Gudvangen ~ Vikingenes Dal


Bjarkan av Wardruna

Reisen rundt Sognefjorden tok mot slutten, men ikke før vi hadde tatt turen innom Gudvangen, og et vikingprosjekt jeg har fulgt med på i en del år. Vi reiste gjennom grønne, bratte fjellandskap dekket av mystisk svevende tåke, via Undredal til vikingenes dal. Her arrangeres det hvert år vikingmarkeder, og det arbeides med å skape en autentisk atmosfære der man kan føle seg tatt over 1000 år tilbake i tid. Nå skal det bygges en hel liten permanent vikingby der, hvor folk skal kunne bo til daglig. Da vi ankom ble vi tatt vel i mot av en liten gjeng trauste og barske vikinger, musikken til Wardruna og et nokså kraftig regnvær. Vi fikk bli med på omvisning, høre en mer omstendig innføring i planene, og svar på spørsmålene våre. Det er et spennende prosjekt, og jeg håper de klarer å skape noe virkelig unikt og kreativt. Etter å ha sett på de nye konseptskissene på nettsiden deres nå, har jeg imidlertid et håp om at de revurderer dem kraftig! ;)  Vi får håpe på det beste. Lokasjonen er virkelig utrolig nydelig, med de utrolig høye og trolske fjellene med små fosser dansende nedover de stupbratte tåkekledde fjellsidene og det grønne landskapet innerst i en lang ufremkommelig fjord. 

Hadde et hyggelig besøk der, men det var sent på dag og vi var slitne, så vi bestemte oss for å heller komme tilbake neste dag... Desverre var vi ikke i form til å komme tilbake, så vi får ha det til gode til en annen gang ;)

Vi fant oss også en helt nydelig og eventyrlig gjemt leirplass for natten lenger oppe i dalen, ved elven, hvor vi hadde et lite måltid før vi la oss for natten.
Undredal:
 

Gudvangen:


 

 

Den fantastiske leirplassen vår:
 
I skumringen


Frokost :) Herlig å spise utendørs hver dag!


Dette er hva man kan kalle en fjellvegg... kjempestor og stupbratt!

Hørte rykter om at det i nærheten her var noen magiske hvite grotter, og jeg hadde såå lyst til å se dem... men det får nok også bli en annen gang :)


Har du vært i Gudvangen? Kunne du tenke deg å leve i en historisk landsby? :)

15 kommentarer

Katrine

29.12.2011 kl.23:50

Jeg har ikke vært der, men jeg kjenner jo til stedet! Har utrolig lyst til å reise dit : D

Ja, jeg kunne absolutt ha tenkt meg til å bo et slikt sted!

Linda

30.12.2011 kl.23:38

Åååå, der vil jeg bo!! Herregud, for et nydelig sted! Det slår tilogmed hjembygda mi :S Ble fullstendig bergtatt av disse bildene - jeg unner og misunner deg å ha besøkt dette stedet :)

Wilwarin

31.12.2011 kl.14:14

Åhh, fine fine plassen! er der omtrent kvar sommar, men i år var vikingmarknaden nett avslutta når eg var innom :(

Silje S.

01.01.2012 kl.05:28

Gudvangen! <3 Berre namnet får sansene mine til å lukte bålrøyken, kjenne graset under bare bein, høyre lydane av handverk og sjå vikingmarknaden i all sin prakt *mimre*

I fjor - etter mange års forsøk - fekk vi endeleg fri frå jobb slik at vi kunne reise til Vikingmarknaden i Gudvangen, og det vart ein opplevelse for livet. Vi hadde strålande sol frå blå himmel heile veka, levde som vikingar, lærte mykje nytt, blei kjent med flotte folk og koste oss. Det gjorde vondt å reise heim igjen, ville berre slå opp eit vikingtelt og bli der! Men vi skal tilbake, allereie denne sommaren om alt går etter planen (sjølv om marknaden blir i mindre skala på grunn av bygging).

Ellers var det flotte bilder du hadde tatt, og fine leirplassen ^^ Men angåande dei kvite grottene må eg nok desverre skuffe deg. Vi hadde tenkt å besøke dei og tok kontakt med dei som driv staden, men då fekk vi beskjed om at det no kun var åpent for dei som deltok på arrangerte turar med eit reiseselskap (altså kun dei som kjem med turistbuss i følgje). Enkeltpersonar eller grupper fekk ikkje lengre adgang (kunne ikkje bestille heller) :/

Naviana

01.01.2012 kl.12:16

Katrine:

Ja, du får nok tatt turen dit en gang skal du se :)

Ønsker deg et godt nyttår, håper alt står bra til <3

Naviana

01.01.2012 kl.12:17

Linda Arrfjes:

Jaaa... det var virkelig helt fullstendig trollsk og magisk der :) Bedre enn på film ;) Håper du får tatt turen dit en gang, det er enda vakrere i virkeligheten!

Naviana

01.01.2012 kl.12:20

Wilwarin:

Ååh, ikke sant :) Gøy at du pleier å være på vikingmarkedet! Jeg har hatt veldig lyst, men det har liksom aldri passet seg slik ;)

Marina Aurora

01.01.2012 kl.19:07

Åh, jeg har hørt veldig mye om dette stedet, faktisk. Pappa har vært der en del ganger og fortalt om det, og naturen der virkelig utrolig eventyrlig, som tatt ut av en eventyr film, veldig norskt landskap. Det så rett og slett utrolig stemningsfullt og fredelig ut, kunne godt tenke meg å tatt turen dit en dag, vurderer flere bilturer utpå våren og sommeren, bare rundt i det storslåtte landet vårt. Det tredje og sjette bildet var eventyrlig vakkert!

Og det blir bra når det blir ekte boplasser der, som folk kan bo i daglig. Åh, idyllisk!

Helene

03.01.2012 kl.18:03

Ja, Gudvangen har vi besøkt ofte. Også de magiske grottene. De er avstengt for fri ferdsel ja, men om du en gang skulle delta på vikingmarkedet pleier de å sette opp tur med buss for deltakerne. Da er det tent vakre lys gjennom hele grottesystemet. Sist vi var der hadde Krauka grottekonsert :P I denne posten fra 2005 er det et litt dårlig bilde av meg inne i grottene.

http://heleneh.sprayblogg.no/031005111000_haustmarknad.html

Prosjektet med høstmarkeder er nå avsluttet, nå er det bare markeder om sommeren.

Naviana

03.01.2012 kl.23:56

Marina Aurora:

Ja, virkelig et magisk og trollsk sted! :) Fantastisk! Føler ikke bildene kunne rettferdiggjøre det i det hele tatt egentlig, men slik er det jo ofte.

Og det høres flott ut, håper dere får reist litt rundt og opplevd mange fine eventyr <3

Naviana

03.01.2012 kl.23:58

Helene:

Det kan jeg tenke meg! :) Åååh, for noen nydelige bilder du hadde tatt! Skulle gjerne sett dem i større versjon. Krauka har jeg hørt på siden 2003 tror jeg, men det er en god stund siden nå. Må ha vært litt av en opplevelse å se dem spille der!

°Vinterperle°

06.01.2012 kl.11:17

Det er ganske fascinerende hvordan denne magiske tåken forfølger dere, for den er jo til stede i så mange av bildene dine uavhengig av sted^^ Nesten som den våker over og passer på dere <3

Stilig med en vikinglandsby, har ikke hørt om liknende før. Også så fin musikk!

Kristin

09.01.2012 kl.01:02

Gudvangen er flott. Var innom vikingmarkedet i sommer, men siden jeg jobbet hele uken, så kunne jeg ikke bo der, slik jeg pleier å gjøre på andre markeder på vestlandet. Da ble det dagstur istedenfor. Jeg vet at noen kilometer oppover i dalen for landsbyen er det et lite hull i steinura, og inni der ligger det en underjordisk isbre. Siden fjellveggene er så utrolig bratte, så kommer det aldri nok sollys ned i dalen til å smelte isbreen. Veldig interessant!

Naviana

09.01.2012 kl.17:07

My Rakel:

Hahaha, awww, så koselig sagt angående tåken ;) Jeg elsker tåke, og møter den stadig vekk.

Glad du likte musikken, den er veldig stemningsfull. Du vil nok like det albumet.

Naviana

11.01.2012 kl.08:52

Kristin:

Åh, virker så gøy å bare bo på vikingmarkeder. Kjenner en del som gjør det! :)

Og den isbreen MÅ jeg bare få sett en gang, takk for tips!

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits