Jeg skal til Damanhur!

Sannsynligvis er Damahur et ukjent sted for leserne av denne bloggen, så la meg forklare litt om dette forunderlige stedet. Jeg vet ikke engang hvordan jeg skal begynne, da alt jeg har hørt om Damanhur er så mangfoldig og så mye spesielt og forskjellig er å finne der. Damanhur er for å si det enkelt en av verdens største og eldste økolandsbyer som befinner seg ved foten av alpene i Nord- Italia.

Det Damanhur er mest kjent for er helt klart sine underjordiske templer som er bygget i skjul over mange år ved hjelp av enkle redskaper og frivillig arbeide av innbyggerne der. Da myndighetene fant ut om det var deres klare intensjon å rive det ned, men da de så de utrolige og vakre strukturene endret de straks mening. Disse templene skal reflektere menneskehetens historie og sannheten rundt vår eksistens og er svært kunstferdig utformet. Ovenfor disse templene sies det å befinne seg en hellig skog, hvor landsbybeboerne lever i hus oppe blant trærne... og snakker med plantene og til og med holder plantekonserter ;) Innunder trærne befinner det seg mange steinlabyrinter og forskjellige mønstre. Jeg vet ikke engang om jeg skal nevne alt det andre de holder på med der, men det er alt fra kunst, selvutvikling, grønn bærekraftig teknologi til tidsreise- eksperimenter og kommunikasjon med alt mellom himmel og jord. De holder kurs og foredrag og har sitt eget universitet.

Selv skal jeg være der i en hel måned for å ta Ecovillage Design Education, altså for å utruste meg selv enda bedre til det jeg er her for å gjøre (å skape bærekraftige samfunn i harmoni med naturen). Dette er et ledd i etterutdanningen min som vil komme som et tillegg til min kompetanse innen økologi, permakultur, kunst og håndtverk pluss mine andre mangfoldige interesser innenfor den naturlige og kreative verden. Det neste steget etter dette vil være å få enda bedre kompetanse innen naturlig og miljøvennlig husbygging.

Men jeg håper og tror at jeg kommer til å oppleve mye i tillegg til bare studier i løpet av denne tiden. Jeg må si jeg gleder meg helt utrolig mye og føler meg utrooolig takknemlig for at jeg har fått lov til å komme til dette stedet. Samtidig synes jeg det virker litt skummelt og svært spennende ;)

Så til våren drar jeg. Wohooo! :D

 

Jeg lånte noen bilder fra nettet, dette er noe av det jeg gleder meg til å se/oppleve i Damanhur:


Spiralene blant trærne..


Landsbyen i trærne


Steinsirkelen


Vakre statuer de har laget


Sånn dekorerer de husene sine :)

Templene:
Gleder meg masse! Selv om det blir litt skummelt også :D

http://dreamsofdamanhur.com/

http://www.thetemples.org/

18 kommentarer

Camilla Rose Gjertsen

04.12.2010 kl.20:44

Det ser kjempespennende ut. Så vakre bilder også :)

Solgave Spydsdatter

04.12.2010 kl.20:49

Åååååå.... Det høres fantastisk ut kjære deg. Det høres helt fantastisk ut å oppleve det flotte universet... (skulle så gjerne ha skrevet mer her, men jeg tror jeg heller tar det i et lite brev *blunke lurt til* Jeg er så fascinert over prosjektet ditt og håper at våre veier snart krysses igjen, for du er virkelig ei fantastisk flott jente. *varme gode klemmer fra meg*

Maranwë

04.12.2010 kl.21:05

Åh, helt fantastisk! Det høres ut som en nydelig opplevelse...

Den Grønnkledde

04.12.2010 kl.21:42

Dette har jeg snublet borti før en gang eller to.. Virker som et fantastisk sted. :) Så flott det er at du får muligheten til å dra dit!
Hva er opptakskravene til kurset du skal gå på der? :)

mimose

05.12.2010 kl.00:04

dette må være noe av det fineste jeg har sett. ord blir fattige.

Tonje

05.12.2010 kl.01:28

Ååååh, så heldig! Du må love oss at du tar overdrevent masse bilder, og spammer oss blogg-lesere med, ok? Dette ser jo bare sykt spennende ut. :)

~°Nilenna°~

05.12.2010 kl.14:22

Som sagt, høres veldig spennende ut, og syns du er så heldig! ^^ Gleder meg til du har vært der og kan komme hjem og fortelle om det ^^

°Vinterperle°

06.12.2010 kl.21:58

Når drar du? Masse lykke til! Håper du får en fin tur og koser deg masse, slik du fortjener. Jeg vil høre alt om det etterpå.

Naviana

06.12.2010 kl.22:21

Solgave Spydsdatter:

Taaakk, kjære deg *klemmeklemme* Brev, til meg? :D Og jaa, det håper jeg også!

Naviana

06.12.2010 kl.22:23

Den Grønnkledde:

Å, så flott at du har det! :) Ja, det blir spennende å se hva som kommer ut av dette. Kommer sikkert til å fly på veggene hjemme før jeg reiser...

Jeg vet ikke helt hva opptakskravene er, man må i alle fall sende en liten søknad til dem, for meg gikk det veldig fint i alle fall.

Naviana

06.12.2010 kl.22:24

mimose:

Aww, er bare glad jeg kan dele det med dere :)

Naviana

06.12.2010 kl.22:25

Tonje:

Hahah, ja, jeg looover å ta overdrevent masse bilder (kanskje enda fler enn til vanlig, lol) :D Og jo, det føles sykt spennende.

Tonje

06.12.2010 kl.22:27

Yay! :D

Naviana

06.12.2010 kl.22:28

My Rakel:

Jeg drar i mars :) Vet ikke helt når enda. Vil på en måte gjerne snike meg til Italia noen uker ekstra *fnis* Høres ikke det ut som en god ide? Og så kan jeg komme tilbake til Norge i mai og nyte favorittårstiden min ^^

Silje S.

07.12.2010 kl.03:12

Så fantastisk! <3 Høres ut som et helt magisk sted, et sted hvor man virkelig kan finne roen og inspirasjonen til å komme i kontakt med både seg selv og universet, og ikkje minst møte andre likesinnende :) Og så utrolig spennende at du skal reise dit for å studere, blir nok kjempespennende! Gleder meg til å høre hvordan det var, når du kommer tilbake :D *ta en liten gledesdans sammen med*

°Vinterperle°

07.12.2010 kl.21:49

Jo! Det er lurt å oppleve hele stedet i samme slengen når man først er der! Vi hadde tenkt til det samme i Kenya, men fant ut at det "ferieområdet" vi tenkte på hadde mye prostitusjon og ville bli like dyrt som et hvilket som helst annet sted, f.eks i Norge. Så jeg skal kanskje ta med meg vennene mine og besøke en holme som familien min eier, som ligger på Helgelandskysten, i stedet :) Er der jeg har tilbrakt de fleste somrene mine, og vi kan fiske middagene våre selv! :D

Naviana

18.12.2010 kl.10:57

My Rakel:

Åh, det hørtes koselig ut! Jeg synes også det kan være minst like fint å tilbringe feriene mine på et avsides sted i Norge. Selv har jeg bare vært i et varmt, sydlig land èn gang, da jeg var liten... og jeg har ingen trang til å dra dit igjen egentlig :)

°Vinterperle°

18.12.2010 kl.12:34

Jeg var i Sudan en del som yngre, da min far bodde og arbeidet der, og har ellers vært i Spania, Tyrkia og Rhodos en gang hver. Er ikke sånn sydenmenneske egentlig, men Italia er et land jeg kunne tenke meg å dra til. Også til Hellas for å se antikke ruiner og slikt! Som teaterinteressert, føler jeg liksom at der tragedien og komedien "oppstod" er et sted verdt å dra.

Eller så er jo Norge et perfekt feriemål. En må bare finne nye steder, noe som jeg antar ikk er særlig vanskelig! :D

Skriv en ny kommentar

,

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits