Fjell, økohus og øy-piknik i Nidaros

Jeg har ikke en gang begynt å berette om sommer- reisene mine enda, men dere har mye å glede dere til! Min sommer har handlet om alt mulig annet enn å bare vandre rundt barfot i hagen ;) Først tok vi ferden til Trondheim grunnet diverse ærend der oppe. På veien dit fikk vi med oss hele tre ganske fine møter! Det første var da vi tilbrakte en dag hos urte- Rolv og hans kone. Kjempehyggelig, interessant og lærerikt! Deretter besøkte vi min kjære bestemor som jeg i barndommen veldig ofte var på gården til, hvor jeg blant annet lekte mye med geitene og hadde min egen geitebukk. Hun er flott og sprek og går på fjellet tidlig hver morgen. OG hun har geiter som blir med på tyttebærturer. Slå den! Vi tok turen opp sammen med henne:
Liten laftehytte ved toppen


Trær på taket :)

 


Interiør med ekte sengehalm, tre og skinn

 
Fascinerende mønstre i fjellet

 
Perseren hennes får meg alltid til å smile. Da jeg var liten sa jeg at bestemor hadde en beige katt. Ingen trodde meg, selv ikke da jeg tegnet den -_-


Siden jeg innbiller meg å ha en unik evne til å spore opp sære økoprosjekter, tenkte jeg å vise dere dette huset vi dro og besøkte. Forøvrig bygget av en flink, hyggelig og økolandsbyskapende mann som heter Storm! Huset er bygget delvis inn i bakken, og er en geometrisk dom laget av halmballer og senere dekket med torv. Det er fremdeles under oppbygging, men det meste er ferdig. Jeg beundrer hus som dette, og fryder meg hver gang det bygges slikt her til lands!
 

 
Det blir nok fint når gresset vokser ut ordentlig ^^


Inne i domen, den er ikke så liten som det ser ut som! Leirepuss på gang på innerveggene.

 
Lavenergi takbelysning og innebygd musikkanlegg :)


Takvindu


Kjøkkenhage et stykke nedenfor domen


Deretter ankom vi endelig Trondheim! I løpet av dette blogginnlegget og det neste skal jeg forsøke å formidle et par- tre koselige ting å gjøre om man ender opp der og egentlig trives best blandt rislende blader og kronglete trestammer. Et sted jeg stadig tok turen til er en liten øy midt i Nidelva, som er en stor, kraftig og vakker elv som bukter seg ganske så fint gjennom landskapet... Ofte har jeg tenkt at områdene rundt den hadde vært paradis hadde det ikke vært for alle menneskene. På bildene nedenfor vandret vi opp langs elven til vi kom til en litt tvilsom hengebru som ledet ut mot de små øyene vel egnet for pikniker :) 


Grønt og frodig, med mange store trær

 
Man kan vandre laaangt oppetter på stier som dette

 
En nokså vinglete og hullete hengebru. Men det har alltid gått bra, selv om den tidvis har vært i dårligere forfatning ;) Kan bli en ganske heftig opplevelse om man hopper og spretter bortover, hehe.

 
Kjære Marie, og meg og Ruben... Selvutløser! ;)


Sterke strømmer i elven, så det anbefales ikke akkurat å bade 


Godt å ta av seg på føttene!
Vi bestemte oss for å steke fisk her, ved Lianvannet:
 
Har så klart svømt ut til den øya der også noen ganger ;)Verdens beste Gunhild fortjener en plass her på bloggen <3


Andefamilie

 

 
Mot kveldingen


Disse små andugene var ganske tamme! Koselig når de kom helt bort til oss :)


Har du hatt piknik på en øy før?
Liker du også hengebruer?
Har du fortsatt kontakt med gamle venner? 
 

Stikkord:

18 kommentarer

anonym

11.09.2012 kl.17:24

Hengebruer er jo superfine,da :) Hvem liker vel ikke en god, gammeldags hengebru? JEg har elsket dem siden jeg så det i Flåklypa Grand Prix.

Det var da et helt nydelig øko-hus! Så søtt, liksom ikke for stort, likevel ikke for lite...

Skjønn beige katt, forresten :D Også så søtt laftet mini-hus (også kjente som hytte, tror jeg... :3). Elsket interiøret der!

Branna Laurelin

11.09.2012 kl.21:02

Så flotte bilder (som alltid)! Du var så søt på det bildet av deg og Ruben på brua ^_^

Ja, jeg har hatt piknik på en øy! Det er en liten øy rett nedi Drammenselva like ved der jeg bor som heter Sølfastøya, og der har jeg og min kjære hatt piknik :) Men hengebruer er jeg ikke noe glad i, da. Er egentlig litt redd for bruer, for jeg forestiller meg alltid at de skal kollapse under meg... Teit, men sånn er det nå.

De fleste gamle vennene mine har jeg mistet kontakten med, dessverre. Noen av dem har vist seg å ikke være så gode venner likevel, og noen har jeg bare ikke så mye til felles med i bunn og grunn, så da sklir man fra hverandre. Men jeg er så ufattelig glad i de vennene jeg har nå, og håper at den dagen de blir å regne for "gamle" venner, så vil jeg fortsatt ha god kontakt med alle sammen!

Julianne

12.09.2012 kl.09:24

Fascinerende hus! Hva skal det brukes til? :D Og den lille øya.... JEG OG VIL SVØMME DIT :D

12.09.2012 kl.10:22

Utrolig vakre bilder igjen! Inspirerende blogg!!! :)

Naviana

12.09.2012 kl.14:02

Julianne:
Vel, akkurat nå bor han i en hytte like ved huset, vet ikke helt hva det skal brukes til. Skaping av musikk, sammenkomster og et sted for avslapning går jeg ut fra. Blir spennende å se når det blir ferdig! :)

Naviana

12.09.2012 kl.14:02

Anonym:
Tusen takk :D

Naviana

13.09.2012 kl.00:18

anonym:
Hehe :) Morsomt å høre! Ja, det er mange som synes det er likesågreit med et lite hus ;)

Naviana

13.09.2012 kl.00:25

Branna:
Hihi, takk ^^
Ja, vi har alle våre fobier! Jeg liker å tro jeg ikke er redd for noe.... bortsett fra andre mennesker, haha. Da blir det egentlig ganske mye... ;)

Jeg hadde ikke så mange gamle venner, så var ikke så mange å miste, hehe. Er vel bare slik at når man flytter så langt fra hverandre så må man være nært knyttet for å fortsatt holde kontakten. Men det er fint å ha noen gamle venner for internhumorens skyld! ;)

Silje S.

13.09.2012 kl.16:39

Så koseleg den lille laftehytta var <3 Og takk for tips om vakre stader i Trondheim, då har eg noko å glede meg til om eg ein gong får besøkt byen (har kun vore på flyplassen) ^^

°Vinterperle°

13.09.2012 kl.17:53

Hihi, høres ut som du har den kuleste bestemoren! :D

Å, *forelsket i det lille økohuset*, du er så heldig som ramler over slike folk og steder. Så fint og koselig. Så nesten ut som et sneglehus^^ Laftehytta var også veldig koselig da! :D

Jeg har aldri hatt piknik på en øy før, men familien min har jo en øy, og der har jeg jo vært med på diverse måltider, så man kan vel si jeg har gjort det likevel. Min øy er riktignok litt større da, hihi :)

Koselig å møte gamle venner :) Og så fin du var (som alltid) på hengebrubildet <3

Naviana

14.09.2012 kl.10:36

Silje S.:
Hyggelig at du syntes det! :) Ja, regner med at du sikkert havner en tur i Nidaros en eller annen gang, hehe. Enda finere steder kommer i de neste blogginnleggene! ^^

Naviana

14.09.2012 kl.10:49

°Vinterperle°:
Ja, hun er ganske kul ^^
Mhm, tror ikke det er mange som vet om det økohuset. Han som lager det skulle egentlig opprette en økolandsby i bygda der slekten min kommer fra, hehe.

Jaa, er nok litt størrelsesforskjell på de øyene ;) De jeg var på kunne jo nesten ikke vært mindre. Har også hatt piknik på Munkholmen noen ganger, da!

Ainjali

14.09.2012 kl.14:13

Så fint å kunne gå fjellturer med bestemoren din. Kunne det før litt med min også, men nå er hun dessverre plaget av en vond rygg, og begynner å bli nokså gammel. For en vidunderlig liten laftehytte. Alltid hatt så lyst til å kunne bo litt i en sånn en.

Kjempekoselig økohus. Vi leker litt med tanken om å bygge et lite halmballhus på tomta etter hvert. Vi må bare spare litt penger og lære oss mer.

Så søte øyer! Har hatt piknik på flere øyer tidligere, stortsett i vansjø. Ligner en del på sånn det er på bildene dine igrunn. Har planer om å leie en kano å padle ut til noen av de bittesmå øyene i Laxsjöen rett utenfor her vi bor, men de er såpass små at jeg vet ikke om de er egnet som pikniksteder.

Hengebroer er fine, og spennende. Men litt skumle også. Føler meg nok ikke akkurat helt trygg på dem, men det er jo også noe av spenningen da så..

Har ikke noe særlig kontakt med gamle venner. Bare noen ytterst få. Hadde liksom aldri noe til felles med de fleste av dem, og noen av dem lot det seg rett og slett ikke gjøre å være venner med, så da er det like greit å la være. Bedre å bruke tid på å pleie nyere vennskap som faktisk bringer glede og godhet og gjensidighet :)

Naviana

15.09.2012 kl.19:16

Ainjali:
Ja, merker at de gamle i familien ikke er i like god form som de en gang var! ;)

Åååh, jaaa, bygg halmballhus! Kan jo bygge en liten gjestehytte som en test. På 15 kvadrat innvendig feks, da trenger man jo ikke byggetillatelse heller ^^

Mhm, er bare et par barndomsvenner jeg har kontakt med, men har aldri hatt særlig mange fler heller, hehe. Uansett, har heller ingen interesser i å opprettholde forhold som ikke føles positive, konstruktive eller utviklende! Er litt vanskelig med tanke på familie, da ;)

Ainjali

18.09.2012 kl.16:44

Ja, har såå lyst til å bygge halmballhus. Det var det vi tenkte også - at vi kunne begynne med et lite gjestehus. Må bare sette oss mer inn i det :)

Du har så rett. Ikke noe poeng når det ikke er verken positivt eller konstruktivt. Familie er det jo litt verre med, ja. Heldigvis slipper jeg stort sett å møte de fleste av de typene familiemedlemmer så ofte ;)

Vero

05.10.2012 kl.02:03

Fiine dager der da :D Nei, har ikke hatt piknik på en øy før, skulle gjerne gjort det, men har hoppet over bekker og hatt mange ute i naturen like vel her da^^

Hengebro har jeg hatt en fascinasjon av siden jeg var liten og mormor spaserte over en med meg og ene broren min. Jeg synes også de er litt skumle da de gynger og noen ikke helt sikre, men det gjør dem bare mer spennende ;)

Jepp, har kontakt med noen få gamle venner jeg har holdt nær hele livet. og ja, vanskelig med familie som kanskje ikke fårstår seg på en. Dessverre noen familie jeg ikke klarer å holde så mye kontakt med pga jeg blir så missforstått at vondt blir lett værre.

Naviana

06.10.2012 kl.21:37

Ainjali:
Ja, det MÅÅ dere gjøre! :) Weee! Har lyst til å lage et lite test- hus jeg også.
Ah, heldige deg! Trenger egentlig ikke det jeg heller, men er litt vanskelig når det gjelder den aller nærmeste familien. Heldigvis har jeg håp på det området også!

Naviana

06.10.2012 kl.22:16

Pyrodam:
Ja, hengebruer er stort sett kjempespennende!
Kjenner til det der med å ha en vanskelig familie... La oss håpe de forstår mer etterhvert.
Forøvrig ser jeg liten vits i å holde kontakt med familie bare fordi de er familie. Men for min del ønsker jeg å ha et godt forhold til mine søsken, foreldre og besteforeldre.

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits