Oslotur - Occupy, økologi, Tori Amos- konsert og mer!

Dere som leser bloggen min har vel ant at jeg ikke er spesielt urban av meg, og det stemmer ganske bra... selv da jeg bodde i by benyttet jeg meg minimalt av det den hadde å by på av kafeer, uteliv, shoppingsentre og egentlig alt annet av tilbud... :P Jeg føler meg egentlig litt malplassert i byer (det gjør jeg forresten også generelt blant bygdefolk)... Heldigvis klarer jeg alltid å finne noe vakkert og gledelig uansett hvor jeg er, og Oslo var faktisk ikke et unntak. Jeg hadde knapt vært der før, og oppholdet var i forbindelse med en lengre reise rundtom på Østlandet.

Vi ankom Oslo akkurat i tide til ta en titt på Occupy- bevegelsen utenfor Stortinget. Jeg er nemlig stor fan av Occupy Wall Street- aksjonene som startet i fjor høst, og mener det er noe av det viktigste vi kan gjøre nå, å markere at vi ønsker forandring og ikke lenger vil tolerere at korrupte og utgåtte pengesystemer styrer verden og sakte men sikkert ødelegger oss og naturen. Sunne og naturlige økonomiske systemer er tro det eller ei en av mine største kampsaker, da jeg føler at dette er det praktiske aspektet som virkelig kan forandre ting og skape en bærekraftig, sunn og god verden med livsglede for alle. Økonomi er kanskje tørt, men jeg anbefaler dere inderlig å sette dere inn i hva som egentlig foregår. Her har dere noe å tygge på: Money as Debt, Thrive, Zeitgeist: Addendum

Etter visitten for å markere vår sympati for en bedre verden hvor vi møtte flere bekjente, ble vi med til "Matgilde mot hungersnød". Det var et arrangement for å sette fokus på hvor mye mat som kastes. I vestlige land kaster man opptil 50% av maten hvert år. Mye av det skyldes butikkenes måte å håndtere salg og profitt på, men mye avhenger også av forbrukerne, hvor mange husholdninger ofte kaster 25% av maten. Dette kunne vært unngått med litt planlegging :) Selv trenger vi utrolig nok aldri å kaste mat, og det er virkelig ikke vanskelig! Unntaket er vel om frukt/grønnsaker allerede er mugnet når de kjøpes inn. 

Jeg kjenner folk som er såkalte "Dumpster Divere" eller "Friganere", som bruker mat som butikkene kaster. Jeg har vært med på det ved noen anledninger og maten er nesten alltid helt fin og smaker godt, det er utrolig hva man kan finne. Maten som ble servert på arrangementet var likeså, og mange gode retter var tryllet frem. Ikke noe å si på det! :) I tillegg ble det spilt koselig musikk og mange interessante mennesker møtte opp.

Ikke nok med det, så var jeg også på seminaret "Framtidsfrø - Spirer til en bedre verden". Vi hørte på mange viktige og interessante foredrag, presentert av en del av Norges dyktigste og mest erfarne folk innen natur, miljø og konstruktiv samfunnsutvikling. De presenterte også den nye boken sin med samme navn, som helt klart er en av de vikigste norske bøkene så langt! Anbefaler virkelig alle å lese den for å finne fornyet håp og løsninger på de problemene og utfordringene vi står ovenfor på vei mot en grønnere verden. Inspirerende :) Jeg kan jo det grunnleggende og mer til om alt dette fra før av, men det som er så fint er å ikke føle seg alene... å samles og å stå sammen, å vite at vi kan gjøre en forandring og at paradigmeskiftet er nært, det skjer nå!

Noen dager senere deltok vi på det første møtet til NØF - Norske Økosamfunns Forening :) Spennende! Det er på tide å oganisere oss. 


På vei sørover. Se på den fullmånen da! Fint plassert mellom kjempehøye fjell.

Ankommet Oslo:
 


Fin kirke :) Litt som et disneyslott?


Inne på Den Lille Arkana fant jeg denne boken, som nå kanskje er den vakreste boken jeg eier :) Den minner om en del tegninger jeg har jobbet med, og boken jeg selv hadde tenkt å skrive. Har ikke tatt meg tid til å lese den enda.

Tiden i Oslo var hektisk. Det var møter og arrangementer og gamle og nye venner. De aller fleste vennene mine er internettvenner. Og de er virkelig beundringsverdige. Stadig vekk møter jeg noen av dem i den fysiske verden. og nå i løpet av bare en dag møtte jeg hele to av mine kjære cybervenner for første gang. Den ene var Arthur, som aldri hadde vært i Norge før, og vi fikk ta i mot ham ;) Han er en av de flinkeste kunstnerne jeg vet om og en veldig likesinnet sjel med samme drømmer! Han hadde til og med laget et bilde til oss av et vakkert tre! :) Må nesten benytte anledningen til å vise dere noen av de fine bildene hans:

Vi vandret i parken sammen:Et bilde av alle tre :) 


Så måtte vi bare leke litt i alt det fantastiske høstløvet!


:D 
Jeg har hørt en del på musikken til Tori Amos i nærmere 10 år, og må si at om jeg først skal høre på pop er det dette... musikken har mange klassiske elementer og nydelig pianospilling, komponert av en interessant personlighet. Uansett så fikk jeg høre at Oslo-reisen min tilfeldigvis sammenfalt med en konsert med henne, og jeg kunne ikke la sjansen gå fra meg. Jeg kan vel telle antall konserter jeg har vært på i livet på en hånd eller mindre, så det er alltid en opplevelse! Konserten med Tori Amos var virkelig nydelig og minnerik. I tillegg var jeg så heldig å møte på søteste Kama Sofie for første gang, som jeg fikk dele opplevelsen med <3

Jeg tenkte egentlig å dele et par av sangene hennes her, men youtube- musikk- innbyggingen virker ikke lenger? Uansett, her er noen fine: Winter, A Sorta Fairytale, Spark, Precious Things, Blood Roses, Crucify.


Ganske fine scener i alle mulige farger :) Hun hadde flere andre flinke musikere med seg også.
Hun spiller ofte på to pianoer på en gang ;)

Litt random byvandring:

Likte alle snirklene...


Stortinget :O


Vigelandsparken... har enda ikke sett den i dagslys da ;)


Hausmania... Et temmelig spesielt anarkist-hippie-sted med en del fokus på urban økologi og andre prosjekter.


En utecafè vi var på... *peke på stolen på veggen* ;)

 
Vi var også på Helt Rå, en raw cafè. Jeg er veldig fan av raw food, så det var
gøy å for første gang smake andre sine retter. Anbefales! :)

 

Det var flere fine steder i Oslo enn jeg ante, slik som Akershus Festning som vi fikk utforsket litt:*beundre solnedgangen*


Jeg likte dette bildet :)Translation: I'd hardly ever been to Oslo before and you can guess I'm not really a city person, but many interesting events pulled me there last autumn. In this entry I was telling about my experiences with the "Occupy Wall Street" movement, an event to shed light over all the food that are thrown and the freegans, and a visit so several speeches and meetings about sustainable development, solutions and eco communities. Also we had a nice time hanging out with new and old friends, jumping in the leaves, visiting some cafès and a Tori Amos concert! :) At the end there's some pictures from an old and quite nice fortress called "Akershus Festning" where we enjoyed the sunset. A great but exhausting time!


Er dere miljø/samfunns- engasjerte?
Har dere opplevd noe fint i Oslo, og har dere noen tips?
Eller vært på noen av de samme stedene?
Og liker dere Tori Amos? 

Stikkord:

16 kommentarer

Tara Yáviel

11.03.2012 kl.17:56

trenger kanskje ikke nevne at jeg er miljø og samfunnsengasjert *fnis*

Hørte mye på Tori Amos før, men det har vært lite musikknyting de siste årene, så det har nok stoppet litt opp.

Mange fine bilder!:) Skulle ønske vi også bare kunne kaste oss ut i det og dra på flere sammenkomster og møte flere likesinnede...

elin

12.03.2012 kl.01:11

Du er en aktiv kvinne når du først begir deg til hovedstaden :-) Mange fine bilder du har tatt, og mange av stedene du var på har jeg vært :-) Selvsagt på Helt Rå. Tips: neste gang du drar til Oslo så har Cafe Eger også gode raw food retter :-)

Naviana

12.03.2012 kl.12:07

Tara Yáviel:

Hihi, nei, aldeles ikke ;)

Vet du, jeg har ikke fått nytt musikk særlig mye de siste årene jeg heller... har egentlig måttet leve uten de aller fleste goder og muligheter for utfoldelse. Forhåpentligvis blir livet enklere snart :)

Jaa, det er jo mye bra som skjer, og jeg føler meg litt kallet til å dra ut i verden en gang i blant. Selv om det ofte føles mer tiltrekkende å bare forbli for seg selv... Hadde nå vært gøy å se dere på flere sammenkomster da! :)

Naviana

12.03.2012 kl.12:12

elin:

Hehe, sant! Dette blogginnlegget formidlet bare litt av alt jeg gjorde... :P Når det gjelder meg så har jeg ganske lav kvote på når mine sosiale behov er tilfredsstilt, så det krever ganske mye mer fra meg enn normalen å gjøre alt det der. Dermed endte jeg opp med å isloere meg i månedsvis etterpå *ler* :P Men, det hjelper å øve seg opp litt.

Tusen takk for tips angående Cafe Eger :) Alltids greit å vite, når man har en kost fri for sukker, mel, melk og andre ulumskheter og man er i en sosialiserende situasjon!

Tara Yáviel

12.03.2012 kl.16:45

Føler behovet for det ja, selv om det er veldig komfortabelt å bare sulle rundt huset og forberede oss til våren hadde det vært utrolig godt å komme seg litt hjemmefra å møte andre folk som det går an å drøfte universet og detts snurrepiperier med:) Blir kanskje litt enklere å bevege seg rundt når vi har muligheten til å rulle frem og tilbake med egen bil.. ;)

Naviana

12.03.2012 kl.17:33

Tara Yáviel:

Hehe, det er det så absolutt. Jeg føler jeg strekker min egen komfortsone hver eneste gang jeg begyr meg ut på sosialisering, lol ;) Åh, dere har ikke fått ordnet egen bil enda, eller er det førerkortet som mangler?

°Vinterperle°

12.03.2012 kl.18:30

Occupy wall street er så spennende, skulle gjerne vært med selv, men ble innsatt i det litt for seint. Har nå tatt en titt på alle videoene du linket til om økonomi, og finner det veldig interessant og spennende :) Men hva betyr thrive? Husker forresten Edvin snakket masse om Zeitgeist^^

Å! Det matgildet husker jeg at jeg hadde SÅ lyst til å være med på, men hørte ikke om det før dagen etter, i avisen, og da var det jo for sent -.- Men friganer-livsstilen er noe som interesserer meg og som jeg har lyst til å prøve. Det er sykt hva slags system matbutikker har, altså, der de ansatte får bot og sparken dersom de tar noe som skal kastes. Søstern min jobber i en butikk der hun heldigvis får ta med seg slikt :)

NØF begynner jo forresten å bli skikkelig bra nå, med flere møter snart, bl.a. med planer om overnatting :D

Hvilken kirke er det? Oh, den boken ønsker jeg meg :) Har en svær tilgodelapp på Lille Arkana, så da vet jeg hva jeg kan bruke den på^^

Så koselig med høstløv-lek^^ Arthur var veldig hyggelig, håper jeg får truffet ham igjen :) Også er han som du sier en veldig dyktig kunstner!

Festningen er virkelig flott! En gang må dere dra innom Botanisk Hage i Oslo, DET er nydelig det :)

Tori Amos *sukk* DÉT var en fin kveld det! Og dere var så fine, og det var så koselig! :D Også så stas at dere kommer tilbake nå! HihI! Håper jeg får truffet dere denne gangen også ;)

Naviana

12.03.2012 kl.20:35

My Rakel:

Ååh, har du sett på filmene? :D Jeg brukte så lang tid på å fikse linker og alt slikt til dette innlegget *puh* Jeg fant dessverre ikke Thrive som full- versjon, men man kan se den om man betaler 5 dollar (som jeg gjorde) på nettsiden deres: Ellers kan den helt sikkert søkes opp eller lastes ned et annet sted! Den er anbefales virkelig :)

Hehe, jeg visste heller ikke om det matgildet, men så ble vi tatt med av en venn, og det passet jo fint siden vi var sultne ;) Gøy å være der da. Jeg fikk nesten inntrykk av at det skjedde slike øko-bevisste ting i Oslo hele tiden *fnis*

Åhh! Når er neste NØF-møte, vet du det?

Vi reiser sørover om et par dager, men kan ikke bli så mange dager... skal du til Oslo neste helg? :)

Ja, hadde vært flott å dra innom Botanisk Hage en gang :) Når det blir grønnere ute kanskje? Jeg har også vært på Folkemuseet og Vikingskiphuset (men glemte å legge ut bildene), det er fine steder.

Jeg var kjempeglad for at vi fikk møtes på Tori Amos og andre steder sist høst <3

°Vinterperle°

12.03.2012 kl.21:42

Ja! Har sittet og heklet og sett/hørt på nå :) Veldig, veldig opplysende. Så nå skal jeg forkynne videre ;) Hihi

Det kan godt hende det gjør det og at det bare er jeg som ikke kjenner så mange i det miljøet ennå...men det bedrer seg jo hele tiden! :)

Tror det er...i midten av april en gang.

JA! Jeg skal til Oslo til helgen. Søstern min har forestilling, så det MÅ jeg jo dra for å være med på, så spørs det bare om jeg må jobbe med stykke vårt på skolen...siden vi har 'premiere' mandag 19.mars. Meeen, jeg tror jeg skal si til lærern at jeg ikke kan være på skolen, sånn at jeg kan sove hjemme og tilbringe så mye tid som mulig i Oslo :)

Ja, definitivt lurere å besøke botanisk hage nærmere sommeren^^

Jeg også <3

Naviana

12.03.2012 kl.23:52

My Rakel:

Awww, det rører mitt engasjerte hjerte ;)

Ja, det er så mange flotte mennesker å bli kjent med der ute!

Håper vi får vært med på møtet i april. Vi skal nemlig tilbake til Oslo igjen for å hente delene for å gjøre bobla vår elektrisk!

Vi må nesten snakkes nærmere angående helgen? Akkurat nå har jeg ingen planer foruten økogrend/fremtidens arkitektur- møte fredag kveld, og natursamfunnmøter på lørdag og kanskje mandag ;) Hihi.

Tara Yáviel

13.03.2012 kl.19:52

Det er nok førerkortet som mangler. Den tillatelsen for øvelseskjøring (?) var gått ut, så den måtte fornyes. Om alt klaffer så kan vi tute og kjøre fra den 15. april (da har han oppkjøring). Det hadde vært gøy å pakket teltet i baksetet og lagt ut på tur. Vi er jo blitt invitert til Alvastien opp til flere ganger nå, samt Oslo og Notodden. Så det hadde vært gøy å bare kunne... dra. :P

Naviana

13.03.2012 kl.20:35

Tara Yáviel:

Åhh, ting tar tid ja. Men det er jo ikke så lenge til! :) Og jaaa, si fra om dere drar sørover da. Er så mye spennende å besøke. Jeg gjør mitt beste i å formidle litt om alle de merkelige stedene jeg havner på, men det er jo noe helt annet å være der. Og mye har vi enda ikke opplevd. Tror du det blir en liten reise i år? Jeg vet litt for lite om hva som kommer til å skje selv egentlig...

Tara Yáviel

14.03.2012 kl.00:48

Det gjør nok det. Ja tiden flyr jo nærmest om dagene, så plutselig er kortet i hånda!:)

Blir nok å reklamere høyt og hellig i forveien om vi har bestemt oss for noe, akkurat nå føler jeg at vi svever litt i limbo når det kommer til fremtiden de nærmeste månedene, men hvis vi bestemmer oss for å kjøre en tur nedover det vakre landet vårt skal vi ta kontakt ;) Vi får alltids noen som kan passe dyrene, men vi vil ikke dra det ut i det vide og det breie heller.. derfor tenkte vi at det kunne vært gøy om folk ville komme hit og samles i stedet. Trenger ikke en gang å gjøre noe, bare kose oss og ha det gøy i noen dager!:)

Naviana

14.03.2012 kl.13:13

Tara Yáviel:

Det tror jeg nok :) Jaaa, så klart det hadde vært veldig fint å komme en tur på besøk til dere også! Akkurat nå vet jeg ikke noe om livet mitt mer enn et par dager frem i tid... det er en liten prøvelse kan man si :O Hehe.

Silje S.

19.03.2012 kl.00:47

Du har verkeleg ei evne til å finne skjønnheit kor enn du drar :)

Så flott at de fekk oppleve "Matgilde mot hungersnød"! Eg er nestleiar i lokallaget til Framtiden I Våre Hender Bergen og i forbindelse med tema for årskampanjen vår 2011-2012 - bærekraftig mat- held vi faktisk på å planlegge eit liknande arrangement! No i mars skal vi distribuere ein sjølvprodusert matguide med fokus på bærekraftig matforbruk (kjøp økologisk, ikkje kast mat, spis mindre kjøtt osv) og i april skal vi arrangere ein stor matfestival på torgallmenningen. Den skal heite "Forlatt Mat" og ha same fokus på korleis vi kan kaste mindre mat og kvifor dette er viktig. Vi skal samle inn mat som skulle vore kasta og (ved hjelp av kokkar) lage gode rettar og dele ut gratis. I tillegg skal vi ha konsertar og underhaldning. Tilslutt skal vi ha ein debatt i mai med fokus på global matpolitikk, så dette vert ein travel, men spennande vår! *glede seg* Ellers står boka "Framtidsfrø" på ønskelista ^^

Såg ut til at de hadde ei flott tid i Oslo og det var jo fantastisk at de fekk med dykk Tori Amos :) Eg ville så gjerne på konserten - har jo høyrt på Tori Amos i mange år - men studie og arbeid kom i vegen.. Jaja, eg håpar det vert ein neste gong!

Naviana

21.03.2012 kl.15:10

Silje S.:

Ååh, det er jo kjempeflott! Stå på, du er så flink <3 All lykke til med det :D Høres ut som et opplegg veldig likt det jeg var med på.

Hadde vært sååå koselig å dra på Tori Amos med deg, men det er jo alltids nye sjanser med andre fantastiske musikere også!

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits