Velkommen til min hage, vår vesle grønne oase

For noen måneder siden flyttet vi endelig til et eget sted som oppfyllte mange av våre ønsker. Det er et lite hvitmalt laftet hus med stort sett grønne karmer, omgitt av en stor hage med mange trær, frukttrær, bærbusker og blomster, med idyllisk beliggenhet ved fjorden. Her finnes mange fugler og dyr, som grevling, hakkespett, ekorn og ikke minst en god del rådyr som er over gjennomsnittet glad i å forsyne seg av hagen vår. Så snart vi flyttet satte vi i gang med å plante ut alle grønnsakene vi hadde sådd inne tidlig i vår, og skape noe i denne overgrodde hagen. Selv så liker jeg den vill, som en naturhage og skogshage :) Men føler jeg må holde den litt "anstendig" akkurat her. Uansett har det vært en liten utfordring å få alle plantene mine til å overleve en god del glupske rådyrbesøk, en nylig invasjon av brunsnegler og et par løpske kyr, så er fremdeles spent på hvordan det går. Ellers blomstrer hagen og er virkelig finfin og tidvis fortryllende. Jeg som er vant til stor hage og skog rundt meg er ganske tilfreds! Selv om det fremdeles kun er et nytt skritt på veien mot vårt eget store landområde, naturlige og organiske eventyrhus og omkringliggende økosamfunn/natursamfunn ;) Vi tenker å bli her til vi finner det stedet, og selv om det er fint her så håper jeg det skjer snarere enn snart... gjerne i morgen, helst i går! Inntil da kan dere finne meg vandrende barfot, med stødig kurs mot å hardtarbeidende realisere mine drømmer, i denne lille grønne oasen.

Åhh, og forresten... Jeg har blitt "Ukens Gudinne" på www.gudinne.no! *rødme litt* Her er link til intervjuet!
 

English translation: Some months ago we moved to this beautiful place by the fiord, where we have an old white log house and quite a huge garden where we can play around with our numerous projects! It's lovely and I really feel I can breathe here, while walking around barefeet in the garden and growing my vegetables. Of course it is also a lot of hard work, and I really hope we get the chance to enjoy it all and relax a little soon. Our cat is finally living with us again, and he loves it soo much, as do we! It's quite exciting to find all these new flowers and plants popping up every day, one never knows! Occasionally squirrels, badgers, many beautiful birds and lots of deers come for a visit, so we don't really feel alone out here ;)

 
Veien ned mot huset vårt :) Om dere ser godt etter skal det være mulig å skimte bobla blant alt det grønne.


Påskeliljer var det en del av da vi flyttet inn :)
Her er da huset, som er et gammelt laftet hus med nyere kledning... men det ser fortsatt ganske gammelt ut, særlig inni

 
Bregner, masse masse bregner <3 Og det vakre seljetreet!


Her står jeg midt på matfatet mitt, hehe ;)


Vi lagde et bed, som ble laget av flere lag med kompost og organisk avfall, og jord vi gravde opp i området... Samt steiner vi fant i skogen like ved. På toppen lagde vi woodchips av gamle greiner, som fungerer som jorddekke. Har også 3-4 andre forskjellige bed som det vokser og gror i. 
Etter en del dager så det slik ut. Det er ulike grønnsaker overalt... Blant annet spinat, grønnkål, gulrot, rødbeter,
brokkoli, tomater, reddik, jordbær og squash! Har måttet replante det noen ganger pga rådyrene da ;) 


 
Et epletre i full blomst :)
 

Besøk igjen ;)

 
Rådyret har en liten afro?! Hehe, søt... Ofte komer det en rådyrbukk på besøk også. De har ikke noe i mot å stå å se på meg i flere titalls minutter *fnis*

 


Litt lek må også til

 


Vi er gjenforent med pusen vår, og det bringer såå mye glede hver dag! Han storkoser seg :D  
Vakre akeleie

 
Det har vært en del regnbuer :)


Solnedgangen hver kveld


Massemasse blå klematis som klatrer oppetter veggen... fine! :)


Utsikten vår fra vinduet
Rhododendron- blomstene begynner å komme frem <3 


Benk under plommetreet


Det kommer mange flotte stikkelsbær :)


Kan dere kjenne roseduften? Det er mange rosebusker her!

 


Spinaten vokser


Årets første sopper, og Forglemmegeier over alt!


Mange dagliljer... Som pynter opp salatene mine. Lilje har alltid vært 
favorittblomstene mine, sammen med hvitveiser og skogstjerner så klart ;)


På en av verandaene


Utsikt fra hagebordet


Mer enn nok gressløk å bruke av :) Her i full blomst!

 


Skogshage ;)


Rhododendronene har sprunget ut for fullt. Beklager om jeg begynner å få gammel- dame- tendenser, men jeg elsker dem! 


Svimse rundt i hagen :) Her på nyklippet gress :ORhododendron- meg


 


Rhododendron i skumringen
 
Flere hagebilder kommer helt sikkert ;) Snart også bilder fra hjemmet vårt, nærområdet, små utflukter og sommerreiser! Og så klart er dere velkomne på besøk :)Har du hage, eller drømmer du om det? Og liker du blomster?

 

Stikkord:

32 kommentarer

Den Grønnkledde

04.08.2012 kl.16:29

Innleggene dine er alltid så fulle av skjønnhet og inspirasjon! :) Kjolen din, utsikten, hagen, pusen, også deg da, selvsagt. Nydelig, rett og slett, alt sammen! <3

Har ingen egen hage selv for øyeblikket, men skal definitivt ha det etterhvert. Om denne fylles med grønnsaker/urter/blomster, eller en haug lamaer og andre rare dyr, gjenstår dog å se. :b Forhåpentligvis begge deler.

Malin Kristine

04.08.2012 kl.19:21

Å, det ser helt fantastisk herlig ut!

Ainjali

04.08.2012 kl.19:29

Så idyllisk sted dere har funnet dere! Kjempekoselig å få se bilder av hagen din ;) Så nydelig rådyret var, og så fint at du har fått til å ta bilde av det, men det er jo litt irriterende at de spiser opp plantene våre. Kjenner problemstillingen, selv om brunsnegler er det desidert største problemet vårt.

Rhododendrone er bare skjønne. Ønsker meg sånne selv, og du var virkelig nydelig i den lilla kjolen. Kjempefin kjole!

Jeg elsker blomster, og føler meg ofte litt gammel-dame-aktig, men det får ikke hjelpe. De gjør meg glad.

Så fint intervju på gudinne.no. Du passer jo virkelig godt i en slik rolle, inspirasjons-gudinne som du er!

Silje S.

04.08.2012 kl.19:59

Så fint det var der! Og det kjem jo berre til å bli endå vakrare no som de bur der! Så mange flotte (og nyttige) blomster, plantar, trær og busker.. kan nesten kjenne alle luktene frå denne levande hagen ^^ Du såg veldig flott ut der du satt ved rhododendronen (lilla <3) og bildet av pusen var berre heilt herleg; har aldri sett ein så salig lykkelig katt før *ler*

Åh som eg gler meg til tirsdag! <3

PS: Koseleg og inspirerandre intervju ^^

Skade Vikinghulder

04.08.2012 kl.20:04

Ååå, så koooooselig!!! :D:D Ja, der kan jeg tro dere vil kose dere fram til dere finner landområdet deres! Slapp helt av, du er ikke den eneste med bestemor-tendenser *ler*, det er jo bare koselig det ^^ Så heldige dere er som har epletrær og bærbusker osv, det er topp. Også har dere kliiiiiiinebenk! <3 Mihhh! Superkos! Gratulerer som ukens gudinne da, er vel litt stas det? :) Du er jo en jordens gudinne vettu ;)

Linda

04.08.2012 kl.21:02

Iiih, så utrolig fint! Hvordan har dere fått til det? Vi skulle gjerne flyttet ut i skogen og bygd vårt lille økohus, men vi må jo ha mååneeey:P Kjempefin i kjolen også:D

°Vinterperle°

04.08.2012 kl.23:01

Hihi, gammel-dame-tendenser <3 Har alltid hatt litt gammel-dame-tendenser, jeg - og synes det er kjempekoselig :) Men du er absolutt ingen gammel dame, men en forfriskende, strålende vakker, ung kvinne som inspirerer mennesker i alle aldre! :D (Også i så fin kjole!)

Gøy å se huset, som var annerledes enn jeg hadde forestilt meg! :) Men hagen var omtrent som fantasien min har fortalt. Koselig med dyrebesøk, selv om det er litt dumt at de spiser maten deres, da. Men virkelig noen blinkskudd av noen bilder dere har fått av dem! Krølltoppen ser virkelig forfjamset ut! :D

Branna Laurelin

04.08.2012 kl.23:50

Ååååh, så flott du var i den lilla kjolen foran rhododendronene :D

Ser ut som dere har det helt fortryllende i deres nye hjem! For noen vakre bilder!

Kristine

05.08.2012 kl.00:24

Så herlig! :D

Jeg har ingen stor hage enda, men drømmer om et småbruk etterhvert, og da blir det nok litt hage også ^^,

Katrine

05.08.2012 kl.15:40

Aww, her så det utrolig nydelig ut! Kommer gjerne på besøk en gang hvis jeg kan ^^ Jeg er så glad for at dere har funnet dere et sted, om enn midlertidig!

Julianne

05.08.2012 kl.16:25

så kjempefint dere har det! Vi må komme på besøk etter vi har vært i Hellas :D

Valkyrja

05.08.2012 kl.20:18

For et idyllisk sted! Jeg ønsker dere alt hell og lykke i den videre jakten, og i mellomtiden håper jeg at dere får det fint i deres nye hjem :) Det ser virkelig fortryllende ut. Og det gjør du også forresten!

Naviana

05.08.2012 kl.20:46

Julianne:
Når skal dere dit? :) Vi har besøk i neste uke, men etter det passer det nårsomhelst!

Sandra

07.08.2012 kl.15:42

Hva lever du av?

Har du jobb?

hvor kjøper du klærene dine?

kan du lage sminkevideo?

Cecilie

10.08.2012 kl.16:34

For en nyyydelig hage! Jeg drømmer om å få en lignende hage en gang når jeg flytter for meg selv. :D Elsker blomster. <3

Kjolen din er forresten veldig fin!

anonym

11.08.2012 kl.20:27

Åh, så vakkert... Jeg flytter gjerne inn, altså! Neida. Men jeg hadde ikke takket nei om jeg hadde fått muligheten til å bo på et sånt sted. Så fine bed!

Det stedet ser ut til å være et lunt bo for små skogsalver i den moderne tid, som dere. Lykke til!

Naviana

12.08.2012 kl.12:27

Kristine:
Jaaa, det blir nok bra kan jeg tenke meg! ^^

Naviana

12.08.2012 kl.12:27

Katrine:
Jaaaa, det hadde vært så koselig! :D Det er bare å komme vet du ;)

Naviana

12.08.2012 kl.12:30

Den Grønnkledde:
*tihi* Så utrooolig koselig å høre! *klemme på*

Forhåpentligvis begge deler ja! *svinge tryllestaven med alle gode lykkeønskninger*

Naviana

12.08.2012 kl.12:34

Linda:
Takk, takk :D Vi har vært ganske heldige egentlig, vi kom i kontakt med et eldre koselig ektepar som ikke hadde tid og krefter til å ta seg av dette huset lengre, og de ønsket noen som kunne ta vare på stedet. Så vi får leie det ganske rimelig. I tillegg er det jo ganske avsides (1 time fra nærmeste lille by), så ikke så attraktivt for hvem som helst til å bo.
Når det gjelder økohus og det levesettet, så har vi spart opp en god del penger gjennom flere år med jobbing for å få råd til landområde og husbygging, og det budsjettet er hellig spart opp til det formålet og skal ikke brukes til noe annet ;)

Naviana

12.08.2012 kl.12:35

Branna:
Hihih, takk, og jo... må si jeg trives ganske bra nå! :)

Naviana

12.08.2012 kl.13:27

Ainjali:
Hihi, ja, vi er heldig med hagene våre :) Foruten det med glupske rådyr og brunsnegler kanskje ;P *sukk* Jaja, med tiden vil vi finne gode løsninger!
Og takk for det. Det er en glede å ha flere blomster- venner <3

Naviana

12.08.2012 kl.13:30

Vigdis:
Tuuusen takk, fine deg! <3

Naviana

12.08.2012 kl.13:38

Silje S.:
Ikke sant ;) Det er nydelig i hagen i dag, nå som solen glitrer i alt! Og pusen storkoser seg som vanlig, hehe. Masse klemmer til dere <3

Naviana

12.08.2012 kl.17:14

Skade Vikinghulder:
Absolutt! :) Vi får kose oss begge to, inntil vi finner vårt endelige sted. Og hvem vet, kanskje vi ender opp i samme "nabolag"? *fnis* Ja, akkurat nå er det fullt av modne bær i hagen... bare et par dager til nå, så skal de sankes.

Naviana

12.08.2012 kl.17:16

°Vinterperle°:
Hihihih, næmmen du altså *fnise litt av de koselige ordene* ^^

Ja, det er et ganske vanlig hus... Men det har faktisk ganske mye sjarm om man kommer litt nærmere innpå det :)

Naviana

12.08.2012 kl.22:54

anonym:
Hehe :) Koselig å høre! Vel, du hørtes jo ut som et hyggelig vesen, så det er bare å ta turen innom ^^

Naviana

12.08.2012 kl.23:01

Sandra:
Hei du :) Det hadde vært enklere for meg å gi et tilfredsstillende svar dersom du hadde oppgitt kontaktinformasjon. Hva jeg lever av og jobber med er et litt komplisert tema da jeg ikke har et spesielt stabilt liv sånn sett for tiden og for meg er det faktisk et lite mysterium hvordan jeg klarer meg, hehe. Jeg har jobbet i en del år for å spare opp penger til å kjøpe opp landområder og bygge opp økohus, nå fokuserer jeg alle kreftene på å forsøke å starte opp et bærekraftig samfunn, Natursamfunn, som er en slags økolandsby og utvikle nettsiden for prosjektet... Samtidig som vi forsøker å starte opp en egen bedrift for kreativitet og design som kommer til å jobbes med i løpet av høsten. Må bare regne med at ting er litt usikkert sånn i startfasen, men jeg klarer meg uten særlig mange utgifter heldigvis. Er villig til å gå langt for å realisere drømmene. Klærne syr jeg selv, eller kjøper på bruktbutikker (som fretex og loppemarkeder). Sjansen for at jeg lager en video er nok ganske liten ;) Jeg sminker meg så minimalt at det nok er lite spennende eller spesielt å høre om.

Anne-Helene

24.10.2012 kl.14:09

jeg bor også i gjemnes kommune <3

bor dere ca i flemma?

Naviana

24.10.2012 kl.14:19

Anne:
Ja! Lyst til å besøke oss? :D Vi kjenner ingen i Gjemnes, hehe.

Anne-Helene

24.10.2012 kl.15:57

ja kan gjerne besøke dere en gang. jeg er jo flyttet til Batnfjorden nå.... hjem til mor. venter på å bygge leilighet i kjelleren...

Naviana

24.10.2012 kl.18:21

Anne:
Ah :) Ja, du er hjertelig velkommen! Bare å kontakte oss når det passer for deg.

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits