I Damanhur og the Temples of Humankind

Som mange kanskje vet, så "bor" jeg for tiden i økolandsbyen Damanhur i Italia, oppe ved alpene. Noe jeg trives veldig godt med. Jeg passer ganske godt inn i dette merkverdige og magiske stedet, det resonnerer på flere måter med meg og mine mål og drømmer. Jeg begynner å få en følelse av hva Damanhur egentlig er for noe nå... og det er stort! Det er enda så mye mer å forstå, se og utforske. Damanhur er i virkeligheten en føderasjon for flere små samfunn som fungerer både individuelt og som en helhet. De fleste lever sammen i "nucleos" og har forskjellige mål og oppdrag i livet. Menneskene her er noen utrolig hyggelige, kunnskapsrike og fine vesener, som er utrolig dedikert til alt de gjør, fra morgen til kveld. Det er en svært spennende økolandsby, med så mye som skjer til enhver tid. Dette er også et veldig spirituelt sted, noe som underligger alt som skjer her. Det sies at Damanhur er bygget på et av de sterkeste knutepunktene for de synkrone kraftlinjene på Jorden. De er likevel veldig flinke til å jorde denne energien, og bruke den til å skape noe fysisk og håndfast. Jeg har sett og utforsket så mye her, også hovedområdet, med utendørs tempel, statuer, labyrinter og steinsirkler, og hele tiden disse kreativt malte husene. 

I Damanhur hilser alle hverandre med "conte" eller "convey", noe som kan oversettes til "jeg ser deg" eller "i am with you", noe jeg synes er ganske fint. Alle damanhurerne jeg har møtt har vært utrolig hyggelige :)


Altar of the Earth


De utendørs templene
Pan


Det er masker og små statuer over alt, som Damanhurerne har laget for å representere seg selv


I Damanhur er det steinlabyrinter og steinsirkler over alt :D Dette er bare noen av dem....


Spiraler... <3 Litt om hvorfor jeg elsker spiraler


De er veldigveldig flinke til å lage glass-kunst, tiffany :)
Inne i cafèen, Vincent som også er med på Ecovillage Design Education, og meg.

Noen av de fint malte husene:

The Temples of Humankind

En dag var vi og besøkte de underjordiske templene som innbyggerne her har skapt i løpet av årene, og som noen kaller et av verdens underverk. Og det var virkelig fantastisk å oppleve dem! De var så fulle av sjel, styrke og skjønnhet, og det er helt utrolig at noe slikt kan vokse frem ut fra en felles drøm. Det gir i alle fall meg håp rundt hva vi kan utrette om vi bare står sammen!

Det er ikke tillatt å ta bilder i templene, men jeg tok noen screenshots fra internettsiden deres samt noen bilder fra en bok for å vise noen av stedene jeg likte best. De kan selvsagt ikke måle seg med den virkelige opplevelsen, men...

Dere som vil kan ta en nærmere titt her: http://www.thetemples.org/tour/

The Blue Hall:


The Labyrinth:


Hall of Mirrors:Hall of the Earth:
Denne hallen var min absolutte favoritt! Følelsen av å være der var fantastisk :) Når lyset er slukket er det bare en vakker virkelighetstro stjernehimmel å se. Vi dro tilbake hit noen uker senere og hadde en utrolig fin meditasjon.
Fullmånen ble feiret på magisk vis i det utendørs tempelet... atmosfæren var virkelig helt utrolig fortryllende, med søyler som strekte seg opp mot stjernene, stor og klar fullmåne, nydelige trommerytmer, vakker dans, spesielle klær og mystisk rituale... rett og slett en uforglemmelig kveld. Det var ikke lov å ta bilder, men her er noen fra veien dit :) 
Så... er det noe du lurer på angående Damanhur? Jeg vil mest sannsynlig kunne gi et svar ;)

(Og for alle dere som lurer på hva jeg gjør ellers om dagene og Ecovillage Design Education, så lover jeg å lage flere innlegg.)

Følg bloggen min med Bloglovin#økosamfunn #økolandsby #økologisk #bærekraftig

22 kommentarer

Den Grønnkledde

01.05.2011 kl.14:50

Ser ut som et nydelig og veldig spesielt sted. Kos deg masse!
Skulle gjerne hørt litt mer om det kurset/utdannelsen du tar i forbindelse med besøket der, om du vil fortelle litt om det.. :) F.eks opptakskrav/hvordan man søker og kommer inn, evt støtteordninger (lån/stipend), hva man lærer, osv.

pixietrixie

01.05.2011 kl.15:34

så utrolig vakkert!!! Jeg har ikke ord:) Flott bildedokumentasjon, er så rart at Damanhur ikke er mer kjent. Slike ting som dette gir meg virkelig håp for menneskeheten;)

Hadde vært flott om du kunne skrevet litt om Grundtvig f.eks, og hvordan man kan søke igjennom der og hvordan det fungerer:)

~Alvestøv~

01.05.2011 kl.15:35

Åå, så vakkert, Janne! ^^ Du er så heldig som har fått opplevd og sett alt det! *smile*

Det ser virkelig magisk ut der! Virket fredfullt... Når reiser du tilbake til Norge igjen da?

Fint bilde av deg og Ruben forresten! Og deg i stein-sirkelen! <3

Lars Martin

01.05.2011 kl.18:24

Utrolig vakkert. Er, sammen med en del andre, i gang med et liknende prosjekt i Østfold.

Var bare en ting jeg stusset på da jeg tok en titt på sidene deres. Hvorfor er ikke røykere velkommen?

Naviana

01.05.2011 kl.21:53

Lars Martin:

Så flott å høre! Vil gjerne høre mer om prosjektet deres. Har selv jobbet i retningen å opprette et økologisk samfunn i 5 år. Skrev ikke vi med hverandre for en årrekke siden? ;D

I Damanhur har de besluttet å ikke røyke både pga helseaspektet og fordi de opprettet en pakt med naturen en gang i tiden. De ønsker å ha et rusfritt samfunn.

isjungfrun

01.05.2011 kl.22:32

Hei! For en fin blogg! Fantastisk lesing.. Håper virkelig du har det fint i Damanhur. Etter bare litt lesing forsto jeg at du er i ditt ess nå. Ønsker deg fine dager videre.

Naviana

01.05.2011 kl.22:57

isjungfrun:

Takk, takk :) Jaaa, jeg er helt i mitt rette element nå, hehe. Glad for å se et nytt fjes her inne!

Wilwarin

02.05.2011 kl.10:33

For et fortryllende sted! Templene var virkelig helt vidunderlig flotte.. jeg kan knapt forestille meg hvordan det er å faktisk gå rundt der inne.. du er heldig! Jeg kan tenke meg noen som passer bedre inn på et sånt magisk sted enn du :)

Lars Martin

02.05.2011 kl.16:22

@Navianna

Det stemmer det at vi snakket litt sammen for en del år tilbake på Blink ;)

Stedet jeg er med på kan du finne mer info om her:

http://heimspikka.no

Silje S.

04.05.2011 kl.12:48

Eg blir helt målløs og bergtatt av skjønnheten og stemningen bildene viser.. det virker som et fortryllende og fantastisk sted <3

Naviana

08.05.2011 kl.12:16

Den Grønnkledde:

Jaa, det er det virkelig :) Jeg lover å skrive litt om det, men om det er flere detaljer du lurer på så kan jeg skrive mer personlig om det til deg senere. Har nemlig sååå mye å skrive om ;)

Naviana

08.05.2011 kl.12:18

pixietrixie:

Aww, glad du likte det! Jeg også synes det er rart, til og med 1 time unna vet ikke mange om at det fins ;) Skal se om jeg får skrevet litt om Grundtvig!

Naviana

08.05.2011 kl.12:20

Silje S.:

Awww, ja! Jeg er glad du likte det, kjære deg <3 Det er virkelig mye magi i Damanhur :)

Naviana

08.05.2011 kl.12:23

~Alvestøv~:

Jeg føler meg ganske heldig ja ;) Livet mitt er veldigveldig spennende, hehe. Og Damanhur ER magisk! Jeg reiser ganske snart tilbake til Norge igjen...

Julianne

10.05.2011 kl.11:53

herlighet Janne, det er NYDELIG der! Dere er så heldig :)

Klem fra en høygravid Julianne

Naviana

10.05.2011 kl.15:23

Lars Martin:

Ah, det var der ja :)

Heimspikka virker som et flott prosjekt. Alle gode ønsker til dere! Kommer nok til å linke til dere på den snart ferdige nettsiden vår.

Naviana

10.05.2011 kl.19:34

Julianne:

Jaaa, du ville nok likt deg veldig godt der tenker jeg ;) Så hyggelig å høre fra deg. Håper alt står bra til, og at vi snakkes snart! <3

June

10.05.2011 kl.22:46

gud, for en vakker plass! Du må virkelig kose deg der ^^

Elverstjerne

11.05.2011 kl.10:33

så fantastiske bilder! Du er virkelig heldig som får sett så mye av verden:)

Naviana

11.05.2011 kl.14:34

June:

Takk for det, som sagt så føler jeg meg ganske hjemme der, mer hjemme enn noe sted i det moderne samfunnet i alle fall... selv om den italienske kulturen er ganske annerledes fra min personlighet ;)

Naviana

11.05.2011 kl.14:35

Elverstjerne:

Jaa, jeg føler meg merkelig heldig sånn sett, livet mitt serverer meg så mange eventyr og opplevelser at jeg ikke trenger å prøve på det en gang ;)

Svana

11.05.2011 kl.18:06

Vakkert!! Stedet "kaller" på meg:-)

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits