Tilbake i tid

Hver dag på sommerens reise var det så mye å se og oppleve, og det slår meg at menneskene nedover langs vestlandet er ganske flinke til å bevare sin kulturarv. Jeg har jo allerede lagt ut bilder fra noen andre lignende steder, men ville likevel dele disse stedene med dere. Det er så rolig og fredelig å tusle rundt på historiske områder, det blir liksom en spesiell energi der fantasien kan få fritt spillerom og sansene skjerper seg i større grad... man legger mer merke til omgivelsene og detaljene, kjenner lukten av gammelt tømmer og tjære, hører fuglene kvitre og hestene vrinske og... i alle fall jeg, liker å ta og føle på grovt treverk og store ru steiner. I tillegg var vi så heldige å få være nesten helt alene på alle stedene :) *vimse rundt* 

Grunnen til at jeg spurte om noen lengter til sommeren litt lengre nede på bloggen, var at det desverre ikke vil komme noe julestemning her inne med det første... med mindre dere har god fantasi og kan se for dere hvordan snøen dekker landskapet og legger seg på hustakene, hehe ;) 
 

Sunnfjord Folkemuseum:
 Vi var så heldige å endelig få se litt av solen! :)


Låve og naust


Urtehagen... her var det mange spennende urter, vekster og blomster! Lærte til og med noe nytt ;) 

 

De Heibergske Samlinger, Kaupanger:


Brudevoll:

Fine gamle steingjerder
Vannmølle
Koselig liten hytte i skogen


Liten gård


Har dere vært på noen koselige utendørs museer eller lignende steder? 
Og liker dere gresstak? :)
 

15 kommentarer

Hanne

19.12.2011 kl.13:14

så utrolig vakkert!

Solgave Spydsdatter

19.12.2011 kl.14:39

JAAAAAAAAAAAA bare JaaaaAAAAAAaaa!!!!! Fantastisk <3 Åh, jeg lengter til sommeren, kan du tro... Og til å se dere igjen, ikke minst! *store gode klemmer fra meg*

Den Grønnkledde

19.12.2011 kl.17:21

Så nydelige plasser. :) Slike steder har en helt spesiell stemning, det er noe magisk over gamle hus og bygg.. Elsker å rusle rundt på steder som Maihaugen og Bygdøy Folkemuseum og bare absorbere alle de snodige energiene som svever rundt der.
Og, jeg har sikkert sagt det før :p , jeg tror virkelig jeg må ta meg en tur til vestlandet snart. Det ser jo rent eksotisk ut der borte, hihi. Så grønt det blir! Har dere fått noe snø enda? Det er vel generelt noe mildere der enn i innlandet (?).
Og yes, torvtak er elskbart. Laftede tømmerhus med torvtak og smårutete vinduer... <3

annettesfoto

19.12.2011 kl.18:46

Her er det en del snø og julestemning heldigvis, men det skader ikke å se bilder fra sommeren heller. Jeg har vært på maihaugen noen ganger, bor ikke så veldig langt unna så det er bare en "svipptur". Jeg har også vært på et annet utendørsmuseum som jeg ikke husker navnet på nå, men det var nok på vestlandet et sted. Og så Astruptunet da, som jeg har nevnt før.

Kjenner meg igjen i det du sier - jeg må ta på ting, føle på treverket eller steinene..jeg husker jeg gikk og følte på veggene i katedralen i Canterbury. Så er det en stavkirke i Lom som er veldig flott, den har jeg t.o.m "smakt" på..haha, ja jeg er litt rar ;-)

Likte å se på bildene dine, idyllisk, fredelig..som å gå tilbake i tid. Ikke se på klokka, bare gå å sanse og ta seg tid til å fordøye inntrykkene.

Branna Laurelin

19.12.2011 kl.20:32

Så fantastisk vakkert! Det er deilig med litt sommerbilder på vinteren også, selv om julestemningen endelig har lagt seg over meg. Det hjelper med litt snø. Men så fort jula er over, så lengter jeg til varmere tider igjen. Våren og høsten er mine favorittårstider (mest høsten).

Jeg har vært på Folkemuseet i Oslo, det er jo hovedsakelig utendørs.

Hvis man regner ruiner som museum, så har jeg vært i fantastiske Glendalough i Irland, som en gang var et kloster, og i Newgrange (<3) og Hill of Tara. Og noen fine slott nede i Luxembourg og Tyskland. Men det er jo innendørs... De har fine hager, da.

Jeg har også vært på noen gamle gårder her i Norge, men ikke så mange som jeg skulle likt. Jeg er faktisk ikke så bereist i mitt eget land, for hver gang muligheten til å reise byr seg, så farer jeg rett av gårde til Irland, hehe :)

Og stråtak er det fineste som finnes!

Linda

19.12.2011 kl.21:59

Selv om jeg ikke egentlig er så veldig glad i sommeren, må jeg innrømme at det er veldig koslig å sitte her og glo på bilder fra alle disse vakre stedene. Kanskje spesielt fordi det ser ut som det ikke er så altfor varmt der.. :p Jammen var dere heldige med været! En overskyet sommer er noe av det herligste som finnes^^

Jeg blir stadig vekk overrasket over hvor fint enkelte mennesker klarer å få det til - hvordan de skaper vakre bygninger og frodige hager helt ut av det grønne.. Likte veldig godt den lille hytta i skogen, der kunne jeg godt tenkt meg å bodd :D

Vi har gresstak, vi! Liker det veldig godt og det funker veldig bra, men jeg savner å kunne høre regnet tromme mot taket :] Heldigvis har vi drivhus også, som jeg kan flykte ut i når det begynner å regne, hehe.

Silje S.

20.12.2011 kl.19:54

*kose seg med å sjå på vakre bildene* ^^

Føler vel eigentleg at eg har besøkt altfor få slike plassar, eg skulle så gjerne sett meir av både vestlandet og Noreg generelt, det er jo så mykje flott å sjå! Ikkje så langt unna her ligg Hordamuseet, der ein finn fleire gamle bevarte hus, mykje likt det som var på nokre av bildene dine. Der arrangeres Bjørgvinmarknaden (vikingmarknad) kvart år og då er det ekstra magisk å vandre rundt der ^^

Og gress på taket: Ja takk, har alltid hatt lyst på det *ler* Her i nærleiken er det kun eit busstopp som har eit busskur. Det vart bygd av ein av bøndene her med lafta tømmer og masse gress på taket. Ofte - når eg gjekk forbi der på veg heim frå skulen - pleide eg å klarte opp og setje meg på det taket. Det var min plass ^^

Naviana

26.12.2011 kl.15:24

Hanne:

Takk for det! :)

Naviana

26.12.2011 kl.15:31

Solgave Spydsdatter:

Hihi, awww <3 <3 Store klemmer tilbake, gleder meg til neste gang vi sees!

Naviana

26.12.2011 kl.15:34

Den Grønnkledde:

Ikke sant, vet du virkelig liker slike steder du også :) *tusle rundt sammen med*

Du kommer til å elske vestlandet, det vet jeg!

Jo, det har kommet snø her, men nå har den regnet bort igjen. Er generelt en del mildere langs kysten ja. På julaften hadde vi faktisk snø ^^ Er det mye snø hos deg?

Naviana

26.12.2011 kl.20:01

annettesfoto:

Ja, Maihaugen er nydelig :) Var der sist sommer. Hehe, husker stavkirken i Lom, men er mange år siden jeg var der. Og takk, synes det er fint å kunne vise noe annet enn det helt ordinære her på bloggen min ;)

Naviana

27.12.2011 kl.12:54

Branna:

Fint at du endelig fikk julestemning... det fikk jeg også, selv om jeg ikke hadde ventet det ;) Vanskelig å velge hvilken årstid man liker best, men... våren <3

Jeg har også vært på folkemuseet i Oslo faktisk, for første gang i fjor. Har bare glemt å legge ut bildene ;) Koselig sted!

Ååh, jeg fikk ikke vært i Glendalough desverre (men et lignende sted)... men fikk så vidt sett Newgrange, og Hill of Tara! Er nok mye fint nedover mot Tyskland og slikt ja :) Skjønner at du reiser til Irland så ofte du kan... jeg skal faktisk til Skottland igjen neste år! Skal være i økolandsbyen Findhorn en tid, og så reise litt rundt til nye og gamle steder ^^

Naviana

28.12.2011 kl.10:46

Linda Arrfjes:

Hehe, sommeren i år var temmelig våt og overskyet ut fra mine erfaringer ;) Trives også best når det er litt overskyet, det er de beste sommerdagene.

Ja, er koselig når regnet trommer på taket. Jeg vil ha gresstak på det kommende huset mitt, men også et lite tårn. Så kanskje jeg kan høre regnet der?

Naviana

28.12.2011 kl.10:49

Silje S.:

Ja, du får nok mange muligheter til å reise rundt hvor du vil i fremtiden :) Tenk så mye å se frem til! Hordamuseet har ikke vært, men kanskje vi kunne dratt dit sammen en gang? *joine bjørgvinmarknaden* ;)

Aww, koselig å høre om det gressbekledde busskuret ^^ Glede seg til gresstak sammen med! Så kan vi sitte på takene våre sammen med markblomster, geiter og kaniner, hehe.

Silje S.

01.01.2012 kl.04:59

Gjerne! Bjørgvinmarknaden er som regel heilt i starten av juni, så det er berre å joine, hadde vore så fint å kunne vandre rundt der saman ^^

Jaaa, og på varme sommernetter kan vi legge oss på takene våre og beundre månen og stjernene saman <3

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits