Fine bøker fra årets Mammutsalg

På vei tilbake fra skogen og fjellet i dag fant jeg en lokal bokhandel som hadde Mammutsalg... noe de har en gang i året hvor de selger ut mange bøker til en rimelig pris... Siden jeg elsker bøker er dette alltid ganske spennende, og vanligvis er norske bøker litt dyre. Jeg vil egentlig bare tipse om noen fine bøker jeg var så heldig å finne i år, som jeg anbefaler til dere med lignende interesser!


Pilefletting

En bok jeg har snoket i på biblioteket flere ganger... synes pilefletting er veldig vakkert og har lenge hatt som mål å lære det bedre. 115 kr, koster egentlig 399 kr.


Jeg drømmer nemlig om å kunne lage slike, og fine små gjerder og alt mulig annet til hage og inventar :) *ønske seg mange piletrær*

Gode matsopper

Jeg har en liten mengde soppbøker allerede, da en av favoritthobbyene mine er soppsanking... men synes denne boken hadde gode bilder og beskrivelser, greit utvalg samt at den er enkel å ta med seg overalt. 79 kr, egentlig 189 kr.

Ville planter til mat og glede

En genial bok ut fra min mening! Har hatt mye glede av denne boken i løpet av årene, min er ganske utslitt. Anbefaler alle å anskaffe seg denne <3 Den tar for seg alt mulig fint du kan sanke ute i naturen og tilberede supersunne og gode retter av. 99 kr, koster egentlig 429 kr.

Hjemmelaget såpe

"Du kan nemlig selv lage såper av naturlige oljer uten kjemiske tilsetningsstoffer. Er du interessert i aromatierap og urter, terapeutiske kvaliteter og naturlige produkter, er dette en bok du får stor glede av."

Åh, glede! Jeg har allerede flere såpelagingsbøker og har holdt på litt med det tidligere. Men jeg ønsket meg slik denne boken, hørte noen andre hadde funnet den under Mammutsalget, men fant den ikke selv. Her om dagen sa pappaen min at han hadde funnet den og kjøpt den til meg, for 19 kr, den siste de hadde igjen... og han visste ingenting om hvor mye jeg ønsket meg denne. Hihi <3      Ny pris 289 kr.

Trær og busker

Bok som tar for seg alle slags trær og busker som vokser rundtomkring, spesifikasjoner, bruk, utbredelse osv. Kjekt å ha :) 69 kr, koster egentlig 289 kr.


Naturlig vis

Bok med bilder av fine ansikter i naturen... (slike ser jeg overalt selv) og poetiske filosofiske ord og tanker. Ganske koselig og fin bok, men jeg kjøpte den ikke.


Utover dette solgte de også blant annet Supermat i praksis, Jord- og hagebruksvekster, Naturfilosofien, Økobaby, Grønn Babyguide, en del alternative og selvutviklingsbøker, Ringenes Herre, Silmarillion, Hurins Barn og sikkert flere andre fine bøker :)

Jeg leser stadig vekk bøker som jeg virkelig bare elsker! Kan gjerne tenke meg å skrive noen anmeldelser etterhvert, men vet ikke hvor stor interessen er for slikt?

Er du glad i bøker?
Har du gjort noen fine eller gode bok-kjøp i det siste?

Stikkord:

21 kommentarer

~°Nilenna°~

21.02.2011 kl.23:16

Så mange fine bøker! ^^ Likte godt den nederste...og øverste. ;)

Jeg har også vært på mammutsalg. Var med mamma her en dag. :) Var meningen jeg skulle vise mine og, men skal ha tid til alt. :p

Mjuuugly

22.02.2011 kl.06:05

"Ville planter til mat og glede" MÅ jeg ha meg, takk for tips :)

Anne

22.02.2011 kl.08:32

"Ville planter til mat og glede" står i bokhylla mi også :-)

Bortsett fra kokebøker og lignende foretrekker jeg lydbøker. Er så godt å kunne slappe av eller gjøre andre ting mens jeg hører på.

Den siste boka jeg leste var "Med jaguarens kraft" av Anders C. Krogh. Det er en eventyrlig historie fra virkelighetene og kan absolutt anbefales! Fengende bok!

~ Camilla Rose ~

22.02.2011 kl.11:15

Åh, jeg elsker å kjøpe bøker fra brukthandler osv. Utrolig mange bra bøker som folk gir bort! Jeg vil kjempegjerne lese om du skriver bokanmeldelser ;)

Den siste boka jeg kjøpte var "The Secret", men det var ikke på en brukthandel :)

Naviana

22.02.2011 kl.11:18

nilennalv:

Åhh, du har vært der du også :) Vil gjerne høre hva du fant... hehe. Det var jo så mye å velge i!

Naviana

22.02.2011 kl.11:19

Mjuuugly:

Så absolutt, det er en av de kjekkeste bøkene jeg har! :)

Naviana

22.02.2011 kl.11:23

Anne:

Så flott at du allerede har den :) Lydbøker er fine de, hørte en del på det i oppveksten. Vil gjerne høre flere gode romaner, egentlig. Med jaguarens kraft virker veldig bra! Takk for anbefalingen.

Naviana

22.02.2011 kl.11:25

Camilla Rose:

Jaa, det er veldig gøy å finne bra bøker på bruktbutikker... har også en del derfra, men skulle gjerne funnet mer. Jeg leser mest engelske bøker som bestilles fra nettet egentlig. Er ytterst sjelden de er oversatt til norsk ;)

Silje S.

22.02.2011 kl.11:38

Mammutsalg <3

Tradisjonen tro satt eg og Lars Christian oss ned med mammutkatalogen før salget begynte for å se om det var noe spennende. Problemet er i Bergen er at det er ekstremt mye folk som kommer på salget - uansett hvilken butikk - så det er ikkje helt enkelt å finne favorittene før de forsvinner! Men vi klarte å finne de to bøkene vi hadde mest lyst å få tak i: "Snorres Kongesagaer" og den fine boken din "Ville Planter til mat og glede" ^^ I tillegg fant vi en bok om yoga, en om meditasjon, en om strikking, en om verktøy (til snekring) og en samlekassett med favoritthistoriene våre av Astrid Lindgren: Mio Min Mio, Brødrene Løvehjerte og Ronja Røverdatter. Så alt i alt veldig fornøyd med årets hamstring, selv om eg gjerne skulle fått tak i den soppboken og :)

~ Camilla Rose ~

22.02.2011 kl.13:42

Bokseriene jeg leser, de leser jeg på engelsk :) Det er så mye mer... beskrivelser og fine ord. Føler at vårt språk blir litt begrenset i forhold til det engelske språket.

Mari

22.02.2011 kl.14:41

Det er så overlessende mye jeg har lyst på fra Mammutsalget i år, men lommeboka sier nei til alt sammen. Må foreta meg noen prioriteringer og valg.

Interessen for bokanmeldelser er tilstede i høy grad fra min side =)

Naviana

24.02.2011 kl.00:11

Silje S.:

Ooooh, det var en veldig fin samling av bøker :D Så heldige vi var! Jeg også opplevde at noen av bøkene jeg ville ha var utsolgt... men det er bare slik Mammutsalg fungerer ;)

Naviana

24.02.2011 kl.00:13

Camilla Rose:

Jeg er så enig i det... det er så mye å vinne på å forstå engelsk godt! :) Uansett hvordan jeg ser det, høres det meste litt mer elegant ut på engelsk...

Naviana

24.02.2011 kl.00:14

Mari:

Er enig i det, det var veldig mye bra i år! Så velge må man bare gjøre :)

Takk for det, bokanmeldelser kommer nok :D

Wilwarin

25.02.2011 kl.09:31

Så mange fine bøker! Jeg så den sopp-boken, men siden jeg skulle på togtur endte jeg opp med å kjøpe en Jane Austen-bok i stedet...

Bokanmeldelser var en god idé! :)

Synes det var mange gode bøker på mammutsalget, men kunne godt tenkt meg flere innen fantasy-sjangeren ^^ Ikke at jeg hadde hatt råd til det da men.. :P

Naviana

25.02.2011 kl.22:22

Wilwarin:

Awww, kjedelig om man ikke har råd... er enig i det, virker som om det er lite fantasy for tiden, selv om magien virvler i luften som aldri før!

Adriane

01.03.2011 kl.16:25

SV: Åh, tusen takk *rødme og tom for ord*

Så gjennom DA galleriet ditt, så flink du er til å sy*_* lager du alle pattern selv? Håper du legger ut noen deer girls, hadde vært artig å se:) Kommenterte forsåvidt på en tegning jeg likte godt i galleriet ditt^^

Oh, og hvis du har lyst på et kort, så kan du sende adressen din og slikt til mailen min: adriane.vinter@gmail.com så kan jeg sende deg et. Har desverre bare ett igjen, og det er med deer girl 2 på, men hvis du vil ha det kan jeg sende det til deg:)

Ang mammut salg, hadde så lyst til å hamstre bøker. Men akk, penger gror ikke direkte på trær>_< så måtte hoppe over årets mammut salg.

Naviana

02.03.2011 kl.11:14

Adriane:

Takk :) Må bare si at jeg ikke har oppdatert DA galleriet mitt på over et år... Men ja, jeg lager mønster selv, noen ganger tar jeg utgangspunkt i et av de få mønstrene jeg allerede har, eller et plagg jeg har som jeg vet vil gi meg perfekt størrelse. Har aldri hatt noen opplæring i søm, men mener da at jeg kan sy det meste om viljen er tilstede!

Har noen flere gamle tegninger her forresten: http://naviana.blogg.no/1292463989_kunsten_min.html#comment-60706271

Sender deg en mail jeg :)

Håper økonomien din ordner seg snart... slikt tar ofte litt tid. Jeg har ikke mye selv, men av en eller annen grunn alltid nok til akkurat det lille jeg har lyst på. Er utrolig takknemlig for det :)

~ Camilla Rose ~

03.03.2011 kl.22:27

Sv: Så gøy! Gleder meg i så fall til å lese innlegget. Jeg vet nemlig ikke så mye om henne! ;) Har du hørt om Mario Duguay? Du kommer til å like kunsten hans! :D Sjekk ut denne videoen: http://www.youtube.com/watch?v=15nKatu3LjE

Naviana

03.03.2011 kl.22:45

Camilla Rose:

Ja! Han er også en av favorittene mine! Elsker bildene hans, de er helt utrolig fine... minner meg om da jeg var barn... minner meg om hvor jeg kommer fra :)

Svana

04.03.2011 kl.08:35

verda treng flere slike grønn skogsvesen og grønne blogger! blogg på gjennom skogen gå!

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits