Vennskap, svaner og blåveiser

Dette året fikk jeg oppleve vårens begynnelse lengre sør i landet, da nye eventyr igjen kalte og lokket meg nedover langs storslåtte fjell og enda ikke så grønne daler. Dette blogginnlegget handler ikke egentlig om hva vi virkelig skulle der nede, men det ble hele to reiser som begge på hver sin måte handlet om å komme nærmere realiseringen av drømmene våre. I tillegg innebar reisene hyggelige møter og mangfoldige opplevelser, alt for mye til at jeg i det hele tatt skal prøve å beskrive det her. 

Vi reiste nedover mot Romsdalen, som er et av favorittområdene mine her til lands, og som ligger like i nærheten av der vi bor. En gang skal jeg vise dere den i all sin flotteste sommerdrakt ;)


Da var vi der!


Romsdalshorn


Trolltindene

 
Vi var i økolandsbyen i Hurdalen et par dager, her er noen bilder av koselig interiør der:
 
Fra det lille huset til Anne Helene :)Vi besøkte også et prosjekt Anne Helene holder på med et annet sted, nemlig et såpebobledrivhus! 

Dette er bilde av første test, som snart var ferdig. Så neste gang kan vi nok se såpeboblene i aksjon, de er som et lag langs veggen som beskytter plantene fra kulde, og gjør at solvarmen holder seg inne i drivhuset vinterstid, slik at man ideellt sett skal kunne dyrke planter og mat hele året :) Den ideen liker jeg. Spissbueformen liker jeg også. Og dome-drivhus så klart.

 
Flott sopp i skogen

Vi møtte også finfine Kama Sofie igjen, og overnattet hos henne. Kjempekoselig :) Dagen etter viste hun oss rundt i skogen sin, og tok oss med for å se havet. Det var en virkelig tåkemystisk dag, hvor det var ganske så hvitt rundt oss... noe som fikk sjøen til å gå helt i ett med himmelen, altså en nokså surrealistisk effekt hvor det kunne føles som om svaner svømte rundt på himmelen ;) Vakkert og fredfullt!


Så møtte vi dette flotte eiketreet
Det trengte en klem, og det gjorde vi også ;)


En liten alveportal :)


Dette merksnodige treet levde, utrolig nok ;)


Jeg og Kama snek oss opp på denne store skogstronen

 
^^

Resten av bildene er fra den andre reisen min noen uker senere. Da hadde våren kommet bittelitt lengre, selv om et tungt snøfall plutselig hadde overrumplet store deler av landet. Denne reisen besto også av mange kjempefine møter med fantastiske folk. Det må nesten litt sosialisering til i vår ellers avsides tilværelse ;) 

Det var også over 2 år siden jeg sist møtte kjære Lariel, så da var det på høy tid å ta en liten svipptur ned til et fylke jeg aldri før hadde vært og møte dette yndige vesenet. Det var selveste Earth Day, og enden av regnbuen fulgte oss hele veien dit, så det må jo bare være et godt tegn? ;) Dermed ble en ettermiddag tilbrakt til svimsing ute, og endeløse tekopper inne i varmen mens regnet pøset ned. På vei hjem igjen fikk vi hilse på en stor ugle sittende på veien foran oss.


En and så høyt oppe i et tre er et litt uvanlig syn


Oss og Lariel. Hun møtte meg ved å putte en blomst i håret mitt, og blåse såpebobler. Du er søtest :)
Vakre eføyblader!


<3
Lånte de nederste bildene fra Lariel :)


Vi måtte inn til Oslo en tur for å hente delene for å gjøre bobla vår elektrisk, men klarte heldigvis å unngå alt som hadde med bylivet å gjøre... Vi overnattet hos gode venner som viste oss at selv her nede fantes det store vakre vann og skoger ;) Her myldret det av forskjellige fugler, blant annet noen majestetiske svaner.
Kanadagås


Toppand


Svømmende liten kanadagås

 

 
Fiiine, ikke sant?

Svaner er kanskje elegante fugler... men en morgen jeg og min kjære dro for å besøke dammen, var det litt av et syn å bevitne. Scenarioet var at en svane forsøkte å fly over en halv meter høy kant for å nå frem til sine to svanevenner der oppe på land. Det endte med et høylydt KLASK! Vi ble nokså forferdet, men heldigvis så det ut til at den klarte seg. Det hele utartet seg til å bli temmelig komisk da hendelsen gjentok seg gang etter gang. Den svømte langt avgårde, flakset i veg med vingene og tok sats... men fikk aldri til å lette høyt nok. Heldigvis klarte den etterhvert å stoppe i tide til ikke å kræsje i kanten igjen, og vi tuslet videre mens vi fremdeles hørte dens iherdige forsøk i det fjerne ;) Uff ja... 
Samtaler i skogen

 

Midt inne i skogen fant vi fullt av blåveis. Jeg har aldri opplevd å se sååå mange av dem før, så det var helt spesielt. Nyyydelige! :) Hihi.

 


Jeg plukket ikke denne, meeen jeg har alltid trodd at blåveis var fredet. Det er den altså ikke. 
Likevel synes jeg den kan få stå der den hører hjemme. 
Det betyr ikke at jeg aldri plukker blomster, men jeg gjør det helst moderat :)


Mosegrodde steiner er alltid fint


Helt til slutt noen bilder fra min veldig korte svipptur innom byen, hvor vi hentet elbobledelene, kjøpte et par tekstiler til fremtidige syprosjekter samt et stort bilde jeg lenge hadde ønsket meg, nemlig Wonder av Alex Grey :) På samme butikk (Mystic Dreamer) så jeg denne enhjørningboken, som jeg ble litt betatt av. Og denne store feen:
Vi reiste også forbi et lite fint byggverk fra nygotikken. 


Ønsker dere alle en fin Venuspassasje i kveld! ;) <3


Har dere vært på noen små reiser og utflukter i det siste? 
 

Stikkord:

25 kommentarer

Katrine

05.06.2012 kl.23:37

Høres ut som en kjempekoselig vår!

Det er alt for lenge siden jeg møtte deg nå, så jeg har veldig lyst til å se deg igjen om ikke alt for lenge ^^ Vi vender nesa mot Trondheim i løpet av sommeren, så kanskje hvis du er i de trakter at vi da kan møtes? <3

°Vinterperle°

06.06.2012 kl.00:35

Koselige steder, hus, blomster, trær, venner og fugler! Veldig morsomt å lese om den stakkars 'klaskende' svanen^^

Valkyrja

06.06.2012 kl.09:07

Ah, dere er skjønne ^^

Jeg trodde også at blåveis var fredet! Det treet var forresten skikkelig merksnodig ja, hvem skulle tro at det kunne leve slik, ser jo ut som om stammen har tatt seg en tur og latt barken stå igjen... :D

anonym

06.06.2012 kl.20:01

Så nydelige og fine steder! Også interiøret i den hytta da... *ønsker meg* <3 Det merksnodige treet var rart, men litt fint fordet :) Så bra at du blogger igjen!

Skal bilen deres bli elektrisk? Så kult!

Det drivhuset virket smart... Burde skaffe meg et, men har liksom ikke helt... plass?

Lykke til videre, da!

Ainjali

06.06.2012 kl.20:03

Veldig vakre bilder. Har lyst til å besøke tindene i Romsdal en gang. Ser så vakkert og trollsk ut. Du er heldig som bor så nær. Jeg liker meg godt lenger sør, pga kortere vinter og mer sommer, men savner fjell. Har alltid hatt så lyst til å bo i nærheten av majestetiske fjell..

Vakre svanene. Skulle tro de var mer elegante enn som så da, huff, stakkars klomstete svane..

Så søte dere er alle sammen :) Og så fine og merkverdige trær. Virkelig spesielle..

Har ikke vært på noen store utflukter i det siste. Reiste til Moss idag, og planlegger en tur til Fredrikstad i morgen med min mor. Der er det lenge siden jeg har vært.. :)

Så du noe til venuspassasjen? Jeg merket den bare.. En merkelig natt. Fikk ikke sove. Følte meg så..påvirket..av et eller annet. Pleier jo alltid å bli litt utafor av fullmånen, men nå var det ganske ekstremt.. Vet jo at planetene påvirker oss, men det er interessant å kjenne det så godt på kroppen.

Julianne

07.06.2012 kl.00:42

jeg elsker det huset, kommer til å savne å ta bussen forbi det.. Du skulle tatt deg en trikketur fra sentrum til skøyen, det er så ufattelig masse fin arkitektur på den strekninga! Oslo har mer å by på enn man skulle tro :)

Silje S.

07.06.2012 kl.01:20

Så mange fine stader! Og eg blir stadig bergtatt av det vakre landskapet i Romsdalsområdet, håpar eg får oppleve det ein dag ^^

Den næraste utflukten vi har vore på er Bjørgvinmarknaden, men no som eg er ferdig med eksamen (og Lars Christian snart er ferdig) blir det kanskje endeleg tid til nokre sommerlege utflukter, ihvertfall i nærområdet :)

Ellers håpar vi at vi snart får sjå dykk igjen *savne vakre menneskene* <3

dechirant

07.06.2012 kl.09:46

åh, du er så pen! og så mange fine bilder.

Naviana

07.06.2012 kl.11:51

dechirant:
Tusen takk, det setter jeg pris på å høre :)

Naviana

07.06.2012 kl.12:02

Katrine:
Ja, det var noen bilder fra mars/april i alle fall ;) Resten kommer senere. Jeg har jo flyttet, og trives egentlig veldig bra her, så blir nok lite reising fremover. Men jeg skal til Trondheim for å hente noen saker i løpet av noen uker nå. Og skal sikkert dit igjen en eller annen gang i løpet av året, så da skal jeg gi beskjed! Har dere fått dere leilighet? Ellers så er dere så klart velkommen hit også, det er 3 timer fra Trondheim, samt 1: 45 min fra Oppdal ;)

Katrine

07.06.2012 kl.16:34

Aha! ^^ Veldig bra du trives der da! Det hadde vært veldig hyggelig å ha besøkt dere også! Hva heter det der? :)

Nei, ikke enda, men regner med å få noe ganske snart :) Har fått en interessant henvendelse så ;)

Cecilie

08.06.2012 kl.18:34

De stedene ser utrolig koselige ut! Fine bilder også. :)

Selv har jeg ikke reist i det siste bortsett fra å besøke tanten min i Sandnes, men har gått en del mindre turer i skogen. ;D

Naviana

08.06.2012 kl.21:05

anonym:
Ja, vi har hatt planer om det siden vi først anskaffet oss bil for to år siden. Det var liksom forutsetningen eller betingelsen ;) Men det er en prosess å få det til, så det kan ta litt tid. Men takk for det!

Naviana

08.06.2012 kl.21:07

Vinterperle:
Ikke sant? :) Huff ja, håper den svanen har det fint nå. Kanskje den hadde fått i seg for mye brødmat? :P

Naviana

08.06.2012 kl.21:09

Julianne:
Ja, skulle gjerne sett litt nærmere på det huset der :) Og jeg skulle også gjerne sett mer vakker arkitektur i Oslo, for jeg har ikke fått så positivt inntrykk sånn sett enda. Du får ta meg med en gang ;)

Naviana

08.06.2012 kl.21:10

Cecilie:
Tusen takk! :) Men små skogsutflukter er jo alltid bra ^^

Naviana

08.06.2012 kl.21:12

Silje S.:
Jeg håper også virkelig du får kommet deg oppover hit en gang! :) Det er virkelig noe å se, egentlig hele veien fra der dere bor og opp mot hit er jo de helt klart vakreste områdene av Norge.

Så fint å høre at dere begynner å bli ferdig med eksamener. Håper også vi sees igjen snart! :) Det blir nok ikke så mye reising på oss fremover, men hvem vet?

Naviana

08.06.2012 kl.21:14

Ainjali:
Tusen takk for koselig kommentar :)
Håper du hadde en fin tur. Jeg så ikke noe til venuspassasjen siden det var overskyet her. Men var oppe en del av natten og det var veldig fint. Hadde også mye energi til å utføre ting :)

Silje S.

09.06.2012 kl.00:56

Det kan jo hende vi får ein muligheit til å kome oppover etterkvart, hadde jo blitt ein fantastisk tur, og vi har ihvertfall veldig lyst til å besøke dykk! Som du seier, kven veit? ^^

Naviana

09.06.2012 kl.01:56

Silje S.:
Aww, det gleder meg å høre <3 Dere er alltid, alltid velkommen!

Naviana

09.06.2012 kl.02:16

Katrine:
Ja, er bare å gi beskjed om det skulle passe ;) Det ligger i Gjemnes kommune, ved riksveg 666 ;) Kan så vidt se Tingvoll over fjorden. Håper det ordner seg med leilighet da, det gjør det nok. Loftet mitt leies jo, men det er trangt for 2, så jeg ville ikke anbefalt det!

annettesfoto

09.06.2012 kl.03:18

Det er så gøy og koselig å se hva du opplever og hvor du ferdes. Jeg har også kjørt romsdalen noen ganger, så der kjente jeg meg igjen ganske kjapt ;) Men er vel umulig å ikke kjenne igjen de karakteristiske trolltindene! Hyggelige bilder som alltid, jeg har dessverre ikke fått fartet i sommer, men kanskje kanskje. Har vurdert Prekestolen og det området, men det er så langt å kjøre dit! Blir ikke det noe av, så kanskje en tur til Sogn og Fjordane eller Møre og Romsdal :-)

Fru Isbjørn

10.06.2012 kl.11:35

Hei, min første kommentar hos deg - fant deg med et google-søk på permakultur i Norge. Ble hengende her pga. bildene og din begeistring for naturen :-) Jeg har bodd i Oslo en del år, så her har jeg et lite tips til deres neste Oslotur: Hovedøya - natur nok selv for deg ;-). Og besøk det "hemmeligholdte" Emanuel Vigeland-Museet i Grimelundsveien 8. Ikke vanlig "turistvare"...

Naviana

10.06.2012 kl.14:15

Fru Isbjørn:
Tusen takk for tips! Jeg har ikke vært på Hovedøya før, men skal helt klart ta turen dit. Jeg har vært på Langøyene ved et par anledninger og bodd noen dager i telt. Emanuel Vigeland- museet så jo virkelig ut som noe verdt å få med seg også!

Naviana

10.06.2012 kl.14:26

annettesfoto:
Sant, Romsdalen er virkelig karakteristisk. Og ja, Prekestolen er ganske så avsides selv for meg som bor på Vestlandet ;) Du er nå i alle fall velkommen om du skulle finne på å reise helt opp hit. Jeg har nå flyttet til Tingvollfjorden, ikke like episke fjell overalt her, men koselig uansett.

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits