Fossefall, solskinn og Bergensbesøk

August 2011
Etter å ha utforsket store deler av den vakre Hardangerfjorden, reiste vi over fjellene mot Bergenstraktene. På veien dit oppdaget vi mye fint, blant annet et fantastisk fossefall, Steinsdalsfossen. Den gav meg fjerne barndomsminner om vandringer langs berget bak store buldrende fosser, noe som er en ganske spesiell opplevelse av vannets utrolige kraft! Jeg føler meg så energifisert av fossende vann. Jeg elsker vann generelt, og når jeg tenker meg om er vannelementet ganske så ofte en del av bildene jeg tar ;)

Så reiste vi videre, til vi endelig ankom den nydelige dalen til vårt kjære vennepar gjennom mange år, Silje og Lars Christian. Her ble vi i noen dager, en tid fyllt med gode minner, turer i idyllisk natur, lange dype samtaler, ekte og ren mat, latter og inspirasjon. 

Om noen mistenker at mitt sosiale liv er generelt ikke-eksisterende, så tar de ikke helt feil. Tiden vår i Bergen ble imidlertid sommerens utadvendte og sosiale høydepunkt, med møter med både gamle og nye venner. Vi ble litt kjent i byen, men hadde også fine turer opp på bergete fjellene og innover skogene de få dagene vi var der. Utrolig nok hadde vi strålende vær og mye sol akkurat disse dagene, til tross for alle regnryktene, hehe.

Min måte å møte venner på er ofte litt rar, og baserer seg på synkronisiteter. Har ikke ord for hvor ganger jeg har opplevd de mest usannsynlige møter på de merkeligste steder på helt mystisk vis. Hvem trenger vel teknologi når man kan "tune" seg inn og møtes akkurat til riktig tid på riktig sted likevel? ;) Nå hadde jeg ikke møtt min medsøster Sunniva på nesten to år, så det var virkelig på tide! I tillegg var vi så heldige å få hilse på hennes piratkjæreste fra andre siden av det store havet ;) Steinsdalsfossen


^^Og så var vi kommet til den fine dalen til vennene våre:For et vakkert sted... litt lengre borte her landet det en nydelig gulløyenstikker på hånden min... *glede* I tillegg fant vi noen av sommerens første sopper inne i skogen :)
Fine folkene <3 SIlje, Lars Christian og min kjære.

Bergen:

Bergen kan være fin også :) Vi fant flere parker. Og en bratt vei full av blomster navngitt Dragefjellstrappen!

Oss, inntullet i en god mengde røyk ;)


Sunniva og Jay, nydelig par, er de ikke? :)


Fine solnedgangen bak trærne <3


Har du vært i Bergen?
Og bor dine venner langt borte?
 

Stikkord:

25 kommentarer

Linda Arrfjes

23.01.2012 kl.22:51

Wow, hadde aldri sett for meg at Bergen skulle se slik ut. Har aldri vært der, og har alltid hatt inntrykk av at stedet bare er grått og røyktungt og trist og regnfullt. Så feil kan man ta!

Hehe, de eneste vennene jeg har som bor her i nærheten er søstrene mine. Resten er spredd for alle vinder, men det gjør jo gjensynsgleden desto større! :) Har faktisk ei venninne som jeg kun har møtt på ved tilfeldigheter overalt i Norges land. Vi ble kjent på hovslagerkurs, og senere har jeg møtt på henne på hesteutstilling på tvers motsatt kant av landet. Så dro jeg på noen andre hestekurs, og da viste deg seg at hun faktisk bodde rett i nærheten av kursstedet og hadde hesten sin på stallen kurset foregikk på. Hver gang slike ting skjer blir jeg mer og mer overbevist om at det ikke finnes tilfeldigheter^^

Rose

23.01.2012 kl.22:54

For et nydelig innlegg! Inspirerende som alltid <3

Nei, jeg har aldri vært i Bergen før, men har veldig lyst til å dra dit en gang :)

Ja, vennene mine bor spredt i hele landet. Men da er det ekstra koselig å møtes igjen. Man setter så mye pris på vennskapet da. Når man møtes og det er 6 måneder siden man sist så hverandre, så føles det ut som om man møttes dagen i forveien. Ingenting har forandret seg siden sist. Da er det ekte vennskap! :)

Klem!

Branna Laurelin

24.01.2012 kl.00:12

Jeg har faktisk aldri vært i Bergen (bortsett fra da jeg var så liten at jeg ikke husker det), så kunne gjerne tenke meg å dra dit en gang. Spesielt nå etter de fine bildene dine :)

Ja, vennene mine bor langt vekk... Jeg har faktisk ingen venner igjen her i Drammen hvor jeg bor, etter at jeg har mistet noen av de såkalte "vennene" mine i senere år. Jeg har noen venner i Oslo, som jo ikke er sååå langt vekk, men fremdeles over en times reisetid hvis jeg må ta toget. Noen bor enda lengre unna, og jeg har ei venninne som bor helt borte i England og sannsynligvis ikke kommer tilbake med det første. Men det gjør ikke noe :) Jeg reiser gladelig i flere timer bare for å tilbringe en dag sammen med noen jeg er glad i :) Da blir jo reisen som et eventyr i seg selv!

~ Huldra ~

24.01.2012 kl.11:39

Herlig, alt sammen :)

Nøtteliten

24.01.2012 kl.13:49

Mamma bodde i Bergen da hun var ung, men hadde en slem kjæreste som låste henne inne i leiligheten(som kun kunne låses fra utsiden :S) Men jeg har veldig lyst til å dra dit, gjerne med noen som kjenner byen. Har jo generelt lyst til å reise rundt i så store deler av Norge som mulig <3

Ja, noen av vennene mine bor langt borte. To av dem bor i Molde! :O

Silje S.

25.01.2012 kl.17:47

Så kjekt å sjå bilder frå i sommar! Og det var nokre vidunderlege dagar vi delte saman, får eit varmt smil om munnen av å tenke tilbake *savne eit fantastisk vennepar som vi gjerne skulle sett meir til* <3

Elin

26.01.2012 kl.16:53

Du tar utrolig mange vakre bilder som skaper mye stemning. Fine dere to er sammen <3

annettesfoto

26.01.2012 kl.20:48

Kjente igjen den fossen med en gang, for der gikk jeg en gang for mange mange år siden. Var med en gjeng på busstur til Bergen, så jeg har sett litt av byen. Dessverre ikke så mye, vi var på farten endel, men så jo da mye fin natur på turen. Fremdeles koselig å se sommerbilder :-)

Naviana

27.01.2012 kl.18:24

Linda Arrfjes:

Jeg tror Bergen kan gi litt forskjellige inntrykk. Men sommerstid kan det være ganske fint der faktisk. Selvsagt er det mange aspekter som ikke er bra også.

Hehe, ja, morsomt med det ;) Jeg har faktisk ikke hatt noen venner på alle de stedene jeg har bodd de siste 5 årene. Men det hjelper i alle fall på å møte forskjellige kjære venner noen få ganger i året.

Pyrodam

29.01.2012 kl.01:48

Hei, Har fulgt med på bloggen din ganske lenge nå og tenkte det var på tida å hilse på og si jeg simpelt elsker bloggen din og smiler alltid mens jeg leser og titter på bilder. Den er utrolig inspirerende og gir meg litt ekstra motivasjon til å traske den veien jeg går for å følge mine barndomsdrømmer som jeg fortsatt har ;) Verden er så nydelig om en bare ser seg litt rundt!

Fordi jeg hadde lyst til å svare på ditt spørsmål :)

Ja, jeg har vært i Bergen. Nemlig så heldig å bo der 2 år under studier. Jeg ble veldig glad i byen og synes den er helt nydelig. Jeg var så heldig å bo rett under Løvstakken-fjellet i en liten leilighet med min kjære. I begynnelsen av turen hvor en trasket inn i et magisk sted, fant jeg en nydelig stein formet som et hjerte. Jeg passerte forbi den og hilste på. En annen dag så plukket jeg den med og satt meg med et sted jeg elsket å meditere. Var mosebedekt, mild skygge fra trærene, en liten dam og stokker på bakken. Jeg satt oppå en liten topp med utsikten mot der energiene var sterkest, der satt jeg med hjertesteinen i hånda, mens jeg ble løftet opp av energiene og fikk påfyll og sente masse ut til hele verden. Etterpå la jeg den der, helt åpenlyst oppå en trestubbe så dem som måtte ønske kunne se den og eventulet ta den med. Jeg så den felere ganger før jeg følte at den skulle med meg, om den var til meg selv visste jeg ikke, men den er fortsatt med meg og knytter meg til det magiske stedet! Dette stedet var noe jeg brukte mye for å komme meg i form og endre min stresset hverdag. Er mange vakre steder i Bergen, så er absolutt et sted jeg vil reise tilbake til for å besøke! Opplevde ikke så grusomt mye regn jeg, var mer sol der enn resten av Norge de årene ;) Flyttet derfra den sommeren du var der :). Byen har godt av mennesker som legger merke til den nyedelig plassen og stråler ut bevisshet over den til medmennesker. Er så mye spesielt der i Bergen.

Mine venner bodde langt borte ja. Nå er dem litt nærmere etter som jeg flyttet sørover igjen, men er ikke så lett å komme meg fra heia der jeg er vokst opp. Dårlig med busstilbud. Så klart når jeg er "hjemme" på sørlandet, så er dem andre steder ;) De spredt de meste veier i perioder, akkurat som jeg er i blant, og da er det så godt å samles og synkronisere igjen. Jeg elsker å synkronisere meg og dele lys ^_^

Har du noen gang opplevd å møte "igjen" folk som du synkroniserer med, men det er første gangen du møter dem i dette livet?

Carina

29.01.2012 kl.17:26

wow, her var det nye sider av Bergen, som jeg ikke har sett. Føler liksom at Bergen ER litt mørkt og trist. Men den parken der, er det på Nordnes? For jeg har aldri vært der, men jeg må nok ta turen isåfall, var jo nydelig der! Sikkert mye vakrere om sommeren dog, men likevel.

Hvor er den fossen hen?

Nå går stortsett dagene mine i turer med hunden(som endelig er med meg i Bergen nå) og lesing, så det hadde vært fint å se noen nye turområder, har bare gått opp Fløien og Stoltzekleiven og rundt på Eidsvågneset. Greit med litt variasjon!

Carina

29.01.2012 kl.17:33

Og ja, jeg har venner som bor langt borte. Etter vi sluttet på VGS er alle spredt rundt omkring i Norge, og noen utenfor. Har venner i Oslo, Ås, Trondheim, Stavanger, England og Praha... Og jeg i Bergen for tiden. Får ikke besøkt alle når jeg vil, men vi treffes stortsett i feriene hvor det er herlig gjensyn med masse å fortelle =) Så er jo Skype en ganske artig oppfinnelse da, kan jo snakke med folk gratis når som helst. Har snakket med min bestemor som er i Thailand over Skype, helt fantastisk, at man kan se og høre hverandre selvom man er på andre siden av jordkloden. Men ingenting kan selvsagt erstatte det å treffes på ordentlig i virkeligheten da! :)

Naviana

31.01.2012 kl.22:33

Rose:

Awww, takk :) Du kommer nok fort nok dit ;)

Det er virkelig sant, om vennskap overlever all den avstanden er det ekte! Jeg setter i alle fall uendelig pris på de få jeg har.

Naviana

31.01.2012 kl.22:37

Branna:

Hihi, dette var ikke ment som en reklame for Bergen også, det handler vel mer om at jeg finner noe fint uansett hvor jeg er ;)

Åhh, føler med deg. Selv drømmer jeg om å ha noen venner som bor nærmere enn 4 timer, men... den tid kommer nok. Jeg setter veldig stor pris på all tiden for meg selv også... skjønt fra tid til annen gjør det virkelig godt å dele tanker, ideer og flotte opplevelser med likesinnede venner. Reiser fulle av forventning er fine!

Naviana

31.01.2012 kl.22:39

Nøtteliten:

Oi, det hørtes da virkelig ikke bra ut! Håper hun kom seg gjennom det.

Awww, ja, sånn kan det gå. Kanskje de to vennene bor litt nærmere i fremtiden? ;)

Naviana

31.01.2012 kl.22:40

Elin:

Tusen tusen takk, gode deg <3

Naviana

31.01.2012 kl.22:42

Silje S.:

Kjære, fine, gode deg! Savner dere masse <3 <3 :D

Naviana

31.01.2012 kl.22:44

annettesfoto:

Ja, den fossen glemmer man nok ikke! Glad du setter pris på sommerbilder. Det er blitt nokså kaldt for tiden ;) Men lover å drysse noen snøfnugg over denne bloggen en eller annen dag også.

Naviana

31.01.2012 kl.23:16

Carina:

Er enig i at Bergen kan være mørkt og trist ja, er bare jeg som alltid må romantisere ting, hehe. Men ja, det er Nordnesparken. Jeg ble positivt overrasket.

Fossen heter Steinsdalsfossen. Vet bare at den er på vei til Bergen et sted.

Skype er en ganske fin ting ja, skulle gjerne brukt det litt, om jeg ikke hadde levd 2 år med helt elendig internettilgang ;P Vi er heldige som i det minste har muligheter med transport og teknologi til å se våre fjerne kjære, selv om det kanskje er disse tingene som i utgangspunktet gjør at alle bor så langt vekk fra hverandre ;)

Carina

01.02.2012 kl.10:33

Ja, jeg syns det er en veldig mørk by, jeg trives egentlig ikke så veldig godt her, men det er veldig fint når det er sol da :) Tror det er det at jeg har så lite familie og slik rundt meg her, litt sånn ukjent. Men det er jo veldig fint å gå på Fløien eller de andre fjellene. Jeg bor slik at jeg kan gå opp på mange av toppene når jeg vil. Går mest på Eidsvågfjellet, som er lengst borte, mot Åsane.

Hmmm spennende! Kanskje jeg får ta turen dit en gang, når jeg gidder å finne ut med buss-styr og sånt :)

Hehe :) Det er jo kanskje deilig å bo litt i fred og ro da? Hver sin smak. Jeg hadde nok følt meg litt vel isolert, men ser sjarmen i det også.

Naviana

02.02.2012 kl.20:14

Carina:

Sant det, den er mørk. Jeg er jo ikke spesielt glad i byer generelt, men blir glad hver gang jeg ser noe fint der! Jeg er ikke så kjent i fjellområdene rundt Bergen, men har vært på noen dagsturer og vandringer der. Veldig fint.

Er enig i at det er litt vel isolert, det er derfor jeg ønsker å bo med flere likesinnede rundt meg, og jobber med saken :) Tror ingen har godt av å isolere seg for mye.

Carina

02.02.2012 kl.23:09

Du får ta deg en tur til Rogaland igjen:) Mye hyggeligere sentrum der, i Stavanger. Ikke så stort, og hyggeligere gågater. Og ut mot Sandnes eller Hommersåk er det mer natur. Har ikke utforsket hele fylket da, men liker det bedre enn Bergen ;)

Ja nei. Er jo deilig å være for seg selv, men jeg er hvertfall avhengig av regelmessig kontakt med venner og familie.

Naviana

03.02.2012 kl.21:56

Carina:

Ja, jeg var der også :) Fikk dessverre ikke like mye tid som jeg hadde ønsket, men skal ta det igjen en dag, helt sikkert!

Solgave Spydsdatter

04.02.2012 kl.01:57

Aw... så fint! Der er vi jo! *smile* Så moro å se bilder fra turen i parken. Vi er begge enige om at dere er et nydelig par også, forresten;) Det snakket vi om den kvelden, minnes jeg. Neste sommer hadde det vært utrolig koselig å møtes alle sammen ute hos Silje og Lars Christian.

Naviana

05.02.2012 kl.00:59

Solgave Spydsdatter:

Hihi, bedre sent enn aldri? ;) Og så absolutt, det hadde vært virkelig fint å få til! <3 *drømme om sommeren* Akkurat nå er 2012 noe ganske blankt fylt av et uendelig hav av muligheter, og jeg føler det er en mening med at jeg bare ikke vet noe som helst for sikkert (selv om det egentlig også er mye rart jeg er sikker på), annet enn at alt vil gå bra til slutt ;)

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits