Astruptunet - Norges koseligste småbruk?

Ved et langstrakt vann i en vestlandsdal fant vi et gjemt og idyllisk sted, som huset det kanskje koseligste lille norske småbruket jeg noengang har sett. Atmosfæren føltes mild og frodig, med noe nesten magisk i luften. Jeg tuslet rundt med bare føtter på nyslått gress og kjente på stemningen, luktene og omgivelsene. Gamle trebygninger med grønne levende tak, omgitt av kronglete trær, bregner og blomster... fuglekvitter og stille før stormen. Her bodde en gang en kunstner med kone og deres barn. For et fredelig og velsignet liv de må ha hatt :)


Her er et av bildene han malte, Sankthansbål av Nikolai Astrup
Vakre storklokkene...


Nå har jeg ikke blogget på veldig lang tid her... har hatt mye å gjøre og tenke på i det siste, vært syk, vært på reise, flytteplaner og forberedelser, startet å trene masse igjen, samt at jeg lever med tidenes dårligste og tregeste internettforbindelse... i tillegg klarte jeg å helle vann utover pc'en min. Huff ja, har mer enn nok å styre med for tiden i tillegg til alt det, men holder motet oppe :) 


Hva syntes dere om småbruket? Savner dere sommeren? :)
 

Stikkord:

29 kommentarer

annettesfoto

26.11.2011 kl.17:59

Som jeg sa et et annet innlegg, så har jeg vært på dette nydelige stedet. Det har absolutt en magi over seg, tenk å bo her og leve og ånde for kunsten sin. Bildet "sankthansbål" har jeg en stor kopi av, men har dessverre aldri kommet til å få rammet det inn. Ville gjerne reist tilbake hit :-)

Jeg ønsker meg et sånt sted..kanskje noen er snille og gir det til meg i julegave? Hehe

annettesfoto

26.11.2011 kl.18:29

Nei..jeg savner ikke sommeren nå, er veldig klar for SNØ og ordentlig vinter :-)

~ Camilla Rose ~

26.11.2011 kl.18:37

Ah, ja, jeg kjenner på at jeg savner sommeren! For en nydelig plass. Er nok en kunstners drøm det der :)

My Rakel

26.11.2011 kl.22:30

For et idylliskvakkert sted. Så deilig. Koselig å se deg sommerkledd^^

Synd å høre om alt maset som har skjedd i det siste, men godt å høre at du har fått trent!^^ Flytteplaner og forberedelser er også antakelig av den gode sorten :)

Jeg savner vinteren, jeg! Den skulle liksom ha vært her for lenge siden. Vi hadde den i noen dager. Frostlagt. Men plutselig kom våren og vi har hatt 10 grader et par dager på rad...klar for snøfall, snømenn og jul! :D

°Vinterperle°

26.11.2011 kl.22:31

Blæ - var ikke logget inn da jeg kommenterte...

Linda

27.11.2011 kl.01:01

Jippi, endelig et nytt innlegg! :D

Ser ut som et veldig fint og koslig sted - likte spesielt godt det.. hm *telle nedover*.. fjerde bildet av bruket! Fra akkurat den vinkelen så dette ut som et sted jeg virkelig kunne ha trivdes i. Men det er kanskje litt fordi det er sånne steder jeg er vandt til også, da - sånne bratte, sammenklemte, superkoslige gårdstun^^ Jeg er skikkelig Rainman på det området, tipper jeg kommer til å ende opp i et hus som er prikk likt det familien min alltid har bodd i :p

Høres ut som om du driver med mye spennende for tiden, du får ha lykke til med alt sammen! Gleder meg til å se hvordan det går med deg videre :o)

Og sommeren.. Ja, den kommer vel neste år, som alle andre år. Jeg har masse sommerplaner, men akkurat nå er jeg opptatt med å glede meg over vintertiden som er på vei^^ Så får jeg heller glede meg over sommeren når den er tilbake for fullt :D

Naviana

27.11.2011 kl.01:21

annettesfoto:

Ja, veldig gøy at du også har vært der :) Det var bittelitt kronglete å finne veien dit husker jeg. Men hadde sett stedet på bilde for mange år siden, og fikk lyst til å dra innom når jeg først fikk sjansen. Åhh, og så gøy at du også har det bildet :) Syntes det var ganske fint selv. Hehe, jeg tror ikke jeg savner sommeren, liker at årstidene går sin gang... men jeg tror man vil få mest glede av bloggen min fremover om man liker det grønt, for jeg kommer ikke til å spre julestemning her med det første ;)

Naviana

27.11.2011 kl.01:22

~ Camilla Rose ~ :

Ikke sant, kunstnere har det med å skape et inspirerende sted rundt seg :) Det er noe man nesten bare må ha føler jeg.

annettesfoto

27.11.2011 kl.01:24

Ja det var ganske avsides, og smalt, trangt..men sånn er det ofte på vestlandet, hehe. Ingen julestemning, betyr det at du ikke har noe til overs for julen..eller tar jeg feil? :-)

Naviana

27.11.2011 kl.03:03

My Rakel:

Joda, du var innlogget tror jeg :)

Jeg skrev det angående sommer fordi om man ikke liker det grønt og varmt så er det nok best å unngå bloggen min fremover, jeg kommer nok ikke til å spre noe julestemning med det første ;) Men jeg ser frem til vinteren selv, selv om det akkurat i år med henhold til flytting over fjell og fjorder byr på sine utfordringer. Uansett, takk for støtten... *trekke pusten* Noen ganger må jeg bare prøve å uttrykke at jeg føler meg temmelig presset og utslitt... men må bare gå videre, og det vet jeg.

Har forøvrig hørt at naturen har vært litt forvirret i det siste, med blomstring av frukttrær, hvitveiser i skogen (det har jeg sett selv), og en del andre blomster jeg vanligvis ikke ser nå på året ;)Men julen kommer nok skal du se! Her har det vært stormer, orkaner, strømbrudd og oversvømmende flo de siste dagene, hehe.

Naviana

27.11.2011 kl.03:06

annettesfoto:

Det betyr bare at jeg henger et halvt år på etterskudd med bloggingen, hehe. Jeg liker jul jeg, på min måte ;) Grunnet omstendighetene blir det en veldig uviss julefeiring på meg i år, da.

annettesfoto

27.11.2011 kl.03:11

Ja, nå skjønte jeg, hehe ;-) Da må man bare prøve å feire en jul akkurat slik man vil ha den, det jeg misliker er at det skal handle om penger, handling av gaver og alt annet til vi sprenger både lommeboka og vår egen stressgrense. Alt med måte :-)

Elise frå molle

27.11.2011 kl.13:58

hvor i molde kommer du fra ?? kommer fra der jeg og!!! :D:D

Ingrid Marie

27.11.2011 kl.15:59

Jeg elsker de bratte skråningene og gresset på taket. Veldig koselig her :)

27.11.2011 kl.16:21

Det så virkelig utrolig koselig og fint ut! Har hørt om han kunstneren før i en eller annen sammenheng, og selfølgleig sett maleriet, ett typisk norsk motiv x)

Jeg savner sommeren, og våren ubeskrivleig mye akkurat nå men prøver å glede meg over alt det positive vintertiden bringer med seg!

elin

27.11.2011 kl.21:04

paradis på jord <3

Malin Kristine

28.11.2011 kl.00:59

Å, koselige bilder! Jeg savner sommeren kjempe mye, så jeg er virkelig klar for flere grønne bilder :)

Naviana

28.11.2011 kl.01:24

elin:

Hihi :D

Naviana

28.11.2011 kl.01:24

Malin Kristine:

Takk, og glad du blir glad for grønt! Her dalte den første snøen ned i dag ;)

Naviana

28.11.2011 kl.01:26

Anonym:

Enig i det, er viktig å kunne glede seg over enhver årstid! :) I dag kom den første snøen, så jeg ser frem til å leke i den.

Naviana

28.11.2011 kl.01:26

Ingrid Marie:

Ja, er ganske koselig med slike bratte skråninger egentlig... Jeg er vokst opp i en, akkurat like bratt! ;)

Naviana

28.11.2011 kl.01:28

Elise frå molle:

Jeg kommer egentlig ikke fra Molde, men kjæresten min kommer fra disse traktene :) Nå bor jeg ca 20 min kjøring utenfor Molde. Har bodd her i 1 og et halvt år. Hyggelig å møte andre fra Moldeområdet her inne!

Naviana

28.11.2011 kl.02:48

Linda Arrfjes:

Synes også det er ganske hjemmekoselig med slike bratte steder ;)

Ja, har alltids mer enn nok å ta fatt i her! Tror få har en anelse av hvor utfordrende livet mitt alltid er egentlig... hehe.

Samme her, gleder meg over den første snøen som kom i dag. Men bloggen min kommer ikke til å bære preg av det med det første ;)

supermatforbarn

28.11.2011 kl.13:43

Vakkert! Har vært der for mange år siden, ble skikkelig nostalgisk nå... Nydelige bilder!

Naviana

29.11.2011 kl.20:24

supermatforbarn:

Takk :) Og hyggelig at jeg kunne få frem gamle gode minner da ;)

Silje S.

30.11.2011 kl.14:11

For ein nydeleg plass! Har aldri vore der, men dette ser jo ut til å vere ein stad ein absolutt burde besøke på Vestlandet. Nesten så eg kjenner gresset under føttene og sommervarme mot huden av å sjå på dei flotte bildene dine ^^

Likevel er eg veldig klar for snø og ein flott vinter no, men foreløpig ser det ut til at vinteren er satt på vent. Hadde nokre vakre frostdagar for ein to veker sidan, men no i det siste har det vore konstant regn. Eigentleg går det heilt fint for min del. Når eg sitt mitt i eksamensperioder som dette føler eg at heile livet mitt blir satt på vent, så då kan liksågodt vinteren vente til eg er ferdig også ;)

Håpar det går bra med dykk for tida. Vi tenkjer på dykk og gler oss til å høyre om alt de har gjort og alt de skal gjere. Eg håpar de får tid til å trekke pusten godt inn med litt frisk vinterluft imellom alle dei travle dagane. Lykke til med alt :) *gode ønsker, oppmuntrande energi og varmande klemmar*

Naviana

04.12.2011 kl.17:37

Silje S.:

Ja, det er så mange vakre steder på vestlandet... selv om man har bodd der hele livet vil det nok alltid være noe vakkert å se og oppleve!

Lykke til med alle eksamener, og ønsker dere uansett noen fine desemberdager :) Tenker på dere <3

Ege

07.12.2011 kl.21:28

Hei, jeg fikk ett tips om bloggen din, og det er jeg glad for.

Vakker blogg :)

Ta en titt her og bli gjerne med, og tips gjerne andre bloggere.

http://www.egedenne.com/2011/11/introduser-din-blogg.html

Her fikk jeg tips om deg:

http://www.egedenne.com/2011/12/gulrot-bertas-upretensise-gulrot-award.html#comment-form

Naviana

07.12.2011 kl.23:47

Ege:

Så hyggelig da, tusen takk! Skal sjekke ut linkene nærmere.

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits