Vikingmarkedet i Trondheim

30 juni
Fikk høre at det for første gang skulle arrangeres vikingmarked i Trondheim, og siden vi likevel var i traktene tenkte vi å ta turen innom... så da var det bare å kle seg opp i det mest vikingaktige man fant (så det ble aldeles ikke noen autentiske kostymer denne gangen), og dra avgårde. Markedet befant seg idyllisk plassert ved sjøen, med et levende vikingliv, mange flotte kledninger og telt. Vi fikk gleden av å lytte til vakker levende musikk, og tuslet ellers rundt og så på kunsthåndtverk samt snakket litt med gamle og nyere bekjentskaper. Blant annet hadde vi en hyggelig prat med Nille som er grunderen av Økolandsbyen i Lofoten :) Det var mye fint til salgs på markedet, men jeg kjøpte ikke annet enn en likedan bronsering som den jeg mistet i skogen i fjorsommer ;)
Lillebroren min Edvin, og Ruben :)
Høye sjongleringsfolkene...


Meg og Ruben... :) Jeg har struthette på, det bare vises litt dårlig.


*fornøyd*


Nille som plantefarger tekstiler og garn... plantefarging er noe som fascinerer meg veldig og som jeg har prøvd ut litt for en del år tilbake. Og hun er så flink med både farging og klesmaking!

 


Rollespill på gang

Og en liten konsert med flinke musikkgruppen Skvalthr:Fin gjeng med folk, ikke sant? :) 


Og så dro vi hjemover igjen... :)Fine hestekastanjebladene i solen... :)


Liker du vikingmarkeder? Eller middelaldermarkeder? Pleier du å dra dit? :)
#viking #vikings #vikingmarked #trondheimvikingmarked

21 kommentarer

annettesfoto

07.08.2011 kl.19:22

Jeg har aldri vært på verken det ene enn andre, men har veldig lyst. Det å se og oppleve hvordan man levde på den tiden, er fasinerende. Gøy å se bildene :-)

°Vinterperle°

07.08.2011 kl.22:34

Hah, Edvin jo! :) Koselig marked. Dere var feiende flotte! Og hun med de røde dreadsene var bare kjempenydelig. Var det Skvaldr? Er de norske? Plantefarging har jeg ikke hørt om før - må definitivt prøves ut. Husker jeg var på et marked i Sarpsborg som barn, da det var mye garn og tvinning og fletting og slikt i fargerigt garn av damer i gammeldagse kjoler. Var sikkert et type fortids-marked :p Ellers var jeg jo på middelalderfestivalen i Oslo i juni. Har du bilde av ringen du mistet/kjøpte?

Helene

08.08.2011 kl.08:30

har alltid hatt lyst til det :) utrolig fin blogg du har, magisk!

InweAdina

08.08.2011 kl.08:51

Så morsomt! :) Dere glir rett inn *haha*. :D Så veldig fasinerende ut med farging av garn osv. Har lyst til å prøve meg selv på det en gang også. Kanskje strikke ett skjerf eller en liten omslagsjakke av garn man har farget selv. ^^

Silje S.

08.08.2011 kl.11:56

Vikingmarknad <3 Er fantastisk å vandre rundt slik, å bli dratt inn av synet, luktane, lydane og stemninga. I framtida håper eg vi kan reise frå marknad til markand heile sommaren, men eg er veldig glad for å ha besøkt ihvertfall to marknadar i år. Og plantefarging verkar utruleg spennenade. Skulle eigentleg ta eit kurs i Gudvangen, men andre ting kom i vegen. Vil likevel lære det etterkvart :)

Linda

08.08.2011 kl.19:51

Ah, herlig! Ingenting slår følelsen av å gli tilbake i tid på denne måten :)

Du så ikke tilfeldigvis en langhåret fyr med egen smie der borte? Vet at søskenbarnet mitt pleier å dra på det aller meste som finnes av middelalderfestivaler og vikingmarkeder, og alle de tingene han smir er virkelig noe å beundre :o) Han kommer til å bli den første i Norge som får fagbrev innen smiing, så jeg må jo benytte alle sjanser jeg får til å skryte av fyren, hehe :p

Nydelige bilder, forresten. Du er flink til å fange øyeblikkene :o) Er alltid så koslig å stikke innom bloggen din, og se og lese om alt du opplever :)

I have dreams

08.08.2011 kl.20:30

så mange herlige bilder du har lagt ut, igjen blir jeg helt slått av hvor nydelig og spesiell og magisk du er. den kjolen din likte jeg utrolig godt.

jeg hadde virkelig elsket å få med meg dette vikingmarkedet. å gå rundt i slike klær i slike hyggelige avslappede omgivelser, omgitt av flotte mennesker og vidunderlige åpne sjeler. du lever et velsignet liv og det fortjener du for du har en vakker sjel og et godt hjerte.

som vanlig forlater jeg bloggen din med et smil og med et hode fullt av lyse tanker :)

Naviana

09.08.2011 kl.11:45

My Rakel:

Hehe, jaaa ;) Ikke sant hun er nydelig? Skvalthr heter de egentlig, jeg skrev littegrann feil. De er norske ja, de fleste av dem. Jeg har lite tid til å ta bilder av det ene og det andre, men ringen er i bronse og er litt viking/keltiskinspirert type knotwork.

Naviana

09.08.2011 kl.11:47

InweAdina:

Hehe, gled vel ikke heeelt rett inn for et kresent øye, men greit nok ^^ Plantefarging blir så nydelig det! Man kan også farge andre naturstoffer, feks lin. Og man kan lage farge av det meste som finnes i naturen, skjønt noen planter og sopper gir sterkere farge enn andre.

Naviana

09.08.2011 kl.11:48

Helene:

Takker så mye, hyggelig å høre <3

Naviana

09.08.2011 kl.11:50

Silje S.:

Ja, dere var jo utrolig heldige som fikk tilbringe tid i Gudvangen i sommer, det er jo noe helt eget å bare bli der i dagevis. Selv vet jeg ikke hvor godt jeg egentlig passer i vikingmiljøet, men vet jo det er mange flotte folk der også ;)

Naviana

09.08.2011 kl.12:53

Linda Arrfjes:

Det var en som holdt på med smedkunst, husker ikke helt hvordan han så ut... smiing er jo kjempefascinerende.

Hyggelig å høre at du setter pris på bloggen min, likte din også.

°Vinterperle°

10.08.2011 kl.16:02

Da skal jeg sjekke dem opp på nett. Hun hadde bl.a en veldig tøff skinnkjole :) Den høres fin ut iallefall. Som deg^^

Naviana

10.08.2011 kl.20:22

My Rakel:

Ja, skal være mulig å søke dem opp :) Skikkelig pen skinnkjole ja, og enda finere irl.

Den Grønnkledde

19.08.2011 kl.19:11

Åh, slik plantefarging kunne jeg tenke meg å lære meg også! Fascinerende at det er mulig å få til så sterke farger.
Markeder er kos. Selv har jeg kun vært på vikingmarked, men det ser jut til å være mye av det samme som går igjen på middelaldermarkedene - naturlig nok. :) Dere passet forøvrig fint inn, med de nydelige klærne deres!
Håper du har en fin sensommer, Naviana. ^.^

Camilla Rose

22.08.2011 kl.20:27

Så herlig! Jeg hadde tatt meg en tur innom der om ikke jeg hadde hatt et så fullpakket skjema. Ja, plantefarging ser veldig interessant ut. Kunne godt ha tenkt meg til å lært det en gang! Kjempefine bilder <3 :)

Naviana

22.08.2011 kl.23:20

I have dreams:

Aww, takk <3 Du har rett, livet mitt er virkelig velsignet, jeg kan ikke tro noe annet... jeg prøver å verdsette livets gave med alt jeg er og alt jeg har, og er uendelig takknemlig for det hele! Og du også, kjære deg, du er en så vidunderlig skapning av lyset :)

Naviana

23.08.2011 kl.00:51

Den Grønnkledde:

Kan nok tenke meg at du hadde vært bra fin stående over jerngryta med stoffer i de vakreste naturfarger ja ;) Er alltid så koselig å ta turen innom slike markeder... og tusen takk for sensommerønskene, ønsker deg det samme! Ser de lune høstfargene har begynt å snike seg inn nå :)

Eva

18.09.2011 kl.19:04

Jeg elsker viking- og middelalderarrangementer!

viblan

20.09.2011 kl.22:38

Så vakre dere er:-) og flott blogg, her følte jeg meg virkelig hjemme!

Naviana

22.09.2011 kl.21:33

viblan: Tuuusen takk, hyggelig av deg :) Følte meg veldig hjemme på bloggen din også!

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits