Couchsurfing og opplevelser

For noen år siden opprettet jeg en profil på www.couchsurfing.org, en nettside som presenterer en helt ny måte å reise og oppleve verden på. Det baserer seg ganske enkelt på å bo hos forskjellige mennesker som åpner opp for det, på de stedene i verden man ønsker å reise. På profilen sin forteller man litt om seg selv, sine interesserer, drømmer, opplevelser og nesten hva som helst egentlig. På den måten kan man enkelt finne andre man kunne tenke seg å bli kjent med, og kanskje kontakte dem og høre om man kan bo hos dem en natt eller to eller tre. Fordelene med dette fremfor hoteller er mange. Ikke bare sparer man penger, man blir også kjent med nye og ofte interessante personer, og man blir kjent med området man reiser til på en helt annen måte da man kommer direkte i kontakt med lokalbefolkningen, som ofte kan fungere som en guide. Hvordan systemet fungerer er ganske enkelt. Man oppretter en profil, og dersom man ønsker å reise, kan man søke opp det spesifikke stedet og få opp en liste over registrerte personer i det aktuelle området. Her er det også mulig å søke etter stikkord, for å i større grad å finne likesinnede. Ut fra mine erfaringer er dette en trygg og kjempefin måte å reise på, og menneskene i dette nettverket er ofte åpne og sjelfulle. Ikke minst begynner det å bli virkelig utbredt! Jeg er overbevist om at dette er fremtidens måte å reise på ;) Det er som en slags utveksling, der man både gir og får. 

Jeg har ikke reist så veldig mye på denne måten selv, men jeg har flere erfaringer med å huse couchsurfere/sofasurfere. Har hatt flere år med pause fra nettstedet da jeg ikke har hatt muligheter for gjester grunnet mine livsomstendigheter, men nå har jeg åpnet opp for det igjen. Da jeg egentlig har nokså begrenset med tid til besøk, godtar jeg først og fremst gjester som jeg har noe til felles med. De sender da en "couch request" der de forteller litt om reisen sin og hvorfor de har lyst til å besøke akkurat meg. Aksepterer jeg, får de et eget lite gjesterom hos oss, og kan enten utforske området alene eller bli med oss på det vi har å gjøre. For ikke så lenge siden kom det ei jente jeg egentlig ikke visste så mye om, men som viste seg å være en helt fantastisk og likesinnet person. De dagene hun var her gjorde vi såå mye gøy! For første gang hadde jeg besøk av en som var like interessert i raw food- kokkelering som meg selv, så vi boltret oss virkelig på kjøkkenet og laget de mest velsmakende retter ;) Ellers brukte vi helgen på å gå lange superfine turer i skog og fjell. Til slutt fikk vi besøkt folkemuseet sammen. Vår forrige gjest ble med på bærplukking, soppsanking og lagring av vinterens ved, samt enda flere skogsturer. En god unnskyldning til å ta seg litt fri og puste mye frisk luft med andre ord ;) Og være litt turist på eget hjemsted! Ellers så er det en måte for smålig folkeskye meg som lever så veldig avsides fra venner og slekt til å sosialisere litt, noe jeg tror er bra for meg.

Du må være registrert for å se den, men her er vår couchsurfingprofil i alle fall, som muligens ikke er oppdatert siden 2009, men det er nå så ;)
 

Translation: I've been into couchsurfing for some years, and just wanted to share my experiences about this excellent opportunity for travelling, which are all good! I warmheartedly recommend it and consider it the futures way of travelling around the world ;) It also gives other advantages, like getting to know new and interesting people, exchange knowledge and skills, and getting a personal guide for the area you want to travel to!


Fjellvandrebilder og litt av hvordan villmarken er her i området:


På vei opp til fjellet


Flere små magiske kilder å se :)

 


Her prøvde vi å finne et vann, men det hadde... tørket inn? 

Mange fine mosegrodde fjellformasjoner


Baske rundt i blåbærlyng og molteterreng, på vei ut mot klippene


Endelig ut mot kanten av fjellklippen! Det var nesten litt som å være tilbake på Cliffs of Moher, bare enda høyere stup! Det strekker seg et langt stykke bortover. Huset vårt ligger helt på andre siden der.


Vanskelig å se hvor høyt det egentlig er ned her *kile i magen*
Couchsurfergjest og min kjære
En annen dag vandret vi laaangt oppetter elven! Kjempespennende ;) Og en virkelig magiiisk dag!
Hoppe fra stein til stein, smyge seg under greiner, ta av seg skoene, vasse og til slutt bare svømme rundt i en kulp ;) Sent på kvelden kom vi hjem igjen, rakk ikke helt hjem i tide før regnet begynte å pøse ned!

En liten øy midt i elva
Besøk på folkemuseet:
Hva er vel et hus uten gress på taket? :)Og til slutt et lite nygotisk byggverk


Har du profil på couchsurfing? Har du prøvd noe lignende? Virker dette interessant eller aktuelt for deg?

Liker du også å hoppe barfot på steinene oppetter elver?

 

Stikkord:

23 kommentarer

Arrjfes

25.08.2012 kl.21:15

Wow, for en flott nettside - tusen takk for tips! Jeg hadde så lyst til å bruke årets sommer på å følge gamle pilegrimsleder gjennom Østlandet sammen med hestene mine, men det var så vanskelig å finne steder hvor vi kunne bo underveis. Kanskje det nå blir mulig å prøve igjen neste år^^

Ser ut som dere har hatt det kjempekoslig, og det er jo sååå mye flott natur der du bor! :D

Ida Aurora

26.08.2012 kl.15:23

Couchsurfing virker utrolig spennende, må få prøvd en gang! :) Og utrolig fine bilder, magiske ^^

Marina Aurora

28.08.2012 kl.15:17

Oooh, det hørtes jo ut som en fantastisk måte å gjøre det på, det kan jeg å tenke meg blir fremtidens reisemetoder, om vi er heldige. Kunne faktisk tenkt meg dette veldig mye selv, kanskje jeg skal opprette en profil, og tenk så mye penger man kan spare på det, jeg er jo ganske sjenert og slikt av meg men tror jeg bare må kaste meg uti det og få en kjempe opplevelse!

Og magiske bilder, der dere bor nå ser nydelig ut. <3 Håper jeg kan ta meg en tur så snart som mulig. Når er dere ledige ? ^^

Maren

28.08.2012 kl.16:48

så koselig :) og jeg elsker kappellet på det siste bilde, bruker ofte og gå forbi det.

Naviana

28.08.2012 kl.17:25

Arrjfes:
Ja, man skulle nesten tro det fantes en egen måte å finne folk å bo hos under pilegrimsleden, men det er jo ikke sikkert. Du kan jo sjekke ut på couchsurfing, det er mange norske folk der inne også! Takk for det, ja, naturen omgir oss virkelig her vi bor ^^

Naviana

28.08.2012 kl.17:25

Ida Aurora:
Ja, det anbefales på det varmeste! :) Og tusen takk!

Naviana

28.08.2012 kl.17:26

Maren:
Åh :) Morsomt at det er flere som liker kapellet! Jeg er litt svak for gotisk arkitektur ;)

Naviana

28.08.2012 kl.17:48

Marina Aurora:
Fint å høre at du vurderer å prøve det ut! :) Jeg har jo min del av sosial angst, men likevel må jeg belage meg på at å reise rundt i verden = mye omgang med andre mennesker, enten man vil eller ikke. Så da kan det faktisk være like greit å besøke hjemmene til folk man har et positivt inntrykk av. Drar man til en by feks, så kan man jo være ute og gjøre sine egne utflukter, men så har man i alle fall et sted å overnatte (kostnadsfritt) :) Så man kan være både sosial, eller ikke så sosial...

Hihi, joda, det er ganske fint her også! :) Vi har muligheter for besøk nå, så det er bare å komme! <3

Mia

29.08.2012 kl.17:24

Ååh, for en spennende måte å møte nye mennesker på! Slik jeg bor nå er det nok ikke aktuelt å ta imot fremmedfolk, men kanskje senere i tiden :) Det ville hvertfall vært litt sunt for meg som ikke egentlig er så veldig glad i å møte nye mennesker^^

Og nydelige bilder! Ser ut som dere hadde det kjempekos:)

Cecilie

31.08.2012 kl.17:06

Det høres veldig spennende og interessant ut å reise på den måten! Virker absolutt som noe jeg burde prøve en gang. :) Nydelige bilder også. Kjempefin natur!

Og å hoppe barfot fra stein til stein er kjempekjekt! :D

Naviana

01.09.2012 kl.14:05

Mia:
Ikke sant! Jeg er vanligvis folkesky som få, så når jeg klarer det så tror jeg de fleste kan ;)

Naviana

01.09.2012 kl.14:27

Cecilie:
Anbefales så absolutt! Så det er verdt et forsøk ;)
Ja, har alltid likt å hoppe barfot oppetter elver. En gang endte det litt dårlig da, men det skremmer visst ikke meg :)

Cecilie

01.09.2012 kl.19:58

Og et forsøk skal det bli! Men det får nok vente til en gang etter jeg har blitt 18 i mai. :P

Ting kan ende dårlig på mange ting, men "den som intet våger, intet vinner"! :D

Naviana

01.09.2012 kl.20:52

Cecilie:
Skjønner... :) Har ikke tenkt over det før, men er det 18- års aldersgrense for å registrere seg på couchsurfing?

Hehe, sant! ;)

Cecilie

01.09.2012 kl.23:24

Ja, grensen ser ut til å være 18. :P Noe som i grunnen er ganske forståelig.

Naviana

02.09.2012 kl.00:28

Cecilie:
Ja, det gir absolutt mening :)

Silje S.

04.09.2012 kl.03:40

Har jo lest om couchsurfing tidlegare, men etter å ha høyrt om dei positive erfaringane de har gjort dykk trur eg det er på tide at vi endeleg tar steget ut og blir med! Har jo veldig lyst til å reise på denne måten sjølv og det verkar som ein fin måte å bli kjent med nye likesinna menneske. Vi får opprette ein profil etter jul når vi får litt meir tid, gler meg allereie :)

Ellers var det koseleg å sjå bilder frå same stad vi gjekk tur ^^ *lyst på multebær*

Malin Kristine

05.09.2012 kl.10:06

Å, så nydelig dere har det!

Jeg har hørt veldig mye positivt om couchsurfing, men vet faktisk ikke om jeg hadde turt det selv. Vi har hatt to jenter fra NZ i kollektivet de to siste dagene, og det har vært veldig hyggelig. Det var én i kollektivet som hadde kommet i kontakt med de gjennom couchsurfing, og for min del var dette en fin introduksjon til opplegget (jeg hadde ikke noe hovedansvar, men fikk føle på hvordan det er å ha ukjente i huset). :)

Naviana

05.09.2012 kl.20:56

Malin Kristine:
Ja... Dersom man lar folk få sove hos seg, har man jo også den fantastiske fordelen å kunne sove andre steder om man reiser mye ;)

Valkyrja

07.09.2012 kl.16:45

Åh, couchsurfing er et kjempeflott konsept syns jeg :-) Det viser at det fortsatt eksisterer verdier som gjestfrihet og åpenhet, og samtidig er det jo så mye mer naturvenlig enn de store hotellene som har en vanvittig bruk-og-kast-mentalitet når det gjelder alt fra mat til håndklær og pleieprodukter. Tommel opp!

Naviana

09.09.2012 kl.00:56

Vigdis:
Det er sååå sant, tragisk med de store hotellindustriene, selv om det har sin plass med slike tilbud også! :) Lykke til om du velger å prøve ut couchsurfing ^^

°Vinterperle°

13.09.2012 kl.17:30

Så gode historier! Superflott at dere har møtt likesinnede på denne måten. Også så herlig for deg med en fellow-raw-foodian :D

Jeg bor jo sammen med mamma, jeg, så det blir litt vanskelig å melde seg inn før jeg har et sted jeg kan låne ut, men har hørt om stedet for flere år siden og ble interessert med en gang! Jeg hørte om det gjennom et par (i 30-40åra) som var på samme konsert som meg. Vi var på avskjedskonserten til Gåte i Dødens dal og stod helt fremst. Vi kom i prat da konserten var over, og mannen fikk tak i drikkeflasken til trommisen og gav den til meg, og det trøstet meg som gråt masse, hehe. Kvinnen gikk med en nydelig, hjemmelaget kåpe med spiss alvehette, med bjelle nederst, og hun hadde lange, platinablonde dreads. Jeg ble helt fortrollet av disse magiske menneskene, som kom helt fra Danmark for å få med seg konserten :)

Naviana

14.09.2012 kl.10:38

°Vinterperle°:
Jepp ^^ Senest i dag sendte vi avgårde en kjempehyggelig couchsurfer og fjellvandremann.

Kan tenke meg at det blir vanskelig for deg nå ja! Det fungerer for enkelte faser i livet. Ah, jooo, jeg husker du fortalte om dem :D Må ha vært en flott opplevelse!

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits