Permakulturtreff, rådyrvenner og andre venner i Trondheim

Kjære blogglesere :) Jeg tenkte i utgangspunktet å poste dette for lenge siden, men som dere alle vet har det vært en vanskelig og tung tid her til lands. Jeg føler ikke for å skrive et eget innlegg om dette, annet enn at jeg føler stor medfølelse og har valgt å møte det som har skjedd med håp og kjærlighet. Jeg har følt den kollektive sorgen, kanskje klarte jeg ikke å la lyset mitt skinne sterkt nok, for etter ulykken ble jeg syk og helt slått ut... heldigvis våknet jeg her om dagen og følte meg så utrolig mye bedre og klar i sinnet. Selv om alt det triste kan få tårene til å falle, så er det som rører meg mest hvordan folk har møtt denne situasjonen så eksemplarisk med kjærlighet og håp... jeg kunne ikke ønsket noe mer, og jeg føler bare optimisme og positiv forventning til tiden fremover <3 Alt som er mørkt vil bli møtt med så mange ganger sterkere Lys!

Tenk om vi bare kunne la empatien vår strekke seg lengre enn disse imaginære landegrensene ;)
Det er mye vondt og mørkt som skjer hele tiden verden over, mennerskers, dyrs og naturens smerte berører meg virkelig dypt, og jeg kan aldri, aldri la meg synke hen i negativitet eller apati, jeg vil gjøre det jeg kan hver dag for at denne planeten skal bli et bedre sted for oss alle å leve på. Dette kan bare gjøres ved å kjempe for alt det gode vi tror på, ikke ved å kjempe mot det vi ikke vil ha! :)

30.juni 2011
Vi tok turen gjennom mektige fjorder, fjell og daler for å dra inn mot Nidaros... der skulle det nemlig være årlig permakulturtreff og årsmøte, i tillegg hadde jeg hørt rykter om vikingmarkeder og andre slike små hyggelige begivenheter. Etter å ha innsett at jeg egentlig aldri var med på noen sosiale tilstelninger da jeg bodde i de traktene, måtte jeg dra for å se om det var håp å finne selv der ;) 

Permakulturtreffet ble holdt på Svartlamoen, noe som er et byøkologisk forsøksprosjekt eller urban økolandsby i Trondheim. Historisk skulle hele området rives og utbygges til industri, men nå bor det mange politisk engasjerte, kunstnere, musikere og barn der. Håper de klarer å få til noe bra etter hvert.

På lørdagskvelden hadde vi en sosial aften, og selv om jeg etterhvert egentlig hadde tenkt å smyge meg hjemover endte jeg opp i en liten hagefest like ved... det var ganske så fint med små magiske lys og lavvo. Plutselig la jeg merke til at Gåte- Gunnhild var der... dere vet, den søte lille vokalisten i folkrockbandet Gåte, som jeg har vært fan av omtrent fra begynnelsen av, så jeg ble litt sånn iiiiihhh! Og hun kom etterhvert bort til oss, og jeg brukte resten av tiden på å introdusere henne til permakultur, økolandsbyer og slike fine ting. Ganske morsomt egentlig... ;D

Da vi omsider kom oss hjem (hos familien min der jeg vokste opp), møtte vi på en rådyrhann som løp etter rådyrhunnen på kryss og tvers i den store hagen vår, inn i skogen og ut igjen... vi beskuet fascinert det hele, mens rådyrhannen la seg ned og drøvtygde like ved, og voktet over rådyrhunnen mens to små kalver kom ut fra skogkanten for å gresse sammen med henne. De kom så nært til oss og så ikke ut til å bry seg med at vi var der <3 Det har alltid vært rådyr i hagen vår, de trives der og sover der ofte.

Det var fint å møte likesinnede på permakulturtreffet, med både gamle og nye venner. Selve høydepunktet var nok da vi dro og besøkte nytteveksthagen til Stephen Barstow, som består av tusenvis av spiselige og medisinske planter... vi fikk omvisning, ny kunnskap og en salat laget av 109 forskjellige vekster! Vil absolutt tilbake dit en gang ;)

Noen bilder fra reisen:Veldig høyt bratt fjell
Den laange skyggen min ;)
Tror jeg kunne likt å bo i en slik type dal...

Vel ankommet Svartlamoen:

Hus laget av paller


Glassmosaikk til pynt

Nytteveksthagen til Stewen:

 


Meg kledd i blomsterlilla


Dagliljer


Den legendariske salaten med 109 forskjellige spiselige vekster!


Se utover
Roy og Terese 


Drivhuset


Bobla vår

 
Rådyrene i hagen når vi kom hjem... filmet et morsomt klipp av dem også, men jeg er litt for noob til å vise dere ;)

De var veldig nære, og det var virkelig et hyggelig nattemøte... <3 Litt dårlige bilder da jeg omsider fikk hentet frem kameraet, men det var ganske mørkt ute. Nå ser dere litt av stedet der jeg vokste opp også ;)


 Noen bilder fra en av de mange skogsturene våre de senere dagene:Vi la oss og hvilte i solen på en eng, hvor vi plutselig ble omgitt av frittbeitende sauer og kyr, hehe...


Jaa, jeg er ganske glad i rosa :) Har i tillegg fullt av glitter på denne... ;)
De ble utrolig nærgående etterhvert ;) O.o


 Og så møtte jeg en av mine gamle venninner, Beate, og hadde en hyggelig tid med henne;P


Fine kåpen hun har sydd selv


En vakker dør på Nidarosdomen :)


Nå for tiden er jeg ute på en annen lang reise, så jeg bor i en bil (gypsy-janne?) og har sjelden internettilgang... men dette nye eventyret får dere høre mer om en annen gang :)

Har dere en fin sommer?

Stikkord:

20 kommentarer

Tara Yáviel

31.07.2011 kl.15:43

hahahaha wæææh hva i alle dager er det Roy og jeg driver med??

Har tenkt å skulle legge ut innlegg om det selv, men har ikke fått skrevet det skikkelig, men det ligger som utkast, også har jeg så mange bilder at jeg klarer ikke å bestemme meg for hvilke jeg skulle bruke.

Utrolig fint skrevet, og masse fine bilder <3 Håper det ikke går ett år til neste gang vi møtes!

I have dreams

31.07.2011 kl.22:17

for noen vakre bilder av naturen og deg, og den kjolen du hadde på deg var helt nydelig :)

du skriver så fint synes jeg, alle ordene dine gir mening og inspirerer.

rådyrhannen som løp etter rådyrhunnen i hagen deres hørtes jo helt fantastisk ut! hadde elsket å se noe slikt, jeg tenker det er et magisk sted, deres hage, akkurat som i boken The Magic Cottage av James Herbert, den hytten og hagen hvor alle dyrene kom på besøk.

Så artig at du fikk treffe på vokalisten i Gåte, jeg synes musikken deres er flott, veldig spesiell og annerledes.

selv lytter jeg veldig mye til det islandske bandet Sigur Ros, som jeg elsker overalt på jord.

du har forresten fått en blogg award av meg :)

Ann

01.08.2011 kl.15:26

Så fine bilder ! Og jeg liker veldig godt klærne dine, lager du noen av de selv eller ? Jeg har også vært en del på fjellet / skogen i sommer, fortsatt god reise da ! :-)

Naviana

01.08.2011 kl.20:02

pixietrixie:

Heheh, vil du jeg skal fjerne bildet? :)

Nå har du jo klart å lage et innlegg om det selv ^^

Får håpe det ikke blir så lenge nei <3

Tara Yáviel

01.08.2011 kl.21:01

åh neeida, det går bra;) er ikke så fryktelig forfengelig at det gjør noe. Veldig koselig at du la ut bilde av oss da :D

Satser på at universet fører oss sammen igjen i nærmeste fremtid <3

.~* Neoime *~.

02.08.2011 kl.00:46

Du er så utrolig søt! Og den salaten skulle jeg gjerne prøvd... helt utrolig at man kan spise alt det der! :D

Beate Hulderhale

03.08.2011 kl.13:55

Nydelig!

Hvordan er det med Stewen Barstows hage? Vet du om han holder åpent andre tider av året, evnt om han holder foredrag og kurs?

<3

°Vinterperle°

03.08.2011 kl.13:58

Var alt dette her i Trondheim? :o Du har virkelig kunnskap og kontakter som fører deg så mange flotte steder *beundrer og drømmer om det samme* Mange fantastiske bilder. Nydelig salat, så det ut som. Og morsomt at du fikk møte, snakke med og helt klart imponere Gunnhild med kunnskapene og erfaringene dine. <3 (hun kommer visst med nytt band nå har jeg hørt)

Silje S.

04.08.2011 kl.17:45

Hørtes utruleg koseleg ut med Permakulturtreffet, og så skjønne rådyra var ^^ Ellers ser du flott og sommervakker ut der du ligg på enga *lyst til å legge seg ned saman med og nyte soltrålene*

Malin Kristine

06.08.2011 kl.18:29

Nydelig natur, mennesker og bilder!

Marina Aurora

06.08.2011 kl.21:45

Stemnigsfulle, fine bilder som vanlig. Livet ditt virker så begivenhetsrikt. Virker som nok en fantastisk fin opplevelse. Og så heldig du var som fikk treffe Gunnhild, har nylig oppdaget musikken til Gåte, faktisk, finner den veldig unik og spesiell, de viderefører folkemusikk og middelalderballader, norske musikk-ballader på en moderne, rocka, ungdommelig måte, gjør folkemusikk kul for dagens ungdom på en måte x) Mine favorittlåter er Knut liten og Sylvelin, Ola I, Jomfruva Ingebjør,og Sjå attende. Mange av låtene deres er som jeg nevnte videreføring og bittelitt oppdaterte versjoner av eksisterende, ekte viser, og det er flott flott!

Naviana

08.08.2011 kl.15:47

Beate Hulderhale:

Jeg tror at dersom du er oppriktig interessert så er det mulig å komme innom. Han arrangerer også hagevandringer av og til, den neste tror jeg er om et par uker. Stephen er et kjempekoselig menneske som det lyser godhet av :)

Naviana

08.08.2011 kl.15:49

Ann:

Takk for det :) Syr en del klær ja, skulle gjerne gjort det veldig mye mer, men har ikke noen skikkelig plass å boltre meg med symaskinen og haugevis av tekstiler for tiden.

Naviana

08.08.2011 kl.15:58

My Rakel:

Ja, alt er fra Trondheim sett bort fra de øverste bilene som ble tatt på reisen dit.

Hihi, føler meg virkelig heldig selv, klarer ikke å fatte hvordan livet endelig byr meg så mye godt... selv om jeg har mine utfordringer jeg også, som jeg velger å ikke skrive om på denne bloggen ;) Uansett, livet og universet velsigner meg stadig vekk og jeg kan ikke annet enn å føle enorm takknemlighet.

Naviana

08.08.2011 kl.17:03

I have dreams:

Takk... *smile av glede* Så snilt av deg å gi meg en blogaward, kanskje jeg får tid til å svare på den en gang.

Så koselig den boken hørtes ut. Du kjenner til så mange magiske bøker du!

Har også hørt en del på Sigur Ros, i rundt 10 år tror jeg ;)

Naviana

08.08.2011 kl.18:29

Malin Kristine:

Takker så mye for det, vakre vesen! :)

Naviana

08.08.2011 kl.18:48

Marina Aurora:

Ja, livet mitt er virkelig ganske begivenhetsrikt, klarer knapt å henge med her ;) Noen ganger skulle jeg ønske at alt bare var litt roligere, men man får bare lære seg å surfe på livets store bølger. Så koselig at du akkurat har oppdaget musikken til Gåte da! Som jeg kommer på er jeg også veldig glad i Knut Liten og Sylvelin, og så er det Fredlysning, Stengd Dør, Liti Kjersti og Kjærleik :)

Ivarda

17.08.2011 kl.19:05

sa gunnhild noe om ny musikk som er på vei? Gåte har vært et av mine favorittband i mange år og venter spent på soloprosjektet til gunnhild som skulle ha kommet i gang for en stund siden:P

Naviana

22.08.2011 kl.01:33

Ivarda:

Tror nok det skjer en del etterhvert nå... hun har jo akkurat spilt Kristin Lavransdatter, noe jeg gjerne skulle sett (dro forbi der i går faktisk, noen dager for sent) ;)

Eva

18.09.2011 kl.19:08

Fantastisk pallehus og blomstersalat!!

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits