Storslått episk natur og veien hjem

Etter mange uker på reisefot langs hele vestlandet var det på tide å ta turen hjemover. Vi bar med oss så mange minnerike opplevelser av de vakreste steder og de beste mennesker, og skulle gjerne opplevd og utforsket så enda mye mer! Men vi var også slitne etter ukevis med mye regn og ganske kaldt vær,  i tillegg hadde vi den viktige oppgaven med å få pusen vår trygt hjem å utføre. Vi visste vi kommer til å returnere til disse fantastiske delene av landet vårt snart igjen, så det var ikke så tungt å dra. Turen hjem gikk relativt raskt, to dager tok den, med kun 4 timer søvn. Det å ha en liten frihetselskende pus i baksetet byr nemlig på sine utfordringer, likevel synes jeg han oppførte seg eksemplarisk fint. Og vi var så glade for å endelig ha ham hos oss igjen <3

Vi fikk oppleve mye fint på vei hjemover også, blant annet flere vakre steder jeg hadde besøkt i tidligere år. Det første stedet, som vi våknet opp like i nærheten av, var Låtefossen:

Et veldig vakkert og trollsk sted som alltid er dekket av mystisk tåkedis 


Deretter tok vi turen innom et sted kalt Vøringsfossen, som består av en stupbratt klippedal med kjempehøye fossefall og store mengder tåke som svever rundt omkring. Virkelig helt magisk! Skulle gjerne vandret rundt der hele dagen, og hatt tid til å gå rundt til andre siden, men det får bli en annen gang. Anbefaler virkelig å dra innom der om dere kan. Jeg bare elsker slike steder!
Iiih! *kile i magen* Jeg er ikke spesielt redd for høyder tydeligvis, for jeg henger stadig utover kanten på slike steder ;)

  Og så reiste vi videre nordover, gjennom daler og over høy fjell:


En fin steinbro som toget kjører over :)


Noen fine samegammer vi fant på vei over fjellet. Jeg kunne nesten bodd i en.


Mange fine fjelltopper!
Høyt oppe blant fjellene var det helt tydelig blitt mange høstfarger. Så dere ser, høsten kommer til bloggen min også ;)Og så kom vi endelig til den uendelig vakre og episke Romsdalen! Jeg lover å ta meg ordentlig tid der en gang og vise dere hvor fantastisk det egentlig er, for denne gangen ble det bare noen få tilfeldige bilder... men det er virkelig et av de fineste stedene på Jorden :)
Såå flotte fjell

 
En stk sliten pus og mann


Pusen der han slapper av hos broren til min kjære, litt trøtt og pjusk her ;)
 

And by the way, I am finally going to translate parts of this blog into english! It was my original intention when I started it, but somehow I thought it would decrease my freedom and kind of keep me from blogging. But I have always had lots of foreign friends on the internet and it's a shame they're not able to read about my daily life, discoveries and adventures, so at least I will give it a try. So many have been asking, and I simply have no capasity to manage two blogs. 

At this moment I am still writing about my summer adventures, which was originally a great quest for Land to form our nature community/ecovillage. Meanwhile we discovered lots of beautiful places and visited some of the most stunning nature scenarios of Norway, something I always end up doing, since I love nature to the deepest core of all my cells and spirit ;) For further translations it is always possible to use the google translate- button on the right, even though it's translating everything in quite an awkward way ---->


Er du glad i vill, episk og trollsk natur?

Er du redd for høyder? :)
Og synes du det er greit om jeg av og til slenger inn noen linjer på engelsk?
 

Stikkord:

24 kommentarer

Katrine

08.02.2012 kl.17:59

Er veldig glad i vill, norsk natur! : D Og jeg er helt enig med deg at Romsdalen er et av de fineste stedene på jorda! : D Elsker hvert sekund jeg får tilbringe der.

Jeg er ikke spesielt redd for høyder. Det kommer helt an på hvilken sammenheng det er :P Men når det gjelder stup og høye kanter er jeg ekstremt til å gå langt utpå (gjerne for å fotografere), og får de som er med meg til å få hjerteinfarkt :p

Silje S.

08.02.2012 kl.18:13

Så flotte bilder av deg ved Vøringsfossen! Som barn var vi i Eidfjord kvar sommar og då pleide vi å dra opp til fossen, så for meg var det ein magisk stad (men eg må innrømme at eg ikkje er så veldig glad i høgder, så haldt meg godt innpå kanten). Og Romsdal håpar eg verkeleg vi får oppleve ein dag, det ser så ufatteleg vakkert ut der *lyst til å dra på sommareventyr med*

Ellers var det koseleg å sjå bilder av fine pusen ^^ Veit du, då vi fekk høyre frå dykk at det ordna seg med heim til pusen vart vi eigentleg litt triste begge to. Vi var sjølvsagt veldig glade for at det ordna seg, men hadde vel innerst inne håpt at vi måtte ha han her, til tross for allergi, sidan vi svært gjerne ville tatt vare på han for dykk :)

PS: Lykke til med engelsk!

°Vinterperle°

08.02.2012 kl.23:38

Enkelte av bildene i dette innlegget, er blandt de fineste jeg har sett faktisk! Så om man ikke liker trolsk natur, vill man gjøre det nå! :D

Iiik! Du og den høydefryden din :P Blir nesten sjelven bare av å se på bildene o.O

Hm, rart de ikke bare bruker google translate-muligheten, men fint for dem at du skriver på engelsk da. Heldige lesere :D (Min første blogg var på engelsk, men jeg tør ikke helt å begynne med det igjen. Dessuten har jeg ikke den samme etterspørselen som deg ;)

annettesfoto

09.02.2012 kl.02:17

Vøringsfossen ja, der har jeg vært en gang i tiden...Måbådalen var veldig trang og "skummel". Husker jeg hørte en historie om en trailer som hadde kjørt utenfor å havna langt nede i dalen der. Er ganske plaga av høygeskrekk, så jeg liker ikke å gå utpå stup og kanter..ble nesten litt bekymra for deg der du sto, hehe. Herlige bilder, og må si at det var søtt å høre at kattepusen har vært med på tur også :-)

~ Huldra ~

09.02.2012 kl.13:02

Elsker slik natur. Jeg drømmer om å bo i et slags tømmer-, stein- og leirehus i seter-/vikingstil et eller annet avsidesliggende sted med trolsk natur omkring meg - uten bilvei, kun hestene mine. Og et par telemarkskuer og villsauer og høner slik at vi har melk, ull og egg + dyrke egne grønnsaker osv. Drømmer om dette daglig jeg, men det blir nok noen år til man kan virkeliggjøre det. Når ungene flytter hjemmefra kanskje ;)

Høyder er jeg ikke så veldig glad i, men ingen skrekk eller fobi. Har vært ved Vøringsfossen en gang, og har faktisk hatt mareritt om den flere ganger - om at en av guttene mine samler utfor og at jeg selv slenger meg etter i ren refleks eller no. Utrivelige greier å drømme om, men er vel et tegn på at jeg elsker barna mine og er redde for dem :)

Rose

11.02.2012 kl.00:18

Oi.. akkurat nå fikk jeg en dejavu-følelse. Vet du.. jeg har drømt om den plassen på det fjerde øverste bildet :O bare for en ukes tid siden. Det ser i alle fall helt UTROLIG likt ut! O.o wow... Jeg drømte at jeg gikk på en sånn fjellkant.. fjellside, men at jeg var veldig redd fordi det var så høyt. Jeg husker høstfarger rundt meg. De trærne, steiner, røtter, tåke og en sti ... Det var veldig vakkert samtidig som det var skremmende pga. høyden. Hm.... *klø seg i hodet*

Jeg var temmelig fryktløs da jeg var mindre. Jo høyere jo bedre. Jeg var alltid den som skulle klatre høyest på klatrestativet og balansere meg bortover. Men så falt jeg og slo meg temmelig hardt. Etter det fikk jeg litt begrensende tanker ang. høyder. Jeg prøver å kvitte meg med skrekken og tenke at jeg ikke må være redd, for det er jo ingenting å frykte så lenge man ikke henger utenfor stupet ehehe.

Fantastiske bilder som alltid. Pusen deres er sååå fin! Er veldig gøy at du vil skrive på engelsk også. Jeg er sikker på at mange blir glad for det :)

Linda

11.02.2012 kl.17:32

Ååh! Så utrolig mange fine bilder! Jeg vil gjerne reise i "deres fotspor" til sommeren. Vi planlegger en liten roadtrip:) Kunne bodd i en av de gammene selv, utrolig fine<3 Og for en nydelig katt dere har. Hihihi!

Jeg har høydeskrekk, så jeg hadde nok ikke turt å gå så langt ut som du gjorde der:P

Engelsk er fint og flott:)

Marina Aurora

12.02.2012 kl.12:24

Fantastisk fin natur vi har her i Norge, den vakreste i absolutt hele verden, om ikke og universet, er så stolt av å komme fra dette ville, vakre landet! Du fanger virkelig essensen av det. Fikk plutselig lyst til å reise rundt i Norge og vandre langs disse stedene, og det skal jeg en gang, har lyst til å utforske mitt eget land mer enn noe annet. Og gratulerer med ny pus! Så dere er tilbake her Romsdal ? Helt enig i at denne landsdelen er det vakreste, kanskje synes jeg det fordi det er her jeg kommer fra, det er nok pga det og det faktum at det faktisk er helt storslått her, ser ut som noe tatt ut fra et alvisk eventyr, både selve Romsdalen og alle de forskjellige natur-typene som er hele landelen kalt Romsdal ^^

Jeg kommer alltid til å like åpne landskap best, der det er hav, men og litt trær her og der, småskoger, det er mitt favorittlandskap, store kulturlandskap eller gresletter med hav og litt fjell bakgrunnen selv om jeg selfølgelig elsker all type natur, men bare sånn er jeg helt fri ^^

Synes det er bare positivt at du skriver på engelsk, da får du jo flere lesere!

Naviana

12.02.2012 kl.13:26

Marina Aurora:

Ja, det er virkelig vill og nydelig natur her i landet :) Den eneste årsaken til at det fortsatt er så mye natur her er nok på grunn av fjellene og alt det bratte, i tillegg til at det ikke bor så mange her pga kulden. Det meste av verden generelt ville vært ufattelig fantastisk nydelig om vi ikke hadde ødelagt så mye. Men Norges natur er jo uansett helt spesiell!

Romsdalstraktene er jo bare helt særegne, man finner knapt noe mer episk synes nå jeg! Har så lyst til å bo her egentlig, hadde jeg bare funnet de riktige folkene til å starte Natursamfunnet med.

Ja, vi er ved Molde nå, men var i Trøndelag i januar. Det er ikke ny pus da, vi fikk ham som liten kattunge for 4 år siden faktisk, men han bodde hos en venn i et år fordi vi ikke kunne ha ham her før nå :) Er veldig glad for å ha ham hos oss igjen!

Naviana

12.02.2012 kl.20:34

Katrine:

Hihi, er så glad jeg har noen å dele Romsdalskjærligheten min med ;)

Akkurat sånn er det med meg også, angående høyder. Hehe. Føler nesten jeg må tøye nysgjerrigheten min litt med hensyn til dem rundt meg ;)

Naviana

12.02.2012 kl.20:38

annettesfoto:

Hehe, har du vært overalt? :) Oioi, det hørtes ille og tragisk ut med den lastebilen. Klipper er så absolutt noe å ha respekt for.

Og takk :) Det er fint å ha med seg en kattepus ja, men det fungerer dårlig for lengre perioder.

Naviana

12.02.2012 kl.20:56

Linda:

Tusen takk for det! :) Ønsker deg en virkelig fantastisk reise om dere skulle finne på å ta turen. Gøy at det ikke bare er jeg som liker gammer (med vinduer, that is). Og ja, katten vår ER virkelig fin ^^

annettesfoto

13.02.2012 kl.22:10

Haha, ja det føles snart som om jeg skriver "der har jeg også vært" på hvert innlegg du skriver for tiden :p Har vært endel på vestlandet ja, men det er veldig mye av det jeg ikke har sett også. Nå er jeg spent på neste innlegg, hehe..Jeg hadde nok reist litt mer hadde det ikke vært for kattene..jeg liker ikke så godt å reise fra dem flere dager på rad, men man kan ikke la seg hindre for mye heller.

Naviana

14.02.2012 kl.00:06

~ Huldra ~:

Det høres fantastisk og uendelig meningsfullt ut! <3 Jeg tror helt og fullt på at det skal la seg gjøre. Jeg drømmer jo om mye av det samme, bare at jeg har utsatt det å få barn til jeg får realisert det stedet.

Awww, ja, nattedrømmer er merkelige.

Naviana

14.02.2012 kl.10:54

Silje S.:

Morsomt at du også har vært der! :) Jaaaa!!! Ååh, vil veldig gjerne ha dere med på sommereventyr. Vi kunne slått leir i Romsdalen blant annet ;) <3

Awww, dere var helt klart dem vi hadde mest lyst til at skulle passe på pusen, men jeg vet hvordan det er å plages med allergi... Skulle fortsatt ønske han kunne være hos dere, da :)

Naviana

14.02.2012 kl.10:57

My Rakel:

Det var veldig koselig sagt av deg <3 Er så glad du syntes bildene var fine!

Jeg har testet google translate ved en del anledninger selv, det høres virkelig helt rart ut og jeg vet ikke om noen ville benyttet seg av den funksjonen. Men kanskje de utvikler teknologien mer etterhvert *håpe*

°Vinterperle°

14.02.2012 kl.12:03

Du har jo rett - det høres ofte rart ut, men for meg jo viktigste at jeg forstår innholdet :P

Hørte en radioreportasje en gang om slik automatisk nettoversettelse, og de sa det aldri kommer til å bli 100%, men det kan nok bli bedre :)

Naviana

14.02.2012 kl.14:19

Rose:

Oi, det var spesielt! Men det er jo godt mulig det var det samme stedet ;)

Jeg var også slik da jeg var liten, klatret kjempehøyt overalt og folk ble ofte litt bekymret, hehe. Jeg har heldigvis aldri slått meg ordentlig hardt, men har jo fallt ned, så litt mer respekt for høyder har jeg nok. Men tror det er viktig å stole på seg selv også. Det er noe jeg jobber med, og slikt tar tid.

Pusen min sier takk! *purrr*

Naviana

14.02.2012 kl.15:02

annettesfoto:

Haha, men det er bare hyggelig vet du! :) I neste innlegg er jeg nok ikke på vestlandet lenger. Forstår godt det angående katter, er viktig å ha noen til å passe på dem for seg i slike tilfeller. Jeg tror kanskje det ikke var så lurt av meg å anskaffe katt så snart jeg flyttet hjemmefra, men sånn er det nå bare... ;)

Linda

20.02.2012 kl.16:54

Åh, wow! Jeg har virkelig gått glipp av noen fine steder her til lands. Blir vel nesten nødt til å ta meg en rundtur hit og dit i sommer, nå etter at du har fortryllet hodet mitt med alle disse vakre bildene. Sukk..

lille alv

20.02.2012 kl.18:53

Må si jeg elsker bloggen din!!! du skriver om og viser så mye av ting jeg verdsetter i min hverdag, og alle innleggene du har om tsteder du besøker.. Love it!

Og så lurer jeg jo på da, hvor er det du finner klærne dine..? for du Ser ut som om du har en del av disse laaange bohemske skjørtene, men jeg finner ekstremt få av disse, både i bruktbutikker, ''nye' butikker og på nett.. ' Så... Hva er hemmeligheten din!!?? ;) Jeg har gått så angt at jeg syr mine selv, noe som ikke er veldig praktisk i lengden ( da jeg ikke kan sy...)

hilsen Lille Alv!!

Naviana

21.02.2012 kl.23:02

Linda Arrfjes:

Hihi, fare for det ja ;)

Sara

25.02.2012 kl.00:01

Oh my, that white/green skirt (or is it a dress?) you are wearing is quite beautiful. Can you order those somewhere of the internet by any chance?

This blog inspired me to add Norway to my list of places to visit this summer, by the way :) Simply amazing.

Naviana

25.02.2012 kl.01:51

Sara:

Thank you very much, Sara! :) I got this skirt some years ago by a very dear friend of mine. Can't find it on the internet since there are no writings on it, sorry... It is tie-dyed and has beautiful embroidery all over. Perhaps you can find something by searching for things like "hippie bohemian boho indian skirt tie dye" etc, on ebay or etsy perhaps? The top is bought second hand a long time ago...

And that's great to hear, you're very welcome for a visit! :)

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits