Årets Vintersolverv: Fullmåne og måneformørkelse!

I morgen, 21 desember, er det vintersolverv. Og ikke bare det, men det er også fullmåne OG fullstendig måneformørkelse. Det sies i tillegg at det kommer til å være meteorregn. Er ikke det et fint tegn på at vi er inne i utrolig spennende tider? Noe slikt som dette har ikke skjedd på flere hundre år. Og rett over nyttår er det den nest største fullstendige solformørkelsen på 50 år!

"Norge står foran en fantastisk rekke med spektakulære, vakre og sjeldne himmelfenomener. Noen av dem er verdensbegivenheter. Det starter allerede i dag, og fenomene fortsetter frem til 2012."
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10012523


Noen praktiske opplysninger: Måneformørkelsen kommer til å vare fra rundt halv 8 i morgen tidlig og frem til klokken 10. Meteorregnet blir på kvelden i 10-tida om jeg husker riktig. Sola kommer til å snu like rundt midtnatt. 

På nyttårsaften i fjor var jeg ute om natten og så på fullmånen og delvis måneformørkelse. Da var det også en nydelig halo (ring) rundt månen :) Så dette er så absolutt noe å få med seg.

Et bilde jeg lånte om hvordan fullmåneformørkelser utarter seg:


Den lengste natten er her igjen,
solen har gått ned, og mørket kommet.
Trærne er nakne, jorden sover,
og himmelen er kald og svart.
Men i kveld, i denne lengste natten,
omfavner vi mørket som omslutter oss.
Vi ønsker velkommen natten og alt den har,
stjernene skinner og fullmånen lyser klar.

Denne tiden av året er kald og mørk,
jorden ligger i dvale, venter
på solen, og med den, livet.
Langt under den frosne overflaten,
ett hjerteslag venter,
til det riktige øyeblikk,
til våren.


Dette bildet er laget av Briar, og symboliserer vintersolvervetEt bilde jeg liker godt...

Jeg kommer som vanlig til å dra ut i skogen og lage et bål :) Jeg anbefaler alle som kan å gjøre det samme. Bålet vil gi god varme, og virke rensende og beroligende, samt gi deg fokus. Et bål for fred og enhet mellom alle Jordens barn. Føl på din dype tilknytning til Jorden og alt Liv, la månen og flammene fra bålet tale til deg. Og fremfor alt, lytt til hjertet ditt :) Bruk denne dagen slik det føles riktig, på din unike måte.

Dersom du ikke har anledning til å dra ut, så kan du jo tenne noen lys inne, med de samme intensjonene :)

Her er mitt innlegg om Vintersolverv fra i fjor: http://naviana.blogg.no/1261500827_vintersolverv.html
Jeg har så lyst til å finne veien til en liten gamme jeg har hørt snakk om i morgen, og tilbringe natten der... men vi får se om vi finner den!

Ønsker dere et fint solverv!Feirer du vintersolverv? :)

Og så du måneformørkelsen?

13 kommentarer

mimose

20.12.2010 kl.23:48

alt jeg vet er at jeg skal ut, ut, UT!

Den Grønnkledde

21.12.2010 kl.00:21

Spennende!
Feirer ikke vintersolverv selv, men får lyst til å begynne når jeg hører hvordan du feirer din. ^^

Skafti

21.12.2010 kl.09:59

Ha ein god Vintersolverv. Nå kjem snart våren, med varme og nye tider. etter fimbulkald vinter.

Enchanted

21.12.2010 kl.17:54

Kjempespennende! Jeg feirer jo jul nettopp på grunn av vintersolverv, og da blir jo det lysere om kveldene også. Jeg vil at det skal være mørkt om kvelden en eller to måneder til, men så vil jeg ha våren, min vår, min etterlengtde favorittårstid framfor alle. April er best.

Alt våknet liksom til live og blir født på ny, utrolig vakkert.

Og herregud så utrolig kult at vi er inne i en sånn periode med masse vakre himmelfenomener, jeg elsker sånt SÅ MYE!

Jeg skal definitvt følge med, for det er litt once in a lifetime experience siden det er så sjelden.

Bra at du tipset me om dette, eller laget dette innlegger, vakkert og informerende, likte godt den youtube-videoen.

og meterorreng tror jeg ikke jeg har sett før daktisk, håper bare det klarner opp på himmelen her, det er ikke mulig å se noen ting fordi det snør tett om tett.. eller er det mulig å se det likevel.

Jeg skal skrive opp tidspunktene for alt.

God vintersolverv!

°Vinterperle°

21.12.2010 kl.22:40

Det er så typisk at hver gang det er måneformørkelse eller meteorregn eller liknende fenomener "over" Oslo, så er det overskyet så man ikke ser noe som helst! Men jeg skal helt klart få med meg ting i fremtiden.

Solsnu har jeg aldri hatt noe forhold til, men så er jo du så inspirerende som alltid, så jeg kommer helt klart til å prøve å feire det en gang etter oppfordring fra deg. Er jo veldig glad i muligheter til å feire. Holder på å utvikle en kalender som inneholder alle datoer som er mer eller mindre viktige for meg, for så å finne tradisjoner og ritualer å gjennomføre disse dagene :)

En tidligere danselærer av meg fikk faktisk en liten gutt kl.02.45 i natt! (nesten)Et lite Solvervbarn :).

Solgave Spydsdatter

22.12.2010 kl.12:01

Som alltid- nydelig innlegg! *smile* Jeg stod opp grytidlig for å få med meg måneformørkelsen. Det var vakkert. Og ja, det er klart jeg feirer! Åh, ja vi er inne i spennende tider. *klappe i hendene* Mye vil nok komme frem. Mye fint, og også mye som fører til oppvåkning. Det blir spennende å se

Silje S.

24.12.2010 kl.18:07

Håper du hadde en vakker feiring av vintersolverv i skogen :) Her ble det også feiret tradisjonen tro, men på grunn av et ekstremt snøvært ble det gjort inne i litt fredeligere omgivelser. Det var likevel magisk som alltid, spesielt med tanke på at det også var fullmåne og måneformørkelse. Gleder meg til å ta del i tiden vi er på vei inn i *smile*

Ellers vil eg få ønske deg en riktig god jul og si takk for all den gleden og kjærligheten du sprer til alle rundt deg. Måtte du få en fredelig feiring med masse god vinterstemning og julekos <3 *mange gode og varmende juleklemmer fra ei som er glad i deg*

Naviana

29.12.2010 kl.19:24

Den Grønnkledde:

Jeg synes det er fint å gjøre det, så det anbefales :) Også fordi da er det bare meg og Ruben, det er det ikke alltid på julaften... synes det er viktig å ha noen lyspunkt i denne mørketiden.

Naviana

29.12.2010 kl.19:32

Enchanted:

Håper du hadde en fin feiring :) Det var overskyet hos oss også, og etterhvert ble det storm og snøfall. Jeg vadet rundt i snøen og lette etter månen ganske lenge, hehe. Slikt som skjer... Men vi hadde en fin dag likevel.

Gleder meg også masse til våren, som også er min favorittårstid :) Spesielt mai <3

Naviana

29.12.2010 kl.19:37

My Rakel:

Hehe, vi hadde en veldig overskyet dag vi også. Jeg vadet rundt og lette etter fullmånen hele morgenen, uten hell ;)

Synes det er en fin feiring jeg, man trenger jo ikke gjøre så mye ut av det. Holder også på å utvikle forskjellige feiringer jeg skal ha i fremtiden, har også fått meg en bok om hvordan de gjorde ting før i tiden forskjellige steder i verden "In nature's honor" :) Men det viktigste tror jeg er å utvikle sine egne tradisjoner, som gir mening!

Naviana

29.12.2010 kl.19:39

Solgave Spydsdatter:

Åhh, fikk du med deg måneformørkelsen? Det var ganske overskyet hos oss, og jeg vadet rundt i snøen over hele øya i lang tid uten å se så mye som et glimt av den ;) Men hadde en veldig fin dag likevel. *klappe i hendene sammen med, for fremtiden* ^^

Solgave Spydsdatter

29.12.2010 kl.23:04

Jaaaa, det var heldigvis ikke overskyet her, og jeg skulle såpass tidlig på jobb den dagen, at det ble helt naturlig å få det med seg;) Aw.... leit at det skulle være så overskyet i dine trakter.. Det er bra du hadde en fin dag, vakre vakre kvinne. For fremtiden! *smile og klemme på*

Naviana

30.12.2010 kl.00:33

Silje S.:

Ja, vi hadde en fin solsnudag :) Oss to, og snøstormen... hehe. Bra å høre at dere hadde en fin dag òg ;) Og takk, det samme *hjertelige klemmer fra meg* Glad i deg også!

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits