Dyrene i hjertet mitt

Jeg hadde nylig en spørsmålsrunde, og da var det flere som lurte på hva slags dyr jeg liker best, og hvilke dyr jeg helst ville vært. Så jeg lager like gjerne et helt blogginnlegg ;) Det er jo såå mange fantastiske dyr her i verden, men jeg har visst valgt å fokusere på dyr som faktisk finnes her i nord da det er dem jeg føler mest tilknytning til! Har noen fine bilder å dele med dere, men jeg må gjøre oppmerksom på at få av dem er mine. 

Jeg har alltid vært utrolig fascinert av kattedyr... har drømt og drømt om å ha en katt hele livet mitt, gjerne en skogskatt eller maine coon. Så en hvit pusegutt av tyrkisk angora-blod har vært vår i over 3 år (skal lage et eget innlegg om ham en gang) :) Katter er så vakre, grasiøse, mystiske, balanserte... de har så mange egenskaper som jeg virkelig beundrer og verdsetter. Det gjelder også de store kraftfulle kattedyrene som gaupe, løve, tiger, jaguar... men gauper, de er helt magiske for meg. Jeg ser på meg selv som et kattemenneske.


Pusen vår <3


Gauper 

Ellers så er jeg omtrent like fascinert av hjortedyr! Det er som om de virkelig gir gjenklang i hjertet mitt, jeg kan skue inn i de dype endeløst vakre øynene leeenge. De føles så skjøre, men likevel så sterke. Renheten deres, den dype skogsessensen... *drømme og beundre* Det gjelder både hjorter, rådyr, dådyr og elger :) Vokste opp med både rådyr og en sjelden gang elger vandrende rundt i hagen.

Hjorter... hvor magisk går det an å bli?


Elg

Jeg er veldig glad i fugler faktisk. Falker, hauker, ørner og ugler står helt klart øverst på listen. Vesenet deres gir så veldig gjenklang i meg... Deres skarpe blikk, villhet og frihet! Har vokst opp med uglens tuting utenfor vinduet mitt, og det er ofte ørner der jeg bor nå. For 6 år siden var jeg så heldig å få fly med både falker og ugler, en helt uforglemmelig og magisk opplevelse:

Meg og en Harries Hawk! 


Falk


Kongeørn


Meg og tårnugle :)


Ugle i farten

Av andre fugler liker jeg godt svaner så klart, rødstruper, kolibrier og påfugler er også veldig fine:

Svane


Rødstrupe


Ekorn og diverse gnagere er jeg også veldig glad i, de får meg alltid til å føle meg så mye bedre. Jeg vokste opp med mange ekorn i nærheten, og noen ganger satt jeg i skogen mens fullt av ekorn hoppet rundt meg, og jeg følte vi kunne kommunisere med hverandre <3
Passer det å nevne kaniner/harer og pinnsvin her også?

Meg og ekorn :)
Liten harepus ;)

Hvaler og delfiner... trenger jeg å si mer? Intelligens, visdom, lekenhet! Har vært betatt av dem hele livet mitt, og har utrolig stor respekt for dem:


Kan jeg nevne favorittinsektet mitt også? Det har faktisk i årevis vært møll, slike store nattlige sommerfuglvesner eller svermere som ser ut som et lite pelsdyr med store vakre vinger <3 Luna Moth!
Og så øyenstikkere da....

Luna Moth!

Av tamme dyr, og dyr jeg ønsker å ha i fremtiden, så drømmer jeg veldig om en hest... nemlig en Tinker-hest eller en annen stor kaldblods med hovskjegg. Ellers har jeg alltid elsket geiter, jeg var ofte sammen med geitene til bestemor som liten og hadde min egen geitebukk, Blåmann ;) Og så er det høylandskyr da, de er bare så utrolig fine og har et godt lynne. Har også lyst på gjess, kanskje høns. Og noen villsauer? Jeg er visst glad i dyr som ser litt barske, rufsete og fluffye ut, men som likevel er vakre, hehe.

Tinker/Gypsy horse


Høylandskyr, de er skotske, men de er blitt ganske vanlige i Norge igjen.
Noen sier at de opprinnelig var norske urkyr.


Liten geitebukk, han ligner litt på Blåmann :)

Og helt til slutt dette spørsmålet:
Hvis du hadde vært et dyr, hva hadde du vært, hvilket symboliserer deg best?
Det har jeg tenkt mye på, og det er vanskelig å velge bare ett dyr... føler meg som et så utrolig sammensatt vesen. Personlig føler jeg, som dere kanskje forstår etter å ha lest dette innlegget, at hjort, falker/ørner og kattedyr symboliserer meg best. Det er de dyrene jeg føler mest resonnanse med, og som oftest oppsøker meg i drømmer. Ellers er det nok en liten gnager i meg også *fnis*


Hva slags dyr liker du? Og hvilket dyr føler du bor i hjertet ditt, eller representerer din sjel?


Stikkord:

30 kommentarer

Tara Yáviel

03.07.2011 kl.20:05

Dette høres sikkert ut som en "troll"kommentar, men jeg har en enorm nestkjærlighet for dyr av litt den mer eksotiske sorten; elefanter og skilpadder - også frosker og snegler selvfølgelig. Jeg aner egentlig ikke helt hvorfor det ble slik, men jeg har stor respekt for elefanter, deres intelligens, deres måte å kommunisere på... også er de så vakre! Hvorfor jeg føler meg så sterkt tilknyttet til skilpadder og frosker aner jeg ikke, men skilpadden er et sterkt symbol innenfor veldig mye, både spirituelt og ellers. Frosker bare fascinerer meg rett og slett, også har jeg jo Achatinasnegler som kjæledyr og har med tiden blitt veldig fascinert og imponert over de, veldig meditativt å studere de.. heheh.. jeg er kanskje litt rar..

I have dreams

03.07.2011 kl.20:18

dette må være det vakreste innlegget jeg har lest noen gang :)

jeg elsker bildet av deg med falken og det med ekornet, og ikke minst elsket jeg kjolen, så spesiell og mystisk den var.

jeg er veldig glad i dyr selv, og jeg drømmer veldig ofte om dem. min kjære hadde også en drøm om meg hvor min ånd besøkte han, som en rev. han visste liksom det var meg hele tiden kunne han fortelle meg. ellers forteller han alltid til meg at dyret han forbinder med meg mye er en fugl.

det merkelige er at jeg veldig ofte ser for meg en falk når jeg lukker øynene eller en ørn. og når jeg ser meg selv inn i øynene kan jeg ofte se refleksjonen av en ulv, jeg hadde en ganske intens drøm om en ulv for en stund siden.

jeg ser på dyr som helt magiske. spesielt snøuglen er veldig vakker synes jeg, og dådyret. har alltid elsket dådyret, og hjortene. for en stund siden dro vi til en hjortepark og det var en fantastisk opplevelse å stå der og se på dem. de beveget seg så utrolig grasiøst.

Wilwarin

03.07.2011 kl.22:47

Åh! Tinkere! Jeg elsker den rasen :) Når jeg var yngre hadde jeg en hesteplakater-tapetsert-på-alle-vegger-periode, men nå er det bare Tinkerplakatene igjen.. Jeg bare elsker dem.. min største drøm er å få ri én en gang.. galoppere over enger med man og hovskjegg til alle kanter..*drømme* Så hyggelig å komme over noen andre som også er glad i dem!

Og så er jeg selvsagt utrolig glad i katter og kattedyr, og selvsagt ekorn, pinnsvin og ugler :)

Og rever! det er nok litt på grunn av "Flukten fra Dyreskogen" som var (og er) min klare barne-tv favoritt..

Må forresten si at det du opplevde for 6 år siden må ha vært helt utrolig fantastisk! En ugle på hånden! åh.. :D

...den rødstrupen minnet meg om den i The Secret Garden :) søteste boken/filmen in existence ^^

Silje S.

03.07.2011 kl.23:27

Herlig innlegg og eg kan ikkje annet enn å si meg enig i din kjærlighet til alle disse flotte dyrene <3

Akkurat som deg er det dyrene her i nord som står meg nærmest og som eg føler mest tilknytning til: Eg har vokst opp med katter og er et hengivent kattemenneske som gleder meg til å få egen katt i framtiden (mest sannsynlig en sibirkatt pga allergivennlighet, men elsker også norsk skogskatt). Hjorten har også vært en trofast følgesvenn siden barndommen, da det er veldig mye hjort i skogene her. Som regel ser eg en hjort eller to når eg ser ut kjøkkenvinduet om morgenen, og da kan eg bli stående som i transe og bare beundre disse stolte skogens voktere helt til de forsvinner inn blant trærne *smile*

Andre dyr eg har vokst opp med og er glad i er kongeørn, rev, ugler, ekorn og flere tamdyr (helst de ville/urnorske artene). En venninne av meg har b.a. 3 geiter som vi pleier å gå på skogstur sammen med *ler* Eg har også alltid hatt en stor kjærlighet til hvaler og delfiner, først og fremst spekkhoggere. Som niåring var eg i Tysfjord og opplevelsen av å være midt i en flokk av disse fantastiske dyrene var ubeskrivelig! Ulven har ellers også en stor plass i hjertet mitt, og angående gaupe fikk eg en kjempeflott nyhet av onkelen min her om dagen: Det er sett gaupespor her i dalen!

Så generelt er eg veldig glad i alle naturens vesen, men dyrene som står meg nærmest er nok spekkoggeren fra havet, hjorten fra landjorden og ørnen fra himmelen. Og katten ^^

PS: Katten deres er så nydelig!

Naviana

04.07.2011 kl.15:59

pixietrixie:

Hehe, men det er jo nydelige dyr da! Håper jeg en dag får møte en elefant ;) Liker frosker og diverse amfibier/reptiler jeg også, spesielt firfisler og salamandere. Mange synes snegler er ekle, jeg synes de er fine jeg! Mange åmer også, er superfine.

Naviana

05.07.2011 kl.16:47

I have dreams:

Aww, mener du det? :) Du er så god og forunderlig du... så fint å høre om dine sjeledyr! Det stemmer nok veldig bra, dyrene kan lære oss så mye om oss selv.

°Vinterperle°

05.07.2011 kl.23:15

Så gøy å lese, og ikke minst se alle bildene. For vi har så mange dyr til felles. Det dyret jeg er aller mest glad i, er som du har først i innlegget, også katter. Har aldri hatt katt, bortsett fra en villkatt pappa adopterte da han bodde i Sudan og vi var på besøk som barn.

Har stor respekt for dyr, og har stort sett vært redd mange av dem som barn, f.eks hest, og hunder. Men i dag er hest et dyr jeg kan tenke meg å ha i fremtiden. Kanskje en ponni, siden de passer mer til min størrelse da jeg bare er 159 høy :)

Av dyr vi kjenner i Norge er ekorn, kaniner, pinnsvin, rådyr o.l, dyr jeg ser vi deler kjærlighet for. Andre dyr du ikke har nevnt, men som jeg er veldig glad i, er rever og frosker!

Favorittdyr fra sjøen er krabber, da jeg alltid lette etter dem i fjerda på familieholmen vår som barn, også synes jeg spermhvalen er veldig, veldig søt :)

Der har vi i flere år også hatt villsauer! Så stolte og vakre, og veldig morsomme! Umulige å få tak i, men de grådigste spiser mat(rognebær) ut av hendene våre^^

Føler som deg, det er veldig vanskelig å velge bare ett dyr. Og innad hver dyrerase er det også forskjeller. Noen er sky, andre kosete, noen arrogante. Er utfordrende å finne noen som symboliserer meg. Men tror jeg er mest lik kaninen: store ører, spretten, liten,

Lina.S

06.07.2011 kl.00:27

Utrolig flott blogg du har, har fulgt med en stund og følte at nå måtte jeg bare legge igjen en kommentar. Selv elsker jeg dyr og føler meg veldig knyttet til dem. Selv har jeg 13 kaniner, 1 katt og to alpakkaer (som er ganske sære). Har også to hester, men bare på fôr.

Du hadde mange flotte yndlingsdyr, ekorn er jo helt nydelige da. De er jo så søte når de hopper rundt mellom trærne.

Det må være utrolig vanskelig å bare velge ut noen dyr, for alle er jo spessielle på sin måte ^^

-Meg

Naviana

06.07.2011 kl.02:10

Wilwarin:

Åååh, koselig å møte flere Tinker-entusiaster. Jeg har heller aldri ridd på en, men jeg vil så gjerne! <3 Ja, det var en virkelig en uforglemmelig opplevelse å møte de rovfuglene.

Er nok litt på grunn av Secret Garden jeg liker rødstruper så godt (filmen/boken er jo så fin), men så har jeg mange rødstruper rundt der jeg bor, og de er jo såå nydelige og ganske vennlige.

Carita

06.07.2011 kl.13:01

Kattedyr har alltid vært spesielle for meg :) Så har jeg så lenge jeg kan huske følt en unik kontakt med vann elementet og skapningene som er der. Og skal jeg nevne noe mer, så liker jeg fugler fordi jeg har i mange år drømt at jeg er en som flyr over grønne skoger og knall blå hav :)

Naviana

07.07.2011 kl.22:06

Silje S.:

Hihi, du likesinnede vesen ;) Dere bor jo så idyllisk til! Sibirkatt høres ut som en smart fremtidig anskaffelse, har vurdert jeg også, av samme årsak. Og åååhh, jeg pleide faktisk å gå skogstur med geitene til Bestemor før i tiden... Det var fint det. Særlig tyttebærtur, hehe. Gaupe... tenk å få oppleve å møte dem i det fri! <3 Hittil har jeg bare sett dem i dyrepark.

Silje S.

08.07.2011 kl.09:44

Ja, har selv bare sett gaupe i dyrepark, så hadde vært fantastisk å møte i det fri *håpe*

Naviana

08.07.2011 kl.19:53

My Rakel:

Så fint å høre :) Håper du får deg en fin liten katt en vakker dag! Jeg holdt på med villsauer et år på skolen, da hadde vi dem også ute på en liten holme, og noen på gården. Den væren var bare så utrolig koselig. Jeg synes det er interessant at du føler deg lik kaninen... det passer da! Jeg er født i Ild-harens tegn, og har hatt kaniner det meste av livet. Er nok mer glad i dem enn jeg liker å innrømme, hehe. I Damanhur syntes de visst jeg burde hatt Hjort eller Hare til dyrenavn ;)

Emilie

08.07.2011 kl.19:55

Jeg hadde heller ingen forventninger, eller kanskje? Ingen bevisste, hvertfall. Mulig jeg er veldig hard, og selv om det er fantasi, så syns jeg det var litt for mye feil. :o

Naviana

08.07.2011 kl.23:54

Lina.S:

Takk for det! Hyggelig å høre fra noen av mine lesere som jeg ikke aner hvem er :D

Levepositivt

09.07.2011 kl.22:44

Hunder:) Ingen tvil i mitt hjerte.. For meg er de den vakreste arten på jord:) Om jeg skal nevne andre er det Løver, tigre, og kråken:)

Rose

11.07.2011 kl.11:52

Jeg er et katte-menneske. Har jo vokst opp med to katter og nå har vi fått to katter til, nå som mine to første engler har dratt videre. De er vakre! Det er noe med katter som jeg liker så godt. Det at du må vinne tilliten deres og da stoler de 100 % på deg. De er smarte og veldig grasiøse. De har nydelige trekk og alle de forskjellige personlighetene. Jeg blir veldig beroliget med en katt i nærheten. Kjenner at jeg slapper mer av. Jeg tror nok at katter er et dyr som passer meg godt. Veldig lojal, men samtidig så er de ikke sånn at de bare stoler på hvem som helst. Ja, jeg passer nok katter godt.

Jeg liker også ekorn, selv om jeg ikke tror jeg har sett et på ekte. De virker så rene liksom. Så positive :) Det samme gjelder ugler, selv om jeg aldri har sett en. De bare virker så fine.. :)

Du er like nydelig som alltid Janne! Vakre bilder av deg sammen med fine dyr :)

Marina Aurora

11.07.2011 kl.23:08

Aw, for ett fint innlegg! Kunne tenke meg å finne noe av det samme, men da tror jeg vi hadde fått mange av de samme dyrene. Mennesker er også ett dyr, jeg mener alt som lever kan beregnes som dyr, selv de mer kompliserte plantene, og bakterier, det er jo ett liv. Jeg synes synd på dem som aldri har fått lov, eller vært mye i kontakt med dyr, jeg mener det er essensiellt for at ett menneske skal kunne lære om kjærlighet og medmenneskelighet og mange andre ting, iallefalls å hjelper det ett individ veldig mye med å lære å forstå.Kan nesten ikek forstå hvordan mennesker som ikke har hatt ett eneste lite kjæledyr har greid å overleve en gang, haha x)

Åh du og du, må bare få nevnt at det bilde med deg og den falken var helt spektakulært, ser ut som noe fra en film, King Arthur eller noe, tidlig pre-middelalder/folkevandringstiden (mhm, jeg er veldig spesifikk).

Og når det kommer til meg selv, som du kanskje har skjønt (helt sikkert nok) har jeg ett forbi utrolig godt forhold til dyr fordi jeg har vokst opp langt ute på landet (for det første) og er vant med å se ville dyr så og si hver dag, har alltid hatt veldig mye villmark rundt meg, helt fra jeg ble født, da bodde vi først, jeg mamma, pappa og min mormor på verdens koseligste sted her i Fræna (kanskje du kjenner til det, vet du bor på Bolsøya eller noe sånt ?), Skarset, det minner meg litt om der alvene bor i Ringenes herre, jeg kan nesten betegne kommunen som Middle earth, og dele opp de forskjellige områdene til forskjellige steder i Middle earth! Lol. Det er mange små koselige innsjøer og vann, Store skogområder (blant de største her i kommunen) og mange fjellområder og gå opp til. Utrolig vakkert pås ommeren, uansett, det jeg skulle si egentlig, da jeg bodde der så var jeg ute i anturen hver dag, mamma og pappa trillet tureer med meg opp fjellveien og skogsveien her, opp til drikkevannet vårt, jeg satt på med pappa i traktor og trilleåbre, og så hjort nesten hele tiden, så jeg kan godt si jeg er langt over gjennomsnittet vant med dyr, ville dyr, og jeg er ikke redd for noe. Jeg kan nesten snakke med noen typer dyr (tamme helst da men)

Selv har vi alltid hatt katter, alltid. Vi hadde en, Bottina, som var like gammel som meg, da jeg var ett år, var hun ett år, og hun baby da jeg var det, hun pleide alltid å leke sammen med meg da jeg var såppas litenog var alltid så glad ia lle, og virket veldig intelligent og tålmodig. Som hun virkelig forsto. Og hun var nok mor til mange katter. Hun var en nydelig, nesten helt renraset, om ikke, norsk skogkatt (den rasen er den fineste) med tykk, grå pels, den var virkelig meget, meget norsk på ett vis! En dag da vi hadde flyttet tild er vi bor nå var hun plutselig mindre og mindre hjemme hos oss, til slutt kom hun ikke tilbake, heldigvis var jeg ikke så trist, bedre det enn at hun hade forsvunnet med en gang. Da var hun vel nærere 11-12 år.

Og etter det har vi sikkert hatt ett titalls katter, som alle gikk vekk også, mange var delvis villkatter,s om kom til oss for å få mat ute på trappen og slike ting, men ble jo litt glad i dem fordi, alle katter har jo sin egen personlighet. Nå har vi fem innekatter og ett par villkatter som kommer til og fra ute, såkatter har alltid vært inne i livet mitt, og kanskje det dyret jeg er aller emst glad i, ulike kattedyr, men mest katten selv.

(kommentar i to deler, unnskyld for lang kommentar xD)

Marina Aurora

11.07.2011 kl.23:29

Jeg er ett katte-menneske framfor noe annet, jeg liker ikek hunder noe særlig, synes mange har blitt avlet altfor langt unna den orignale hunden: ulven. Katter har vi jo hatt i norge, nesten like lenge som hunder, siden vikingtiden. Katter er spesielle vesener, veldig sjelfulle og intelligente, mystiske, litt sånn, hvis de hadde vært menensker, hadde de vært sexy, litt småfrekke gentlemens og ladies, hahahha, helt klart x) Katten har alltid sin egen personlighet og de er veldig selvstendige, i motsetning til hunder, har egen fri vilje, gjør og går dit den vil, er også intelligente, stoler ikke på hvem som helst, men når de gjør det bringer den all sin kjærlighet til den gjeldende personen. Jeg synes hunder blir for slitsome, masete og for kravstor rett og slett.

Jeg synes katter representerer emg godt, er mitt "sjeledyr" som du kaller det, i tillegg til ulven canis lupis, elsker de latine navnene på dem) fordi ulven.. mener jeg er noen av de vakreste, mest villeste dyrene som finnes, som samtidig har et naturlig habitat her i Norden, men som dessverre er alt for få av, den er ett veldig misforstått dyr, og utorlig mystisk, ikke så farlig som folk skal ha det til, jeg mener det er galskap når man ikke tør å gå ut i en stor skog bare fordi det er ulv der, den eter deg ikke heller, den er nok heller mer redd for deg enn du for den, tror nok det er mange av disse gamle mytene og eventyrene om den farlige, store, slemme ulven som har bidratt til den frykten og forestillningene, fordommene de har imot ulvene, for de er på langt nær like farlig som bjørnen feks, eller en vanlig hest. Det er en grunn tila t de er så sky som de er. Så jeg vil si at jeg er lignende en ulv, mystisk, litt vanskelig å få tak på, en som ingen helt kan temme samme hva, liker å være alene men som også er sosial av og til, oppmerksom, en lytter, men også samtidig veldig ivrig og leken. Fri som en ulv.

Og svaner kanskje, de er både skjøre og ville på samme tid. De er lyse og skjøre ved første øyenkast, samtidig som det virker som den har en mørkere side ved seg, liker å te seg elegant og være velstelt, thats me, hahahha!

Naviana

15.07.2011 kl.12:09

Rose:

Ja, du er nok et kattemenneske du også :) Helt sant det du skriver om dem! Tror det er veldig sunt å vokse opp med katter, jeg selv er sikker på at oppveksten min hadde vært mye bedre med en katt! ;)

Oi, finnes det ikke ekorn der oppe i nord? :O

Hihi, takk <3

Naviana

15.07.2011 kl.17:53

Marina Aurora: Ja, kjæledyr bringer en utrolig rikdom til oss :) Jeg skulle så inderlig ønske jeg fikk gleden av å vokse opp med en katt, men det ble ikke slik i dette livet ;) Jeg overlevde så vidt da, hehe.

Så fint å høre om dine opplevelser i oppveksten! Du har virkelig vært utrolig heldig, og jeg føler du er veldig tilknyttet de vakre traktene her. Jeg som deg har vært heldig å vokse opp i ganske grønne omgivelser, og blitt tatt med ut i villmarka ved enhver anledning kan man si. Så jeg er heller ikke redd for ville dyr, eller noe som helst i naturen egentlig.

Fine fine kattene... er enig i at skogskatter er ekstremt vakre. Vil veldig gjerne ha en skogskatt, maine coon eller sibirkatt en gang, for å holde pusegutten vår med selskap.

Er så enig i beskrivelsen din av kattesjelen! Hehe. Jeg liker ikke hunder særlig godt, er absolutt ikke et hundemenneske, men har ikke noe i mot ulver. De er fascinerende og vakre dyr som jeg faktisk også kan kjenne meg igjen i. Har du lest boken "kvinner som løper med ulver"? Den er veldig bra!

Svanen ja, føler også at den passer deg godt slik som du beskriver.

Dagdrømmer

20.07.2011 kl.17:33

Så fin bloggen din ble nå! :)

Carina

24.07.2011 kl.00:56

Dette var et kjekt innlegg! Elsker å lese om andres forhold til dyr. Dyr er en omtrent hele livet mitt.

Og her var det mange fine dyr! Mange som er på min liste over yndlingsdyr og.

Katten deres var nydelig! Må bare spørre, er den døv? Har hørt at 40% av hvite katter er døve, og spesielt dem med blå øyne. Trist at en så nydelig farge skal være utsatt for en så kjip genfeil.

Jeg er også veldig glad i hjort og andre hjortedyr. Hjort, rein, rådyr... Og så liker jeg steinbukker så godt. Utrolig flotte!

Store kattedyr elsker jeg og, Syns den aller vakreste er snøleoparden, er så mystisk og nydelig dyr. Elsker ellers løver, leoparder, tigre, puma og gauper ja.

Har samme smak når det gjelder fugler og, hauker og ørner er flotte. Fint bildet av deg med fuglen var! Lundefugler er søte da :P Rødstruper og. Kjøtt/blåmeiser og, syns de er så nusselige, ser ut som de har på seg små hjelmer :P

Delfiner og hvaler elsker jeg virkelig. Så ufattelig intelligente vesener, nyydelige dyr. Og med en så spennende evolusjonær historie! Tenk at de stammer fra landlevende dyr! Og jeg syns det er så vanskelig å forestille meg et liv hvor det å puste ikke er en selvfølge man ikke tenker på. Spekkhugger er en av de flotteste dyrene jeg vet om, og det dyret som dukker oftest opp i drømmene mine. At jeg svømmer med spekkhuggere - så den drømmen SKAL jeg realisere! Ubeskrivelig vakre dyr.

Tinkerne er SÅ flotte ja, regner med du så den linken jeg sendte om gypsyhorses på youtube i en kommentar tidligere? Nydelige. Veldig søte, noen jeg har sett har de største rumpene jeg har sett... Vet ikke om de vanligvis skal være slik eller om den jeg så bare var feit, men... Dersom jeg skal ha hest er det enten tinker, islending, andalusier eller frieser jeg ville hatt tror jeg... Elsker hester med kraftig eller mektig utseende og mye man.

Syns Marina generaliserer litt når det gjelder hunder da. Er STOR variasjon innen rasene, man finner raser med tilnærmet lik personlighet som en katt(mynder, podenco, noen terriere tror jeg), og de mer vanlige som for mange kan være slitsomme :P Og sammenligningen at katter har fri vilje, mens hunder ikke har det, syns jeg er litt kjip. Det ligger jo i dem, det er jo fordi katter er ikke flokkdyr, men det er hunder. Det er ikke det at hunder er dummere eller noe, de er bare !" programmert til å være sosialie, for det ligger i deres natur. Noe som er en god egenskap syns nå jeg :P Men for all del, jeg elsker katter og(hunder mer men :P), bare på en helt annen måte. De har kvaliteter som ikke kan sammenliknes. Måtte bare forsvare hunder, eeelsker jo de herlige vesenene :)

Enig i at det er mange hunder som er ihjelavlet, det er et tragisk og stort problem i hundemiljøet. Men det gjelder ikke alle. og ulven er ikke den opprinnelige hunden, den er hundens STAMFAR - en hund er ikke en ulv. Selvom de genetisk sett er samme art, er det så store forskjeller at de ikke kan gres under samme kam lenger. og det behøver ikke være dumt, for det er omtrent umulig å ha en ulv i hus, mange har prøvd det :) Selvom ulver er nydelige! Men de høres til i naturen, da er det fint at vi kan ha en slektning av dem i hus som er avlet for å leve med mennesker :)

Men selvom jeg er mer hundemenneske, skal jeg nok ha katt i framtiden og! Alle katter er pene, men de vakreste syns jeg er bengal, egyptisk mau og abyssiner. Det nærmerste man kan få tamme leoparder og puma, i miniformat^^

Puh dette ble langt...

Carina

24.07.2011 kl.00:59

Hm rart, jeg er innlogget, hvorfor ble jeg utrykkbar på forrige innlegg?

Carina

24.07.2011 kl.01:22

Åh jeg glemte å nevne noen viktige dyr :D

Jeg har en stor facinasjon for livet under havet. Og nå kan jeg endelig utforske det, har tatt dykkerlappen :D Elsker som sagt hvaler, men også haier og skater. Et annet av mine mål i livet er å svømme med en hvalhai og en djevelrokke. og å se haier på nært hold. Og så er blekkspruter utrolig stilige:P Og etter å ha hatt zoologi er mange virvelløse dyr med ett mer interessante.

Hunder vil alltid være med nær, kommer nok til å eie minst to hunder hele livet. De er så utrolig herlige vesener, de elsker deg overalt på jord. Bare så utrolig synd så mange misbruker tilliten og trener dem med metoder som innebærer skrik og fysisk straff(en sak jeg kjemper imot). Siden hunder er flokkdyr, har de tendens til å resignere og bare ta imot all straff og adlyde av frykt for straff. Folk sier katter ikke kan trenes, men det kan de jo faktisk, ved bruk av positiv forsterkning, altså belønning. Og det går helt ut på fri vilje, slike treningsmetoder, så min hund og mine framtidige vil også gjøre ting av helt fri vilje. Det er selvsagt lettere med ei bikkje da, da de er mer mottakelige for sosiale ting :P Men katter kan absolutt trenes, og det er ingenting galt i det(dersom det er positivt), de kan derimot ha godt av å få bruke hodet sitt litt. Hvertfall katter som er rene innekatter, de burde få noe å bryne seg på.

Jeg syns det er så artig med nabokatten som ikke lar seg vippe av pinnen pga bikkja mi, som har tendens til å oppføre seg noe hysterisk i nærheten av katter :P Pusen bare kommer rett bort for å få kos, ikke redd hunden min i det hele tatt. :P

Men hunder, ja de er helt spesielle for meg. Og det er så artig at det er så store variasjoner(selvom noen er grotesk overavlet, som bare er tragisk, feks mops, engelsk bulldog, pekingeser og andre ekstreme). De har så utrykksfulle fjes, de forteller virkelig hva de tenker med ansiktsuttrykkene sine! Dixien min kan sette opp de rareste uttrykkene, alt fra vill glede, til ekstremt furtent og gretten uttrykk, til såret og trist. Og det er så utrolig morsomt å trene sammen, når man ser gleden og engasjementet hos hunder!

Man finner en hund for enhver smak, enten man liker katteaktige hunder, eller slike som overøser deg med kjærlighet og kos. Jeg liker begge deler. Først og fremst elsker jeg hunder som bare viser med hele seg hvor glad de er for å se deg, enten du er kjent eller fremmed. Slik min er, men forstår at andre kan finne det slitsomt eller irriterende. Men syns også mer reserverte raser som feks mynder, virker utrolig interessante. De er rolige, forsiktige, ikke altfor interessert, men veldig spesiell oppførsel. Og de skal visst være ganske så vanskelige å trene, virkelig sære vesener.

Og og og, må jo ikke glemme alle de facinerende artene som ikke lever lenger. Jeg har en enormt stor interesse av forhistoriske dyr. Livets evolusjonshistorie er SÅ spennende. Og jeg liker så tanken på at hval er mer i slekt med mus enn fisk, fugler er dinosaurenes etterkommere, og at det en gang fantes en tid der fugler spiste hester(Eocene-perioden).

Liker også dyr som elefanter. Og så på dokumentar et par nydelige dyr jeg aldri har hørt om, to ulike arter, de lignet litt. Gennet og Fossa. lignet på en blanding mellom katt og mår neste. Veldig spesielle!

Uff det er så mange fantastiske dyr! Jeg elsker virkelig dyrelivet. Blir SÅ gira når jeg skriver om dyr!

Carina

26.07.2011 kl.03:28

Hm stusset litt på Marina sin sammenligning om ulven, at den liker å være alene, men sosial av og til. Det er jo helt feil. Å være alene for en ulv betyr at det er større sannsynlighet for å dø. Så nei, en ulv liker nok ikke å være alene. De er utrolig sosiale dyr, som har er bredt spekter av signaler for å kunne kommunisere med hverandre. Det at de kan holde sammen i en sosial gruppe gjør at de kan legge ned store byttedyr som kan mette hele flokken. "Fri som en ulv", vel de er omtrent like lite selvstendige som hunder da. Ulver er like avhengige av sosiale forhold som hunder, bare at hunden er avlet for å kunne leve sammen med mennesker(de tidlige ulvene som ble hundenes stamfar nærmet seg mest sannsynlig mennesker frivillig).

Nå virker det sikkert som jeg leter etter feil, men det gjør jeg ikke altså, jeg legger bare merke til slike småting! Og i tilfelle jeg virket fornærmet over kritikk av hund, det var jeg ikke, hver sin smak :P Jeg føler bare for å rette på små misforståelser :)

Trollungen

05.08.2011 kl.18:17

For en spennende blogg! Nå ble jeg litt inspirert til å skrive en slik en selv :-) Du nevner så mange vakre dyr, alle er de så nydelige på hver sin måte! Uten dem hadde verden vært et fattig sted å leve.

Personlig har jeg en soleklar favoritt blandt de mange artene: Hesten har alltid facinert og trollbundet meg, men det var først da jeg var ti år jeg virkelig fikk bli skikkelig kjent med dem. Det er nå snart ti år siden *puh, føle seg gammel..!*, men interessen for dem har aldri blitt mindre. Disse majestetiske, vakre, grasiøse, elegante og kraftfulle vesnene fortsetter stadig å overraske og overvelde meg. Alle dyr har en sjel og en personlighet, hesten er den jeg føler meg nærmest til. Min beste venn er en hest, en liten sort norsk kaldblods med tykk lang man og hale. Troll Lunar heter han og i snart 5 år har jeg vært den heldige eier av vidunderet. Han har lært meg mye han, lille sort, både om livet og mye annet <3

Naviana

08.08.2011 kl.18:34

Trollungen:

Så hyggelig å høre da :) Det er bare å la seg bli inspirert. Beundrer folk som virkelig forstår og elsker hester! Så flott å høre om dine erfaringer. Fin og poetisk blogg du har :)

:(

10.06.2012 kl.17:47

UFF, jeg blir så trist ,stakkars kaktusvåk og tårnugle som må sitte på menskers armer for og glede dem,

Naviana

10.06.2012 kl.18:16

:(:
Takk for kommentar. Angående disse bildene, så ble de tatt for 7 år siden. Jeg var langt inne i Skottlands skoger da vi plutselig kom over en gammel mann som hadde noen falker og ugler. Vi fikk være med å se på, og det var ikke planlagt for meg å få lov til å holde dem... men det skjedde nå. Når det er sagt så er jeg for friheten til alle dyr. Selv om jeg elsker falker og ugler mener jeg sterkt at de hører hjemme i det ville. Men jeg er også for at ville dyr kan ha kontakt med mennesker, og leve med oss om de så ønsker. Sånn sett er jeg ikke fullstendig i mot fuglehold og falconry, men hvordan det gjøres.

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits