Fra vår til midtsommer

Her kommer det omsider en liten oppdatering fra meg igjen. Som dere sikkert legger merke til, så har jeg endelig fått et nytt design her på bloggen, med god hjelp av vakre Sara/Aranel :) Jeg har egentlig alltid hatt planer om å ordne noe lignende dette, og hun fikk realisert det, på en måte som passer meg veldig bra synes jeg. Så mange takk til flinke henne! <3 Angående sitatet "When we heal the Earth we heal ourselves", så hentet hun sitatet fra facebooksiden min... noe jeg har sagt i så mange år, bare at jeg pleier å si det motsatt, for det er det som virkelig er sant: "When we heal ourselves, we heal the Earth"... alt går innenfra og ut! ;)

Noen lurer kanskje på hva som har skjedd i livet mitt siden tiden i Italia, og jeg vet ikke helt hva jeg skal si annet enn at jeg har vært travelt opptatt med et lite mangfold av ting *puh* Det har vært en nokså kald og våt vår og sommer så langt, men man lærer i alle fall å glede seg over de få solglimtene man får. Det har blitt en del hagearbeid på oss, dyrking av grønnsaker, laging av nye bed, samt at vi har et stoort prosjekt på gang på baksiden av hagen som innebærer massevis av arbeid. Innimellom svette arbeidsøkter har vi i det siste tatt oss en del fine svømmeturer i sjøen like ved her, og det har virkelig gjort godt, selv om det har vært kaldt og regnfullt ;) Har ellers jevnlig sanket inn veldig store mengder av brennesler og andre ville vekster og ugress for å ha til mat, det er helt utrolig hvor kreativ man kan bli sånn sett. Et lite innlegg om det kommer etterhvert...  Og så har jeg begynt å få glede av årets blåbær og jordbær, i dag hadde jeg årets første kantarellmåltid.

Når jeg først skriver om sunnhet og helse, så kan jeg jo legge til at jeg har trent superhardt styrke og utholdenhet ca 2 timer annenhver dag i noen måneder i vår, og gjort flere store endringer i kostholdet mitt. Det betyr imidlertid ikke at jeg er i superform eller at jeg ser særlig annerledes ut enn tidligere ;) Men jeg føler meg sunnere og sterkere. Angående kostholdet ja, så har jeg fått påvist matintoleranser... jeg må intuitivt ha visst det allerede, fordi nesten alt jeg tydeligvis ikke tåler er ting jeg allerede helt eller i stor grad har kuttet vekk fra kostholdet mitt... dette gjelder ting som mel, gluten, kaffe, gjær, alkohol, potet, melkeprodukter... egentlig ting jeg burde være glad for å slippe å spise. Det eneste som er litt vanskelig for meg er at jeg er ganske glad i naturellyoghurt og visse typer ost ;) MEN, generelt er jeg glad for å endelig ha klargjort dette, for det gjør det så mye enklere for meg når jeg er i selskaper, å kunne si at man faktisk har matintolleranser i stedet for å bare virke matvrang (noe jeg aldeles ikke er, bare helsebevisst). Jeg er så glad for å ha en såpass sensitiv kropp som hjelper meg å holde meg unna det som ikke er bra for meg ;)

Ellers så har vi jobbet mye og dedikert med økoprosjektet vårt siden Italia, og føler det er på tide at det får se dagens lys snart :) Det er helt ufattelig hvor lang tid ting kan ta, og jeg tror få har en anelse om hvor mye vi har lagt ned i dette. Jeg håper likevel vi kan ta oss litt fri snart, slappe av... nyte sommeren, og legge ut på reise igjen!


Mine kjære hvitveiser <3


Skogen utenfor der jeg bor

Litt hagemagi og frøplanting i praksis:


Ruben slapper av under eple- og plommetrærne vi plantet for noen år siden.

Tenkte jeg skulle introdusere dere for denne pusedamen her som vi for tiden bor sammen med, hun er 10 år gammel, og heter Nattalv. Et veldig høflig, koselig og godt vesen, med skogskattblod...


Vokter av urtespiralen ;)

Etter regnet kommer regnbuen
Utsikt fra øya der vi bor for tiden

  


Bregnebregne <3


Her er vi ute og ser på landområder igjen, dette er en test på hvor stort område vi egentlig ønsker oss, og arealet her er på 1,5 hektar, altså littegrann større enn vi tror vi trenger :)Her er det bildet som er brukt i headeren jeg har nå, som dere kanskje ser ;)
Revebjeller <3

Sommersolverv:

Ruben som gjør kampsporthopp ;)


Noen gamle steinruiner ved sjøen som det vokser fullt av trær inni


Skumring


Solen går ned


Fullmånen som var...


Jeg har noen innlegg som kommer til å postes i løpet av de nærmeste *kremt* dagene, om noen korte reiser og små eventyr gjort den siste tiden, samt at jeg håper å få laget innlegg med svarene på spørsmålsrunden... jeg har nemlig skrevet ferdig omtrent alle svarene for en god stund siden! ;) Takk for tålmodigheten <3

Hva synes dere om det nye bloggdesignet? Har dere hatt en fin vår og sommer så langt?

Stikkord:

24 kommentarer

I have dreams

21.07.2011 kl.18:53

åh, Naviana, dette reddet dagen min.

for et nydelig innlegg fra deg, med så mange vakre magiske bilder fra livet ditt, bilder som fyller meg med ro og masse lengsel med gang..

samtidig kan jeg ikke la være å smile, for du er så vakker, du er som en ekte alv der du står omgitt av alt det grønne. det er mennesker som deg som gjør verden vakker.

jeg har en veldig sensitiv kropp selv som forteller meg når noe er bra og når noe er dårlig, jeg lytter mye til den indre stemmen og intuisjonen.

det nye designet ditt er forresten utrolig vakkert, det er like magisk som du er, og jeg elsker det rett og slett :)

svanawilhelmine

21.07.2011 kl.19:08

Takk for så mange levende og vakre bilder!

I have dreams

21.07.2011 kl.19:11

jeg ville også skrive noe om den vakre teksten i headeren; when we heal the earth, we heal ourselves.

det er så utrolig sant, det er fra naturen vi henter vår styrke og finner balanse, jeg merker det selv at når jeg er i naturen kjenner jeg meg fullstendig avslappet, men mer enn det, det er som om jeg er den jeg er ment å være, jeg føler meg helbredet og full av lys, jeg ser for meg alver og feer og vakre energier og treånder, elsker den magien som er der ute :)

jeg synes det er veldig trist å se hvor mye menneskene har mistet kontakten med seg selv gjennom å miste kontakten med naturen, det er altfor mye lidelse i dagens samfunn, og jeg kan ikke unngå å tenke at det skyldes all denne teknologien, alt dette industrielle og materielle, selv føler jeg meg ikke hjemme her. jeg lengter til et sted fylt med med harmoni og ikke minst kjærlighet.

annettesfoto

21.07.2011 kl.21:37

Veldig deilig å lese et slik "grønt" innlegg..det ser så fredelig og pent ut der dere er. I ett med naturen. Jeg tror mange glemmer og ikke tar seg tid til å være i ett med naturen i dagens travle samfunn. Flott innlegg iallefall, og designet var helt fantastisk.

Iselin - mommy, fashion.

21.07.2011 kl.22:32

Såå hærlige bilder :)

Lina Litheria

21.07.2011 kl.22:50

Jeg er så enig i alt du skriver at det ikke er nødvendig for meg å uttre om det noe mer, ikke noe annet enn at jeg selv er nødt til å trene mer og endre kostholdet. Er ikke i sånn veldig god form og kiloene raser på. Har ikke så høy forbrenning som før D:

ELSKER headeren din nå og designet generelt! :D

Marina Aurora

21.07.2011 kl.23:28

Så sant skrevet, utrolig flott innlegg. Ble glad og positiv av å kunne se gjennom det. Du har alltid så mange naturlige, liksom tilstedeværende naturbilder som gjør at jeg har lyst til å gå ut.

Våren og sommeren har vært våt og fuktig ja, men innimellom solfylt og fin, det var ett par dager i mai som var finere enn noen sommerdag, og det er viktig å sette pris på å bruke de få solskinnsdagene vi har hatt, vi bor jo i samme området nesten, så det har vært så og si likt vær. Men vakkert som hvert år var det likevel, alltid, for alltid sånn.

Bildene var bare elsk, elsket det med skumringen, månen, de der du er med og det nederste pusebildet, katten er helt nydelig, skogkatter er de fineste, huskatter blir for kjedelig i blant, men elsker dem fordi selvsagt, bare at skogkatt er litt mer eksotisk. Romsdal er ett vakkert sted, men ennå vakrere er det her hvor akkurat jeg bor, Hav på alle kanter.

Og designet ditt var nydelig, så absolutt veldig deg, så Naviana somd et bare kan bli x)

Og btw; Har du vært på Moldejazz festival i år ? Siden du bor pretty close x)

Naviana

22.07.2011 kl.00:18

Marina Aurora:

Så koselig å høre, fine deg :) Jeg hørte om de fine dagene i mai, men jeg var jo i Italia enda da, så jeg går ut fra at jeg brukte opp solkvoten min der, hehe. Så ble det ganske stor kontrast fra en og en halv måned med oppmot 30 grader og sol hver dag ;) Men jeg klager ikke... hehe. Uansett, glad du virkelig trives der du bor og at du liker havet... jeg er litt sånn at jeg liker meg best på litt lune, skjermede steder, slik som inne i fjorden, men jeg liker å føle meg tilknyttet sjøveien.

Og jaa, jeg var på markedet i går, for å møte vennene mine i Nordlys-boden :) Mye fint å se på markedet, faktisk. Kjøpte meg to klesplagg i en annen bod, og det var det. Regnet massevis da. I morgen kveld skal jeg kanskje på konsert faktisk, hva med deg? Det har jeg nemlig nesten aldri gjort før... Siden vi bor så nært så skulle vi jo kanskje nesten ha møttes på cafè eller noe en gang ;)

Silje S.

22.07.2011 kl.00:21

Må først si at eg elsker det nye designet på bloggen din! Naturlig, grønt, frodig, harmonisk, magisk.. rett og slett nydelig. Og du stråler virkelig om kapp med det hele, Janne, du er så flott <3 Du ser både sunn, frisk, sommerlig og vakker ut! Og bildet av deg fra midtsommer får meg til å tenke at du er hvitveisen i menneskeskikkelse *smile*

Dere står virkelig på med arbeidet, både i forhold til hage og natursamfunnet, og eg ble veldig nyskjerrig på hva dette store prosjektet er ;) Vi har desverre ikkje kommet igang med urtespiralen enda, fordi baksiden av huset er fult av stilaser og utstyr (onkelen min jobber med huset). Men vi har fått noen skikkelige spirer av stevia-frøene vi plantet tidligere, så det lover godt! :D

Angående matintoleranse: Du er ikkje alene. Akkurat som deg har eg lenge vært bevisst på et sunt kosthold og gradvis kuttet ut ting som kroppen har reagert negativt på, men nå i sommer fikk eg endelig gjennomført det totalt. Så lenge eg kan huske har eg nemlig vært plaget med oppblåsthet og at kroppen følte seg uvel, men da eg var hos lege sist fant han ingenting galt med meg. Eg tok derfor saken i egne hender og leste meg opp på alt mulig - spesielt steinalderkosthold - og resultatet ble at eg i midten av juni kuttet tvert ut sukker, kornprodukt og meieriprodukt. Og vet du, det tok bare 4 dager før kroppen føltes som ny! Eg har mye mer energi, er ikkje oppblåst og føler meg bare generelt bedre! Så siden da har eg fulgt et slags steinalderkosthold med masse (rå) grønnsaker, nøtter, røtter, sopp, urter, bær, sjøplanter, egg, viltkjøtt, økologisk kylling, villfisk og kokos. Har kuttet ut (så godt det går) sukker, korn, pasta, ris, mais, soya, gjær, potet, belgfrukt, rødt kjøtt og meieriprodukt. Og eg har aldri følt meg bedre! Men eg også savner naturell yoghurt, pleide å spise masse av det :P

Eg har jo ikkje fått testet meg for matintoleranse (hvordan gjør man det?), men kroppen min har vist tydelig nok hva den vil ha. Og eg er enig i at det er lettere å si til folk at man ikkje KAN spise ting enn å måtte forklare at man ikkje VIL spise ting. Selv om min stakkars farmor oppførte seg som om livet mitt var slutt, og deretter begynte å dumpe meg ned med laktosefri-melk og glutenfritt-brød, som om innholdet i disse "alternativene" er noe bedre (ofte nesten verre) *ler*

Utrolig koselig blogginnlegg ihvertfall og masse fine bilder. Dere er herlige <3

*mange gode sommerklemmer*

PS: Koselige bilder av frøplanting, at vi er flere som bruker den metoden, hihi ^^

Naviana

22.07.2011 kl.01:04

Silje S.:

Awww *rødme masse* Hvilke gode, varmende, vennlige ord, kjære sjelesøster <3

Så koselig at steviaen deres spirer... har hørt at det absolutt ikke er alle som får den til å spire, men for meg gikk det helt fint. Og hurra for frøplantemetoden vår!

Synes det er utrolig morsomt å høre hvordan vi har kommet frem til et nesten likt kosthold som passer for oss *nikke og smile* :D Har en sååå lik historie med oppblåsthet, lite energi og jeg vet ikke hva... selv om jeg fortsatt har litt av en vei å gå mot opptimal helse, så føler jeg meg i alle fall godt i gang.

Er flere måter å teste matintolleranser på, enten via legetester eller hos alternativterapauter (feks refleksologi)... men som du sier så taler kroppen et tydelig nok språk for dem som forstår signalene.

Må bare le av reaksjonen til farmoren din, kjenner meg veldig igjen der :D

<3 <3 Mange klemmer!

Naviana

22.07.2011 kl.01:55

Lina Litheria:

Hihi, glad du liker det :)

Men du får ta det i ditt eget tempo da... du virker jo som en frisk og fin person, jeg har slitt med mange helseproblemer og har en del å ordne opp i... men det har kanskje de fleste. Har i alle fall gode grunner til å ha det fokuset på helse som jeg har ;)

~°Nilenna°~

23.07.2011 kl.02:26

Aww, for et koselig og positivt innlegg, Janne! ^^ Det var fin lesning på en dag som dette har vært...

Jeg får alt av det nye designet opp, bortsett fra headeren, men så hva bilde som ble brukt, og det er veldig fint! :)

Mange fine bilder her, som jeg blir avslappet av å se på. Får lyst til å være med dere rundt i skog og mark! ^^ Gleder meg til å høre om prosjektet deres! :)

*klem* <3

Naviana

23.07.2011 kl.18:20

~Nilenna~:

Takk for det... på bloggen min vil det nok alltid bare finnes positive innlegg og oppfordring til håp :)

Får du opp headeren nå? Jeg har som vanlig mobilt bredbånd, så jeg får sjelden til å laste inn designet mitt og bildene selv... så setter pris på at folk sier fra om noe ikke fungerer som det skal.

Naviana

23.07.2011 kl.19:07

I have dreams:

Så vennlig sagt, fine deg :) Jeg håper å kunne gi andre et lite avbrekk i en grå hverdag, et lite håp i mørket og fornyet inspirasjon og pågangsmot. Jeg tror vi har nokså like intensjoner egentlig. Føler virkelig en resonnanse med deg, og bloggen din gjør meg alltid glad... glad for å se ektehet, sårbarhet og enorm styrke på en gang!

Og jeg er så utrolig enig i alle ordene du skrev om naturen, om å helbrede naturen som seg selv, det er en så helhetlig, integrert og dyp prosess! Å bli oss selv igjen...

Ingrid Marie

24.07.2011 kl.00:48

Elsker bloggen din, energien din, følelsen din, alt du tror på, brenner for og gjør. Du er aldeles vakker,fra innsiden og ut :)

~°Nilenna°~

24.07.2011 kl.14:36

Nå så jeg den! Veldig fin! ^^

Ainjali

27.07.2011 kl.00:52

Veldig vakkert og inspirerende innlegg - og spesielt i en tid som denne er det så varmende og healende å lese det du skriver og se de vakre bildene du har lagt ut! Du er virkelig vakker!

Er i gang med å dyrke mine første grønnsaker i hagen, og det er litt av en glede som strømmer igjennom meg når jeg går og henter meg redikker fra jordet og putter i salaten... Har bare plantet redikker, gulrøtter og rød salat hittil, men neste år blir det mer.. Mulig jeg trenger noen tips fra deg etterhvert..hehe.. Du er en stor inspirasjonskilde!

Opplevde forresten noe artig, mystisk nærmest.. Helt siden fredag ettermiddag, etter alle grusomhetene hadde inntruffet den 22. kom en (freds)due og flakset rundt meg.. den har kommet hver dag etterpå og spist av hånden min.. en utrolig fin gest og som har varmet skikkelig i disse triste dagene..! (Aldri opplevd noe slikt før!)

Trist at du har matintoleranser, men på en annen side så er det jo som du sier, at kroppen gjerne sier ifra hva.. Jeg har de samme allergiene/intoleransene som deg stortsett (pluss noen til), og det jeg savner mest er ost.. Jeg savnet yoghurt i mange år, helt til jeg oppdaget Oatly sin.. De selges vel foreløpig bare i Sverige i 1l kartonger jordbær eller naturell, og er kjempegode.. Lages av ren havre, så det skal ikke være noe gluten i dem tror jeg.. iallefall så tåler jeg dem ganske bra. Anbefales på det varmeste!

Fortsett med å spre varme, kjærlighet og inspirasjon. Du er et eksempel til etterfølgelse!

<3

Ainjali

27.07.2011 kl.00:53

Nydelig design, forresten!

Tuva

29.07.2011 kl.21:15

Hei, kom over bloggen din naar jeg soekte etter permakultur sider! Lurer paa om du kjenner Claudio som driver med permakultur i norge? Uansett, jeg liker det du driver med:) Ha en god sommer og blessings for dine eventyr. Love fra Findhorn i Skottland,

Tuva

Naviana

30.07.2011 kl.15:24

Tuva:

Hei, hei :) Jaa, kjenner Claudio godt! Så fint å høre at du holder til i Findhorn, det er virkelig en økolandbsy jeg har lyst til å oppleve snart :D

Naviana

07.08.2011 kl.19:34

Ingrid Marie:

Aww :D <3<3<3 til vakre gode deg!

Naviana

08.08.2011 kl.15:31

Ainjali:

Så utrolig hyggelig at du skriver alt dette :) Setter veldig pris på det.

Ikke sant det er magisk å dyrke sin egen mat? :D Så flott at du prøver på det!

Hørtes veldig spesielt og godt ut med den duen som besøkte deg.

Også fint å ha kontakt med andre matintolerante, er jo litt slik at man kan inspirere hverandre her på nett, vi med litt sære behov. Tåler du kokosmelk? Om du tilsetter melkesyretabletter og lar det stå litt så blir det en kjempegod yoghurt av det :)

<3

Tuva

15.08.2011 kl.16:17

Ja Findhorn er et interessant sted. Er her som evs student, og er ferdig nå i september. Det har vært ganske intenst på mange måter. Du kjenner Mikkel litt har jeg skjønt? han er og her i findhorn :):) Uansett, Inspirerende å lese litt på bloggen din, selvom jeg føler meg litt som en sniker. .. hehe

Tuva

Naviana

22.08.2011 kl.01:33

Tuva:

Hadde vært fint å høre mer om året deres der, kan tenke meg det har vært et spesielt år! :) Hehe, er bare å snike i vei, er jo mitt valg å publisere ting her i offentligheten.

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits