Maihaugen

I sommer var vi endelig en tur på Maihaugen, og jeg kom på at jeg har jo ikke fått vist dere bildene enda. Maihaugen ligger på Lillehammer, og er et stort utendørs museum som viser hvordan mange i Norge levde før i tiden. De fleste husene består av laftet, brunt tjæret tømmer og gresstak, noe jeg liker godt :) Selv om det ikke er helt slik mitt hus kommer til å se ut... Det finnes også et innendørs museum, men det rakk vi ikke over denne gangen. Jeg vil gjerne vise andre at folk pleide å være kreative med arkitekturen i Norge også, og at de gjorde byggverkene og gjenstandene sine vakre... selv om de levde et tungt liv og ikke hadde like effektive redskaper som nå. Det smerter meg å se mangelen på kreativitet og estetikk i det moderne samfunnet... selv om jeg tror folk begynner å få øynene opp for slikt igjen :) 
I sommer besøkte vi også Folkemuseet og Vikingskipmuseet ved Oslo, Røros og noen andre steder, men det kan jeg skrive om en annen gang, kanskje?

Det regnet desverre nesten hele tiden den dagen, så det var ikke den beste forutsetningen til å ta bilder... men her er de, og ja, jeg vet det er mange:
Soppen
Bukken <3
Tårn <3


Slik dekor var det overalt i disse to bygningene... Det var som om alle overflatene var tatoverte! :)

Har du vært på Maihaugen, eller kan du tenke deg å dra dit? :)
Og liker du gamle hus og gamle ting?

Stikkord:

25 kommentarer

Skafti

30.12.2010 kl.01:31

Utrulige fine bilde. Det er veldig fint der oppe :)

mimose

30.12.2010 kl.03:42

oi. så fint alt var. greier ikke slutte å se på bildene, haha. jeg kunne veldig gjerne tenkt meg å dra dit. det er et flott museum (vel, ganske mange egentlig) rett her som har restaurert et kjempefint og KJEMPEgammelt gårdstun som jeg aldri greier løsrive meg fra. de har heldigvis greid å bevare slik fin dekor som på bildene dine. så enkelte deler av tømmeret er fulle av rosemalingssnurrer. på sommeren har de forestilling med brudefølger iført lokale bunader. så kommer de der så trippende og fine med fela på skuldra :)

jeg har røttene mine i Røros, men har aldri vært der. jeg driver mye med slektsforsnking, om man kan kalle det det, så drømmen er å finne slektninger og en del av hjemplassen. jeg MÅ utforske slike kapitler i livet!

Elvenabrivia

30.12.2010 kl.13:12

For noen nydelige bilder :) Ja ditt kunne jeg tenkt meg å dra ^^
Utrolig flotte bilder. Ja, jeg har vært på Maihauge, var det når jeg var yngre, cirka 7-8 år elns, og har noen bildet liggende her fra da vi var der, jeg husker bittelitt av det ennå, og jeg husker at jeg var skikkelig gyra og hyper og bar eløp rundt og tittet fra hus til hus, for det syntes jeg var spennende, sjeg syntes allerede da at disse gammeldagse bygningene var skikkelig intressanne og spennende.

Det var kjempefin, men ganske enkel arkitektur i Norge i gamle tider, men jeg synes fremdeles ikke det er den vakreste eller mest sjamerende byggestilen, men den er veldig typisk norsk iallfall, og det er skikkelig spenende og drive og gå rundt i dem og forestille seh hvordan det var å bo der.

Jeg elsker gamle bygninger og hus! Mens synes det er finest med mer storslåtte og detaljerte bygninger, sånn som barokk-byggestilen og den gotiske med lange spisse utforminger, som mange av katedralene fra høy-middelalderen ble bygget i ^^

Lina Litheria

30.12.2010 kl.15:33

Der har jeg vært en MILLION ganger!!! Jeg er oppvokst på Rena, så bor ikke så langt unna og jeg har vært her både med skole og privat. Det er kjempefint der og jeg kan stedet utenat :D

Jeg elsker husene og omgivelsene, selv om det er en bratt tur opp til Maihaugen.

En gang jeg var der hadde vi på oss gamle klær og var der hele dagen og oppførte oss som om vi levde på den tiden. Hsndlet grosister hos kremmeren og matet og stelte dyrene.. Jeg vil tørre å påstå jeg har vært der... Skal vi se *telle telle* ... 15 ganger, om ikke mer. Så er lommekjent <3

Museet inne er FANTASTISKT. Den viser vår historie fra istiden og frem til nå. Nydelige utstillonger og vakker musikk og magisk stemning, og min favoritt, det spøker der. Jeg har sett ånden/sjelen til en kjent person som er utstillt på museet.

~°Nilenna°~

30.12.2010 kl.16:05

Har ikke vært der nei, men jeg skal nok ta meg en tur dit en gang! ^^
sv: Helt enig, det gjør det mye gøyere.

Tusen takk, gode nyttårsønsker til deg også :)

Den Grønnkledde

01.01.2011 kl.15:24

Mange fine bilder! Elsker både Maihaugen og denne type hus. :) Synes nesten man føler seg hensatt til en annen verden - og i hvertfall til et annet århundre - når man vandrer slik rundt på området, på jakt etter alle de gamle gårdene. Det er en helt egen stemning der..

Synes som Lina at museet inne også er veldig flott. Mange gamle, vakre, vemodige, rare og i blant litt småcreepy ting der. ^^

Tidsfanger

02.01.2011 kl.14:29

Ah, virker som et herlig sted. Fine bilder også. Jeg er veldig glad i gamle hus og ting, det meste var så mye finere på den tiden. Alt hadde sin egen sjarm.

Vildepilde :D

02.01.2011 kl.15:23

Dit MÅ jeg bare dra en gang!

For et nydelig sted<3

Jeg er utrolig gla for at jeg bor i Norge egentlig, sånne typiske norske ting er så vakkert<3<3

Jeg elsker gamle hus! :D

My Rakel

02.01.2011 kl.20:57

Jeg kunne virkelig tenke meg å dra dit. Hørte om det første gang på bloggen til Den Grønnkledde :) Har sett slike mønstre i en av bygningene på Folkemuseet på Bygdøy, og jeg drømmer om å være sommerguide på museet :D <3

Trine Grønn Iversen

03.01.2011 kl.08:03

Takk for den fine omtalen av Maihaugen. Det er veldig hyggelig å høre for oss som jobber med å gjøre museet best mulig for publikum. Og så fine bilder du har tatt!

Vennlig hilsen

Trine Grønn Iversen, museumspedagog på Maihaugen.

Naviana

04.01.2011 kl.01:56

mimose:

Åh, det hørtes ut som et fint sted! :)

Jeg har faktisk også mange av røttene mine ved Røros :D Pappaen min har drevet mye med slektsforskning.

Naviana

04.01.2011 kl.23:11

Enchanted:

Ja, er enig i at det ikke er den vakreste arkitekturen... men er det noe jeg verdsetter så er det å kunne gjøre ting selv, med egne ressurser og med lave kostnader... så enn så vakkert jeg synes gotisk byggekunst, storslagne slott og viktorianske villaer er, så kunne jeg aldri levd slik selv... men vi kan jo la oss inspirere når det gjelder små detaljer :) Jeg skal jo bygge meg et økohus selv av naturmaterialer, men fremdeles ønsker jeg å ha noen vakre utsmykninger, tårn, gotisk formede vinduer og dører :)

Naviana

04.01.2011 kl.23:13

Lina:

Hihi, da har du vært der mye! Og så koselig det hørtes ut den dagen dere kledde dere ut :D Da skjønner jeg at jeg har mye å glede meg til om jeg skal dit igjen. Hadde ingen anelse om at det var så mye å se og oppleve der.

Naviana

04.01.2011 kl.23:15

Den Grønnkledde:

Hihi, takk :) Der kom endelig innlegget mitt. Er helt enig i det du sier, det er en stor opplevelse å plutselig gå tilbake i tid på den måten. Gleder meg til å se innendørsmuseet om jeg en gang får sjansen!

Naviana

04.01.2011 kl.23:18

Tidsfanger:

Ja, ikke sant... ting føltes mye mer ekte og genuint ut, og så rent (giftfritt) :) Jeg tror forfedrene våre var mer bevisste og kreative enn vi tror... kanskje ikke for noen hundre år siden, men en gang i tiden.

Naviana

04.01.2011 kl.23:21

Vildepilde :D:

Hehe, aww, da må du nesten dra dit en gang ;D

Naviana

04.01.2011 kl.23:22

My Rakel:

Er sikker på at du ville like det :) Lykke til med sommerjobb-søking da ;)

Naviana

04.01.2011 kl.23:24

Trine Grønn Iversen:

Takker så mye, tenk at dere fant frem til bloggen min! :) Det er bare å linke til meg, ellers så kan dere jo få bruke bildene dersom dere spør om lov først.
sv: Tusen takk, kloke, vakre deg ^^

ida

07.01.2011 kl.17:12

hei lille venn :-)

Du har en fantastisk hærlig blogg som jeg har forelsket meg helt i :D blir like glad hver gang noe nytt står her :) men jeg lurte på en ting; syns å huske at du skrev noe om at du visste at "2012" (profetiene) var sanne. Hva tror du kommer til å skje sånn egentlig? :-)

Hilsen nyskjerrige Ida ;)

Victoria

08.01.2011 kl.21:53

haha, jeg så deg på Maihaugen den dagen.

Naviana

08.01.2011 kl.23:11

Victoria:

Wow, gjorde du? ;D Jobbet du der, eller?

Naviana

12.01.2011 kl.22:59

ida:

Åhh, tusen takk for det! Jeg setter pris på nye lesere som bryr seg om det jeg skriver... selv om jeg sjelden tenker så mye over at helt ukjente folk leser bloggen min. Jeg kunne sikkert skrevet et helt blogginnlegg angående 2012, for jeg har interessert meg for det i lang tid, og nå er det jo nesten på alles lepper. 2012 var aldri hevdet å være dommedag. Det vi må være klar over er at det ligger sterke interesser bak å få oss til å tro på og visualisere oss en negativ og skremmende fremtid. På mange måter er fremtiden det vi gjør den til, og vi burde aldri undervurdere vår påvirkningskraft/skaperkraft. Så hva velger DU? Den tiden vi er på vei inn i er faktisk noe av det mest gledelige som har skjedd på lange tider... det er en utfordrende tid, men full av vekst og utvikling... og vil kunne føre oss mot våre høyeste drømmer. Så vi trenger ikke bekymre oss, men det vil føles lettere for oss dersom vi forholder oss jordet/rolig, sentrert og sterke i oss selv... og det vil være fordelsaktig å være positiv og visualisere seg den verden vi kan tenke oss å være en del av :) Mye gammelt vil falle... det er gamle systemer, trossystemer og vaner som ikke gavner oss lenger. Vi må være åpne og akseptere forandring. Lytt til hjertet, som jeg pleier å si <3

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits