Tilbake til røttene

Her kommer er lite blogginnlegg om da jeg returnerte til mine hjemtrakter, de stedene der jeg vokste opp og et gjensyn med familie og slektninger på sensommeren i Trøndelag. 

Jeg vokste opp med foreldre som virkelig verdsatte naturen og vår kulturarv. De tok meg med ut i naturen i skog og fjell ved enhver anledning, uansett årstid. Vi besøkte ofte gamle hus og museer, og det hendte seg stadig vekk at foreldrene mine drømte om å kjøpe en gård. Min mor var egentlig odelsjente, og alle mine besteforeldre kom fra gårder. Huset jeg vokste opp i lå på mine oldeforeldres gårdsområde, som etterhvert hadde blitt "spist opp" av byen, men hagen vår var stor med mange trær og skogen kant i kant. Når jeg ikke var i vill natur, tilbrakte jeg mye tid på gården til bestemor, som jeg er veldig glad i. Der fikk jeg leke blant geitene, kaninene og kattene hver dag, og lære slikt som strikking og ostelaging :) 

Vi hadde en hytte oppe ved fjellet forbi farmoren min sin hjemgård som vi var på så ofte det lot seg gjøre, noe som kunne være hver eneste helg og alle feriene. Der lærte jeg så mye om livet i villmarken, fantasi, lek, stillhet og frihet. I tillegg hadde vi en veldig liten hytte like ved sjøen som vi ofte dro til på fine og varmere dager, med skattejakt i fjæra, fugletitting og hopping fra stein til stein. 

Men, å bli gammel nok til å løpe rundt i skogen på egenhånd, det revolusjonerte virkelig livet mitt. Det er noe jeg anbefaler alle foreldre, å la barnet få den tiden for seg selv, som en ekte Røverdatter, og hun eller han vil kunne lære og forstå så mye mer enn de noen gang kunne gjort på skolen!

Det er disse stedene og minnene jeg kan tenke tilbake til med glede når det gjelder barndommen og oppveksten min, og det er fint og viktig å fokusere på alt det gode. For vi kan styre tankene våre og fokuset vårt, så jeg trenger ikke og ønsker ikke å se på meg selv som et offer for vanskelige og smertefulle ting. Jeg vet alt om hvordan det er å reise seg fra askene. Det har vært verdt det, alt sammen. Jeg har mye å være takknemlig for <3
 

Translation: Went back to my roots last summer, visiting some more of the places where I grew up and where my forefathers resided, amidst deep green forests, mountains and fjords. This is a huge part of me. It has made me strong, rooted and able to handle all the difficulties in my life :) 


 Noen bilder av utsikten fra hytta ved sjøen en sensommerkveld:


Båten vår 


Jeg hoppet på toget og dro like fra min lange sommerreise og til hjemtraktene mine, for å feire min mamma sin 50-årsdag. På vei over fjellet hadde jeg kjøpt en kjempestor, rund, hjemmelaget geitost som jeg visste hun var glad i, men ville så gjerne gi noe mer. Så jeg hadde bare en halvtime på meg til å få laget denne lille tegningen og veldig begrenset med utstyr... men jeg tenker å gjøre den ferdig en gang om jeg får lov :)
Noen flere av de gamle tegningene mine .. Sjelden jeg legger ut noe her, men har mange arbeider liggende!Her leker jeg med søskenbarna mine... Jeg endte opp med å dra denne vognen nokså mange ganger rundt en dam *puh* Men hva gjør man ikke for små søte unger?
Noen bilder tatt ved barndomsgården til farmor:
 

 
 

Resten av bildene er fra en tur med pappa og lillebroren min langt inn i skogene ved der jeg vokste opp: 

 
Broren min og pappa fortjener en plass på bloggen min

 
Utsikt, og enda et kjempebratt sted ;) 
Gyldent lys <3

 
Utsikt over fjorden, solen går ned


Lenger opp mot fjellet


Et lite vann

 
Himmelen er i vannet
 

Har du noen fine barndomsminner? Er du glad i familien din?
 

Stikkord:

20 kommentarer

Ida

14.02.2012 kl.18:10

Å, det så kjempefint ut! Jeg er også fra Trøndelag, og jeg lurte litt på hvor dette er? Det så litt kjent ut.

Tara Yáviel

14.02.2012 kl.18:43

Så koselig innlegg, og masse fine bilder!

Tenker akkurat det samme som deg. Man kan ikke velge sine familier. Det viktigste er å legge vekt på de gode tingene, for det er trossalt de som veier mest, og man kan ikke gå fremover med å dvele ved gamle sorger. Jeg er veldig glad i familien min, og er veldig stolte over at vi har klart å reise oss fra asken etter alt det vi har opplevd også:)

Høres ut som en veldig fin og innholdsrik barndom, slik det skal være! :)

Så veldig moro ut med den vogna :D det er nok noe de barna kommer til å huske lenge:)

°Vinterperle°

14.02.2012 kl.18:43

Nå ble jeg varm og glad inni meg! Så koselig å høre og se hvor du er vokst opp(i tillegg til huset ditt som jeg jo har vært i^^). Jeg har hatt et litt annet forhold til natur og slikt da jeg var barn. Jeg har ikke hatt noen gård og sånn, men jeg har jo, som jeg har nevnt tidligere, en familieholme :D Der har jeg vært mye, og jeg føler meg svært knyttet dit.

Veldig fine bilder, som alltid :) En dag skal jeg få lagt ut bilder fra mitt hjertested også <3

Hihi, og koselig å se deg dra den vogna. Kjente jeg ble sliten. Vet jo hvordan det er, har jo jobbet i barnehage! :O

annettesfoto

14.02.2012 kl.22:00

Dette var bare så koselig, varme bilder som får meg til å lengte etter sommeren faktisk! Og det er ikke ofte jeg gjør, jeg som liker vinteren såpass godt. :-) Jeg blir alltid glad for at den kommer, men jeg går ikke å "venter" hele vinteren og forbanner meg over at det er kaldt, hehe.

Du har flotte verdier, og skjønner at du har fått det inn litt med morsmelken :-) Er selv oppvokst på et småbruk, og var vant til et enkelt liv der man satte pris på det man hadde. Og jeg kan kanskje bare si til slutt, at her har jeg IKKE vært ;-)

~ Huldra ~

14.02.2012 kl.23:23

Åååå, nydelige bilder av VAKKER natur...sukk. Jeg gleder meg veldig til våren, kjenner jeg! Selv om jeg elsker vinter også. Alle årstider har sin sjarm :)

Jeg har også vokst opp i utkanten av en liten by med skog som nærmeste nabo. Lekte masse der som liten. Alle de beste barndomsminnene jeg har handler om natur og/eller familie. Er veldig glad i familien min, men den er ikke så stor. Også er det litt sånn at vi har ikke så mye kontakt med "dem litt uti", slik som tanter og onkler og kusiner osv. Men jeg har en veldig nært forhold til pappa, som jeg er uendelig glad i. Også har jeg jo min egen familie nå, ektemann og to barn, så de er jo selvfølgelig mine stjerner :)

Silje S.

15.02.2012 kl.13:06

Eit varmt og koseleg innlegg, som gav eit vakkert innblikk i røttene dine (saman med nydelege bilder som alltid). Eg er glad for at du tidleg fekk eit så nært forhold til naturen og at du har kunnet ta slike barndomsminner med deg vidare i livet *smile*

Som du veit er eg født og oppvaksen i dalen eg bur i, så for meg er det gode barndomsminner over alt og nesten alle har tilknytning til den flotte naturen her. Som barn var eg med på både gardsliv og villmarksliv, og mesteparten av fritida vart tilbragt utandørs: Eg var med pappa på skogsturar, arbeida i hagen med mamma, dro på fisketur med farmor, lærte lokalhistorie av farfar og hjalp onkelen min på sagbruket. Og vi barn fekk alltid beskjed om å gå ut å leike (ville vi ikkje vart vi berre plassert utanfor døra). Eg elska å vandre rundt i skogen og naturen, ofte åleine, og berre la fantasien og kreativiteten få utslepp. Gode minner ^^

Naviana

15.02.2012 kl.17:03

Ida:

Takk! :) Det er fra litt forskjellige steder, ved Trondheimsfjorden, samt i Midtre Gauldal (Singsås og Rennebu).

Linda

17.02.2012 kl.11:09

Ååh, sååå fint:D Jeg har også vokst opp med skog- og fjellturer, både på beina og på ski. Utrolig takknemlig for at jeg har fått oppleve alt det jeg har gjort ute i naturen. :)

Naviana

17.02.2012 kl.14:19

pixietrixie:

Tusen takk, kjære deg :) Jeg er sikker på at du forstår, og det setter jeg pris på. Og man kan ha mye moro med en vogn, ja! Da jeg var yngre hadde jeg en liten trevogn som jeg pleide å dra broren min rundt i, hehe.

~ Camilla Rose ~

17.02.2012 kl.17:05

Hvert innlegg fra deg er som å vende ansiktet mot den skinnende solen en dag da trærne er grønne og det lukter blomster rundt meg! Innleggende dine er veldig oppmuntrende, inspirerende og motiverende. Jeg er veldig glad for at du blogger Janne! Det gjør dagene mine mye bedre <3

Den tegningen var nydelig! :O du trenger da ikke gjøre noe mer med den. Jeg synes den var så fin!

<3 Klem!

Kijo

19.02.2012 kl.14:13

SV; Så koselig at du følger reisen min, synes det var et morsomt sammentreff siden jeg fulgte spent med på reisen din til Damanhur i Nord Italia for en stund siden! Nå er det en stund siden jeg har brukt bloglovin siden jeg begynte å reise, men jeg elsker bilde innleggene dine, de gjør at man setter pris på hva man har hjemme også. Er så mye fint bare man kommer seg ut døra! ;)

Naviana

21.02.2012 kl.12:34

Linda:

Det vil jeg tro, du virker veldig heldig! :) Er ikke så mange nå lenger som har mulighet til det.

Naviana

21.02.2012 kl.12:44

My Rakel:

Hehe, ja, du har jo vært der ;) Jeg fikk ikke akkurat dekket mer enn noen få av stedene fra barndommen min i dette innlegget da, men jeg ferdes jo stadig vekk på de stedene.

Ser frem til å høre og se mer om hjertestedet ditt :)

Haha, flott at du forstår hvor slitsomt det kan være å drasse rundt på barn. Det er koselig av og til da!

Naviana

21.02.2012 kl.16:37

~ Huldra ~:

Gleder meg også til våren... det ble aldri noe særlig med vinter her, desverre.

Så koselig å høre... Ja, det er helt klart der de beste minnene er! Jeg har ikke så mye kontakt med familien min heller, mest besteforeldrene mine og et par små søskenbarn :)

Naviana

21.02.2012 kl.16:45

annettesfoto:

Hehe, takk for det :) Endelig et sted du ikke hadde vært ja ;)

Jeg er glad i vinteren jeg også, jeg er et ordentlig vinterbarn og er vant til å leke i snøen, gå på ski og renne i fjellene hele vinteren. Dessverre har snøen glimret med sitt fravær stort sett i hele vinter, så for min del kan det veldig gjerne bare bli vår nå ;)

Så heldig du er som er oppvokst på småbruk :) Jeg innser at jeg har med meg mange verdier fra barndommen ja, jeg har prøvd å ta med meg det beste.

Naviana

21.02.2012 kl.22:58

Silje S.:

Takk, setter pris på å høre det :) Dette var jo bare noen få steder, som jeg tilfeldigvis fikk tatt bilder av, men det var da noe. Jeg innser mer og mer hvor mye det har betydd for meg. Jeg kunne aldri ha overlevd uten å være omgitt av alt dette grønne.

Men å høre om oppveksten din høres virkelig fantastisk ut. Så fint at du deler. Du har vært utrolig heldig! Og det unner jeg deg så veldig <3

Naviana

22.02.2012 kl.13:14

Kijo:

Takker så mye for det, så hyggelig å høre :) Jeg føler så absolutt man ikke nødvendigvis trenger å reise lenger enn til utsiden av stuedøra for å oppleve fantastiske og magiske ting nei ;) Men reise til Asia skal jeg nok en gang!

Naviana

22.02.2012 kl.14:55

~ Camilla Rose ~ :

Ååh, Camilla, det er den koseligste kommentaren jeg har fått på lenge <3 Ordene dine varmer slik og motiverer meg. Og at superflinke deg likte tegningen gleder meg stort, hihi ^^ *klemme tilbake*

Sunniva - Utvekslingsstudent

24.02.2012 kl.11:36

NYDELIG bilder!! og sinnssykt fin header! <3

Naviana

24.02.2012 kl.11:54

Sunniva :*):

Tusen takk! <3

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits