Fjell og Ur ~ Den skjulte dalen

En dag var vi i en avsides avkrok av den store, dype Sognefjorden, hvor vi hadde lagt oss til å sove innerst i en mystisk tåkelagt dal... Synet som møtte oss neste morgen var fantastisk! Gjennom en trang passasje mellom fjellene, åpnet det seg opp en nesten hemmelig, skjult dal mellom skyhøye fjell. Alt var utrolig fredelig, grønt og frodig, og en isblå eller helt turkis elv buktet seg gjennom den. Det var en helt magisk, veldig sterk energi over stedet, som fra en annen tid... et sted som glødet og hvisket. 

Vi vandret videre innover i dalen mens vi fulgte elven, og begynte etterhvert å klatre oppover mot fjellet. Det var så bratt at store steiner og uendelige antall mindre steiner lå strødd utover det hele, innhyllet av tåke og en varm, men fuktig sommerluft og duften av våt mose og bregner. Jeg ramler visst ned i Eventyrland både titt og ofte ;)
 

 


Turkis vann <3

 


Bratt
Helt imponerende mengder med stein-ur strakte seg kilometer bortover
Elven som etterhver ble dyp og full av buldrende fosser

Har du plutselig befunnet deg på noen magiske eller skjulte steder? :)
 

Stikkord:

19 kommentarer

~°Nilenna°~

05.01.2012 kl.20:52

For en fin plass! Mange fine bilder. ^^ Jeg kunne høre fossen helt hit. *fnis*

Ja, det har jeg opplevd, og det er en magisk følelse. Man får en følelse av ro og fred over seg.. <3

Cilith

05.01.2012 kl.20:55

Vakre bilder! Er dette virkelig januarbilder? Fantastisk! :D

Naviana

06.01.2012 kl.10:11

Cilith:

Tusen takk :) Neeei, jeg har ikke kommet lenger med bloggingen enn sommeren, hehe... Litt flaut. Men siden det er min blogg, gjør jeg som jeg vil... ;)

Branna Laurelin

06.01.2012 kl.10:41

Så nydelig! Takk for at du minner meg på hvordan sommeren i Norge ser ut :) Jeg lengter allerede til snøen forsvinner og alt blir grønt igjen.

Jeg har også opplevd det å plutselig komme over steder som er magiske. Jeg fant et helt spesielt sted ved ruinene av en vannmølle i en skog på vestkysten av Irland, som ble mitt faste drømmested som tankene mine flykter til av og til når jeg trenger en pause. Dessverre finner jeg nok aldri tilbake dit.

°Vinterperle°

06.01.2012 kl.11:19

Så heldig du er som finner og havner på så mange flotte plasser. Også beskriver du så fint, så jeg får jo denne duften inn på rommet samtidig som jeg ser de flotte bildene. Bilde nummer to ser jo nesten ut som det kunne vært i et annet eksotisk land, kanskje et afrikansk et. Og elven var et vakkert syn!

Den Grønnkledde

06.01.2012 kl.14:33

Nydelige bilder.. :) Blir så inspirert av å lese bloggen din! Alle de fantastiske stedene... Får sånn lyst til å reise mer rundt i Norge, og ikke minst campe utendørs. Hmpf jeg må bli litt mer friluftsmenneske altså! :p
Jeg har flere slike magiske plasser, de fleste av dem befinner seg dog i fjellene, dvs flere timers kjøretur fra det flate østland, så det blir ikke så ofte jeg får besøkt dem dessverre. Det må liksom litt fjell til, synes jeg, før det blir skikkelig magisk. De gir landskapet en helt annen følelse av dybde og rom.. :)

~ Huldra ~

06.01.2012 kl.23:48

Åh, herregud, så fantastisk vakkert... Norsk natur er den nydeligste i verden!

Linda Arrfjes

07.01.2012 kl.16:53

Har dere virkelig ikke funnet det perfekte landområdet enda? Altså, helt seriøst? For her kommer det jo blogg på blogg med nydelige og trolske steder - har dere virkelig ikke forelsket dere i noen av dem? :p

Dette stedet var veldig pent, og det virker nesten som om alt står pakket og klart for at både jeg og hestene kan flytte bort dit, hehe. Vi liker oss alle på slike steder som dette :) Ble spesielt nysgjerrig av å se bildene av stiene dere vandret på - jeg klarer nemlig ikke å gå forbi sånne stier. Jeg bare MÅ prøve dem ut! Husker godt en dag i høst da jeg var ute og vandret til fots oppe ved stiene som jeg pleier å ri på. Vanligvis pleier jeg å bruke de samme gamle stiene når jeg rir, i frykt for at hestene skal brekke beina i allslags lumskheter i skogene, derfor var det spesielt befriende å kunne gå helt alene og endelig skjekke ut alle de hemmelige veiene jeg hadde kommet over. For hver sti jeg prøvde ut, kom jeg til ti nye. Jeg virret der oppe hele dagen, og fant så mange flotte steder at jeg til slutt mistet oversikten over alle sammen. Plutselig hadde kvelden kommet, og jeg hadde gått i over ti timer rundt omkring i skogene. Det krevde MASSE viljestyrke å legge beina på nakken og dra seg hjem igjen, ulykkelig vitende om at det fortsatt fantes hundrevis av steder i området som jeg ikke hadde sett enda x) Måtte konstentrere meg konstant for å ikke plutselig havne inn på en ny sti igjen. Jeg er håpløs.

Wölin

08.01.2012 kl.16:22

Wonderfull pics - everytime I see your blog I wonder of the green trees and the fabulous weather... So can you please tell me the secret?? You still got summer??

Naviana

09.01.2012 kl.17:02

~Nilenna~:

Hihi, fossebrus er så herlig :) Og jaaa, ikke sant? <3

Naviana

09.01.2012 kl.17:04

Branna:

Jeg tror ikke du er den eneste som lengter :) I dag hadde jeg en vidunderlig skogstur med fantastisk nysnø, men nå pøser det ned igjen som aldri før, hehe.

Åhh, det stedet i Irland hørtes helt nydelig ut! Vet så godt hvordan det er. Jeg havnet på en del magiske steder i Skottland som jeg fortsatt ikke er sikker på om var virkelige eller eventyrland, hehe. Aner ikke hvordan jeg skal kunne finne tilbake dit. Men det er vel slik som med Narnia, plutselig åpenbarer det seg igjen ;)

Naviana

09.01.2012 kl.17:08

~ Huldra ~:

Tusen takk! :D Ikke sant!

Naviana

09.01.2012 kl.17:22

My Rakel:

Så fint du skriver, kjære deg :) Setter pris på det! Er sant det, jeg får en litt sånn eksotisk urfølelse på slike steder.

Naviana

10.01.2012 kl.13:47

Den Grønnkledde:

Hihi, tuuusen takk! <3 Du får nok gjort det mer etter hvert skal du se :)

Er så enig i det, fint med flere med forkjærlighet for fjell. Det er liksom noe som mangler uten...

Naviana

11.01.2012 kl.08:51

Wölin:

Thank you very much, dear :) Yes, I am still blogging about my summer adventures! But it's my blog, so I do what I want *giggles*

Naviana

11.01.2012 kl.09:41

Linda Arrfjes:

Hehe :D Jo, så klart vi har forelsket oss i stedene... det er nesten umulig å velge. Men alt kommer an på mange faktorer. For det første er det snakk om noen stooore områder, man må ta hensyn til beliggenhet, kommunen, de andre medlemmene i gruppen vår osv. Hadde det bare vært opp til oss, hadde vi nok funnet oss et lite område for flere år siden ;) Man kan jo spørre seg om vi heller burde prøve det... Men så snart det ser ut til å lyse grønt for et av stedene, vil vi gå for det!

Åhh, hørtes ut som en flott dag! Stier er virkelig spennende ja, og noen ganger er det så mange av dem. Jeg har fulgt mang en merkelig sti i løpet av livet, men har visst alltid klart å komme meg hjem igjen.

Silje S.

14.01.2012 kl.04:00

Åhhhh <3

Annett

20.02.2012 kl.18:14

Heisann,

Har lest bloggen din ei stund no og berre elskar den! Så til min forrundring og fryd kom eg over kjende trakter:) Har brukt mange timar opp gjennom åra å gå den stien, og i områda rundt. Mor mi flytta inn i Mørkridsdalen (dalen innst i Sognefjorden) for mange år sidan og sidan har eg vore ofte der både sommar og vinter. Så flott att du deler den flotte naturen derfra:)

Naviana

20.02.2012 kl.23:41

Annett:

Ååh,så gøy da! Koselig at noen kjenner seg igjen. Skrev jeg Mørkridsdalen? Husker ikke helt, da jeg ikke alltid er så nøye med å navngi steder. Jeg synes Skjolden og dalen innover der var et av de vakreste stedene jeg har sett i Norge. Skulle gjerne bodd der selv! Bor moren din helt innerst der?

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits