Mitt drømmehus del 2 - Inspirerende Interiør

Her er del 2 av det forrige innlegget mitt, denne gangen er det interiøret som står for tur. Jeg vil her gjerne vise hvor vakkert et øko-hjem kan være. Med pustende, naturlige, giftfrie, allergivennlige materialer som likevel gir god isolasjon... og som er fleksible å jobbe med etter egne drømmer og ønsker. Alle de levende og organiske formene man kan skape! Og når man bygger med cob og halmballer kan man støpe ting inn i veggene, slik som vinduer, og lage den formen man vil utav dem, om de ikke skal åpnes. Man kan også lage nisjer, og bygge benker, hyller og bord inn i veggen :)

Vi har ikke laget noen endelig plantegning av hvordan huset skal være, men jeg ser for meg et koselig, lunt, funksjonabelt og vakkert rede som har alt det vi trenger. Akkurat passe stort, men ikke større. Og jeg er ganske sikker på at det blir 2 etasjer, eller i alle fall et slags loft. Vi har nesten alt klart til å skape et hjem, utenom noen av møblene... jeg håper å kunne lage det meste selv, hvis ikke blir det evt redesign av brukte møbler. 


Omtrent alle disse bildene samlet jeg for lenge siden... det er mine personlige inspirasjonsbilder, noen av de bildene som kanskje best representer mine indre drømmer og visjoner gjennom hele livet... og jeg har drømt så mye om mitt eget sted! :) Kan nesten ikke vente mer.

Kreativt verksted og arbeidsplass :)


Kosekrok :) 


Innebygd sofa... Dersom man bygger en masseovn kan man få varme til å gå gjennom slike. Og i halmballhus får man så tykke vegger at man kan sitte i koselige vinduskarmer ;)


Deler av kjøkkenet til Meka. De 2 bildene ovenfor er fra det samme huset.


Huset til Simon Dale innvendig...
Resirkulert farget glass innstøpt i veggen :)
Et fint lite bad..
De to bildene ovenfor er av SunRay Kelley.
Triskele og keltiske mønstre og knotworks på veggene...
Og enda et tre :)


Spiralgulv av steiner og mosaikk... *sukke og drømme* 


Denne arkitekten har funnet ut at hele trær er mye sterkere til å bære husstrukturen enn oppkuttede planker. Noe jeg selv er overbevist om :)


De 3 rommene ovenfor er laget av Roger Dean, de er miljøvennlige og han er nå i ferd med å skape en hel bærekraftig landsby med slike hus :)


Jeg har en drøm om bladformede vinduer.... flyingconcrete.com


Laget av Gaudi, som døde i 1926... et stort forbilde.
Visste dere at gotiske katedraler egentlig er inspirert av trær? Det tror jeg i alle fall :)


Fordi det er blant trærne vi egentlig hører hjemme ;)


Bildene nedenfor gjenspeiler mye hvordan jeg hadde laget det på loftet mitt, i huset jeg vokste opp :) Jeg har ingen bilder derfra nå, men kanskje jeg finner dem igjen (flyttet derfra for 5 år siden). Jeg hadde ikke malt mye på veggene, selv om det alltid var mitt ønske... men jeg hadde mange vakre bilder av natur og eventyr. Det var trær og vekster og eføy overalt, lamper som lignet blomster, fontene, tekstiler, gammeldagse brune møbler, myke tepper på gulvene, skatter, feer, drager... hjorter og ekorn. Egentlig alt mulig rart som jeg elsker :) Og nesten alt var second-hand, eller ting som jeg hadde samlet eller fått i løpet av livet. Jeg har mye som venter på meg der... Så mye jeg vil ta vare på... men pga støvallergien min må jeg gjøre ting litt enklere og mer støvfritt nå og i fremtiden, og ikke minst barnevennlig ;) Men vakkert skal det bli.
Slike lignende lamper i hus og hage? Vi trenger en smed... Jeg har noen nydelige lamper som ligner dette fra før av...


Rund, hengende seng... ;) Og fluesopp-puffer. Jeg fikk nemlig en fluesopp-puff av Nilennalv en gang ^^


Jeg vet ikke helt om jeg kan lage en slik seng av norske vekster, men vi har alltid tenkt at sengen vår skal lages av trær, sannsynligvis hele døde trær som sengestolper, samt tekstiler og bladformasjoner.


Fin, drømmeaktig seng... 


Utendørs bad...

Jeg liker også gypsy-stil, sigøynervogner, og elementer av østlig kultur:


Fine farger... og tenk å ha et tak som er som stjernehimmelen!


Håper dere setter pris på å se noen av mine inspirasjonsbilder... jeg har slitt veldig lenge med å samle dem, fordi jeg måtte finne en måte å virkeliggjøre mine drømmer, jeg måtte finne en måtesamfunnet ville la meg realisere dette på  ;) (Og jeg har mange, mange flere!) Jeg vil så gjerne at verden skal åpne seg mer for alternative måter å lage husene sine, derfor deler jeg slikt som dette nå. Aldri vær redd for å drømme! <3

37 kommentarer

Maranwë

28.01.2011 kl.15:43

Åååh... jeg drømmer meg bort i alle innleggene dine om interiør og eksteriør. Så mye vakkert man kan skape med sine egne hender. Det er en veldig fin tanke. Takk for inspirasjonen! :)

~°Nilenna°~

28.01.2011 kl.16:45

Vakkert! Inspirerende! ^^ Gleder meg til en gang å bygge hus selv! hihi :)

lisementalvirus

28.01.2011 kl.18:04

Kjempefint!

Er helt herlig med spesialformede dører, vinduer, badekar osv. Og former i taket. Og trær. og alt egentlig xD

ChasingTheStars

28.01.2011 kl.18:40

wow,så utrolig kult! mye minte meg om et hobbitt hjem fra ringenes herre! spennende og veldig inspirerende! :)

Camilla Rose

28.01.2011 kl.19:22

Fantastiske bilder! Det er helt utrolig inspirerende :D

Tusen takk for at du delte dette med oss :)

Aranel

28.01.2011 kl.20:32

Herrejesus så fantastisk nydelige bilder! :D Åh, sitter bare og drømmer meg bort... Gleder meg til den dagen jeg begynner å bygge mitt eget hus. Huset ditt kommer til å bli helt fantastisk ^^ <3

Ann

28.01.2011 kl.20:55

*Drømme seg bort* Aldeles nydelige bilder ! Det ser så koselig ut m sånne hus, jeg liker det veldig godt, takk for inspirasjonen !! Glad for å se at det er flere som liker sånn, og når det gjelder "gipsystyle" er jeg veldig svak for den ! Hadde det hjemme før, ikke så mye nå, men har ganske mye farger, mest vinrødt, mørklilla og gull :-) Og en del sånne Indiske veggtepper :-

silverinches

28.01.2011 kl.22:01

Elsker det!

Vestlandsk Gardsliv

29.01.2011 kl.09:02

Å, for nokre vakre bileter! Var så eg nesten ønsker at vi ikkje har eit hus som står og ventar på oss. Men trur eg skal ta med litt av ideane og prøve å føre dei over i vårt "ordinære" hus, sjølv om det ikkje blir heilt det same. Tuuusen takk for at du deler slike nydelege bileter, så vi alle kan drøyme oss vekk litt:) Er nesten som å gå inn i eit eventyr når ein les slike innlegg.

Naviana

29.01.2011 kl.13:26

Maranwë:

Værsegod... :) Jeg unner alle et fredelig og vakkert hjem!

Silje S.

29.01.2011 kl.17:14

<3 <3 <3

Tusen takk for at du deler alle disse fantastiske bildene med oss, eg kjenner inspirasjonen bare strømme på *drømme*

InweAdina

29.01.2011 kl.22:16

*målløs* <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 Jeg tror jeg nettopp fant kjærlighet på første blikk!

mimose

30.01.2011 kl.01:02

herre. jeg ble så inspirert at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg.. og jeg som alltid har syns at ordet "interiør" har virket kjedelig og vanlig. det har alltid minnet meg om en betegnelse på noe blankt som alle andre har i huset sitt, på en måte. vel, dette gjorde ihvertfall susen i mine øyne. dette var absolutt ikke kjedelig, og minnet meg skrekkelig om mye av det jeg har på loftet mitt selv. eventyrslør over senga er noe av det beste. jeg har også samlet på diverse lysthus-, veranda, og tårn - bilder. mamma har overtatt en nydelig eldgammel gård som bare venter på å bli pusset opp ordentlig. vi skal alle jobbe med det, samt restaurere to gamle staur/stabbur og få de så like som originalene som mulig. og toppen av kransekaka er at vi skal bygge... iiih, et tårn på baksiden av huset! å! sånn murt, tjukt tårn. jeg gleder meg :)

Naviana

31.01.2011 kl.22:33

lisementalvirus:

Hihi, ja, ikke sant! :) *danse litt rundt i glede*

Naviana

31.01.2011 kl.22:34

ChasingTheStars:

Det er sant, jeg liker det best eventyraktig... og Ringenes Herre er en stor inspirasjon for mange :)

A. Levemark

01.02.2011 kl.10:08

Så otroligt vackert! Hur kan någon vilja ha fyrkantiga rum när man kan ha runda?

Så här vill jag bo.

Linda Haga

02.02.2011 kl.14:44

Så utrolig fine bilder. Har aldri sett så fantasifulle hus hverken på inn eller utsiden før. Dette var en skikkelig eventyrstund. Det var så fint at jeg var bare nødt til å dele det i bloggen min, med link til deg selvfølgelig (håper det var ok, hvis ikke fjerner jeg det igjen)

Tusen takk skal du ha for at du delte dette :-)

Naviana

02.02.2011 kl.21:22

Camilla Rose:

Bare hyggelig :) Er glad de var til glede og inspirasjon for mange!

Naviana

02.02.2011 kl.21:23

Aranel:

Hihi ^^ Ahhh, ja... La oss drømme og skape! Tiden er snart inne.

Naviana

02.02.2011 kl.21:27

Ann:

Jeg er glad du satte pris på bildene :) Det er så fint å kunne inspirere hverandre. Jeg er sikker på at du har et veldig koselig hjem :)

Naviana

02.02.2011 kl.23:12

Vestlandsk Gardsliv:

Jaa, ser ingen grunn til hvorfor disse bildene ikke kan benyttes til mer ordinære hjem også. Alt trenger litt "re-enchantment" ;) Og selv om du har hus fra før, så er det jo mulig å lage et lite gjestehus i hagen? Eller et kreativt verksted... :)

Naviana

04.02.2011 kl.14:47

mimose:

Ååh, jaa... jeg synes det er superfint selv, så derfor ville jeg dele det :) Vet heller ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg når jeg tenker på alle ideene til det fremtidige huset mitt... Og så blir jeg veldig glad om å høre om planene dine, det høres jo helt utrolig fint ut... ønsker dere all lykke med prosjektet! <3

Naviana

04.02.2011 kl.14:51

Linda Haga:

Det er helt i orden at du delte det på bloggen din :) Jeg setter veldig pris på at du linket til meg, og at du bare la ut noen bilder... Er bare glad for å kunne inspirere!

Mina

04.02.2011 kl.21:13

Så fine og kreative hus! Sånn drømmer jeg om ha når jeg blir stor. Myke vegger med "runde" kanter og unike former ... :) *drømme* Og hvis jeg får et barn, skal hun få verdens fineste eventyrrom.

Naviana

07.02.2011 kl.23:16

Mina:

Jaa, det høres herlig ut! Det barnet tror jeg ville fått det fint, disse arkitektene har funnet ut at barn ville valgt avrundede, lune og koselige rom om de kunne :)

Silje Stokkan

18.02.2011 kl.19:18

Sånn vil jeg bo!! Helt fantastisk!

Nenah

18.08.2011 kl.22:57

Hei Naviana!

Fantastiske bilder og det morsomme er at flere av de ligger i min egen inspirasjonsmappe!!! :oD

Jeg drømmer om et øko-hus i organiske former og kanskje en gang? Bare vi jobber målrettet for det så får vi det kanskje til slutt. Så stå på og hold på drømmen!

VV

~Nenah~

Naviana

22.08.2011 kl.12:22

Nenah:

Åh, så gøy at du likte dem, og at du også har lignende drømmer! :) Jeg tror nok at vi skal klare det, ja! <3

°Vinterperle°

15.09.2012 kl.17:52

De gamle innleggene dine <3 (som jeg trodde jeg hadde kommentert for lengst...hm...lurer på hvorfor jeg ikke har gjort det)

Naviana

15.09.2012 kl.18:23

°Vinterperle°:
Hihih ^^ Awww... Jeg liker også de gamle innleggene mine *fnis*

Cecilie

23.10.2012 kl.14:38

Åååå, slik vil jeg bo! Så vakre og inspirerende interiør. Når jeg er ferdig med å studere og sånt vil jeg få meg noe lignende å bo i! Ute i skogen! :D *Drømme seg bort*

Naviana

23.10.2012 kl.15:06

Cecilie:
Hehe, ja, ser ikke noen grunn til å la være akkurat ;D

Nickholas MacLergan. Es

27.10.2012 kl.20:08

Fantastisk, kan ikke si annet

Sarah

11.12.2012 kl.15:32

Simply amazing. My mind in blown away.

Naviana

11.12.2012 kl.15:33

Sarah:
Aww, thank you, I'm happy to hear!

Stine

30.01.2013 kl.20:08

Hei!

Kom over bloggen din av en slump. Ville bare fortelle om en landsby like utenfor Coquille, Oregon, som jeg og noen venner kom over av en slump. De har bygd en landsby av sånne hus som du prater om... Det var kjempegøy å se de, og gå inn i de, spesiellt ettersom vi hadde vært helt lost i skogen i 3 timer.. Dette var i 2005, da jeg gikk på skole der.. :)

Naviana

30.01.2013 kl.20:28

Stine:
Så morsomt å høre! :) Oregon var det første området som begynte å bygge cob-hus, så jeg tror det finnes en del bygninger der. Søkte opp stedet du nevnte, og jeg kjenner til de husene som står der faktisk, veldig mye fint!

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits