Nidarosdomen og Historisk Marked

Nidarosdomen er virkelig den vakreste kirken i Norge, fourten stavkirkene så klart ;) Hver gang jeg er i Nidaros, tusler jeg rundt der og beundrer de store løvtrærne og det flotte steinarbeidet den gotiske katedralen består av. Kirken ble påbegynt for over 1000 år siden, og det er en gammel og fin energi over stedet. Å være inne i slike katedraler er litt som å være inne i en stor fjellhall, med en følelse av ro, fred og tilknytning til noe større enn seg selv. 

En av de senere dagene skulle det være Historisk Marked ved Nidarosdomen... mange boder på et sted som heter Erkebispegården, samt ridderturneringer. Pleide alltid å være der den gang jeg bodde i byen, og var vel stort sett den eneste som kledde meg i middelalderklær, heheh. Denne dagen fikk jeg høre at to bloggvenninner var på plass i full middelalderkledning, så jeg slengte på en av kjolene mine og tok turen nedom! ;) Bildene fra det kommer lengre ned. Det var en virkelig koselig dag! Jeg kjøpte et lite utskjært skrin og en bjelle ^^ 

Og ellers så tenkte jeg bare å opplyse om at jeg nå reiser til Skottland og økolandsbyen Findhorn for en tid! :) Så jeg vil nok ikke ha anledning til å blogge på en del uker. Men jeg har da laget i stand et par innlegg som kommer til å postes etterhvert! 

English translation: In Trondheim you can find the most beautiful church in Norway, except from the stave churches of course! They started building this cathedral 1000 years ago, and I really like the feeling of it, all the dedicated artwork everywhere. It is surrounded by many big beautiful leafy trees, and inside it feels like a wonderfully carved hall of the mountain, if staying there alone you really can feel connected to something otherwordly :) I actually went to this place 3 times, so here's pictures from all of them. One day I went to the historical marked, which is meant to be medieval style, where I met up with friends!
Meg ved den vakreste døren jeg vet om i Norge... som dessverre ikke var der,
sikkert under restaurering. Men her er link til et bilde jeg tok av den i fjor! ;)


Hva gjør den døren der oppe? 
Stoore knudrete trær ^^
Vestfronten


*imponert over alle statuene*


Turistbilde *fnis*


Rosevinduet! <3


Synes disse var en fin gjeng

 
Jeg sneik meg til å ta et bilde inne i katedralen... Synes dere fortjente å se ;)

Historisk marked:
 
I hagen til mine foreldre
Min bror, Ruben og meg

 
Vel nede på markedet... med vakreste Marina Aurora og Camilla Rose! <3

 
Etterpå endte vi opp på Cafè Dublin (de to bildene ovenfor er tatt av Marina :)


Min kjære <3


Ja... altså... bilde fra en annen dag da vi havnet på markedet igjen ;) Hverdagsklær + middelalderbelte.
Den flotteste kjæresten i verden! ;) 

 

Og så noen andre bilder fra sentrale områder i Nidaros:

Utsikt mot Munkholmen, et liten øy med historiske bygninger og fine piknikområder med bademuligheter ;)


De berømte gamle bryggene i Trondheim

 
Nidarosdomen i solnedgang. Områdene foran ved elven er fine å tusle på... Litt lengre borte her hadde vi legendarisk billettkø til Ringenes Herre- filmene ;)


Har du vært og besøkt Nidarosdomen? Eller Historisk Marked og andre middelaldermarkeder?
 

21 kommentarer

Mai-Elise

15.09.2012 kl.15:58

Så gøy:D

Jeg prøver å få med meg markedet hvert år^^ Var ganske blakk da jeg kom hjem fra England, så det ble ikke noe stasj på meg fra markedet:P

Katrine

15.09.2012 kl.16:38

Du har så vakre klær! <3

Jeg fikk jo dessverre ikke vært der i år, men jeg har jo alltid pleid å være der :) Jobber jo der også!

Nå har jeg søkt på en jobb i Nidarosdomen, så jeg håper jo såklart at jeg får den!

anonym

15.09.2012 kl.16:51

Nydelige bilder! Har dessverre ikke besøkt NIdarosdomen, men til gjengjeld flere stavkirker. Må vel oppsøke Nidarosdomen en vakker dag!

°Vinterperle°

15.09.2012 kl.17:45

Hihihi, så rart med de dørene! Bildene så nesten redigerte ut^^

Mange kjempefine og magiske bilder! Liker hvordan du får det til å se ut som det er tilbake i tid, for du klarer å unngå å få med alt av moderne elementer i bildene :) Elsket turistbildet og bildet av Ruben i treet! Så herlige.

Selv har jeg vært i Nidarosdomen flere ganger. En gang som barn på en guidet tur, og jeg SÅ den hjemsøkende munken! Også var jeg der da jeg møtte Edvin den gangen! Vi var inni og tittet, og plutselig begynte en påskegudstjeneste/nattverd som vi ble med på! Hahaha, og jeg gjorde helt feil, for man skulle dyppe brødbiten i vinen og si noe, men jeg spiste bare brødbiten, så jeg måtte gjøre det på nytt, hehehe :)

Naviana

15.09.2012 kl.18:30

°Vinterperle°:
Hehe, sant! Det er en litt sånn bluescreen- følelse over dem ;)
Ja, jeg har visst en god evne til å unngå "uestetiske" elementer, som jeg liker å kalle dem. Jeg har en grunn for det... de burde ikke funtes, og ved å unngå fokus på dem håper jeg det skal bli mindre av dem *fnis* Jeg er overbevist om at det fungerer, for vi skaper det vi fokuserer på, ikke sant? Igjen, så fungerer det ikke å prøve å flykte fra noe, eller å unngå det... bare å la være å gi det energi.

Åhh, hehe, sært. Har faktisk aldri vært med på opplegg i Nidarosdomen, men da jeg, Camilla Rose og Marina var der inne, sang de veldig vakkert og koraktig der inne. En sen kveld en gang hadde jeg Nidarosdomen nesten for meg selv, så da ble "krypten" og tårnet utforsket... spennende! ^^

Naviana

15.09.2012 kl.18:31

anonym:
Det anbefales ja! Heldig som har sett flere stavkirker, det er det ikke alle som har :)

Cecilie

15.09.2012 kl.19:12

Åh, jeg har alltid hatt så lyst til å besøke Nidarosdomen! Og utrolig nydelig middelalderkjole du har. :)

Silje S.

15.09.2012 kl.19:40

Så utruleg vakre detaljar på Nidarosdomen, den ser nestan levande ut! Kvifor lager ein ikkje slike bygg lengre? *sukke* Jaja, kanskje eg ein gong kan planlegge eit besøk til Trondheim samstundes som det er eit middelaldermarked utanfor der, det må jo gi den perfekte atmosfæra :) Ellers var det flotte bilder av deg og Ruben, vakre menneskene ^^

God tur til Findhorn! Måtte dokker få ei fantastisk oppleving, så gler eg meg til å høyre alt om det når de er tilbake <3 *sende masse gode tankar, energier og kjærleik til*

°Vinterperle°

16.09.2012 kl.11:35

Jeg prøver på det jeg også når jeg tar bilder. Og jeg har en liten plan om å fysisk fjerne et uestetisk element i hageområdet her. Det står nemlig en stor, stygg stolpe med tilhørende basketball-kurv (uten nett), som aldri blir brukt. Og det er jo logisk, for det går jo ikke an å få noe sprett på en gressplen! Så den står der helt uten hensikt og er bare stygg, så jeg får jo aldri tatt noe ordentlig bilde fra balkongen...så den vil jeg ha vekk. Om jeg så må spørre sameiets styre.

Åh, så spennende! Både vakker sang og at du får utforsket slike ting på egenhånd :D

Naviana

16.09.2012 kl.12:02

Silje S.:
Ikke sant :) Ja, føler det er lenge storsamfunnet har bygget noe å være stolt av, hehe.
Prøv å planlegg tur når vi er der også daaa ;)

Tuusen takk! Skulle mer enn gjerne hatt dere med oss, hihi <3

Rigmor Anett

16.09.2012 kl.12:27

Virkelig nydelig grønn middelalderkjole ja:)

Skade Vikinghulder

16.09.2012 kl.23:08

Nydelige bilder, fantastisk sted! Og fine folka :D Har aldri sett domen nei, men det bør jeg jo :) Vært 2 år på Oslo Middelalderfestival + endel vikingmarkeder, men skulle gjerne fått med meg enda fler og i andre deler av landet :)

Ainjali

18.09.2012 kl.16:39

Kjempefine bilder av dere og Nidarsodomen! Himmel..! Du har så utrolig mye fine klær. Tror ikke jeg vet om noen som har så god estetisk sans som deg, når det gjelder alt, egentlig.

Har bare vært utenfor Nidarosdomen. Bodde i Trondheim i 3 mnd en gang, men det var alltid stengt, eller så var det andre grunner til at jeg aldri fikk kommet meg inn der. En vakker dag.. Savner virkelig byen når jeg ser disse bildene.

Har dessverre ikke fått vært på noen marknader denne sommeren. Har planer om å få vært med på noen neste år.

Kos dere masse i Skottland. Blir spennende å lese om når dere er tilbake :) Måtte dere få en herlig og magisk tid der :)

Bera

21.09.2012 kl.11:16

Nidarosdomen er så vakker! Var der en gang da jeg var liten, men husker ikke så mye av det desverre. Har veldig lyst til å dra tilbake og oppleve den igjen, og resten av Trondheim i samme slengen :) Syns det ser så koselig ut der.

God tur til Skottland!^^

Mari

30.09.2012 kl.23:44

Beundrer evnen din til å ta spennende bilder av tradisjonelle motiver. Er dette noe du jobber mye med, eller er det bare 'flaks'? Hva slags kamerautstyr bruker du? Du er flink!

Naviana

03.10.2012 kl.00:23

Mari:
Takk! ;) Jeg har vel et øye for motiver kanskje? Det krever ikke noe særlig av meg å ta bilder i alle fall. Bruker et lite digitalkamera bare.

Naviana

06.10.2012 kl.21:30

Rigmor Anett:
Tusen takk! :)

Naviana

06.10.2012 kl.21:32

°Vinterperle°:
Hehe, gå for det! :D Vi har en stor jobb å gjøre ved å avskaffe alt det uestetiske ;)

Naviana

06.10.2012 kl.21:33

Skade Vikinghulder:
Tusen takk ^^ Du havner der nok alltids en eller annen gang!

Naviana

06.10.2012 kl.21:34

Bera:
Åhh :) Ja, det er ikke så verst en by. Men man havner der jo alltids igjen en eller annen gang, så ingen grunn til å forhaste seg, hehe. Og takk for lykkeønskninger til reisen!

Naviana

06.10.2012 kl.21:36

Ainjali:
Awww, det var da et utrolig koselig kompliment, tuusen takk! :D Jeg liker smaken min selv også da *fnise*

Sant, tenk på hvor mange år vi har foran oss til å besøke marknader nå og da ;)
Og takk for det, jeg har mye å dele fra den reisen, hihi! Men det kan ta litt tid før jeg får postet om det, da jeg har mange andre eventyr å berette om!

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits