Europeisk Rainbow Gathering i Finland 15 - 28 juli

Da var jeg tilbake fra våre uker i det eventyriske Finland. På en måte har jeg mest lyst til å bare gjemme alle minnene i hjertet mitt, men vil likevel gjerne dele noen fragmenter av dem med dere :)

The Rainbow Family utfolder seg som et slags nomadisk økosamfunn som samler seg forskjellige steder i verden i løpet av året i form av Rainbow Gatherings, ofte plassert langt inne i skogen. Her samles mange fine vesner for å drøfte verdens fremtid, praktisere fred, kjærlighet, harmoni, frihet og fellesskap. Det har ganske innlysende røtter tilbake til hippietiden og andre fritenkende subkulturer som nå har formet seg som et stammesamfunn sterkt inspirert av indianervisdom, sjamanisme, neopaganisme og østlig filosofi. Samlingene er ikke-voldelige, alkoholfrie (noe jeg ser på som helt fantastisk!), teknologifrie, ikke-konsumeristiske (dvs ingen kjøp og salg) og miljøvennlige, som et alternativ til det moderne samfunnet (Babylon). 

Alt på samlingene foregår uten ledere, ved hjelp av frivillig arbeid som gjøres av fellesskapet. Folk betaler det de føler for til "the magic hat" som sendes rundt i de store sirklene vi står og sitter i. Alt pleier å gå veldig bra, det er et utrolig sterkt og fint fellesskap hvor alt løser seg (tilsynelatende) av seg selv. Det er en sterk tro på synkronisiteter, på at universet leder og hjelper oss og sammenfører riktige mennesker og hendelser til riktig tid :) I rådsmøter og avgjørelser sendes det rundt en "talking stick" i sirkelen, og ingen kan avbryte dem som holder den, noe som fungerer veldig fint etter gammel indianertradisjon.

Det er en europeisk samling (andre verdensdeler har også sine samlinger) hvert år som befinner seg i forskjellige land, i tillegg til at mange land og regioner har sine egne samlinger. I norden kaller vi det for Tingmøter, basert på gammel norrøn kultur. Dette året var det Finland sin tur, og jeg og Ruben kom oss dit på mer eller mindre mystisk vis og flyttet inn i skogene der. Vi bodde like ved en nydelig innsjø, med store magiske øyenstikkere sirklende over vannoverflaten. I løpet av den første dagen vi var der forsvant merkelig nok de store hordene av mygg som tidligere hadde plaget området, og alt var egentlig utrolig behagelig, selv om solen og varmen ble litt overveldende til tider (sydentemperaturer).

Å komme til Rainbow kan være et voldsomt inntrykk for mange, og for meg tok det noen dager å våge meg ut fra trærne, bare for å oppdage de mest åpne, vennlige og vakre menneskene som fins *fnis* Litt av en kontrast til det vanlige samfunnet. Mitt personlige inntrykk av disse folkene er at de fleste har veldig høye verdier og oppriktig prøver å nå sitt potensiale, utvikle seg og gjøre gode ting, de er kloke, kreative og kunnskapsrike og mange ser ut som nydelige eventyrvesner. 

Om dagene hadde vi workshops og sirkler, som arrangeres av initiativtakere og ofte mennesker med kompetanse. Eksempler på dette kan være yoga, meditasjon, kampsport, lek, trommesirkler, massasje, vision counsil, bygging av ovner eller strukturer, matlaging, vedsanking, jøgling og akrobatikk, og temaer som urter, healing, mytologi, økolandsbyer og mye annet konstruktivt. Jeg og noen flere brukte blant annet 3 dager på å bygge et medisinhjul av store steiner, som vil stå på området lenge. Ellers utforsket folk skogen, oppholdt seg ute i det kjølende vannet, kommuniserte med hverandre eller gjorde hva enn de følte for. Alt er jo opp til oss :) 

Etterhvert som dagene gikk begynte ryktene å spre seg, og det gikk ikke lenge før samlingen var på forsiden av Finlands største aviser... med rykter om nakne hippier i skogen. Det hele var egentlig ganske søkt, men utover det fikk vi nesten utelukkende positiv omtale. Til og med politiet sa at alle burde følge vårt eksempel ;) Så det kom mange storøyde finner for å sjekke ut hva i all verden dette var for noe. 

Om kveldene samlet vi oss i store sirkler for å spise sammen, det er helt utrolig å se den mengden av naturvesner strømme ut fra trærne og samle seg på den store sletten i en stor sirkel, synge sanger sammen og spise et etterlengtet måltid laget med kjærlighet. Senere samlet vi oss i steinsirkelen med et stort bål i midten, selve hjertet til Regnbuestammen, hvor vi danset og sjonglerte med poi til pulserende, fantastisk, organisk musikk til langt utpå nettene.

Selve høydepunktet for tiden min i Finland var Fullmånefesten, et nydelig rituale med nærmere et og et halvt tusen mennesker med blomster i håret og vakker ansiktsmaling sentrert rundt det gigantiske bålet. Vi hadde seremonier, flammedansere og verdens fineste rytmiske musikk med vill dans under skimrende stjerner og fullmåne frem til solen steg opp igjen bak trærne, og morgentåken lå lavt over det duggvåte gresset. En helt uforglemmelig opplevelse. 


Det er ikke egentlig tillatt å ta bilder på Rainbow, men jeg snek meg til noen få på avstand ;)

Ut mot innsjøen

Vi bodde 4 meter fra innsjøen, så det var bare å ta seg et friskt bad hver morgen :)

Fine bjørkeskogene

Hvilestedet vårt

Leireovn de lagde

Vi møtte denne fiine bobla ^^

Her gikk de på vannet, og hadde lagd seg et lite bål hvor de kokte chai ;)


Poi og flammedans


Fullmånen

Bostedet til to gode venner :)

(De 3 bildene ovenfor er ikke tatt av meg)

Soloppganger

På vei hjem...


Til slutt en liten video som har inspirert meg i mange år :)


Lys og kjærlighet,

Naviana <3 ;)

Stikkord:

7 kommentarer

Solgave Spydsdatter

11.09.2010 kl.09:07

Veldig inspirerende innlegg og video. Jeg sitter liksom helt frempå stolen når jeg leser det, med en følelse av at jeg burde ha vært der- og at jeg i alle fall absolutt må komme meg på noe slikt en gang. Så flinke dere er som fikk ros av Onkel Politi, tjihih. Og åh- pulserende musikk og følelsen av å komme i flyt med alt av energier og omgivelser... Den savner jeg i verden. Det er inspirerende å høre at man kan finne det i fellesskap. Og at det ikke er alkohol der som forstyrrer den autentiske følelsen. Jeg elsker indianernes opprinnelige levesett. Det er det som virker mest riktig for meg i en verden der få har tilknytning til naturen. Men så finnes slike vakre og flotte vesener som deg! Hurra! *klemme på*

ElvenAbrivia

11.09.2010 kl.12:02

Finland virker som et herlig land. Kunne tenkt meg og dra ditt men tiden har ikke bydd seg til det enda.

Høres herlig ut med økosamfunn :). Ser ut som at dere har hat en vidunderlig opplevelse!

Frivllig arbeid er kjempe flott.Godt og høre om hvordan

dem har det.

Veldig spenndene å høre om det du forteller oss. Og at du

gjør det her på bloggen :)

Høres herlig ut og bo ved innsjøen.

Dette virker som samfunn det burde vært mange fler av.

Eller mer snakket om. I og med at det er en god sak

enn hvordan samfunnet vårt er i dag.

Ser at dere har vært på utrolig mye spennende :)

Skulle gjerne verdt der selv.

Herr politi sa noe bra der!

Mat som er laget av kjærlighet er den beste maten man kan få. Synes jeg personlig :)

Høres så avslappende og rolig ut å være der.

Fantatiske bilder :)

Elesmèra Alvekriger

11.09.2010 kl.13:11

Åh, jeg skulle gjort så mye for å kunne dra på det en gang!
Helt utrolig fantastisk, fantastisk at du er med på sånne fnatastiske ting og fantastisk at du forteller om det på bloggen din. Det så utrolig vakkert ut der, har hørt at det er så mange innsjøer og skog i Finland.

Silje S.

13.09.2010 kl.19:15

Sitter nesten med tårer i øynene etter å ha lest. Det virker bare så.. vakkert.. som noe eg alltid har drømt om... Natur, fred, kjærlighet, harmoni, frihet og fellesskap. Finnes det noe viktigere? Og så å kunne dele det med så mange likesinnede og faktisk være med på å skape en bedre verden! Takk for at du delte dette med oss, Janne. Neste gang kommer eg <3

raquell

10.10.2010 kl.22:28

Utrolig! :D når/hvor er neste gathering ? :)

Naviana

11.10.2010 kl.20:26

raquell:

Neste Europeiske Gathering er neste sommer, i Portugal tror jeg :) Ved grensen til Spania. Men det er mange mindre samlinger i forskjellige land til forskjellige tider på året.

Skriv en ny kommentar

, Trondheim

Et lite skogsvesen som er her for den grønne jorda og for vår fremtid på denne vakre planeten, på søken etter glemt visdom og alt det forunderlige og magiske som er her og nå. Kontakt: hvitveispike@hotmail.com

Kategorier

Arkiv

Siste innlegg

Siste kommentarer


Lenker


bloglovin
hits