Novemberstemning, desemberlys og vinterens gang

Da er mørketiden over for denne gang, og jeg strekker meg mot solen som en fornøyd hvitveis i vårbrisen ;) Jeg har ikke akkurat blitt nedlesset av snø denne vinteren, men en del av den har det da vært. Som det naturvesenet jeg er vet jeg å benytte meg av det årstidene har å by på, og liker meg i sneen, selv om vinteren kan bli litt i lengste laget. Jeg er ute og vandrer i naturen hver dag, og bor jo midt i et svært vakkert landskap, hvor det alltid er noe nytt og fint å oppdage. Det er bare et fåtall av gangene jeg bringer med meg kameraet, så det er egentlig ganske tilfeldig hva slags inntrykk jeg får delt med dere... Har latt kameraet ligge igjen mye fordi jeg liker så godt å nyte naturen som den er. Ikke sant det er fint å bære på uendelig mange magiske øyeblikk, som en hemmelighet bare mellom deg og skogen? 

Ellers har det vært mer enn nok å gjøre i vinter, vi har jobbet mye med prosjektet vårt og det med å finne landområder, nytt sted å bo, trening, rapporter og kursing i opprettelse av egen bedrift (vi må jo være ville, frie, kreative og selvstendige), diverse reising, samt venting og forandring av planer. Jeg klarer virkelig ikke å sette ord på alt som har opptatt oss, men innimellom så er det alltid plass for litt hverdagsmagi ;)

November var egentlig en veldig fin tid her oppe. Stemningsfull, lilla og innhyllet i frostrøyk og tåkedis, mens solen stadig sto gylden og lavt på himmelen.


Translation: To keep this short, here's some pictures from some of the nice winter days in this cold country :) Magic is always there for the ones who look. I actually enjoy snow quite a lot, always has, and makes sure to spend some hours in nature every day. As for now, spring has arrived and I'm in great joy, since it's the loveliest time of the year <3

 
Befant meg på toppen av fjellet og beundret solnedgangen, da tåkedisen begynte å velte utover fjorden.

Ganske dramatisk, hihi :) 
Den aller første frosten! Utrolig vakkert :)


Frostglitter
En isdamspiral, dere! ^^


Solnedgang i skogen... lyset! <3 


Vi fant en del merkelige isformasjoner ved bekken... de var så fine!En dag tok jeg turen inn til den alltid kunstferdige blomsterbutikken, som var ganske så fint dekorert med
sopper og jegvetikkehva :)Et bilde fra Trine2, et spill som jeg prøvde så vidt :) Musikken er utrolig fin og koselig, og fargene og grafikken likeså. Jeg vet mange nå til dags er vant med slike fargerike spill, men jeg har ikke involvert meg i den verdenen. Uansett, her er en fin liten sang:
 
Pyntet litt på en av dørene på hytta

På vintersolverv og julaften tok vi oss fri og koblet ut alt :) Jeg bare måå være ute i skogen og hilse på solen under vintersolvervet, og det var så utrolig fint! <3 Varmende og rensende.  I juletiden var vi helt alene, uten venner eller slektninger i mils omkrets, og hadde ikke prioritert noe feiring da vi hadde mye annet å ta tak i. Likevel utartet det seg til å bli en ordentlig stemningsfull og til og med ganske tradisjonell julaften. Våknet tiiidlig, fyrte opp i peisen, tente fullt av stearinlys og spillte av fortryllende vintermusikk mens vi kjente duften av de små eine-, tuja-, barlind- og grankvistene jeg hadde tatt inn og tradisjonen tro pyntet med diverse kongler og fluesopper. Senere tok jeg en titt på Tre nøtter til Askepott mens jeg lagde noen gullglitrende kort, før vi gikk en lang og fin tur ute, i et tynt lag med nysnø. Såå fredelig, det var en virkelig ro over denne dagen. God økologisk og delvis selvprodusert mat ble det også ;) I tillegg hadde jeg takket være noen av mine fantastiske lesere til og med noen små søte gaver å åpne :) Veldig glad for å slippe styret som denne dagen innebærer for mange ;)


Selveste vintersolverv! *glede* 
Oss som lekte med panoramafunksjonen på kameraet, hehe :)  

 


Den korteste dagen i året


Min flotte kjæreste :)


<3


De vakre alpefjellene
*peke* Den øya nærmest fjellene der har vi kanskje tenkt å bosette oss :)


Skikjøring i fjellet må til. Aking, ski, skøyter, snowboard og slalom er noe av det jeg vet å benytte meg av, og det nye jeg har lært meg i år; snurreski! Disse bittesmå skiene lar meg snurre og spiralisere nedover langs fjellsidene. Såå gøy!


Solnedgang, nyttårsaften.


På en høyde i skogen. Det var faktisk her oppe jeg og Rubens eventyr startet sammen, for 7 år siden! <3
Hadde dere en fin vinterstid? Har dere vært litt i dvale?
Jeg begynner i alle fall å få mer energi og overskudd, endelig :)

Stikkord:

17 kommentarer

Ainjali

09.05.2012 kl.15:48

Åhh.. du omgir deg virkelig med magi! Magisk natur, magiske solnedganger, isdamspiraler og vakre farger.. Utrolig vakre bilder. Veldig glad for å få ta del i litt av all denne magien :) Så nydelig pynt også! Litt av et sted eventyret deres startet på.. akk, så romantisk!

Deilig å endelig komme ut av vinterdvalen.. Men, når jeg ser bildene dine skulle jeg nesten ønske det var vinter igjen..men bare nesten, for det er så veldig godt med vår nå. Mer energi og livsglede :)

Valkyrja

09.05.2012 kl.21:09

For et langt og innholdsrikt innlegg :) Gøy å lese. Likte spesielt is-sprialen, har aldri sett noe slikt før, imonerende!

Og dere er vakre, som alltid :)

Tigertina

10.05.2012 kl.01:52

Så mange nydelige bilder! Alltid koselig å titte innom her, og nyte stemningen i bildene :)

Og så er dere så søte sammen! =D

Må nok si at jeg har vært i dvale hele vinteren, men som den hagegale jenta jeg er, så begynte så-sesongen i slutten av januar ;) Og nå er det grønt og skjønt her hjemme, det er våååår!

Ps: Kjempefin musikk fra spillet!

Julianne

10.05.2012 kl.19:00

fine bilder! Og utrolig fint antrekket til Ruben, og isdamspiralen! Forresten, det er blomsterbutikken i Moldesentrum det er snakk om her ja? De tar helt av om vinteren, de vinner alltid en sånn pris for beste dekorerte butikk ;)

Juliette

11.05.2012 kl.19:01

These landscapes are so beautiful !

And you too, I love your clothes *o*

I would love to see spring in Norway, it must be wonderful. Even if I don't like cold weather very much (mainly because of asthma), I remember how beautiful the fjords were in Bergen with snow and winter sun ... So much nostalgy haha ! ^^

Silje S.

12.05.2012 kl.02:54

Desse bildene tok meg rett tilbake til dei flotte vintardagane som viser dei kalde månadane på sitt beste; utruleg flott å sjå *lukte frost, sol på snø og granbar*

Og det var veldig koseleg å sjå at du nemnte Trine 2 :) Tusen takk igjen for tipset, eg har blitt heilt forelska i det etter at Lars Christian kjøpte meg det i bursdagsgåve. Trur det må vere det vakraste spelet eg nokon gong har spelt, eg kan sitte i evigheiter å berre sjå på menyen! *ler*

Ellers nydeleg bilde av deg frå vintersolverv, du ser like frisk ut som snøen ^^ Håpar vi får muligheit til å feire desse flotte dagane saman ein gong i framtida.

Nattefrost

12.05.2012 kl.03:15

Du og din kjære er virkelig flotte mennesker. Utrolig vakre bilder, som alltid. Finner alltid masse inspirasjon i bildene dine :)

Naviana

12.05.2012 kl.23:11

Ainjali:
Tusen takk for en så hyggelig kommentar, kjære deg! <3 Jeg er virkelig glad for å kunne dele.

Naviana

12.05.2012 kl.23:14

Vigdis:
Takk! :) Håper ikke det ble for langt. Ett eneste innlegg dedikert til vinteren er ikke bare- bare ;) Jeg har heller aldri sett en slik is- spiral, hihi. Men de spiralene dukker visst opp overalt ^^

Naviana

12.05.2012 kl.23:15

Nattefrost:
Tuusen takk, det gleder meg veldig å høre! <3

Naviana

12.05.2012 kl.23:17

Juliette:
Thank you, dear :) Spring in Norway is really wonderful! Almost can't imagine something more beautiful. I love the coldness of May, but still able to shed the heavy winter clothes, all the greenliness and the white snow in the mountains... birds singing and all the white flowers <3

Naviana

12.05.2012 kl.23:18

Julianne:
Takk, kjære deg <3 Ja, det er den butikken, har vært der et par ganger, og det er alltid veldig fint :) Hehe, og jeg kan godt tro de vinner priser for beste dekorasjoner ja!

Naviana

12.05.2012 kl.23:19

Tigertina:
Så hyggelig å høre at du liker å ta turen innom her! :) Og tusen takk ^^
Kos deg i hagen, det er få ting jeg skulle ønske meg mer nå enn min egen store hage og boltre meg i! :)

Naviana

13.05.2012 kl.00:35

Silje S.:
Tuusen takk, fine :) Jeg blir alltid så glad av å høre fra deg. Og er det noen jeg gjerne skulle feiret de vakreste og helt spesielle dagene i året med, så er det deg ;)

Så koselig å høre at du likte Trine! Måtte bare dele det, syntes det var så koselig, selv om jeg bare fikk spilt det littegrann. Har fortsatt forhåpninger om å få prøvd det litt mer, men vi får se. Inntil videre koser jeg meg med musikken, som vi faktisk kjøpte *smile*

Cecilie

14.05.2012 kl.09:23

Så mange fine bilder! Jeg elsker vinteren like mye som de andre årstidene, men det har desverre vært et stort snømangel her. Skulle gjerne hatt mer av snøen, men samtidig er det jo også herlig med vår igjen!

Naviana

29.05.2012 kl.11:06

Cecilie:
Det er kjedelig med vinter uten snø... Har selv bodd på steder der det bare har vært mørkt og vått hele vinteren. Elsker snø, men skulle ønske vinteren kunne vart 3 måneder i stedet for over 6 ;)

Cecilie

30.05.2012 kl.14:33

Enig, vinter uten snø er ingen ordentlig vinter.

Hehe, er vel litt slik det er her. Regn nesten hele året.

Ja, 6 måneder er kanskje litt lenge. :>

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits