012 kl.19:38

anonym:
Tusen takk! :)
Ja, det er noen fantastiske fosser i Bergensområdet!

Hvilken økolandsby mener du? I nærheten av Bergen? Kjenner bare til Bergen Økologiske Landsby der, og den er ikke bygget enda. Men om du mener Findhorn i Skottland, så ja! Der var jeg i flere uker i høst, veldig inspirerende.

Cecilie

07.10.2012 kl.21:35

Bildene dine er alltid så naturlige og fine! Og så må jeg bare nevne at du alltid har så pene klær. ^^

Rennende vann er så fint! På den plassen jeg bodde lengst, men som vi flyttet fra for noen år siden, er det ei elv og en skog jeg alltid pleide å gå til. Jeg gikk dit nesten hver eneste dag, og følte på en måte at det var "mitt" sted. Det er å ha den plassen så nærme jeg savner aller mest ved å bo der. Det er ikke så langt borte nå heller, heldigvis, men skulle gjerne hatt det like nærme som før.

anonym

08.10.2012 kl.15:13

Jeg mente Findhorn :) Har så lyst til å besøke den en gang... sukk.

Vero

08.10.2012 kl.17:49

Kan lett se hvorfor du blir kaldt walking-tree :) Kler deg. Utrolig mange fine bilder og så koselig å se rådyr!:) En av de første gangene jeg klarte å se mitt hjerte-chakra så ble jeg vist et symbol der som så ut som tre lønne-blder på en kvist, så hadde dem symboler på. Husker bare et av dem nå da. Men var veldig spesielt. Elsker lønneblader. Føler det er et av mange vakre og sterke symbolikk på naturen.

Naviana

08.10.2012 kl.18:09

anonym:
Ah, ok! Håper du kommer deg dit :) Skal fortelle mer om reisen dit og legge ut bilder etterhvert.

Silje S.

09.10.2012 kl.00:07

Så frodig og grønt! *kjenne lukt av grønne planter og høyre sildring av vatn* Dette såg rett og slett heilt herleg ut, så forfriskande <3

Ja, eg har fleire grønne oaser som nærer kropp og sjel, og no har vi faktisk funnet ein hemmeleg magisk kulp som vi gler oss til å vise neste gong dykk er på besøk ^^

PS: Gler meg sånn til å høyre om Findhorn!

Naviana

09.10.2012 kl.18:02

Ainjali:
Aww, hihih ^^ Så koselig sagt av deg! Sommeren kan gjerne vare litt lengre for min del, høsten også!

Naviana

09.10.2012 kl.18:03

.~* Neoime *~.:
Hihih ^^ Ja, synes det passer meg ganske bra jeg også. Skjønner at du gleder deg til det, jeg skriver en tekst for øyeblikket om Findhorn faktisk, det tar litt tid før både det og bildene kommer på bloggen da! Forresten, koselig å se deg på forumet vårt :D

Naviana

09.10.2012 kl.18:04

Branna:
Ja, det kommer en del mer om Skottland- reisen på bloggen etterhvert! Selv om jeg henger en del etter med andre ting også ;)

Ahh, koselig, du er heldig som har et slikt sted! Noe alle skulle hatt, spør du meg :D

Naviana

09.10.2012 kl.18:25

Kristine: Ikke sant, jeg også... endeløs fascinasjon! <3 Så fint at du hadde t slikt sted som liten, det lærte deg nok mye :)

Naviana

09.10.2012 kl.19:34

Cecilie: Tusen takk, det setter jeg pris på å høre ^^ Hørtes ut som et herlig sted! Håper du har noen steder nå også som gir næring til sjelen ;)

Naviana

09.10.2012 kl.22:21

Pyrodam:
Hihih, takker *neie så det knirker i barken* ;) Woow, det hørtes spesielt og kjempefint ut, du skulle prøvd å tegne det ned kansje? :)

Naviana

09.10.2012 kl.22:23

Silje S.: Kjæreste deg, dere er savnet! <3 :) Vi gleder oss slik til å se dere igjen! Og vi blir mer enn gjerne med til den magiske kulpen, hihi! Jeg lover å dele masse om Findhorn etterhvert :D

Vero

10.10.2012 kl.19:40

Ja, jeg prøvde å tegne det, men klarte ikke å få ned alle symbolene dessverre :/

Anne..

12.10.2012 kl.21:13

Hei!:)

Hvor i Molde er det du kommer ifra??:)

Kjeeempe fine bilder!

Naviana

12.10.2012 kl.22:06

Anne..:
Hei Anne! :) Jeg kommer opprinnelig fra Trondheim, men har ikke bodd der på 7 år. Har flyttet mye rundt de siste årene, men bor nå 50 min utenfor Molde, i Gjemnes kommune. Min kjære kommer fra Molde, så det hender stadig vekk at vi tar turen dit.

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits