Eventyrøya i Romsdalsfjorden

Aller først må jeg takke for alle de gode ordene deres på forrige innlegg, dere varmer hjertet mitt så mye *smile masse* For noen flotte lesere dere er! 

Tidligere i vår reiste vi ved to anledninger tilbake til min kjæres forfedres hjemsted, nemlig en idyllisk plassert øy midt i Romsdalsfjorden. Denne øya ligger enda lengre ut enn der vi har holdt til de siste årene, og har enda bedre utsikt mot de mest storslåtte episke alpefjell. Det er et grønt og frodig sted med gode solforhold, og det finnes ikke veiforbindelse dit. Litt av et sted å bo, eller hva? Hvem har vel ikke en gang i blant drømt om å leve på en øy litt for seg selv? Jeg tenker det kunne gått fint, så lenge det var gode vandremuligheter og jeg hadde mitt eget raske vikingskip som gikk på vind og fri energi ;) Selv om det også føles litt betryggende å leve med fastlandsforbindelse for endeløs naturvandring. Dere som har lest bloggen min en stund vet ganske sikkert at jeg og min kjære iherdig søker etter vårt fremtidige bosted og landområde, og er ute etter et sted med plass til flere for å danne et økosamfunn. Selv tror jeg det er viktig å følge hjertet sitt, og der kommer også våre forfedre og røtter inn i bildet, for noen mer enn andre så klart. Ut fra min fars omhyggelige slektsforskning har alle mine forfedre holdt til her i Midt- Norge med en viss radius. Skjønt muligens et unntak fra Storbritannia... merker jeg burde ta en titt på alt arbeidet hans en gang ;)  Men generelt er jeg nokså åpen for hvor vi permanent skal bosette oss. Så lenge det føles riktig.

Vi kontemplerer for tiden ulike muligheter for landkjøp, en litt omstendig prosess... For øyeblikket fant vi ikke noe bosted ute på øya, så vi har heller flyttet til en annen fjord ikke så langt unna, som jeg kan berette mer om snart nå som ting så smått begynner å roe seg igjen. 

Her kommer noen bilder fra våre to reiser ut til øya. Den andre gangen fikk vi sove hos noen av øyboerne vi ble kjent med, noe som var kjempekoselig, og vi hygget oss med å lage måltider av ville vekster, gå flere fine turer og til slutt reise sammen lengre nord på foredrag med Rolv om "Ville vekster som mat og medisin i norsk klima". Det var supert! Selv om jeg kunne det aller meste, så ser jeg veldig frem til å snart dra på besøk til denne mannen som har en helt enestående kunnskap innenfor dette. 
 

Translation: This is the island of my love's ancestors. We went back to our roots to search for our motherland ;) This place is so beautiful, located in the middle of the fiord and surrounded by countless sharp alp like mountains. A green, sunny and calm place not connected to the mainland. Now in the summer it is even a lot greener there, since these pictures are from early spring, but we had some really nice days staying there. På vei over fjorden ut mot øya


Utsikt fra øya


Ah, så fint det var der! Og bare tenk hvor fint det blir når bladene på trærne har sprunget fullt ut og alt blir grønt!


Vårlandskap med rådyr. Mange rådyr der :)


Søt 


En flokk med geiter

 
Så begynte det å regne... for så å gi rom for en virkelig flott dobbel regnbue! :)


Påskeliljer i regnbueskinn


Den lokale kirken

 
Fin og gotisk innvendig


En bauta, med beretning om fjerne minner fra vikingtid


Solen går ned, og vi vandrer inn i skogen


På toppen av en høyde i kveldingen


De vi overnattet hos hadde dette flotte maleriet, et bilde mot Romsdalen, den gang Åndalsnes var ganske ubebodd.

 
Neste dag, på vei mot øyas høyeste punkt. Disse sauene holdt til på gårdsområdet til Rubens forfedre :)

 
Moseskog

 
Endelig på toppen! For en utsikt :)

  

 
Meg og Anna, vår nye venn fra øya

 
Veltet rot, eller en gammel tidsportal? ;)
 

 
Nydelig :) Kunne du tenke deg å bo på en øy?

Liker du spisse blå fjell?
Og ville matvekster? ;)

Stikkord:

15 kommentarer

Skade Vikinghulder

22.06.2012 kl.22:28

Oi.....åh, så vakkert... <3

Ja, jeg drømmer om en gård på et veldig avsidesliggende sted (hvor jeg og familien min kan ha alle hestene, sauene, kuene og hønene våre...hehe), og en øy hadde vært knall! Da hadde vi ikke trengt gjerder...sukk.. Elsker fjell med blå topper! Ville vekster - vel, jeg har ikke (ennå!) brukt så mye av det, driver foreløpig bare og utforsker urtene i urtehjulet mitt, men jeg er stadig på utkikk etter spiselig "ugress", mest for å utdanne meg selv (kjenne igjen). Og Rolv sine sider blir flittig brukt :)

Ainjali

23.06.2012 kl.02:09

Du overgår virkelig deg selv gang på gang med nye vakre bilder og steder du har besøkt! Utrolig vakre bilder.

Kunne godt ha bodd på en øy, så lenge det var god forbindelse til fastlandet.. Hadde vært deilig å ha et sted litt mer for seg selv. Og jeg elsker høye, spisse fjell, så jeg har alltid hatt lyst til å bo et sted hvor jeg kan se fjell fra vinduet mitt. Vokste opp med å tilbringe sommeren, påsken og høstferien på Beitostølen og i Jotunheimen, så føler en sterk tiltrekning til fjell. Må ha med skog og vann også da, men det kan godt være tjern og innsjøer..

Elsker ville matvekster, og holder på å lære meg mer om dem for tiden. Har vært mye på Rolv.no/Urtekilden, som du henviser til, det siste halvåret. Skulle gjerne ha vært å hørt på ham selv :)

anonym

23.06.2012 kl.16:34

Å bo på en øy, må jo være toppen av lykke. Dessuten hvis man kan bo på en så fin øy! Nydelige bilder, nydelige folk.

Jeg er misunnelig, på hvor flinke dere er til å, liksom, gjennomføre ting.

Naviana

25.06.2012 kl.15:01

anonym:
Tusen takk! :) Det er aldri for sent å realisere drømmene sine. Og når man virkelig brenner for noe, er det ikke annet å gjøre enn å gå for det ;)

Naviana

25.06.2012 kl.15:10

Skade Vikinghulder:
Ja, det høres supert ut! Jeg er sikker på at vi begge skal klare å oppnå det. Og ville vekster er det aldri for sent å lære seg, jeg lærer hver dag og den verdenen er virkelig stor. Men det er såå gøy!

Ingvild

25.06.2012 kl.16:03

Magisk fine bilder! Det var veldig vakkert der....!

Valkyrja

26.06.2012 kl.08:23

Oi, det bildet av utsikten var utrolig flott!

Ønsker dere lykke til i jakten på landområde :)

Cecilie

28.06.2012 kl.10:55

Åh, så fine regnbuer! For et utrolig vakkert sted, med nydelige fjell og kjempefin natur! :) Det hadde vært veldig koselig å bo ute på ei øy, så absolutt. Og ville matvekster skulle jeg gjerne visst mye mer om! Jeg får sette meg mer inn i det. ^^

Naviana

28.06.2012 kl.16:00

Cecilie:
Så koselig å høre at du likte stedet :) Og det er aldri for sent å lære mer om ville vekster!

Naviana

28.06.2012 kl.16:06

Ainjali:
Takker så mye <3

Koselig å høre at du også trives med slike vakre fjell! Skog, vann, fjell.... mmmm.
Vi tenker på å besøke Rolv i morgen faktisk, på vei nordover. Det blir spennende.

Ainjali

28.06.2012 kl.23:54

Oi--så spennende..!! Skulle gjerne ha vært blindpassasjer ;)

Silje S.

01.07.2012 kl.07:46

Eg kunne nok absolutt budd på ei øy, spesielt denne øya <3 Den har jo ein heilt fantastisk beliggenheit og er såpass stor at du får variert og vakker landskap. At det også er fergeforbindelse til fastlandet gjer det svært attraktivt. Og så er det den gode kjensla av at ein bur litt til sides frå storsamfunnet, at ein kan isolere seg til ein viss grad, ikkje minst sleppe gjennomsgangstrafikk! Ellers er det jo utruleg koseleg at Ruben sine forfedre kom derfrå ^^

Naviana

04.07.2012 kl.22:31

Silje S.:
Det er så koselig å høre at du liker stedet! :) Det er noe ganske eget ved å bo ute på en øy ja, jeg liker tanken. Tenk for et utrolig potensiale!

Marina Aurora

08.07.2012 kl.15:35

Så magisk det så ut der! Jeg bor jo i området her jeg og, og kan ikke få sagt det nok, landskapet her er fantastisk. Håper dere finner dere en perfekt plass til å realisere drømmen deres på om ikke aå altfor lenge da :)

Fikk lyst til å besøke denne øya selv. Tør jeg spørre hva den heter ?

Kunne faktisk godt tenkt meg å bo på en øy selv ^^

Naviana

11.07.2012 kl.16:13

Marina Aurora:
Ikke sant? :) Du kjenner sikkert til øya, den heter Sekken (Sækjin fra gammelt av). De fleste landområdene der ligger sørvendt mot Romsdalen. Vi tenker fortsatt på muligheten ^^

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits