Utflukter i nærområdet

Det betyr mye å alltid kunne se det vakre og magiske i ting, det er jo overalt for dem som har øyne til å se og sanse det. Imidlertid er jeg så heldig å leve midt oppi dette vakre at jeg ikke akkurat trenger å lete etter det grønne og fortryllende eller kun være der i drømmene mine. Jeg fascineres stadig over hvor mye av det jeg har ønsket så sterkt som har manifestert seg i det fysiske, og selv om mine visjoner strekker seg lengre og villere enn selv en 5-årings fantasi så er det jo fint å virkelig nyte alt akkurat slik det er nå også, og føle at alt er vel fortjent etter mye hardt arbeid og en stadig mer vel utviklet realiseringsevne.

Innimellom arbeid og plikter og forberedelser er jeg avhengig av å vandre rundt i frisk luft og grønne omgivelser, helst langt inn i skogen og gjerne opp på fjellene, og vårt nye bosted gir mange muligheter. Det tok sin tid å utforske vårt nye territorie, skjønt det blir man vel aldri ferdig med egentlig... det er så endeløst mye å se og oppleve! Nå begynner sopp og bær også å dukke opp, og dere kan tro jeg gleder meg til alt det nye naturen har å by på! Ser til og med ut som om regnet som har plasket ned i ett sett i det siste endelig begynner å gi rom for litt varmende solstråler ;) Nyt dagen, kjære venner! *løpe barfot ut døren*

Translation: Just showing you some of the nice surroundings close to where I live, in the first pictures can be seen the woods around our little house. I really like the cliff- like mountain, even though it's not sharp and pointy ;) One of the good reasons to live on the west coast is that it's always so green there, because of all the rain, worth mentioning... Now the sun finally got an opportunity to break through the clouds, so I'm looking forward to enjoying a few days barefeet outdoors, picking berries for winter supply :) 

Det første bildet jeg tok etter vi hadde flyttet, i mai. Løvetann- enger ned mot fjorden.
Bladene begynner å springe ut


*peke midt inne i den vesle skogen der* Deeer bor vi! :)


Utsikt på midtsommer 
På vei til å klatre opp på den fjellformasjonen på bildene over...


Like bortenfor der vi bor

 


Like borti svingen kan man finne dette store flotte eiketreet :) 
Plassert bak dette gamle huset

 
Et stykke inn i skogen er det slike merksnodige trær som liksom.... ser på deg ;)

 


Bregnebregne

 
De vakreste skogstjerner


Og søte små liljekonvaller


Et mummihus som noen i nærheten har bygget... En dag skal jeg prøve å snike meg helt bort til det ;)


Det er også en del søyleosp i området

Om man reiser et lite stykke forbi der vi bor, kommer man til disse stedene: 
 
Fjellet Skåla i solnedgang
Liten lerkeskog <3 Savner den jeg vokste opp ved...Liten lerkeskog <3 Savner den jeg vokste opp ved...

 
Et lite utsikstpunkt over fjorden
Forsamlingssted


Et lite koselig hus på vei til dit vi bor
Blomster ved sandstranden


Denne store møllen hadde litt av et prosjekt med å prøve å komme seg ut av skallet sitt. Håper den klarte det til slutt :)


Nydelig dal litt lengre inn i fjorden


Fin sveitservilla ved skogen i nabodalen

Trives du i omgivelsene rundt der du bor? Er du også avhengig av store mengder frisk luft og grønne rislende blader? 
 

Stikkord:

28 kommentarer

Julianne

12.08.2012 kl.13:12

hadde ikke gjort meg noe å bodd i en sånn sveitservilla, hehe! Har ikke sett det huset før... Fint bilde av Skåla! Det er digg å ha en slik utsikt hver dag :)

Naviana

12.08.2012 kl.13:23

Julianne:
Hehe, det skjønner jeg godt! Kom tilfeldigvis over det, er ikke akkurat slike hus man venter å finne langt oppe i åssidene ;) Det bildet av Skåla tok jeg faktisk etter vi hadde vært med dere på Sankthans!

Katrine

12.08.2012 kl.15:17

Åh, så nydelig omgivelser! De trærne med øyne var spesielle :)

Det er litt uvant å bo i byen nå, jeg som har bodd langt ut på landet i hele mitt liv :P Med jorder og skog som naboer. Men jeg trives veldig godt i leiligheten vår også :) Vi bor heldigvis innerst i en blindvei med stor hage og egen veranda : D Er en vei litt ovenfor huset, men den dekkes av store vakre trær ^^ I dag har jeg plukket solbær i hagen her. Ellers har vi stikkelsbær, epletrær, persille og løpstikke : ) Så jeg er heldig med bosted selv om det er midt i byen!

Den Grønnkledde

12.08.2012 kl.15:21

Så mange flotte hus og steder! :) Og det treet med øyne... o_ o

Omgivelsene rundt der jeg befinner meg nu for tiden består stort sett av nye ferdighus, pannekakeflatt landskap, og plantet granskog. Needless to say, ikke helt ideelt. ;) Men det er i det minste en del grønt rundtomkring her, så det kunne vel vært verre. ^^

°Vinterperle°

12.08.2012 kl.16:22

Jeg finner nesten aldri trær som ser på meg...jeg må lete bedre, hehe :) Er nok ikke like flink som deg til å se magien overalt ennå :) Og for et søtt, lite Mummihus! Det må du absolutt ta en nærmere titt på :D

Det var forresten veldig fascinerende å se Skåla i slikt lys - det ser jo ut som det er i Afrika! :D

Skade Vikinghulder

12.08.2012 kl.16:58

Å, så fine bilder (som alltid) og fine omgivelser dere har i nærheten <3 Ja, jeg har det også helt topp sånn sett, her vi bor. Og er også avhengig av skogsluft og villmark. Får altfor sjelden tid til å gå tur i skogen - bare meg selv uten tidspress. Men jeg rir jo noen ganger i uka (på grusveier) og da får jeg hvertfall vært litt ute :) Og hestene mine er ikke dårlig selskap heller :D

Tigertina

13.08.2012 kl.00:36

Så flott natur dere har rundt dere =D

Fine bilder!

Hihi, når det gjelder rhododendronen i forrige innlegg - det er ikke bare deg som har gammel dame-tendenser, jeg samler på dem X) Så du er ikke alene!

Ønsker dere en flott uke! =D

14.08.2012 kl.09:41

Hvor er det fint. Jeg er på EDE kurset nu og bliver mere og mere varm på at leve drømmen i smukke omgivelser og med så mange mennesker at vi kan være næsten selvforsynende. Norge er jo et fantastisk land, men jorden er vist dyr set i forhold til andre nordiske lande?

Tak for smukke billeder der forbinder drøm og virkelighed.

Kh Dorte

Ainjali

14.08.2012 kl.21:37

Virkelig flotte bilder! Du har virkelig en fantastisk evne til å se magien i naturen rundt deg, ikke ikke minst til å formidle det videre. Utrolig mye fin natur, og mange flotte hus. Er veldig glad i sveitserhus. Jeg er også veldig glad i frisk luft og grønne omgivelser, og er litt tungsinnet om dagen ettersom vi nå må flytte vekk fra alt det grønne og inn i det grå.. Men, prøver jo å finne grunner til å trives der også, slik at det ikke blir uutholdelig, men må si jeg gleder meg til den dagen mulighetenes horisont er litt nærmere, og jeg igjen kan omgi meg med rislende blader og moseunderlag :)

Elin

15.08.2012 kl.20:29

Alltid like grønt og skjønt å titte innom deg. Får energipåfyll! <3

Ingvild

16.08.2012 kl.18:22

Wow. Idyll.....jaa, jeg stortrives hvor jeg bor. Det er så fredelig, stille, sjarmerende og fint. Gruer meg forferdelig til den dagen jeg ikke bor her lengre.... :/

Forresten! Du er så flink til å skrive, jeg blir alltid så utrolig rolig og varm når jeg er innom her. Du er litt magisk, du! Klem fra Ingvild.

dechirant

19.08.2012 kl.17:59

jeg elsker bloggen din av hele mitt hjerte. du er en så fantastisk person!

Naviana

19.08.2012 kl.23:05

dechirant:
Så utrolig koselig å høre, kjære deg :) Jeg leste litt på bloggen din og likte den godt, men rakk ikke å skrive svar før den ble borte! Uansett, om du skulle se snurten av det flagrende skjørtet mitt en gang, si gjerne hei!

Ida

20.08.2012 kl.11:35

Herregud for et paradis, det så jo bare fantastisk ut! Og utrolig kule trær med øyne!

Jeg trives veldig godt der jeg bor/bodde. Går på Folkehøgskole nå men hjemme bor jeg på småbruk i Lier, med fjell og skoger rundt overalt. Elsker det! Og ja, jeg er veldig avhengig av store mengder frisk luft og skogens magi. Jeg kommer definitivt til å følge med på bloggen din for å si det sånn :)

Naviana

20.08.2012 kl.22:14

Ida:
Hihih, ja, trives ganske godt må jeg si! :)

Ååh, det høres bra fint ut det småbruket du kommer fra også! Heldig :)
Følger forresten gjerne med på bloggen din også, den ser lovende ut ;)

Naviana

21.08.2012 kl.00:32

Ingvild:
Aww, det høres utrolig fint og idyllisk ut! :) Heldige deg!
Og tusen takk for komplimenter angående skrivingen. Skulle så gjerne lagt mye mer sjel ned i den, for i realiteten elsker jeg å skrive! Slik det er nå har jeg så begrenset med tid til å blogge, at jeg i farten kun forsøker å rable ned noen ord som kan passe bildene ;) Du er utrolig dyktig selv! <3

Naviana

21.08.2012 kl.00:33

Elin:
Hihih, takk kjære deg! Samme for meg når jeg leser på din blogg!

Naviana

21.08.2012 kl.00:41

Anonym:
Åh, så utrolig fint å høre, kjære Dorte! :) <3 Vil gjerne høre såå mye mer om hvordan det har vært på EDE! Det er sant at jorden er dyrere her i Norge, men jeg ser ikke på landkostnadene som den største utfordringen ;)

Naviana

21.08.2012 kl.00:41

Tigertina:
Aww, så koselig å høre! Kjempehyggelig å møte flere rhododendronelskere, hihih!

Naviana

21.08.2012 kl.00:43

Katrine:
Ikke sant! :)
Ja, det kan jeg tro! Men det høres jo ut som om dere er ganske så heldige med beliggenheten nå likevel da. Jeg kommer mer enn gjerne innom en tur *fnis* Kos deg i Nidaros!

Naviana

21.08.2012 kl.00:49

Den Grønnkledde:
Møter stadig vekk slike trær med øyne ;) Hihi, ja, det kan jeg tro! Men noe grønt og fint finner man uansett ^^

Naviana

21.08.2012 kl.00:58

°Vinterperle°:
Jaaa, det må du, det er faktisk ganske så mange av dem! ;)
Heheh, du får bli med og snike deg inn i det mummihuset tror jeg ;D
Afrika ja *fnis* Det er utsikten fra Julianne faktisk!

Naviana

21.08.2012 kl.01:00

Skade Vikinghulder:
Skjønner godt hvordan det kan være! :) Heldigvis får du litt pusterom innimellom, og det er viktig.

Naviana

21.08.2012 kl.01:29

Ainjali:
Tusen takk, kjæreste deg :) <3 Det skjønner jeg så godt! Vi må visst gjennom mange forskjellige perioder her i livet... Men en dag venter det fargerike blomsterenger og barfotvandringer under stoore mektige trær!

Katrine

23.08.2012 kl.23:33

Kom veldig gjerne innom! :D Takk <3

Heresetai

31.08.2012 kl.12:53

Oi, et mummihus! Noe så fantastisk! Og for en magisk og fin blogg du har. Jeg må begynne å følge med på bloggen din, så jeg befriender deg :)

Naviana

01.09.2012 kl.14:04

Heresetai:
Hihih ^^ Takk for det, du har en fascinerende blogg!

Silje S.

04.09.2012 kl.03:32

Endeleg er eg tilbake i nettverda etter å ha vore ufrivillig avskåret i fleire veker (pga av studiestart) og det første eg vil gjere er å takke så mykje for sist! Det var heilt fantastisk å dele dei dagane med dykk i august og eg kan med handa på hjarte seie at eg kom heim som eit nytt menneske på så mange måtar. Tusen takk for at de er dei vakre inspirerande menneska de er, eg set utruleg stor pris på vennskapet med dykk <3

Og dette blogginnlegget tar meg rett tilbake med sine flotte bilder, de har verkeleg funnet ein idyllisk plass, som ser endå betre ut på ordentleg (sjølv i regn). Håpar vi får moglegheit til å kome snart på besøk igjen *savne* Enn så lenge vil eg ønskje dykk ein god haust med tid til mange turar i naturen med frisk luft for oss begge :)

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits